4 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-25

VKL IV-ojoje lygoje tęsiasi kovos reguliariame čempionate. Komandos stengiasi patekti į pirmą aštuntuką, kad užsitikrintų vietą PLAY-OFF varžybose. Nors dar liko beveik trečdalis etapo, jau dabar atsiranda kolektyvų, kurių galimybės prasibrauti į atkrintamąsias varžybas tėra minimalios. Kokie rezultatai užfiksuoti pirmenybėse per paskutinę savaitę, kviečiame perskaityti tradicinėje ketvirtadieninėje VKL IV-osios Lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Litcargus 10 : 2 + 146
2. Blue Sharks 9 : 3 + 113
3. Bekupė / V. Malkas 9 : 3 + 113
4. Elektrėnų PGT 6 : 5 + 97
5. BKK Vėjas 6 : 6 - 11
6. Ką Vakare ? 5 : 6 + 33
7. Vilniaus Olimpas 4 : 7 - 41
8. Radvilai 4 : 8 - 169
9. Nepakeliui 2 : 8 - 69
10. Vichy Vandens Parkas 2 : 9 - 212

 

"A" pogrupyje per paskutinę savaitę sužaisti du susitikimai, iš kurių viename susikovė pogrupio lyderiai. Tokia akistata įvyko žaidžiant "Blue Sharks" bei "Litcargus" komandoms. Pirmojo rato akistatą "Litcargus" buvo laimėję triuškinamai, todėl nieko keisto, jog jų varžovai troško bent jau revanšuotis. Ir tai jiems pasisekė padaryti, nors ir gerokai mažesne persvara. Rungtynes kiek geriau pradėjo aikštelės šeimininkai, kurie nestrigo puolime ir bandė žaisti greitą krepšinį. "Litcargus" tai nebuvo pati sėkmingiausia diena sezone, todėl "rykliai" dar iki didžiosios pertraukos įgijo 4 taškų pranašumą. Būtent tokia persvara išliko ir iki pat dvikovos pabaigos, kuomet pergalę 67 : 63 šventė į antrą pogrupio vietą pakylantys "Blue Sharks". Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 25 taškus pelnęs Tomas Minkevičius, kuriam tai buvo dar vienos rezultatyvios čempionato rungtynės. Neblogai jam talkino ir naudingai rungtyniavęs Artūras Bielskus. Tuo tarpu "Litcargus" ekipoje dviženklę pelnytų taškų ribą peržengė tik du krepšininkai - 17 taškų įmetęs Mantas Karoblis bei 15 pridėjęs Aleksandr Karčmit. Po tokio rezultato situacija kovojant dėl pirmosios pogrupio vietos dar labiau suaktyvėjo, nes dabar pirmąją ir trečiąją pozicijas skiria viso labo viena pergalė.

Kitose grupės rungtynėse svečiuose rungtyniavę "Ką Vakare?" vyrai net 90 : 68 palaužė "BKK Vėjo" ekipą. Komandos turnyrinėje lentelėje išlieka kaimynėmis ir po šių rungtynių, todėl kova dėl vietos pirmame penketuke dar tikrai nebaigta. Aktyviai nusiteikę svečiai laimėjo visus iki vieno kėlinukus, taip susikraudami 22 taškų pranašumą. Komandų tarpusavio rungtynių grafoje dabar - taip pat "Ką vakare?" pranašumas, todėl visi šansai kilstelti aukščiau ir aplenkti savo varžovus yra pačios komandos rankose. Tuo labiau, jog nuo ketvirtoje pozicijoje esančių "Elektrėnų PGT" ekipą skiria vos viena pergalė. Būtent su šiais varžovais klubo keliai ir susikirs sekmadienį, todėl galime tikėtis labai atkaklios ir įdomios akistatos. Tuo tarpu net ir pralaimėjęs "BKK Vėjo" klubas šansų kautis dėl ketvirtosios vietos dar neprarado. Norint į ten pakilti reikia vienos vienintelės pergalės ir varžovų nesėkmių.

 

B  Pogrupis

1. SK Skaidiškės 10 : 1 + 274
2. Karolinos boulingas / Kegliai.lt 9 : 2 + 107
3. Lewben 8 : 2 + 148
4. Svajonių Turintys 6 : 5 + 51
5. TG LAB 6 : 5 - 48
6. BC Carmita 6 : 6 - 50
7. Abi Kairės 4 : 7 - 13
8. Atea 4 : 8 - 46
9. UwB 3 : 8 - 150
10. M.K.Č. 0 : 12 - 273

 

Puikią savaitę "B" pogrupyje turėjo "Karolinos Boulingo / Kegliai.lt" komanda, kuri įveikė net du savo varžovus. Visų pirma išvykoje teko išbandyti "UwB" studentų paėgumą. Rungtynės buvo nerezultatyvios ir klampios, o atsiplėšti komandai niekaip nesisekė. Visa laimė, jog šiokį tokį spurtą pasisekė pademonstruoti ketvirtame kėlinyje, kurį ekipa laimėjo 7 taškų persvara, taip pabėgdama nuo varžovų ir laimėdama mačą 48 : 43. Edvinas Urkis buvo ta figūra, kuri ir atvedė klubą į pergalę, nes krepšininko sąskaitoje ne tik 14 taškų, tačiau ir +17 naudingumo balų. Antroje akistatoje klubui teko atlaikyti absoliučių pogrupio autsaiderių - "M.K.Č." išbandymą. Šį kartą jau buvo kiek lengviau, nes persvarą pasiekė susikrauti jau nuo pirmųjų minučių. Nors galutinis rezultatas ir nėra triuškinantis - 62 : 49, svarbiausia, jog pasiekta pergalė, leidžianti komandai žengti antrojoje pogrupio pozicijoje. Ir vėl naudingu žaidimu išsiskyrė tas pats Edvinas Urkis, šį kartą pelnęs jau net 32 taškus. Dabar nuo pirmoje vietoje esančių "SK Skaidiškių" komanda atsilieka viso labo viena pergale ir visi šansai kopti aukštyn - dar neprarasti. Tiesa, reikia lamėti abi kitos savaitės akistatas, o varžovai ne iš lengvųjų - į trejetuką pretenduojantys "Lewben", bei vietos PLAY-OFF etape siekiantys "Abi Kairės" vyrai.

Trečiame grupės mače savo santykius aiškinosi komandos, kurioms pagrindiniu uždaviniu yra PLAY-OFF riba. Čia "Atea" namuose priėmė "BC Carmita" atstovus ir įveikė juos laimėdami puikiu gynybiniu stiliumi 56 : 44. Komandai pasisekė revanšuotis už pirmojo rato nesėkmę vienu tašku ir dabar ekipa turi tarpusavio rungtynių pranašumą. Bene solidžiausiai prie pergalės šį kartą prisidėjo 20 taškų įmetęs ir net +36 naudingumo balus surinkęs Daroslav Bernat. "BC Carmita" po pralaimėjimo vis dar išlieka šeštoje pozicijoje, tuo tarpu "Atea" bando įsitvirtinti ant aštuntojo laiptelio ir taip žengti į atkrintamąsias varžybas.

Marius Juška (su kamuoliu, "Karolinos Boulingas / Kegliai.lt") veržiasi priešininkų krepšio link 

 

C  Pogrupis

1. X Komanda 11 : 1 + 155
2. LIDL Lietuva 10 : 1 + 198
3. Sudervė TEAM 8 : 4 + 11
4. MKK 7 : 5 + 89
5. BC Nol Semkers II 6 : 6 - 42
6. JKK Kelelis 5 : 6 - 5
7. Šernai 4 : 8 - 108
8. Avedus 4 : 9 - 28
9. LT 2018 3 : 10 - 96
10. Zulu Team 2 : 10 - 174

 

Sėkmingiausia "C" pogrupio ekipa šią savaitę tapo "BC Nol Semkers II". Jie laimėjo abi savo rungtynes ir pakilo jau iki penktosios grupės vietos. Pirmoje akistatoje jaunimo kelyje pasitaikė ambicingieji "Avedus" vyrai, kurie lengvų pergalių nedalina niekam. Nors rungtynes sėkmingiau pradėjo žemiau turnyrinėje lentelėje esantys varžovai, "BC Nol Semkers II" suskubo sukrusti jau antrame ketvirtyje ir dar iki didžiosios pertraukos rezultatą persvėrė savo naudai. Vėliau teliko išsaugoti pergalingą skirtumą bei džiaugtis laimėjimu 71 : 63. Antrame mače komanda žaidė svečiuose ir šį kartą susitiko su "JKK Kelelio" vyrukais. Rungtynės buvo tokios atkaklios, jog keturiasdešimties minučių buvo per maža ir teko žaisti pratęsimą. "JKK Kelelis" turėjo puikią progą ketvirtojo kėlinio pabaigoje sėkminga ataka išplėšti pergalę, tačiau tolimas metimas skriejo pro šalį, o pratęsime pajėgesniais jau buvo "BC Nol Semkers II" atstovai - 73 : 78. Po dviejų pergalių jaunimas šokteli į pirmąjį penketuką ir dėl savo vietos PLAY-OFF etape dabar jau gali būti praktiškai ramūs. Panašioje pozicijoje yra ir "JKK Kelelis", kurio sąskaitoje viena pergale mažiau. Tuo tarpu "Avedus" savo pagrindnius reikalus sprendė kitoje grupės akistatoje prieš tiesioginius varžovus dėl patekimo į PLAY-OFF - "LT2018" vaikinus. 

Bekompromisė kova vyko visas rungtynes, o pirmavo tai viena, tai kita komanda. Nieko keisto, jog rungtynių baigtis sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, kurias sėkmingiau pasisekė sužaisti "Avedus" atstovams, šventusiems labai svarbią pergalę 61 : 59. Po šio laimėjimo "Avedus" įsitaiso ant laimingojo aštuntojo laiptelio ir savo artimiausius priešininkus dabar lenkia viena pergale. Tiesa, ramiai jaustis jie dar tikrai negali, nes net ir su tais pačiais "LT2018" tarpusavio rodikliai yra prastesni. Tad vienas pralaimėjimas galėtų iš esmės pakeisti visą situaciją. Kažkiek optimizmo suteikia labai prasta "LT2018" sportinė forma, nes komanda pralaimi jau spetintas rungtynes paeiliui, o neatradus kelio į pergales tikėtis patekti į PLAY-OFF bus neįmanoma. 

Paskutinėje pogrupio akistatoje savo santykius aiškinosi "MKK" ir "Sudervė Team". Pirmame rate pergale džiaugėsi suderviškiai, todėl "MKK" uždavinys minimum buvo laimėti rungtynes, o maksimum - atlošti reikalingą skirtumą. Komandai viskas pavyko kuo puikiausiai ir 7 taškų deficitas buvo panaikintas su kaupu. Pergalės dėka "MKK" ir toliau laikosi įsikibusi ketvirtosios vietos bei vis dar nepraranda savo pretenzijų kaunantis ir dėl trečiojo laiptelio. Viena iš lemiamų akistatų šiose lenktynėse gali tapti pirmadieninė kova su lyderiais - "X komanda". Jeigu mažeikiškiai sugebėtų iškovoti pergalę, jie pogrupio lyderių gretas gerokai sumaišytų. O nuo to įdomiau, greičiausiai, būtų daugeliui.

 

D  Pogrupis

1. Kočėlas 11 : 0 + 230
2. Žiemgala 9 : 2 + 110
3. Logistai 8 : 3 + 82
4. Marijampolis II 8 : 3 + 141
5. LPK Liberna / G. Kraštas 7 : 4 + 125
6. Meridianas 5 : 7 - 15
7. Vilko Brolija 4 : 7 - 42
8. Akademinis Krepšinis 3 : 10 - 199
9. OAKS 2 : 10 - 102
10. SMK 0 : 11 - 330

 

Šiek tiek permainų bei pagyvėjimo po šios savaitės akistatų atsirado ir "D" pogrupyje. Vienais didžiausių to kaltininkų tapo dvi pergales iškovoję "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" vyrai, tokiu savo rezutatu pateikdami labai rimtą paraišką į pirmąjį ketvertuką. Rungtynės su "SMK" nebuvo sudėtingos ir jas gervėtiškiai laimėjo daugiau, nei užtikrintai - 75 : 39. Jose save visu gražumu reprezentavo Gediminas Balčius, įmetęs net 26 taškus. Pagal naudingumą tai buvo pačios sėkmingiausios Gedimino rungtynės šiemet, todėl nieko keisto, jog komandai laimėti nebuvo sunku. Antroji akistata įvyko trečiadienio vakare, kai jėgas teko išbandyti su buvusiais turnyrinės lentelės kaimynais - "Meridianu". Čia jau buvo gerokai sudėtingiau ir reikėjo išlieti ne vieną prakaito lašą. Šį kartą solidžiu žaidimu pasižymėjo Saulius Keina, savo komandai pelnęs 20 taškų. Po dviejų svarbių pergalių "LPK Liberna" visiškai priartėja prie pirmojo ketvertuko ir jei pirmoje sezono pusėje atrodė, jog klubas kausis dėl antrojo penketuko pozicijų, tai dabar situacija keičiasi iš esmės. Svarbiausiai dabar nenukrypti nuo pergalių kelio, o tai padaryti nebus taip lengva, nes artimiausias priešininkas - nė karto nepralaimėjęs "Kočėlo" klubas.

Pogrupio lyderiai nesunkiai įveikė priešpaskutinėje pozicijoje esančius "OAKS" atstovus ir iškovojo jau 11-tą sezono pergalę. Pagal šį rodiklį klubui ir toliau visoje lygoje nėra lygių, o "meškos paslaugą" šiame ture dar komandai padarė ir antroje vietoje žengianti "Žiemgala", įsigudrinusi net 55 : 89 svečiuose pralaimėti "Marijampolio II" ekipai. Būtent dėl to susidarė tokia turnyrinė padėtis, jog antrą ir penktą pozicijas dabar skiria vos dvi pergalės ir kova dėl vietų čia dar prieš akis. Kitą savaitę grupėje pamatysime kelias įdomias akistatas, kurios galbūt ir nuspręs šių pozicijų likimą, bent jau keliems turams į priekį. Vienu iš tokių neabejotinai bus sekmadieninis "Logistų" bei "Žiemgalos" mūšis.


Andrius Oleckas "Atea" savo varžovams paruošė dėjimą

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009