Electrolux: nugalėtojų mentalitetas

2018-04-24

Electrolux / Galimybė tapti čempionais: 27% 

Didžioji NKL rungtyniaujanti trijulė (Ignas Lukošius, Laurynas Kirlys ir Kristijonas Kirlys) turėtų vesti savo komandą svarbiausių šio sezono pergalių link. Praėjusio sezono metu "Electrolux" gretose negalėjo rungtyniauti Laurynas Kirlys, Ignas Lukošius dar nebuvo NKL žaidėjas, o Kristijonas Kirlys buvo gerokai žemesnio meistriškumo krepšininkas, tačiau tai nesutrukdė "Electrolux" klubui antrą sezoną iš eilės tapti 1 lygos čempionais. Dabar Ignas Lukošius yra vienas iš NKL ekipos lyderių, Laurynas Kirlys yra svarbus to paties klubo rotacijos žaidėjas, o Kristijonas Kirlys jau gauna gana solidų žaidybinio laiko Nacionalinėje krepšinio lygoje kiekį.  Komanda atrodo ženkliai sustiprėjusi, tačiau, lyginant su praėjusiu sezonu, visas finalinis ketvertas atrodo kur kas brandžiau. Jau pirmajame susitikime komandai teks bene didžiausias išbandymas - "KK Riešė". Reguliariajame sezone "Electrolux" sugebėjo gana gausiai susirinkti, tačiau šio susirinkimo užteko pasipriešinti "KK Riešei" vos tris kėlinius ir teko pripažinti priešininkų solidų 21 taškų pranašumą. Šios rungtynės leido "KK Riešės" kolektyvui susikrauti nedidelį psichologinį pranašumą. Didžiausiu pajėgiosios trijulės pagalbininku bus Kęstutis Bagdanavičius, kuris buvo dažna ir ryški "Electrolux" figūrą viso reguliaraus sezono metu. Puikią pažangą tarpsezoniu padarė Mindaugas Šeduikis, kuris šį sezoną nebuvo dažnas svečias rungtynėse, tačiau yra trečias komandos žaidėjas pagal vidutinį naudingumą. Nemažą svarbą turės ir brandus Žygimanto Kosarevo, Mato Budgino ir Žygimanto Sideravičiaus žaidimas, o Gyčio Gadeikos veržlumas bei Arno Naruševičiaus patirtis gali tapti pusfinalio ir (ar) finalo baigtį nulemiančiais veiksniais. Per visą VKL istoriją "Electrolux" komanda iškovojo 83 pergales ir patyrė 42 pralaimėjimus, tačiau per penkerius gyvavimo sezonus sugebėjo iškovoti net 4 medalius, o tai parodo kaip fenomenaliai ši ekipa gali pasiruošti ir nusiteikti lemiamoms kovoms. "Electrolux" turi kažkokį užslėptą nugalėtojų mentalitetą, kuris padeda svarbiausiais momentais aikštelę palikti iškeltomis galvomis. Vienintelė silpnybė, greičiausiai, bus nuspėjamumas. Tikrai galima tikėtis, jog broliai Kirliai išsimes visus savo metimus, todėl priešininkai turės nemažai galimybių susigalvoti, kaip tai išnaudoti sau naudinga linkme. Būtent Ervinui Stankui ("KK Riešė") šią akimirką tai yra svarbiausia užduotis, kadangi "Electrolux" yra labai rimti pretendentai nusiųsti visą reguliarųjį sezoną spindėjusį "KK Riešės" klubą kautis tik dėl trečiosios vietos.

Jaunojo Kristijono Kirlio laukia labai svarbus išbandymas

Idomūs faktai

- 2014 metų sausio 21 dieną "Electrolux" pirmą kartą susitiko su "KK Riešė" klubu. Tą kartą dešimties taškų skirtumu pergalę šventė "Electrolux". Vienintelis tų rungtynių žaidėjas, kuris galės žengti į aikštelę ir šių metų finaliniame ketverte - Kęstutis Bagdanavičius (Electrolux).
- 2015 metais "Electrolux" 2-oje lygoje laimėjo  2 vietą ir pakilo į 1-ą lygą, kur jau debiutiniame sezone tapo čempionais, o po metų dar ir apgynė čempionų titulą. 
- "Electrolux" komanda savo gretose turi ne vieną garsų Kėdainių krepšininką, tačiau vienas garsiausių šio miesto atstovų Dainius Novickas šiame finaliniame ketverte atstovaus aršiausių priešininkų - "KK Riešės" klubą.
- Praėjusio sezono metu "Electrolux" tapo 1-os lygos čempionais, nors reguliariajame sezone užėmė vos 6-ą vietą. 
- Ignas Lukošius yra vidutiniškai daugiausiai per vienerias rungtynes metimų blokuojantis visos Vilniaus krepšinio lygos vis dar žaidžiantis krepšininkas. Jokios krepšinio mokyklos nebaigęs Ignas Lukošius dabar yra vienas geriausių Nacionalinės krepšinio lygos žaidėjų. 

Electrolux: nugalėtojų mentalitetas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009