2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2018-01-16

VKL II-ojoje Lygoje Almarūno Prekybos Taurėje komandos sėkmingai juda link pirmojo reguliariojo čempionato etapo pabaigos. Norime priminti, jog pagal varžybų reglamentą į PLAY-OFF etapą nepateks tik viena vienintelė ekipa, o likusios 30 pratęs savo pasirodymą atkrintamosiose varžybose. Per paskutinę savaitę sužaista nemažai dvikovų, kurios bent jau "A" pogrupyje išryškino dvi lyderes. Tuo tarpu "B" grupėje - visiška painiava, nors lentelės eiliškumas ir pasikeitė tik minimaliai. Apie visa tai tradicinėje antradieninėje VKL II-osios Lygos apžvagoje.

A  Pogrupis

  1. Rumida LLK 10 : 1 + 111
  2. Senieji Trakai 9 : 2 + 81
  3. Austa / Vaitesa 7 : 3 + 103
4. Krituliai 6 : 4 + 26
5. Mad Lamb 6 : 4 + 14
6. Didėja 6 : 5 + 9
7. Aktyvi Veikla 6 : 5 + 61
  8. VPP / Imperialstone.eu 5 : 5 - 19
  9. Tirola 5 : 5 - 8
10. Electrolux II 4 : 6 - 63
11. 2 GEN / Kaefer 4 : 7 - 64
12. Transcom 3 : 7 - 33
13. Penktukas 3 : 7 - 71
14. Jamam - OPK 3 : 8 - 68
  15. BC Irsana 1 : 9 - 79

 

"A" pogrupyje per paskutinę savaitę įvyko net kelios dvikovos, nulėmusios aukščiausių pozicijų likimą bent jau vienam turui į priekį. Bene daugiausiai įtakos turnyriniai padėčiai turėjo Lentvario "Rumidos LLK" ir "Senųjų Trakų" akistata. Iki jos abi komandos buvo patyrę vos po vieną pralaimėjimą tad šios rungtynės tapo savotišku mūšiu dėl vietos solidžiausiame grupės soste - pačioje viršūnėje. Lentvario ekipa labai sėkmingai pradėjo rungtynes ir pirmame kėlinyje demonstravo tiesiog uraganinį puolimą, kuomet įmetė 31 tašką. Visa tai padėjo ekipai sukaupti 15-os taškų pranašumą, tačiau pergalės tokia rungtynių eiga dar negarantavo. Antrasis ketvirtis buvo visiškai priešingas prieš tai vykusiam ir padėties šeimininkais jame jau buvo trakiškiai. Kantriai ir lėtai jie mažino atsilikimą, kol viską paliko spręsti keliems metimams dvikovos pabaigoje. Ten sėkmė šypsojosi "Rumidai LLK", kuri ir nugalėjo 77 : 74. Prie šeimininkų pergalės 25 taškais prisidėjo Vitalijus Danilovas, o svečiams dviženklį taškų skaičių pelnė tik du krepšininkai - 18 įmetęs Edgaras Pundzius ir 16 pridėjęs Augustas Rudelis. Taip pasibaigusios rungtynės lėmė, jog Lentvario komanda yra realiausia kandidatė pogrupyje finišuoti viršūnėje, nes trakiškius dabar lenkia ne tik viena pergale, tačiau dar ir turi tarpusavio persvarą.

Nedaug trūko, jog šią savaitę "Senųjų Trakų" komanda būtų pralaimėjusi du kartus. Tam labai rimtą paraišką pateikė "Aktyvi Veikla", kuri varžovus priėmė savo aikštelėje. Jau kelintas rungtynes paeiliui Trakų komanda tradiciškai pramiegojo pirmąjį kėlinį ir jam pasibaigus atsilikinėjo 7 taškais. Sunku pasakyti, ar tokia yra trenerio Mariaus Pavlovskio taktika, tačiau jeigu taip - ji ir vėl pasiteisino, nes komanda sukandusi dantis vijosi varžovus, kol galiausiai rungtynių finiše įgijo 10 taškų pergalingą persvarą. Nors galutinis rezultatas ir ne itin atspindi kovos atkaklumą, pergalė vis dėlto yra dėsninga, o  ją  95 : 85 iškovoję trakiškiai įsitaiso antroje pogrupio pozicijoje. Šiose rungtynėse nugalėtojams niekaip nepavyko sulaikyti "Aktyvios Veiklos" monstro Mindaugo Markevičiaus, kuris priešininkams "sušėrė" net 46 taškus, taip dar labiau įsitvirtindamas rezultatyviausių lygos žaidėjų sąrašo pirmojoje pozicijoje. Šios rungtynės nesėkmingai baigėsi ir jaunajam VKL Rinktinės žaidėjui Pauliui Nasvyčiui, kuris namo grįžo sugipsuota ranka. Linkime Pauliui kuo greičiau sugrįžti į krepšinio aikštelę, o Aktyviai Veiklai" ir vėl grįžti į pergalingą kelią.

Svarbią pergalę pasiekė ir praeitų metų lygos sidabrinė ekipa - "Austa / Vaitesa". Jai labai rimtą iššūkį metė grupės apačioje įstrigęs "Jamam - OPK" klubas, rungtynes pralaimėjęs tik minimaliai - 71 : 72. Toks rezultatas labai brangus buvo "Austos / Vaitesos" komandai, nes leido išlikti trečiojoje savo pogrupio pozicijoje. Tuo tarpu pralaimėjusių ekipos atstovai dėl rezultato nenusiminė ir tikino tikrąjį savo veidą parodysiantys PLAY-OFF varžybose. Solidžiausiai nugalėtojų gretose pasirodė 25 taškus pelnęs Kristupas Surgėlas, kuri kartu surinko ir net +41 naudingumo balą. Kaip bebūtų keista, tokio fantastiško pasirodymo jam nepakako, kad patektų tarp savaitės TOP-3 pasirodymų. Jau šį savaitgalį "Austos / Vaitesos" laukia labai svarbi akistata su Lentvario "Rumida LLK". Jeigu šias rungtynes laimėtų lentvariečiai, jie reguliariame čempionate praktiškai užsitikrintų ne žemesnę, nei trečią poziciją. Tuo tarpu jų varžovams norint išlikti trejetuke taip pat bus reikalinga tik pergalė. Panašu, jog sekmadienis bus iš tiesų karštas.

Kitose pogrupio rungtynėse didesnių netikėtumų neužfiksuota, nors staigmenų ir pasitaikė. Prie tokių rezultatų galima būtų priskirti blankokai kol kas atrodančių "Electrolux II" pergalę prieš "Didėją" 76 : 67. Toks rezultatas puikiai pirmenybes pradėjusius "Didėjos" vyrus nusmukdo jau iki šeštosios pozicijos. Šią savaitę "Didėja" poilsiaus, todėl tikėtina, jog daug pozicijų lentelėje nepraras, o štai kitą savaitę jų lauks labai svarbus mūšis su turnyrinės lentelės kaimynais - "Krituliais". Pergalę pasiekė ir į pirmą aštuntuką pogrupyje besitaikanti "Tirola" 69 : 59 nugalėjusi ambicingą "Transcom" kolektyvą. Kaip komandų keliai pasuks kitame ture, pamatysime jau po savaitės.

Augustinas Pechovka (su kamuoliu) - vienas "Transcom" klubo lyderių

 

B  Pogrupis

  1. Taurus 9 : 2 + 188
  2. Elektrėnų SC 8 : 2 + 64
3. Kupiškis / InfoTec 8 : 3 + 24
4. BC Nol Semkers 7 : 3 + 94
  5. Jungent 7 : 4 + 9
  6. Vaikinai 7 : 4 + 81
  7. Pasvalys / Admonitus 6 : 4 + 45
  8. Kumštis 6 : 4 + 68
  9. DUV Reklama 6 : 4 - 38
  10. VKK Masonai 5 : 6 - 7
  11. Telšiai 5 : 6 + 25
  12. Litresta 4 : 7 - 6
  13. Space Jam 4 : 7 - 70
  14. ORION 2 : 9 - 96
  15. Dagos 1 : 9 - 149
  16. BC Fenix 0 : 11 - 232


"B" pogrupyje pasikeitimų buvo labai mažai, nes pozicijomis lentelėje apsikeitė tik du klubai. Tiesa, aikštelėse pamatėme net 8 dvikovas, tačiau taip jau sutapo, jog laimėjo komandos, kurios lentelėje yra aukščiau už savo buvusias šios savaitės priešininkes. Eilinę pergalę įsirašė "Taurus" vyrai, kurie 82 : 63 nugalėjo "Litrestos" klubą iš antrojo dešimtuko. Nors "Litrestos" reikalus ir bandė išgelbėti 30 taškų pelnęs Andrej Kovalevskij, grigiškiečiams nepavyko pasiekti teigiamo rezultato. Geriausias savo sezono rungtynes sužaidė šio sezono "Taurus" atradimas Justas Aršauskas, kuris pelnė 26 taškus ir surinko +37 naudingumo balus. Kitose rungtynėse "Taurus" vyrų laukia šį sezoną buksuojantys "Telšiai" todėl realu, jog komanda gali iškovoti ir jubiliejinę 10-ąją sezono pergalę. Jeigu taip nutiks, ketvirtoji reguliariojo čempionato vieta savo pogrupyje jau bus komandos kišenėje. 

Pergalingai žygiuoja ir antrojoje pozicijoje įsitaisęs "Elektrėnų SC" klubas, kuris nesunkiai 81 : 60 svečiuose įveikė šio sezono autsaiderius dar nė karto nelaimėjusius "BC Fenix" vyrus. Po eilinio pralaimėjimo iš "Fenix" stovyklos pasigirdo kalbų, jog kitame sezone komanda galbūt bandys pataikyti į labiau jų pajėgumą atitinkantį divizioną. Ar tai galima vertinti kaip vyrukų susitaikymą su paskutine vieta ? Bent jau nevertėtų, nes dar liko 4 akistatos, per kurias galima reikalus ir pagerinti. Tuo labiau, jog su dauguma savo varžovų komanda bent jau pradžioje kovoja kaip lygūs su lygiais. Artimiausias "BC Fenix" priešininkas tvarkaraštyje tikrai jiems įveikiamas "Space Jam" klubas, todėl šiam mačui komanda privalo nusiteikti kaip išlikimo rungtynėms, tuo labiau, jog tam vyrukai turės pakankamai laiko - daugiau, nei savaitę.

Vienintelės komandos, kurios apsikeitė šią savaitę savo pozicijomis, tai principiniai varžovai: "BC Nol Semkers" bei "Kupiškis / InfoTec". Kupiškėnai itin atkaklioje dvikovoje išplėšė pergalę svečiuose prieš "VKK Masonus" 83 : 82. Nors dvikovoje nugalėtojai ir mėtė netaikliau už savo priešininkus, atkovojo mažiau kamuolių bei atidavė mažiau rezultatyvių perdavimų, fortūna buvo jų pusėje. Jau penktą pergalę paeiliui iškovojusi "Kupiškis / InfoTec" komanda sėkmingai kyla į viršų ir jau pasiekia trečią savo grupės laiptelį. Tuo tarpu "BC Nol Semkers" namuose 68 : 71 nusileido "DUV Reklamos" vyrukams. Komandai nepadėjo ir įspūdingas Tomo Butrimo pasirodymas, kuomet aukštaūgis pelnė net 30 taškų. Pernelyg stipriai varžovams leidę pabėgti pirmoje rungtynių pusėje "BC Nol Semkers" vyrukai vėliau perlaužti rungtynių sau naudinga linkme jau nebesugebėjo. Tai lėmė komandos kritimą iki ketvirtosios pozicijos, tačiau klubas atsargoje dar turi vienerias nesužaistas rungtynes, tad pagal prarastus taškus faktiškai išlieka trečiu. Artimiausi trys komandos priešininkai - "Litresta", "Telšiai" bei "Kumštis" šiai komandai - tikrai įveikiami priešininkai, todėl galima tikėtis, jog klubas reguliariame čempionate tikrai kovos dėl vietos savo pogrupio trejetuke.

Likusiose rungtynėse didelių staigmenų neužfiksuota, nes pralaimėjo visas paskutines 7 pozicijas užimančios komandos. Galbūt kiek nustebino solidi "Kumščio" pergalė prieš "Telšius" 89 : 61. Šiose rungtynėse daug klausimų dėl būsimo dvikovos laimėtojo jau buvo atsakyta pirmame ketvirtyje, kurį "Kumštis" laimėjo 28:11 o vienu metu pirmavo net 23:0. Vėliau, nors varžovai ir stengėsi, bet "grįžti į rungtynes" jau nebesugebėjo. Tad "Kumštis" ir toliau sėkmingai siekia vietos aštuntuke, tuo tarpu "Telšiai" greičiausiai jau repetuoja PLAY-OFF etapo scenarijus. Jeigu prisiminsime praėjusius sezonus, būtent tada komanda pademonstruodavo pačios aukščiausios kokybės savo krepšinį, taip patekdama tarp 8 geriausių visos lygos komandų. Ar taip nutiks ir šiame sezone sužinosime jau po poros mėnesių.

Vilius Nausėda kartu su "ORION" komanda galvoja, kaip pakilti iš turnyrinės lentelės apačios

TOP 3

        Šią savaitę TOP-3 sąrašo savininkai ir vėl perkopė +40 naudingumo balų ribą. Nutiko taip, jog Kristupui Surgėlui nepakako net ir +41 balo, kad savo pavardę pamatytų tarp geriausių savaitės pasirodymų. Tuo tarpu pirmoji pozicija atiteko "BC Nol Semkers" žaidėjui Tomui Butrimui. Krepšininkas puikiai užsirekomendavo pralaimėtame mače prieš "DUV Reklamą", kuriame surinko +44 naudingumo balus, pelnė 30 taškų ir atkovojo net 17 atšokusių kamuolių. Antrą ir trečią vietas pasidalino du sportininkai, surinkę po vienodą +42 surinktų balų skaičių. Aukštesnę poziciją šį kartą Mindaugui Markevičiui iš "Aktyvios Veiklos" lėmė didesnis jo rezultatyvumas. Mindaugas pelnė net 46 taškus ir sugebėjo varžovus išprovokuoti pražangoms 10 kartų. Trečiosios vietos savininko Andrej Kovalevskij iš "Litrestos" pasirodymas taip pat įspūdingas: 30 taškų ir 17 atkovotų kamuolių Sveikiname visus šios savaitės geriausius žaidėjus !

1.

 

Tomas Butrimas

(BC Nol Semkers)

 

 

30 tšk., 18 atk.k.

 

+44

2.

 

Mindaugas Markevičius

(Aktyvi Veikla)

 

46 tšk., 10 išpr.pr.

+42

3.

 

Andrej Kovalevskij

(Litresta)

 

 

30 tšk., 17 atk.k.  

+42

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009