Vasaros lyga: 2 diviziono pusfinalio dalyvių aprašymas

2017-08-22


Senųjų Trakų “Viltis”  
Pagrindinė stiprybė: Teneris – Marius Pavlovskis.
Didžiausia problema:  Susižaidimo trūkumas
Komandos lyderis: Rokas Rudžinskas
Galimybė tapti čempionais:  38%
Trumpas komandos aprašymas:
Senųjų Trakų “Viltis” yra puikiai subalansuota ir kovinga komanda, kurioje labai sunku būtų įžvelgti silpnybių. Gal šiai ekipai pritrūksta susižaidimo, kadangi prie klubo prisijungė nemažai krepšininkų naujoku, tačiau tai savo pastangomis iki minimumo sumažina komandos treneris – Marius Pavlovskis. Šis strategas tikrai deda visas pastangas, kad ši iš pirmo žvilgsnio gera komanda taptų geriausia. Marius filmuoja rungtynes, analizuoja varžovus, rengia treniruotes ir šis visas darbas jau po truputį duoda vaisių. Ketvirtfinalyje eliminuotas labai galingas varžovas – „Nol Sekmers“. Aušto meistriškumo jauni krepšininkai antrojoje rungtynių pusėję palūžo ir nieko nepadarė prieš puikiai Senųjų Trakų komandos trenerio sudėliotą gynybą. Tiesa, pusfinalyje lauks labai panaši jauna ir individualiai pajėgi komanda. Individualaus žaidėjų meistriškumo skirtumas tikrai jaučiasi ir čia Mariui Pavlovskiui kils dar viena užduotis: kaip aukštą varžovų meistriškumą užgožti gražiu komandiniu krepšiniu ir ilgesniu atsarginių žaidėjų suoleliu. Kovingumo turėtų neprarasti ir ekipos krepšininkai su gynėjų Roku Rudžinsku priešakyje. Jaunasis krepšininkas spėjo atskleisti savo lyderio savybes ir  kol kas labai stabiliai veda savo klubą į priekį. Ar sulauks pakankamos komandos draugų paramos puolime? Ar komanda sugebės išlaikyti kibią ir protingą gynybą? Ar treneris atras varžovų silpnąsias puses ir jas sėkmingai išnaudos?  Šie faktoriai be abejonių turės labai nemažai įtakos šiam klubui medalių dalybose.  

Rokas Rudžinskas (Senųjų Trakų "Viltis")

 

"Ant bajerio"
Pagrindinė stiprybė:  Individualus komandos lyderių meistriškumas
Didžiausia problema:  Trumpas atsarginių žaidėjų suolelis
Komandos lyderis: Justas Šukelis
Galimybė tapti čempionais: 27 %
Trumpas komandos aprašymas:
Galima bandyti teigi, jog „Ant bajerio“ komanda turi bene geriausią startinį penketuką visame 2-ame divizione ir bene silpniausią atsarginių žaidėjų suolelį. Kol kas pagrindiniai komandos žaidėjai su Justu Šukeliu priešaky rungtyniauja labai sėkmingai ir nelabai jiems reikia pagalbos. Per visą sezoną vos vienas patirtas pralaimėjimas parodo labai aukštus šio klubo siekius.  Vienas komandos lyderių Edvinas Slapšys Pavasario krepšinio čempionate atstovavo būsimųjų pusfinalio dvikovos priešininkų – Senųjų Trakų „Vilties“ komandą, tad pusfinalyje šis krepšininkas turėtų būti motyvuotas dvigubai ir siekti dar kartelį įrodyti savo vertę buvusiam treneriui.  Tikro vidurio puolėjo šioje komandoje nėra, tačiau greiti ir mobilūs ekipos kraštai puikiai tai kompensuoja ir net paįvairina krepšinį, o puolimą padaro net pavojingesniu.  Netikėtumo faktoriumi finaliniame ketverte gali tapti Naglis Ramaneckas, Šarūnas Prušinskas arba Giedrius Kolumbajevas. Visi šie trys žaidėjai nė iš tolo neprilygsta startinio peneketuko nariams, tačiau jų meistriškumas yra pakankamai aukštas, kad, pajutę laisvę, sužaistų labai efektyvias rungtynes.  Jeigu bent du startinio penketuko nariai neatvyks į rungtynes, tai gerokai sumažintų šios komandos galimybes, tačiau tokia tikimybė labai maža, o dabar daugumos ekspertų nuomone šis klubas yra vienas pagrindinių pretendentų į tauriausios spalvos medalius. Tiesa, greičiausiai, didžiausias iššūkis šios ekipos lauks jau pusfinalyje, kai individualiu meistriškumu teks bandyti pralaužti gražų ir darnų Senųjų Trakų „Vilties“ komandos žaidimą.    

Justas Šukelis ("Ant bajerio")

 

"Thug life"
Pagrindinė stiprybė:  Subalansuota sudėtis
Didžiausia problema: Pirmas sezonas žaidžiant kartu
Komandos lyderis: Žilvinas Grušas
Galimybė tapti čempionais: 19 %
Trumpas komandos aprašymas:

Komanda susibūrė prieš pat Vasaros lygą ir norėjo žaisti trečiame divizione, bet, kaip dabar matome, visai pagrįstai "Thug Life" buvo nukreipti į aukštesnį, antrą divizioną. Nukeliavusi iki antro diviziono pusfinalio, ši komanda turi visas galimybes žengti ir į finalą. Komandos lyderiu galima vadinti Žilviną Grušą, tiesa jis buvo tik dvejose rungtynėse ir komandai dažniausiai tekdavo verstis be jo. Bet "Thug Life" kovoti be savo naudingiausio žaidėjo sekėsi tikrai gerai, nusileista tik stipriai Senųjų Trakų "Viltis" komandai.  Ekipai taip pat naudingi žaidėja: Vytautas Radzevičius (13,3 tšk, 6 r.p., 5,2 a.k.), Ramūnas Beliūnas (9 tšk, 7,4 a.k.). Apskritai kalbant, komandos žaidėjai motyvuoti ir orentuojasi į bendrą rezultatą o ne į statistiką, ir kartais vardant pergalės, nukenčia statistiką, tad komandoje yra daugiau žmonių galinčių išauti reikiamu momentu. "Thug life" divizione išsiskiria tritaškių taiklumų, vidurkis 28,7 % (antra vieta divizione). Dar šiai komandai gerai sekasi saugoti savo krepšį nuo varžovų atakų, vidutiniškai praleidžiama po 57,6 taškų per rungtynes, pagal šį rodiklį "Thug life" pirmauja divizione. Pusfinalyje šį komanda susitiks su "Į sveikatą, Ramūnai!" kolektyvu, kuris beje irgi susikūrė prieš Vasaros lyga, panašu šioje kovoje susitiks dvi "savos chebros", bet tik viena jų keliaus į finalą. 

Žilvinas Grušas ("Thug Life")


"Į sveikatą, Ramūnai!"
Pagrindinė stiprybė: Kristupas Surgėlas.
Didžiausia problema: Paramos lyderiui trūkumas
Komandos lyderis: Kristupas Surgėlas
Galimybė tapti čempionais: 16 %
Trumpas komandos aprašymas:
Komanda galėtų vadintis "Į sveikata, Kristupai!",  mat šis (Kristupas Surgėlas) jaunas vidurio puolėjas tvirtas ramstis savo komandai ir tikras siaubas varžovams, vidutiniškai 17 atkovotų kamuolių per rungtynes (vienas geriausių rezultatų visoje vasaros lygoje) ir 17,4 taško per rungtynes. Žinoma čempionatų nelaimi pavieniai žaidėjai, tad ir čia reikia komandos draugų pagalbos, be kurios komanda nebūtų pasiekusi finalinio ketverto. Pagal efektyvumą antras komandoje yra gynėjas Arūnas Mačiulis, kuris prie 12,6 taško per rungtynes prideda 4,4 rezultatyvius perdavimus ir atkovoja 6,6 kamuolius per rungtynes. Apskritai kalbant, komanda gali pasidžiaugti geru lankomumu, nors ekipoje yra tik 10 žmonių, bet net 7 iš jų yra buvę visose rungtynėse, o ir likę trys yra sužaidę reikiama rungtynių kiekį, kad galėtų pasirodyt atkrintamosiose. "Į sveikatą, Ramūnai!" pirmauja divizione pagal atkovotus kamuolius (54) ir yra vieni pirmųjų tarp blokuotų metimų (3,7 per rungtynes). Įdomu, kad K. Surgėlas, žaisdamas po daugiau nei 30 min. "nustoguoja" vidutiniškai 0,9 metimą, o jo dubleris per 10 min. - 1,1. Pusfinalyje šios komandos laukia mūšis su tokio ryškaus lyderio neturinčią ,"Thug Life" komanda.

Kristupas Surgėlas ("Į sveikata, Ramūnai!")

 

Vasaros lyga: 2 diviziono pusfinalio dalyvių aprašymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009