4 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-11

Šventės neaplenkė ir VKL IV-osios Lygos dalyvių. Linksmiausios jos buvo visų pogrupių lyderiams, nes jie iškovojo eilines savo pergales, taip dar labiau įsitvirtindami topinėse pozicijose. Turo komandos titulą šį kartą pasidalina "Bekupė / Vezumalkas.lt" bei "BC Nol Semkers II", kurie sugebėjo laimėti abejas žaistas savo rungtynes. Toks rezultatas itin turėjo nudžiuginti antrosios "BC Nol Semkers" ekipos aistruolius, nes klubas gerokai sustiprino savo galimybes prasimušti į PLAY-OFF varžybas. Tuo tarpu "Bekupė / Vezumalkas.lt" savo pogrupyje jau užkopė iki antrojo laiptelio. Apie visas šias įdomybes kviečiame paskaityti tradicinėje ketvirtadieninėje VKL IV-ojo diviziono apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Litcargus 9 : 1 + 138
2. Bekupė / V. Malkas 8 : 3 + 107
3. Blue Sharks 7 : 3 + 101
4. BKK Vėjas 5 : 5 - 3
5. Elektrėnų PGT 5 : 5 + 77
6. Ką Vakare ? 4 : 4 + 29
7. Vilniaus Olimpas 4 : 6 - 21
8. Radvilai 3 : 8 - 175
9. Nepakeliui 2 : 7 - 55
10. Vichy Vandens Parkas 2 : 7 - 198

 

"A" pogrupio komandos nuo pastarojo turo padirbėjo iš peties ir sužaidė net 7 rungtynes. Be jokios abejonės laurų ir pagyrimų nusipelno "Bekupė / Vezumalkas.lt" klubas, kuris sugebėjo iškovoti dvi svarbias pergales žaisdamas išvykose. Visų pirma komanda susitiko su "BKK Vėju" ir atlaikė jo puolimo gūsius nugalėdami varžovus 77 : 55. Puikiu žaidimu ir vėl pasižymėjo Vitalijus Versockas, surinkęs +23 naudingumo balus. Antroje akistatoje komandai sekėsi gerokai sunkiau, nes joje tik pačioje pabaigoje pasisekė laimėti prieš "Vilniaus Olimpą" 54 : 51. Lygi ir atkakli kova vyko visas rungtynes, o pergalę ekipai greičiausiai lėmė ne tik labiau pabaigoje nusišypsojusi sėkmė, tačiau ir vos 7 padarytos klaidos per visas rungtynes. Įdomu tai, kad "Vilniaus Olimpas" laimėjo kovą po krepšiais net 53:37, tačiau to pergalei nepakako. Nepasisekė "Vilniaus Olimpui" ir antroje akistatoje, kurioje kiek netikėtai buvo nusileista ir atsigaunantiems "Radvilams" 47 : 57. Labai kuklus žaidimas puolime nustumia klubą iš pirmojo penketuko tiesiai į septintą poziciją ir dar negarantuoja ramaus gyvenimo kovoje dėl patekimo į PLAY-OFF. O atkrintamųjų varžybų kelialapių dalybose - labai karšta. Įskaitinius taškus ir vėl iškovojo "Vichy Vandens Parkas", svečiuose 56 : 52 palaužęs "Ką Vakare?" vyrus. Pergalė leidžia komandai pratęsti kovą dėl pirmojo aštuntuko, o artimiausia dvikova prieš "Blue Sharks" gali būti tas ekstra taškas, kurio ir trūksta norint žengti tolyn. Iš įdomiausių kitos savaitės rungtynių be jokios abejonės reiktų išskirti laukiantį "Bekupės" ir "Ką Vakare?" mačą, kuriame kiekvienai komandai taškai bus svarbūs kaunantis dėl geresnių pozicijų. Antradienį dvikovoje dėl penktos vietos jėgas surems "Vilniaus Olimpas" bei svečiai iš Elektrėnų.

B  Pogrupis

1. SK Skaidiškės 9 : 1 + 264
2. Lewben 7 : 2 + 134
3. Karolinos boulingas / Kegliai.lt 7 : 2 + 89
4. TG LAB 6 : 4 - 38
5. Svajonių Turintys 5 : 5 + 46
6. BC Carmita 5 : 5 - 40
7. Abi Kairės 4 : 6 - 11
8. Atea 3 : 7 - 53
9. UwB 3 : 7 - 145
10. M.K.Č. 0 : 10 - 246

 

"B" pogrupyje puikiai sekėsi svečiuose rungtyniavusioms ekipoms, kurios išsivežė net 4 pergales iš penkių galimų. Vienintele aikštelės šeimininke, laimėjusia namuose tapo "Lewben" vyrai, kurie net 85 : 43 nugalėjo "UwB" atstovus. Tai buvo jau antroji ekipos pergalė tarpusavio serijoje, tačiau pirmame rate Bialystoko Universiteto studetams pasipriešinti sekėsi gerokai labiau. Dabar ryškiu "Lewben" lyderiu buvo Pranas Drakšas, pelnęs 26 taškus ir surinkęs net +41 naudingumo balą. Po pergalės ekipa pakilo iki antrojo laiptelio ir iki minimumo sumažino savo atsilikimą nuo "SK Skaidiškių" klubo. Tuo tarpu "UwB" vyrukus nesėkmė išmeta už TOP-8 ir PLAY-OFF borto, todėl dabar reiks susikaupt ir rinkti pergalės, jeigu nesinori sezono pabaigti anksčiau laiko. "SK Skaidiškės" lyderių akistatoje 76 : 61 palaužė "Karolino Boulingo / Kėgliai.lt" komandą ir tapo vienvalde pogrupio lydere. Ir vėl naudingai rungtyniavo Darius Jucius, surinkęs +27 efektyvumo balus. Savo sezono rekordą pagerino ir Kristupas Gabrielius Kuklys įmetęs 27 taškus. Komandos šių metų čempionate dabar dalinasi po pergalę, tačiau kadangi pirmame rate Skaidiškių klubas buvo pralaimėjęs tik 11 taškų skirtumu, tarpusavio persvarą įgauna būtent "SK Skaidiškių" komanda. Kiek netikėtą sėkmę rungtynėse prieš aukščiau esančius varžovus pasiekė ir "Svajonių Turintys" svečiuose 75 : 65 nugalėję "TGLAB" klubą. Dvikovoje dėl vietos PLAY-OFF varžybose "Abi Kairės" nukovė "Atea" klubą ir dabar kilsteli iki septintojo laiptelio. Tiesa, tarpai tarp 7 ir 9 pozicijų visiškai minimalūs, nes komandas teskiria tik viena pergalė, tad visos kovos dar prieš akis.

Krepšį atakuoja "Zulu Team" krepšininkas Kristian Mozes

C  Pogrupis

1. X Komanda 9 : 1 + 107
2. LIDL Lietuva 9 : 1 + 163
3. Sudervė TEAM 7 : 3 + 20
4. MKK 5 : 5 + 46
5. JKK Kelelis 4 : 5 - 3
6. Šernai 4 : 6 - 61
7. BC Nol Semkers II 4 : 6 - 55
8. LT 2018 3 : 7 - 64
9. Avedus 3 : 8 - 22
10. Zulu Team 2 : 8 - 131

 

"C" pogrupio komandos taip pat laiko šventimui beveik neturėjo, nes žaidė labai daug rungtynių. Sėkmingiausiai šventinę atkarpą sužaidė "BC Nol Semkers II", kurie iškovojo dvi pergales, taip pakildami iki septintojo laiptelio. Visų pirma komanda vargais negalais išsikapstė mūšyje prieš "Zulu team" klubą 66 : 63. Vėliau sekė dar viena išvyka, šį kartą pas "MKK" vyrukus ir pergalė čia jau buvo gerokai lengvesnė - 69 : 58. "MKK" klubas stengėsi priešintis iš visų jėgų, tačiau privalėjo pripažinti varžovų pranašumą. Nors ekipoje ir sužibėjo 31 tašką perlnęs Audrius Gustys, pergalės iškovoti nepasisekė ir varžovams buvo pralaimėta jau antrą kartą sezone. Būtent dėl to minimali vienos pergalės persvara tarp klubų yra beveik niekinis pranašumas, kurį "BC Nol Semkers II" galėtų panaikinti priešininkams suklupus prieš bet kurį varžovą. Na o paties pogrupio valdovo gijas savo rankose laiko "X komanda", šį kartą 100 : 96 svečiuose įveikusi "Sudervė Team" klubą, žengiantį trečioje pozicijoje. Įdomus faktas, jog "X komanda" lygiai tiek pat - šimtą taškų pelno jau antroje dvikovoje paeiliui ir rezultatyviausių lygos komandų sąraše dabar ganėtinai užtikrintai pirmauja, rinkdama po 84.0 taško per rungtynes. Sekmadienį ekipai teks išbandyti "Šernų" barjerą, o ten taip lengva tikrai nebus. Nepatenkinti savo ekipos rezultatais pastarosios komandos vadovai ėmėsi permainų ir registravo naują žaidėją, todėl bus įdomu stebėti, kaip Erikui Ivanovui seksis karaliauti po krepšiu. Tokio sprendimo ekipa ėmėsi po pralaimėjimo "Avedus" klubui 76 : 88, nes atsidūrė jau tik šeštoje vietoje. Pridėjus dar ir nesėkmę prieš "Sudervė Team" klubą serija jau tampa visai nelinksma ir permainos, greičiausiai, buvo būtinos. Tuo tarpu "Avedus" iškovojo trečiąją sezono pergalę ir po truputį braunasi link pirmojo aštuntuko ir PLAY-OFF etapo. Kitą savaitę klubas poilsiaus ir treniruotėse bandys pasiekti dar optimalesnę sportinę formą. Savo reikalus kiek pagerina ir autsaideriai "Zulu Team", kurie antrą sezono laimėjimą pasiekia prieš "LT2018" komandą 54 : 37. Toks rezultatas ekipai taip pat teikia vilčių pakovoti dėl vietos pirmame aštuntuke.  

D  Pogrupis

1. Kočėlas 9 : 0 + 177
2. Žiemgala 8 : 1 + 135
3. Logistai 6 : 3 + 47
4. Marijampolis II 5 : 3 + 80
5. LPK Liberna / G. Kraštas 5 : 4 + 72
6. Meridianas 4 : 5 + 2
7. Vilko Brolija 4 : 6 - 28
8. Akademinis Krepšinis 3 : 7 - 135
9. OAKS 2 : 7 - 56
10. SMK 0 : 10 - 294

 

Bene labiausiai šventėmis džiaugėsi "D" grupės komandos, kurios sužaidė vos trejas rungtynes. Atkakliausios iš jų vyko "Vilko Brolijos" salėje, kur vietos klubas minimalia persvara 66 : 67 nusileido "Akademinio Krepšinio" vyrukams. Ir vėl nesulaikomai nugalėtojų gretose rungtyniavo Dovydas Lukšas, šį kartą surinkęs +27 naudingumo balus. Pergalė buvo dalinis revanšas už pralaimėjimą pirmame rate, tačiau tarpusavio rungtynėse persvarą vos 3 taškų skirtumu vis tiek turi "Vilko Brolija". Tad jei komandos sezono finiše surinktų po lygiai laimėjimų ir taškų, aukščiau reitinguota būtų būtent pastaroji komanda. Dabar klubus skiria viena pergalė ir viena pozicija: "Vilko Brolija" žengia septinta, o jų varžovai - laipteliu žemiau. Nedaug trūko, jog pirmąja pergale būtų pasidžiaugę ir "SMK" studentai. Jie po atkaklios kovos 69 : 76 nusileido "OAKS" klubui ir vis dar lieka be laimėjimų. Teisybės dėlei reiktų paminėti, jog "OAKS" rungtynėms įpusėjus pirmavo ganėtinai užtikrintai ir savo persvarą išbarstė tik rungtynių finiše, o prie to daugiausiai prisidėjo Socialinių Mokslų Kolegijos atstovas Tomas Jaškinas, sugebėjęs tapti net visos dienos visų VKL lygų žaidėju. Paskutinėje pogrupio akistatoje eilinę pergalę savo arenoje pasiėmė "Žiemgala" 57 : 38 nugalėjusi jau minėtus "Vilko Brolijos" vyrukus. Po šio rezultato komanda tik vienu pralaimėjimu atsilieka nuo poilsiavusio "Kočėlo" ir turi puikias galimybes šiemet pasiekti geriausią rezultatą klubo istorijoje. Dabar visą savo dėmesį "Žiemgala" be jokios abejonės skirs "Marijampolio" komandai ir dviems artėjančioms dvikovoms su juo - VKL Taurėje ir IV-osios lygos pirmenybėse.


"Žiemgalos" mūras Povilas Vilkas atkovoja eilinį savo kamuolį

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009