Vasaros krepšinio lygos 3 diviziono komandų apžvalga (1 dalis)

2018-06-27

Trečiadienio popietę persikelkime į 3 divizioną ir apžvelkime keturias šio vidurinio pagal pajėgumą diviziono ekipas.

 Dagos


Geriausią komandos istorijoje sezoną turėjęs "Dagos" klubas sustoti neketina. Komanda 3-ioje nužygiavo iki pat ketvirtfinalio, o Pavasario čempionato 3-iame divizione sugebėjo net iškovoti bronzos medalius ir tai buvo pirmi šio klubo medaliai per visą komandos gyvavimo istoriją. Iš viso komanda registruoja net 14 žaidėjų, tai sunku pasakyti, koks bus lankomumas ir kurie krepšininkai atvyks, tačiau neabejotinai klubo vedliais į pergalę turėtų būti Darius Mockevičius ir Laurynas Bernatavičius. Darius yra tikras puolimo lyderis, kuris vienas ant savo pečių sunkiausiais momentais gali ištempti komandą į pergalę, o Laurynas yra nepakartojamas gynyboje. Pavasario čempionate labai gražiai žiūrėjosi įžaidėjų Karolio Plado ir Deivido Stribinskio tandemas. Šie du vyrukai turėtų ir toliau sėkmingai reguliuoti komandos žaidimą. Įdomu kaip seksis komandos naujokui Žilvinui Pareigiui, kuris dar prieš metus rungtyniavo 1-oje lygoje. Nors sunku "Dagos" klubui pritaikyti kokį nors vieną labai tinkantį epitetą, tačiau sezonui įsibėgėjant klubas išsiskyrė savo puikia gynyba ir brandžiu akademiniu puolimu. Įdomu tai, jog šiame divizione pamatysime ne vieną akademiškai puolančią ir kietai besiginančią ekipą, todėl turėtų būti gausybė akiai malonių dvikovų.

 BC Salininkai


Nuo pat 2010 metų Vilniaus krepšinio lygoje žaidžiantis, Andrej Kovalevskij vedamas, "BC Salininkų" klubas šio sezono metu po truputį žengia link pirmojo savo trofėjaus. Pavasario čempionate ši ekipa turėjo nuostabią galimybę prasibrauti į finalinį ketvertą tačiau nesugebėjo deramai susirinkti ketvirtfinalio rungtynėms ir patyrė skaudų pralaimėjimą. Dabar ši ekipa turės dar vieną puikią progą palikti ryškų įrašą komandos istorijoje. Labai intriguoja kokį tandemą pavyks sudaryti komandos naujokui Aurimui Špiliauskui drauge su klubo legenda - Andrej Kovalevskij. Visiems priešininkams teks gerokai pasukti galvą, kaip stabdyti šiuos du ypatingai grėsmingus Salininkų miestelio komandos krepšininkus. Pavojų varžovams tikrai kels ir puikią formą paskutiniu metu demonstruojantis Giedrius Bilotas, o tokie žaidėjai kaip Martinas Žaltauskas, Saulius Keina, Laurynas Andriušis ar Vilius Pakalniškis tikrai turėtų padirbėti ties savo sportine forma, kad atneštų "Salininkų" ekipai kuo daugiau naudos. Galiausiai, intriguoja, ar pamatysime aikštelėje tėvą ir sūnų - Darių ir Danielių Bukelius. Abu žaidėjai yra registruoti komandos sudėtyje, tačiau Darius yra po operacijos, o Danielius gali dar būti per jaunas žengti į aikštelę vyrų krepšinyje. 

Aurimas Špiliauskas gerokai sustiprino "BC Salininkai" komandos gynėjų grandį


Green Mazda Rangers


Šarūno, Lauryno ir Andriaus Putnų trijulė bandys vesti "Green Mazda Rangers" ekipą į pergales 3-io diviziono kovose. Išvardintas trejetas atrodo labai grėsmingai ir nei vienai ekipai nebus lengva stabdyti veržliųjų brolių. Tiesa, galingos gynėjų grandies gali neužtekti, kad pasipriešinti po krepšiais pajėgesniems varžovams, kadangi patys "Green Mazda Rangers" pas save aukštaūgių grandyje turi tik Mariaus Maišelio ir Tomo Galinio tandemą, kuriems kažkiek padėti galės ir Donatas Kiaušas. Visas šio klubo pagrindas yra iš Molėtų rajono, todėl tikrai sulauksime įnirtingos ir bekompromisės "Green Mazda Rangers" ekipos kovos prieš  kitą Molėtų krašto klubą - "Melingos keliai". Nors visumoje atrodo, jog "Green Mazda Rangers" ekipai bus labai sunku varžytis su visais varžovais ir be galingos priekinės linijos šis klubas toli nenueis, galime prisiminti "Golden State Wariors" ekipą iš NBA lygos, kuri paskutiniais metais neturėjo dominuojančių aukštaūgių,tačiau jau tris kartus tapo galingiausios pasaulio krepšinio lygos čempionais. Būtent tokį žaidimą "Green Mazda Rangers" pademonstravo savo debiutinėse rungtynėse prieš "Melingos kelius" ir netikėtai partiesė ant menčių vienus iš turnyro favoritų.  

 Melingos keliai


Praėjusio sezono antros vietos laimėtojai tikrai iš visų jėgų sieks pagerinti šį labai garbingą pasiekimą, tačiau lengva nebus. Labai daug lygių komandų. Daugiausiai "Melingos keliams" įgelti norės "Dagos" komanda, kuri pralaimėjo visus šešis žaistus susitikimus ir "Salininkai", kurie per keturias žaistas rungtynes "Melingos kelius" sugebėjo palaužti vos vieną kartą. Patys "Melingos keliai", be abejonės, sieks įveikti "BC Versus" klubą, kuriam praėjusio sezono metu triuškinamai nusileido 3-ios lygos atkrintamosiose varžybose. "Melingos kelius" į priekį turėtų vesti Dovido Veriko ir Aisčio Juočepio tandemas. Taip pat į lyderių gretas turėtų įsilieti Jungtinėse Amerikos Valstijose įgūdžius tobulinęs Kipras Pumputis. Komandos vadovas Mantas Pranckūnas turėtų džiaugtis ir praėjusią Vasaros lygą "Molėtų kuopos" ekipos garbę ginusio Mindaugo Paulavičiaus prisijungimu. Gausybė įdomių dvikovų ateinantį sezoną laukia "Melingos keliai" kolektyvo. Apginti savo kaip finalo dalyvių statusą net ir sustiprėjusiam "Melingos kelių" kolektyvui bus dar sunkiau.  


Praėjusioje Vasaros krepšinio lygoje "Melingos keliai" džiaugėsi 2 vietos laimėjimų

Vasaros krepšinio lygos 3 diviziono komandų apžvalga (1 dalis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009