Vasaros lyga: 3 diviziono ketvirtfinalio prognozė

2017-08-15

Šįkart apžvelgsime 3 diviziono ketvirtfinalio poras.


PERSPEKTYVŪS VYRUKAI 20%
MELINGOS KELIAI 80%
Reguliaraus sezono nugalėtojai ir tuo pačiu geriausiai besiginanti viso 3 diviziono ekipa "Melingos keliai" kol kas tepatyrė vos du pralaimėjimus. Įdomu tai, jog būtent vienas iš jų buvo patirtas prieš būsimus varžovus - "Perspektyvius vyrukus". Įdomu tai, jog šiame susitikime abi komandos buvo susirinkusios labai gausiai ir to niekaip negalima nurašyti ant nesusirinkimo. Kitavertus du kartus iš eilės palaužti tokį galingą varžovą atrodo labai sunki užduotis. "Melingos keliai" turi labai pajėgų dažnai į rungtynes besirenkantį startinį penketuką su Dovydu Butkumi priešaky. Taip pat šiai ekipai labai svarbus vos du kartus kol kas tepasirodęs įžaidėjas Gediminas Rackevičius. Visus šiuos žaidėjus mobilizuoja energingasis komandos vadovas Mantas Pranskūnas. Šio stratego savalaikiai patarimai leidžia komandai žaisti kur kas brandesnį krepšinį. "Perspektyvių vyrukų" gretose į lyderių gretas greitai įsijungė sezono eigoje prie komandos prisijungę naujokai - Dovydas Pinskus ir Arvydas Račkus. Jiems kol kas puikiai puolime talkina ekipos senbūviai - Mantas Baranauskas ir Tomas Biekša. Net keturios vienaženkliu taškų skirtumu pralaimėtos dvikovos parodo, jog "Perspektyvūs vyrukai" yra lygiaverčiai varžovai bet kuriai ekipai ir jų nuvertinti nederėtų niekam. 

Dovidas Verikas (su kamuoliu) - "Melingos keliai"

LICĖJAUS PEGASAI 56%
UŽGESĘ TALENTAI 44%
"Licėjaus Pegasai" tai dar viena komanda, kuri puikios gynybos dėka sugebėjo grupės etapą pabaigti turnyrinės lentelės viršūnėje. Tai yra daugiausiai metimų blokuojanti, daugiausiai kamuolių perimanti ir antra geriausia pagal atkovotus kamuolius komanda visame trečiajame divizione. Puolimo lyderiai šioje ekipoje yra Rūtenis Badikonis ir Vladas Kolesnik. Puikiai ekipos žaidimą sustato gynėjas Martynas Šeškus, o visą gynybą po krepšiais sucementuoja aukštaūgis Augustinas Stropus. Būtent nuo šios ketveriukės ir priklausys visas "Licėjaus Pegasų" komandos žaidimas, o varžovas pakliuvo tikrai ne iš kelmo spirtas. "Užgesę talentai" sezoną pradėjo labai solidžiai, tačiau vėliau sekė 4 pralaimėjimai iš eilės, kurie nubloškė juos į septintą vietą. Statistiškai komandoje ryškiai išsiskiria trys krepšininkai: Edgaras Ivanovas, Povilas Vilkas ir Gytis Grinius. Atrodytų, jog vieno iš jų nebuvimas ir lemia pralaimėjimus, tačiau Edgaras ir Povilas buvo beveik visose rungtynėse, o Gytis vos keturiose, tačiau trejose iš jų komanda patyrė pralaimėjimus. Pralaimėjimų priežasčių derėtų ieškoti kitur. Bet kokiu atveju "Licėjaus Pegasai" lengvos pergalės iškovoti neturėtų, o varžovas kuris jiems teko pagal jų užimtą poziciją iš visų yra bene pats nepalankiausias. Pirmojoje tarpusavio akistatoje "Licėjaus Pegasai" šventė nesunkią pergalę. Vadinasi, "Užgesę Talentai" bus dvigubai daugiau užsivedę.

Edgaras Ivanovas - "Užgesę talentai"


PEACE - 2 20%
MOLĖTŲ KUOPA 80%
Net ir nepilnos sudėties susirinkę "Molėtų kuopos" krepšininkai pirmajame etape be vargo sudorojo "Peace 2" vyrukus. Ši dvikova parodė, jog "Peace 2" yra bene palankiausias varžovas iš visų galimų "Molėtų kuopos" ekipai. Fortūna nusišypsojo ir molėtiškiai šį varžovą gavo lemiamoje kovoje prieš patekimą į finalinį ketvertą. Mantas Jusis, Artūras Karapetian ir Andrej Maisak vidutiniškai renka dvigubus dublius. Pridėkime prie šių krepšininkų Mindaugą Paulavičių ir turėsime smogiamąją ekipoos ketveriukę, kuri išmeta daugiau nei 80 procentų visų komandos metimų. "Peace 2" atitinkamai puolime į priekį veda Povilas Kaminskas, Lukas Jagminas ir Algirdas Gaidys. Puikiai komandos žaidimą sustyguoja žaidžiantysis treneris Raimundas Kalesnykas, tačiau drausmės visgi kartais tikrai labai pritrūksta. Didžioji salė turėtų būti nemažas pranašumas "Molėtų kuopos" komandai, kuri mėgsta žaisti greitą krepšinį. Vienintelė realesnė galimybė "Peace 2" klubui kabintis į pergalę prieš individualiai stipresnius priešininkus - geležinė gynyba. Tačiau ar įmanoma ją pademostruoti didelėje aikštelėje prieš puikiai pulti galintį varžovą?

Artūras Karapetian  - "Molėtų kuopa"

VILKO BROLIJA 65%
JONIŠKIO BALDAI 35%
Vieni iš trečiojo diviziono favoritų susitiks su bene daugiausiai lygos apžvalgininkus nuvylusiu klubu. Puikia gynyba pasižymintys "Joniškio Baldai" pirmose penkiose rungtynėse patyrė keturis pralaimėjimus ir balansavo ant nepatekimo į atkrintamąsias ribos. Visgi reguliarų sezoną klubas pabaigė trejomis pergalėmis ir iš lentelės dugno pakilo net iki šeštosios pozicijos. Komandą į priekį veda du klubo naujokai - Edvinas Urkis ir Simas Šileika, o jiems puikiai talkina senbūvis klubo lyderis Martynas Jasiulionis. Solidžiai viso reguliaraus sezono metu atrodžiusio "Vilko Brolijos" klubo pagrindinė sėkmės priežastis - įžaidėjas Mindaugas Sutkus. Jam puikiai talkina gynėjas Šarūnas Putna. Netikėtai solidžiai atrodo krašto puolėjai Ignas Vilkelis ir Tomas Galinis. Šiek tiek geresnio žaidimo galima būtų tikėtis iš antrojo pagal rezultatyvumą klubo krepšininko - Luko Lemežio, kuris žaidžia rezultatyviai, tačiau nepakankamai efektyviai. Kiek dažniau rungtynėse lankytis galėtų ir fiziškai stipriausias šios ekipos krepšininkas - Vytautas Repečka. Pirmąjį susitikimą "Vilko brolija" laimėjo triuškinančia trisdešimt vieno taško persvara. Tiesa, tada "Joniškio baldai" dar buvo savo blogiausioje sportinėje formoje. Kuriai ekipai triuškinantis pirmųjų rungtynių rezultatas bus psichologiškai nepalankesnis, pamatysime jau netrukus!

Ignas Vilkelis (kairėje) - "Vilko brolija"
 

Vasaros lyga: 3 diviziono ketvirtfinalio prognozė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009