1 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-22

Per paskutinę savaitę pajėgiausiame VKL divizione - VKL 1-ojoje lygoje įvyko trejos rungtynės. Du kartus aikštelėje šį kartą pasirodė "Vilniaus Kolegijos" studentai, tačiau pergalės pasiekti jiems nepasisekė. Tuo tarpu kitos ekipos žaidė po vieną susitikimą. Didelių permainių turnyrinėje lentelėje neįvyko, nes lyderiai iškovojo eilinę pergalę, o smulkiau apie visus savaitės reikalus kviečiame paskaityti tradicinėje pirmadieninėje VKL 1-osios lygos apžvalgoje.

"MRU" bei "Sporticus.lt / Ugniagesio" komandos rungtynėms susirinko ne itin gausiai. Aikštelės šeimininkų tebuvo vos penki, tačiau ir svečiai kažkuo pasigirti negalėjo, nes atvyko šešiese. Tarsi prisiminę praeito sezono rezultatus "Sporticus" spurtavo nuo pat pirmųjų minučių ir uraganinio puolimo dėka pelnė per pirmą kėlinį net 31 tašką. Varžovai į tai atsakė vos 18-a, todėl dar prieš antrąjį ketvirtį jau turėjo dviženklį deficitą. Vaizdas aikštelėje pernelyg nekito ir antrame kėlinyje, kuriame prie savo turimos persvaros "Sporticus" pridėjo dar kelis taškus ir į didžiąją pertrauką žengė pirmaudami jau 59 : 44. Puikų puolimą svečiai demonstravo ir toliau, nė kiek nemažindami savo apsukų ir greitai artėdami prie 100-ojo pelnyto taško. Nemaža dalimi toks puikus rezultatas rungtynėse buvo dėka fantastiško "Sporticus.lt" pataikymo iš toli, nes komanda pelnė net 14 tolimų metimų, pataikydama 46.67% visų tolimų bandymų. Su tokiu taiklumu galima bandyti mesti iššūkį ir lygos lyderiams, tačiau varžovas šį kartą buvo kiek kuklesnis. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo be keitimo žaidęs Dovydas Sakalnikas, kurio sąskaitoje 24 taškai, vos taškeliu mažiau, t.y. 23-is įmetė ir Nojus Vaikšnoras. Žygimantas Kulda varžovams atseikėjo dar 20 taškų ir pergalė buvo iškovota rezultatu 106 : 84. Taip ekipa pasiekė saldų revanšą už nesėkmę pirmame rate ir pagaliau laimėjo po šešių nesėkmių paeiliui. Galbūt tai reikš naują pergalių eros pradžią ? Į tai atsakymus sužinosime jau antradienį, kuomet klubo lauks labai rimtas išbandymas su pagirtiną formą demonstruojančia VRM (Vidaus Reikalų Ministerijos) komanda. 

Kitose lygos rungtynėse čempionato lyderė "KK Riešė / La Birra Pub" nepasigailėjo gausiai susirinkusių "Vilniaus Kolegijos" studentų. Įdomus faktas, jog patys pirmenybių favoritai žaidė vos penkiese, tačiau didesnio pasipriešinimo iš savo varžovų taip ir nesulaukė. Pirmąjį ketvirtį laimėję net 28 : 12 vėliau lyderiai dar labiau nutolo, kol galiausiai nesunkiai perkopė ir 100 taškų ribą. Tai buvo jau šeštoji tokia komandos akistata, kuomet švieslentėje ties ekipos pavadinimu dega triženklis taškų skaičius. Įspūdingai rungtynėse pasirodė visi "KK Riešės" žaidėjai, o solidžiausiai iš jų pasisekė pasireikšti Gediminui Povilauskui, kuris surinko net +52 naudingumo balus. Pagal rezultatyvumą nepralenkiamu buvo jo ekipos draugas 35 taškus įmetęs Deimantas Pavlovskis, dar 29 taškus pridėjo ir Lukas Motiejūnas. Tuo tarpu "Vilniaus Kolegijos" gretose dviženklę taškų ribą peržengė trys vyrukai: po 14 taškų įmetę Edvinas Lebeckas bei Justas Adamonis, bei 10 pridėjęs Artūras Grygelis. Po 9-osios pergalės čempionate "KK Riešė" ir toliau užtikrintai pirmauja, tuo tarpu "Vilniaus Kolegija", per savaitę suklupusi net dukart dabar yra penktoje pozicijoje. Jau ketvirtadienį studentų lauks rimtas "KK Austos" iššūkis, tuo tarpu "KK Riešė" jubiliejinės pergalės prieš tą pačią "KK Austą" bandys siekti po savaitės pertraukos - vasario mėnesį. 

  1. KK Riešė - La Birra Pub 9 : 0 + 231
  2. KK Austa 7 : 2 + 53
  3. VRM 6 : 2 + 61
  4. Electrolux 5 : 4 + 11
  5. Vilniaus Kolegija 4 : 5 - 51
  6. MRU 3 : 6 - 74
7. Sporticus.lt / Ugniagesys 2 : 6 - 27
8. BC Kolegos / Imperialstone.eu 1 : 4 - 36
  9. Če-Čėnija 0 : 8 - 168

TOP 3

        TOP-3 rikiuotėje tokio pasirodymo 2017/2018m. krepšinio sezone dar nebuvo. Visas tris prizines pozicijas jame užima vienos komandos - "KK Riešė / La Birra Pub" krepšininkai, sugebėję visus savo kolegas aplenkti pagal naudingumo balus. Solidžiausiai iš vyrukų šį kartą atrodė nuolatinis trejetuko svečias Gediminas Povilauskas, kurio sąskaitoje +52 naudingumo balai, bei 21 taškas, 25 atkovoti kamuoliai ir 11 rezultatyvių perdavimų. Antroji vieta atitenka jo komandos kolegai Deimantui Pavlovskiui, kuris surinko +44 naudingumo balus, sumesdamas 35 taškus bei atlikdamas taip pat 11 rezultatyvių perdavimų. Tuo tarpu trečioje vietoje ir dar vienas "KK Riešės" žaidėjas, tačiau jis trejetuke svečiuojasi pirmą kartą. Tai - Kipras Davidonis, surinkęs +40 naudingumo balų, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 11 atšokusių kamuolių. Dar kartą sveikiname "KK Riešės / La Birra Pub" ekipą su unikaliu pasirodymu !

1.

 

Gediminas Povilauskas

(KK Riešė)

 

 

21 tšk., 25 atk.k., 11 rez.p.

 

+52

2.

 

Deimantas Pavlovskis

(KK Riešė)

 

35 tšk., 11 rez.p.

+44

3.

 

Kipras Davidonis

(KK Riešė)

 

 

21 tšk., 11 atk.k.

+40

 

TURO RUNGTYNĖS

      Šį kartą savaitės rungtynių titulas keliauja dvikovai tarp "Vilniaus Kolegijos" bei "VRM" vyrų. Pirmame rate pergalę buvo iškovoję studentai, tačiau Vidaus Reikalų Ministerijos atstovai sugebėjo revanšuotis ir toliau žengia trečioje lygos pozicijoje. Kaip klostėsi rungtynės, ką joms pasibaigus sakė ekipų atstovai, kviečiame prisiminti savaitės rungtynių rubrikoje.

71

85

(15:24, 19:19, 17:14, 20:28)

 

Vilniaus Kolegija: E. Lebeckas 22 (14 atk.k.), Ž. Gedžiūnas 12, T. Ulevičius 8.

VRM: R. Matulis 27, L. Jacevičius 24, G. Ramonas 23.

Laurynas Jacevičius (su kamuoliu, "VRM") - vienas savo komandos lyderių čempionate

Pirmame rate šių komandų rungtynėse pergalę 16-os taškų skirtumu buvo iškovojusi "Vilniaus Kolegija". Todėl nieko keisto, jog "VRM" vyrai degė noru revanšuotis. Jie kantriai vykdė savo planą ir pasiekė revanšą. Tiesa, jis buvo kiek mažesnis, nei pralaimėjimas pirmame rate, tačiau dabar ekipai svarbiausia yra kolekcionuoti pergales. Pirmame kėlinyje svečių komanda demonstravo solidų puolimą ir atitrūko devyniais taškais į priekį. Skirtumas pernelyg nekito ir antrame ketvirtyje, kuomet "Vilniaus Kolegija" pabandė kelis kartus spurtuoti. Deja, bandymai nebuvo sėkmingi ir dvikovai įpusėjus vis dar priekyje svečiai - 34 : 43. Nežymų postūmį pirmyn studentai pademonstravo trečiame kėlinyje, kurė net sugebėjo laimėti keliais taškais. Spurtas tęsėsi ir toliau, kol galiausiai ketvirtame ketvirtyje "Vilniaus Kolegijos" komanda net sugebėjo sumažinti savo atsilikimą iki 2 taškų. Tačiau perlaužti rungtynių eigos sau naudinga linkme jiems nebepavyko. Paskutines minutes užtikrinčiau ir ramiau sužaidę "VRM" atstovai šventė 6-ąją sezono pergalę rezultatu 85 : 71. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 27 taškus įmetęs Rolandas Matulis. Krepšininko sportinė forma šiuo metu, panašu, tikrai nebloga, todėl nieko kesito, jog vis dažniau buvusią LKL kegendą matome tarp naudingiausių ekipos žaidėjų. Nedaug nuo ekipos draugo atsiliko ir 24 taškus pridėjęs be keitimo rungtyniavęs Laurynas Jacevičius. Panašiai pasirodė ir dar vienas poilsio rungtynėse negavęs "VRM" atstovas - 23 taškus įmetęs Gabrielius Ramonas. Tuo tarpu studentų gretose sužibėjo 22 taškus pelnęs ir 14 kamuolių atkovojęs Edvinas Lebeckas.

Po šios pergalės "VRM" vyrai ir toliau išlieka trečiojoje pozicijoje, tuo tarpu studentų galimybės šoktelti aukščiau penktosios pozicijos gerokai sumenko. Na o pačiose rungtynėse "Vilniaus Kolegija" žaidė tarsi ne savo salėje. Krepšininkai sugebėjo pataikyti vos 4 tolimus metimus iš 30-ies, kas yra tik 13.33%. Taip atakuoti krepšį savo salėje turėtų būti gėda ir patiems vyrukams, todėl tikėtina, jog atsigriebti jie norės jau artimiausiame savo mūšyje prieš antroje vietoje esančią "KK Austą". Tuo tarpu "VRM" vyrai antradienį stos į nelengvą kovą prieš atsitiesiančius "Sporticus.lt / Ugniagesio" krepšininkus.

"Vilniaus kolegijos" treneris S. Radziulis: "Labai gerai sužaidė jų 19-as numeris (Laurynas Jacevičius), mums jo nepavyko sustabdyti. Jei pradedam dengti jį ant tritaškio, laisvas lieka R.Matulis, kuris šiandien labai gerai mėtė tritaškius. Nuo šių dviejų žaidėjų neapsigynėme ir pralaimėjome."

VRM treneris V. Žydelis: "Rungtynės buvo ne iš lengviausių. Ačiū komandai, kad labai stipriai gynėsi. Pirmame kėlinyje galvojau bus blogiau, bet išėjo geriau, kadangi jie suprato vienas kitą. Ėjo vienas kitam padėti, pradėjome žaisti per Matulį. Rolandas yra tikra komandos siela, kuris padeda, nusiima kamuolius, pataiko, kai reikia komadai, plius labai puikiai paskirsto kamuolius. Aš manau, kad komanda šiuo metu yra geroje formoje ir sieksime didesnių pergalių. O varžovams norėčiau padėkoti už geras rungtynes ir gerą kovą."

 

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009