TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 2 divizionas B grupė

2018-04-08

Tęsiame apžvalgų ciklą ir kviečiame susipažinti su TOP SPORT Patvasario čempionato 2-o diviziono B pogrupio dalyvėmis ir jų įdomybėmis. 

Telšiai
Ir taip galingą "Telšių" priekinę liniją su Antanu Mikūta ir Vytautu Ubartu priešakyje papildė mobilus puolėjas -  Tadas Juška, kuris turėtų deramai pakeisti ekipą laikinai palikusį Matą Mankevičių. Pavasario čempionate ekipos taip pat neatstovaus kertiniai gynėjų grandies žaidėjai: Tadas Gaižauskas ir Žilvinas Bendoraitis. Pastaroji netektis suteiks progą geriau atsiskleisti Matui Pečiuliui, Kevinui Ašmontui, Jokūbui Lieniui, Timui Anciui, Elnur Amirov ir gal net Mantvydui Varnagiriui. Turėtų vėl išaugti ir ilgamečio ekipos lyderio Martyno Rimkaus vaidmuo. Nors treneris Simas Pociūnas turi nemažai rūpesčių rudens čempionatuose, tačiau jau gali po truputį kurti strategijas, kaip efektyviau išnaudoti naują klubo branduolį Pavasario čempionate.

Kažkur Sugerta
Labai grėsmingu ir sunkiai sulaikomu startiniu penketuku pasižymės "Kažkur Sugerta" kolektyvas. Puolėjų grandį sudarys Jono Mikelkevičiaus, Dainiaus Novicko ir Deivido Jurkaus trijulė. Jeigu pirmi du krepšininkai turi po įspūdingą puolimo arsenalą, tai Deividas yra vienas geriausių kovotojų dėl atšokusių kamuolių visame Vilniuje. Gynėjų grandyje startinio penketuko puolimo potencialą dar padidina Haroldo Zenkovo ir Viliaus Nausėdos tandemas. Atsarginiai krepšininkai irgi toli gražu nėra mėgėjiško krepšinio naujokai ir bet kada gali labai solidžiai sužaisti. Vienintelė didesnė klubo problema - trenerio nebuvimas. Turint tokius žaidėjus galima tikrai siekti pačių aukščiausių tikslų, tačiau, kad išspausti maksimumą, būtinai reikalingas žmogus iš šono. Aišku, konstruoti žaidimą gali ir begalę patirties ir puikią charizmą turintis Dainius Novickas, tačiau jis daugiausiai laiko praleis aikštelėje, o žaisti ir tuo pačiu vadovauti visam žaidimui yra be galo sunku. 

Viliaus Nausėdos komandos pakeitimas buvo gana netikėta ir šiek tiek sukrėtusi mėgėjiško krepšinio pasaulį naujiena 

Orion
Andriaus Lakštučio, Tado Buloto ir Juozo Petkaus trijulė pasistengs į pergales vesti "Orion" kolektyvą. Po blankaus reguliaraus 2-os lygos sezono šiai ekipai nedaug pritrūko, kad reabilituotųsi šešioliktfinalyje, tačiau nuovargis paėmė viršų ir galiausiai teko pripažinti galingo "Mad Lamb" klubo pranašumą. Principinė dvikova ekipos laukia prieš "Kažkur Sugerta" kolektyvą. Būtent į šią ekipą persikėlė vienas iš "Orion" ekipos lyderių - Vilius Nausėda. "Orion" vyrukai tikrai stengsis, kad galėtų įrodyti Viliui, jog persikeldamas šis padarė klaidą. Vilių deramai pakeisti turėtų klubo naujokas Gytis Šleinius, kuris yra spėjęs išbandyti jėgas net NKL lygoje ir  turėtų puikiai pritapti prie komandos lyderių trejetuko. Grupėje susirinko tikrai pavojingos ekipos, tad turėti gerą sportinę formą reikės iškarto, nes kiekvienas papildomas pralaimėjimas gali sutrukdyti net prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. 

Krituliai
Puikiai sezoną pradėję ir galingai atrodę "Krituliai" sugebėjo per 10 dienų visiškai subyrėti. Ekipa pralaimėjo 2-os lygos šešioliktfinalio seriją ir netrukus pabaigė kovas VKL taurės aštuntfinalyje. Nei vienose rungtynėse nepasirodęs Povilas Kaminskas ir vos vieneriose iš trijų svarbiausių sezono rungtynių pasirodę Mantvydas ir Aurimas Vaičiuliai neleido "Krituliams" žygiuoti tiek, kiek ekipa tikėjosi prieš sezoną. Gerokai anksčiau nei tikėtasi pasibaigęs žygis pagrindiniame čempionate suteikė šiek tiek poilsio ir komanda galės bandyti iš naujo siekti aukščiausių tikslų, tik šį kartą jau Pavasario čempionate. Prieš prieš tai išvardintų krepšininkų pridėkime etatinius klubo lyderius Edgarą Žemaiti, Vaidą Vaičiulį ir Marių Krukonį. Dar prisumuokime į komandą sugrįžtančius senbuvius - Luką Tvarijoną ir Matą Tvarijoną. Taip gausime labai galingą junginį, kuris gali kautis dėl pačių aukščiausių tikslu. Aišku, jeigu vėl kojos nepakiš prastas lankomumas. 

BC Geležinis Vilkas
Grėsmingai vieną po kito varžovus 2-oje lygoje į šonus bloškianti "Jungent" ekipa Pavasario krepšinio čempionate startuos "BC Geležinis Vilkas" pavadinimu. Komandą į priekį ir toliau turėtų vesti galingas Šarūno Belevičiaus ir Kęstučio Bagdonavičiaus tandemas. Solidaus žaidimo galima tikėtis iš Pauliaus Rimavičiaus, Pauliaus Jasukaičio ir Svajūno Matulėno. Galiausiai, reikėtų išskirti milžinišką pažangą padariusį ir tarp ekipos lyderių su trenksmu įsibrovusį Valdą Jonavičių. Nors pajėgių krepšininkų šioje ekipoje yra daug, tačiau varomoji šio klubo jėga bus komandinis krepšinis ir puikus susižaidimas. Ne vienerius metus treneris Paulius Budėnas formavo ekipos žaidimą, kuris išliko iki šių laikų, kai komanda rungtyniauja be stratego. Būtent šis krepšinis po truputį pradeda nešti labai brandžius rezultatus. 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   

Kažkur Sugerta 1,85
BC Geležinis Vilkas 3
Krituliai 4,5
Telšiai 7
Orion 9

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 2 divizionas B grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009