2018/2019 m. sezonas: 4 lygos C grupės apžvalga

2018-11-02

Apžvalgų serija po truputį ritasi žemyn ir šį vakarą kviečiame pasiskaityti apie visus 4 lygos C pogrupio dalyvius.

BC Salininkai


Kertiniai krepšininkai: Andrej Kovalevskij, Jonas Baranauskas, Darius Bukelis, Gediminas Balčius, Giedrius Bilotas.
Stiprybės: Ilgos tradicijos
Prognozuojama vieta: 7


Ilgas tradicijas turintis ir nuo pat Vilniaus krepšinio lygos įkūrimo joje rungtyniaujantis klubas šį kartą atsidūrė kaip reta žemai. Tiesa, net esant taip žemai šiai ekipai nebus lengvų dienų, bent jau iki tol, kol negrįš klubo žvaigždė Andrej Kovalevskij, kuris šiuo metu yra užsienyje. Komanda yra kovinga ir pakankamai fiziškai tvirta, todėl kietu žaidimu šis klubas turėtų gana neblogai atrodyti kovoje po krepšiais dėl atšokusių kamuolių, o komandos, kurios laimi šią mirko dvikovą labai dažnai laimi ir visas rungtynes. Tiesa, su problema ši ekipa turėtų susidurti įžaidėjo grandyje. Tiek vienintelis deklaruotas, tiek vienintelis realiai tinkantis šiai pozicijai žaidėjas yra Laurynas Andriušis, tačiau jam tai gali būti per sunki užduotis. Neblogus vadovavimo komandai įgūdžius turi ir Darius Bukelis, tačiau jam jau gali irgi būti per sunku imti viską į savo rankas, kadangi svoris beveik priartėjo prie 100 kg ribos. 

X Komanda


Kertiniai krepšininkai: Taumantas Mikaišis, Andrius Birulinas, Aurimas Senulis, Ugnius Stulginskas, Mantas Linkevičius. 
Stiprybės: Individualus meistriškumas
Prognozuojama vieta: 1


Jau trečią iš eilės sezoną "X Komanda" ant popieriaus atrodo labai pajėgi, tačiau visas klubo žaidimas sugriūna atkrintamosiose varžybose ir komanda pasitraukia iš čempionato taip ir nenukeliavusi iki finalinio ketverto. Ir toliau komandos ryškiais lyderiais išliks Andriaus Birulino ir Taumanto Mikaišio tandemas, o jiems puikiai talkins Aivaras Keršys. Į lyderių gretas turėtų įsipaišyti Ugnius Stulginskas ir Matas Linkevičius, kurie iš karto atimtų ganą svarbų vaidmenį iš Aurimo Senulio ir Algio Mačio. Be aukšto individualaus meistriškumo komanda pasižymi tvirta gynyba. Išlaikę tokią pačią ir šiam sezonui, "X komanda" gali tikėtis, kad trečias kartas nemeluos ir komanda pagaliau sugebės prasibrauti tarp keturių pajėgiausių  4-os lygos klubų.

Lentvaris


Kertiniai krepšininkai: Paulius Zapolskas, Edvinas Ščerbukas, Arnoldas Gavlas, Evaldas Jurevičius.
Stiprybės: Namų aikštelė
Prognozuojama vieta: 8


Jauna ir individualiai neblogai atrodanti komanda turės nelengvą uždavinį - atrasti darnų komandinį krepšinį. Skirstymo metu ši ekipa buvo ties pakliuvimu į 5 divizioną, tačiau dėl žaidėjų dubliavimosi pakilo laipteliu aukštyn ir jėgas išsibandys 4-oje lygoje. Kadaise šio klubo rungtynėse galėjome išvysti gausybę žiūrovų, o toks palaikymas bet kuriai ekipai suteikia antrą kvėpavimą. Esamoje situacijoje, greičiausiai, "Lentvaris" ekipai teigiamas rezultatas jau būtų patekimas į atkrintamąsias, tačiau net ir šiam tikslui pasiekti, reikės nudirbti labai didelius darbus. 

Žiemgala


Kertiniai krepšininkai: Edgaras Ivanovas, Ignas Cibulskas, Povilas Vilkas.
Stiprybės: Lyderių trijulė
Prognozuojama vieta: 6


Ne pirmus metus drauge rungtyniaujanti komanda jau spėjo atrasti savo žaidimo stilių. Treneris Mantas Mudėnas atrado, kaip galima geriausiai išnaudoti Edgaro Ivanovo, Igno Cibulsko ir Povilo Vilko trejetuką. Tiesa, bent vienam iš šių žaidėjų neatvykus į rungtynes, nemažai krenta ir bendras komandos pajėgumas. Kadangi visi trys lyderiai yra aukštaūgiai krepšininkai, svarbu yra, kaip į žaidimą geba įsijungti aikštelės generolas Visvaldas Gumbis ir kitas aukšto meistriškumo gynėjų grandyje žaidžiantis žaidėjas - Mindaugas Radvila. Komanda potencialo turi, tačiau medaliams iškovoti reikės maksimalaus visų klubo narių indėlio. 

VK JKK Kelelis


Kertiniai krepšininkai: Linas Petruškevičius, Lukas Čibinskas, Laurynas Jadenkus.
Stiprybės: Sutvirtinta gynyba po krepšiu
Prognozuojama vieta: 3


Fenomenalius individualius pasirodymus surengti galintis Lukas Čibinskas ir vienas geriausiai po krepšiais besiginančių žaidėjų Linas Petruškevičius ir toliau išliks pagrindiniais "JKK Kelelis" ekipos vedliais į pergales. Praėjusio sezono eigoje komanda atrodė gana solidžiai, tačiau po truputį subyrėjo ir sezoną pabaigė vos vienomis laimėtomis rungtynėmis per paskutinius šešis susitikimus, o šešioliktfinalyje buvo nušluoti "LIDL Lietuva" kolektyvo. Naujajam sezonui komanda išlaikė tris kertinius savo žaidėjus ir bandys nebekartoti praėjusio sezono klaidų. Deramai rinkdamasis rungtynėse ir reguliariai treniruodamasis šis klubas viso sezono metu išliks grėsmingas bet kuriam varžovui. 

Brasa - bullet.lt


Kertiniai krepšininkai: Jokūbas Valiauga, Arūnas Rakauskas, Edvinas Ribokas, Jonas Savickas, Daivaras Lebednykas, Karolis Jadkonis, Karolis Daujotas. 
Stiprybės: Subalansuota sudėtis
Prognozuojama vieta: 5


Manto Juočepio netektis tapo gana skaudžiu smūgiu "Brasa - bullet.lt" kolektyvui. Nors ekipos naujokai Jonas Savickas, Karolis Daujotas ir Daivaras Lebednykas nekompensuos visko, ką ekipai suteikė Mantas, tačiau šių dviejų skirtingų pozicijų krepšininkų prisijungimas komandai atneš labai įvairių naudų. Taip pat solidų žaidimą turėtų demonstruoti ir ekipos senbuviai: Arūnas Rakauskas, Edvinas Ribokas, Jokūbas Valiauga ir Karolis Jadkonis. Didelė naujos klubo sudėties galia pasimatė pirmosiose šio sezono rungtynėse, kai "Brasos" ekipai pavyko po atkaklios kovos palaužti labai pajėgią "Bekupės" ekipą. Ir toliau demonstruodami tokį krepšinį "Brasa Bullet.lt" vyrukai gali į metraščius įrašyti geriausią klubo istorijoje pagrindinį sezoną.

Bekupė


Kertiniai krepšininkai: Ernestas Varakauskas, Justinas Sakalauskas, Rolandas Mečkauskas, Laurynas Putna, Vitalijus Kamenevas.
Stiprybės: Draugystė už aikštelės ribų.
Prognozuojama vieta: 4


Iš Molėtų rajono kilę bičiuliai jau ne pirmus rungtyniauja Vilniaus krepšinio 4-oje lygoje ir įprastai reguliaraus sezono metu atrodo labai galingai, tačiau atkrintamosiose varžybose šiam klubui vis kažkas ne taip susiklosto ir savo žygį medalių link komanda pabaigia anksčiau nei tikisi. Lyginant su praėjusiu sezonu turėtų pasikeisti komandos žaidimo stilius. Praėjusio sezono klubo lyderį, gynėją, Vitalijų Versocką šio sezono metu pakeis kiek kitokio tipo krepšininkas, puolėjas, Ernestas Varakauskas. Taip pat prie komandos prisijungs snaiperis Justinas Sakalauskas, kuris turėtų pakelti klubo išmetamų tritaškių skaičių. Bus tikrai labai įdomu stebėti kaip šio sezono metu atrodys šios ekipos žaidimas. 

ESO


Kertiniai krepšininkai: Kęstutis Ingelevičius, Danielius Kudulis, Algminas Misevičius, Marius Sabonis. 
Stiprybės: Ryškūs lyderiai
Prognozuojama vieta: 2


Kęstutis Ingelevičius ir Danielius Kudulis dominavo puolime, Algminas Misevičius puikiai koordinavo visą komandos žaidimą, o visa komanda kietai gynėsi ir tai lėmė, jog praėjusio sezono metu "ESO" beveik neturėjo didesnių rūpesčių savo žygyje link 5-o diviziono čempionų titulo. Šiais metais komanda kyla vienu divizionu aukščiau, kur lengvų pasivaikščiojimu tikėtis bus labai sunku ir reikės rungtyniauti susikaupus visas rungtynes. Aštrumo į komandos žaidimą turėtų įnešti veržlusis klubo naujokas - Marius Sabonis. VKL ekspertai prognozuoja, jog "ESO" naujajame divizione turėtų irgi atrodyti gana solidžiai, jeigu tik sugebės deramai rinktis į rungtynes. 

2018/2019 m. sezonas: 4 lygos C grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009