2018/2019 m. sezonas: 4 lygos D grupės apžvalga

2018-11-05

Tęsiame apžvalgų ciklą ir kviečiame susipažinti su 4-os lygos D grupės komandų aštuonetu!

Geležinis Vilkas 2


Kertiniai krepšininkai: Šarūnas Belevičius, Valdas Jonavičius, Juozas Rimavičius, Simonas Norkūnas. 
Stiprybės: Žaidimas aukštesniame divizione
Prognozuojama vieta: 2


2-oje lygoje rungtyniaujanti "Geležinis Vilkas" ekipa nusprendė šį sezoną mažiau žaidimo laiko gaunantiems krepšininkams suteikti galimybę įgauti rungtynių žaidimo patirties 4-oje lygoje. Komandos žaidimą styguos gana svarbų vaidmenį ir pagrindinėje sudėtyje turintis Šarūnas Belevičius, o naujojo klubo lyderiais dar turėtų, greičiausiai, tapti Valdas Jonavičius, Juozas Rimavičius ir Simonas Norkūnas. Visi šie žaidėjai neabejotinai kažkiek rungtyniaus ir 1+2 lygos varžybose, o tai taps neįkainojama patirtimi siekiant aukštesnių rezultatų žemesniame divizione. Greitas ir mobilus klubas neleis atsipalaiduoti nei vienam varžovui. 

BC Bokalaurai


Kertiniai krepšininkai: Paulius Jasukaitis, Edgar Moroz, Marijus Sveikauskas, Ignas Vilkelis, Ignas Pudžiuvelis. 
Stiprybės: Gerai subalansuotas klubas.
Prognozuojama vieta: 3


Gerai subalansuota komanda turės įvairiausių variantų savo atakoms pabaigti, o tai tik apsunkins galimybes apsiginti varžovams. Klubo lyderiu turėtų tapti snaiperis Paulius Jasukaitis. Šiam žaidėjui principinė dvikova turėtų būti prieš "Geležinis Vilkas 2" komanda, kurios pagrindinėje sudėtyje 2-oje lygoje rungtyniauja ir pats Paulius. Įdomu, kaip aikštelėje atrodys po 5 metų pertraukos į Vilniaus krepšinio lygos varžybas įsitrauksiantis Ignas Pudžiuvelis. Šis žaidėjas turėtų būti svarbiu klubo puolimo schemose. Kovingieji Edgar Moroz ir Ignas Vilkelis turėtų atlikti visą svarbiausią fizinį darbą, o komandos rezultatus labai lems tai, kaip ekipai vadovaus Marijus Sveikauskas.

Senieji Trakai


Kertiniai krepšininkai: Vitalij Podgaiskij, Airidas Neifaltas, Pijus Kiaušas, Kęstutis Rimas. 
Stiprybės: Ryškūs lyderiai
Prognozuojama vieta: 1


Vitalij Podgaiskij,  Airido Neifalto ir Pijaus Kiaušo trijulė, greičiausiai, gana stipriai nulems šios komandos žaidimą puolime ir visi varžovai turės labai aiškią užduoti - kuo daugiau pristabdyti šiuos žaidėjus. Jeigu priešininkai turės tris atitinkamų pozicijų krepšininkus, kurie gali brandžiai rungtyniauti gynyboje, tada "Seniesiems Trakams" prireiks trenerio taktinių gudrybių. Jeigu galimybės prieš šią trijulę apsiginti nebus, tada varžovams nereikėtų labai svajoti apie pergalę. Likusių šios ekipos krepšininkų stiprybė yra komandinis krepšinis. Sudėjus lyderių individualų meistriškumą ir darnų komandinį krepšinį ši ekipa gali eiti labai toli. 

KK Juoda Balta


Kertiniai krepšininkai: Aivaras Aleksėjus, Dainius Juknevičius, Vainius Mačionis, Mindaugas Žalkauskas, Darius Stankevičius. 
Stiprybės: Galinga priekinė linija
Prognozuojama vieta: 7


Pavasario čempionato 5-ame divizione debiutavęs "KK Juoda Balta" klubas iškarto visus nustebino savo galingu žaidimu. Iki pat finalinio ketverto ši ekipa žygiavo savo varžovus nugalėdama vidutiniškai 28 taškų skirtumu. Tiesa, tai komandai leido atsipalaiduoti ir pusfinalyje klubas po atkaklios kovos nusileido "LPK Liberna Gervėčių kraštas" kolektyvui ir privalėjo tenkintis tik bronzinės spalvos apdovanojimais. Komandos gretose išsiskiria galinga priekinė linija, kurią šį sezoną sudarys Aivaras Aleksėjus, Dainius Juknevičius ir Vainius Mačionis, o gynėjų grandyje sunkiausiai priešininkams sustabdomas turėtų būti Mindaugo Žalkausko ir Dariaus Stankevičiaus tandemas. Grupė iškarto komandai teko labai sudėtinga, kurioje komanda privalės pademonstruoti visą savo potencialą, kad galėtų išlikti.

MKK


Kertiniai krepšininkai: Gedas Vitkauskas, Paulius Miškinis, Audrius Gustys, Paulius Kalakauskas.
Stiprybės: Komandinis krepšinis
Prognozuojama vieta: 5


Tvirti praėjusio sezono vidutiniokai tarpsezoniu sudrebino rinką gana rimtu pasistiprinimu. Prie komandos prisijungė galingas vidurio puolėjas Gedas Vitkauskas, kuris gerokai sustiprins ekipos priekinę liniją bei ženkliai pagerins komandos galimybes kautis dėl geresnių pozicijų sezono pabaigoje. "MKK" komanda praėjusio sezono metu išsiskyrė kaip labai komandiškai rungtyniaujantis klubas prieš kurį labai sunku varžytis individualiai stiprioms, tačiau komandiškai nerungtyniaujančioms ekipoms. Tiesa, pačiai "MKK" komandai nepalankūs varžovai yra kiti komandiškai rungtyniaujantis klubai. Bet kokiu atveju šio sezono metu "MKK" potencialas bus didesnis nei kad buvo praėjusio metu. 

BC Bedugnė


Kertiniai krepšininkai: Povilas Kirdeika, Darius Janavičius, Rimvydas Stankevičius, Deividas Džiugas, Patrikas Jurevičius, Egidijus Astikas. 
Stiprybės: Galinga gynėjų grandis
Prognozuojama vieta: 4


Nemenčinės apylinkių geriausi krepšininkai prieš porą sezonų sugebėjo pasidabinti 4-os lygos bronzinės spalvos apdovanojimais, tiesa, praėjęs sezonas šiam klubui 3 lygoje nebuvo itin sėkmingas ir  komanda vėl išsibandys jėgas sustiprėjusios 4 lygos varžybose. Pagrindinė komandos jėga bus galingi gynėjai: Povilas Kirdeika, Darius Janavičius, Deividas Džiugas ir Patrikas Jurevičius. Pastarasis krepšininkas "BC Bedugnės" sudėtyje, greičiausiai, net bus naudojamas kaip puolėjas, kadangi yra vienas iš dviejų aukščiausių krepšininkų klubo sudėtyje. Šį sezoną 4-oje lygoje konkurencija bus gerokai didesnė, tad komandai, norint iškovoti skambių pergalių, reikės demonstruoti dar geresnį krepšinį. 

Avedus


Kertiniai krepšininkai: Vilius Ankėnas, Remigijus Guiga, Tadas Mickus, Elijus Majauskas, Žydrūnas Bautronis. 
Stiprybės: Kovingumas
Prognozuojama vieta: 8


"Avedus" yra bene kontrastingiausia komanda visoje 4-oje lygoje. Šis klubas yra tiek individualiai pajėgus, tiek kovingas, tačiau "Avedus" rezultatus nuspėti yra išties sudėtinga. Vieną dieną ši ekipa gali palaužti labai pajėgų varžovą, kitą dieną pralaimėti gerokai silpnesniam priešininkui. Pagal sudėtį šiai komandai išties galima prognozuoti aukštas pozicijas, tačiau pagal nepastovų žaidimą, nuspėti, kurioje vietoje atsidurs "Avedus" kolektyvas, yra gana sudėtinga. Bet kokiu atveju Regimigijus Guiga, Elijus Majauskas ir Žydrūnas Bautronis užkurs tikrą puolimo fiestą, o kovingumu ir kieta gynybą varžovams ramybės neduos Tadas Mickus ir Vilius Ankėnas. 

BC Pilaitė


Kertiniai krepšininkai: Algirdas Macijauskas, Dionizas Diržauskas, Edgaras Paluckas. 
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 6


Ilgametis "BC Pilaitės" lyderis Dionizas Diržauskas labai dažnai sulaukdavo dvigubos gynybos iš priešininkų, tačiau šį sezoną, greičiausiai, visas varžovų dėmesys bus skirtas klubo naujokui Algirdui Macijauskui. Po sezono pertraukos į Vilniaus krepšinio lygą sugrįžtantis patyręs snaiperis bus vienas individualiai stipriausių 4-o diviziono žaidėjų. Tiesa, kad Algirdo žaidimas atneštų komandai apčiuopiamos naudos, šiam krepšininkui dar prireiks laiko susižaisti su komandos draugais. Daug priklausys ir nuo to, kaip komandai vadovauti sugebės įžaidėjai. Šios pareigos ant popieriaus kol kas yra patikėtos Vidmantui Dedėlai ir Rokui Grausliui. 2017 metų Pavasario čempionato 3 diviziono trečios vietos laimėtojams teks gerokai šį sezoną paplušėti, kad pasiekti brandesnių rezultatų 4-oje lygoje. 

2018/2019 m. sezonas: 4 lygos D grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009