Įmonių 3x3 krepšinio turnyro apžvalga turnyrui pasibaigus

2017-07-19

Atkaklių ir inirtingų dvikovų gausa pasižymėjo antrasis Įmonių 3x3 krepšinio turnyras. Po labai permainingos turnyro eigos čempionais tapo "SEB" krepšininkai, kurie finale nugalėjo "Molėtų kuopą". Trečiąją vietą užėmė "Citco", finale nugalėję "Officeday" kolektyvą.

1. SEB (Prognozuota vieta grupėje A: 1)
Kaip ir buvo prognozuota, pirmosios vietos medaliais pasidabino "SEB" kolektyvas. Nors Vytautas Radzevičius neatvyko į turnyrą, likę trys komandos draugai pademonstravo labai brandų krepšinį ir užkopė į ant aukščiausios apdovanojimų pakylos. Tiesa, kelias čempionų titulo link nebuvo lengvas. Grupėje "SEB" ekipa pralaimėjo "Molėtų kuopai" ir užėmė tik antrąją vietą. Antroji vieta pogrupyje privertė jau pusfinalyje susitikti su grupės "B" favoritais ir nugalėtojais - "Citco". Paskutinėmis pusfinalio sekundėmis Paulius Čėsna pataikė tritaškį ir išplėšė pratęsimą, o pratęsimo metu Rokas Mackevičius pataikė pergalę išplėšusį tolimą metimą. Finale komanda irgi neapsiėjo be pratęsimo, kurį abu klubai žaidė nestandartiškai - du prieš du, kadangi "Molėtų kuopos" atstovas Ričardas Bistrickas negalėjo rungtyniauti dėl patemptos čiurnos, o "SEB" krepšininkas Andrius Putna dėl kraujuotos kojos.  Išnaudoję fizinės jėgos ir ūgio pranašumą pergalę šventė "SEB". Naudingiausiu turnyro žaidėju išrinktas Rokas Mackevičius. Šis krepšininkas tapo pirmuoju žaidėju, kuris du kartus iš eilės laimėjo Įmonių čempionatą bei tapo naudingiausiu finalo rungtynių krepšininku. Praėjusiais metais Rokas tą patį padarė atstovaudamas "M&M Trade" komandą.

Andrius Putna (su kamuoliu) pirmą kartą tapo Įmonių 3x3 krepšinio turnyro čempionu

2. Molėtų Kuopa (Prognozuota vieta grupėje A: 2)
Prieš pat turnyro pradžią "Molėtų kuopos" komandą sukrėtė nemalonus įvykis. Kariai Juozas Bistrickas ir Tautvydas Čivilis atsisakė dalyvauti turnyre. Vietoj jų prie komandos prisijungė septyniolikametis kandidatas į KASP Molėtų kuopą - Edvinas Čaikauskas. Atsižvelgę į kariuomenės struktūrą ir Molėtų kuopos vadovybės pažadą pirmadienį atsiųsti tai patvirtinantį organizatoriai leido šiam žaidėjui pakeisti atsisakiusius rungtyniauti karius. Komanda žaidė energingai ir iki pat finalo nužygiavo be pralaimėjimų. Ūgio trūkumą krepšininkai kompensavo taikliais tolimais metimais ir kovingumu. Finale, antrą kartą susitikę su "SEB", kariai ilgą laiką laikė iniciatyvą savo rankose. Visgi po atkaklios kovos ir pratęsimo "Molėtų Kuopą" turėjo pripažinti priešininkų pranašumą, o Mindaugui Paulavičiui teko atiduoti naudingiausio žaidėjo titulą Rokui Mackevičiui. 

Garbingą antrąją "Molėtų kuopos" užimtą vietą apkartino Ričardo Bistricko trauma

3. Citco (Prognozuota vieta grupėje B: 1)
Pagrindiniais konkurentais "SEB" ekipai laikyti "Citco" krepšininkai turnyrą pradėjo netikėtu pralaimėjimu "Linoksa" klubui. Absurdiškai skamba, tačiau visas likusias rungtynes laimėję "Citco" tapo grupės nugalėtojais, o keturis iš eilės pralaimėjimus patyrusi "Linoksa" savo pogrupyje liko paskutiniai - šešti.  Kelias iki pusfinalio "Citco" kolektyvui nebuvo lengvas. Vos vienintelė lengvesnė pergalė buvo iškovota prieš "MediaPark" kolektyvą. Pusfinalyje įvyko finalo prognozuota akistata. Po labai atkaklios kovos "Citco" nusileido "SEB". Tiesa, pralaimėjimas šios ekipos nepalaužė. Rungtynėse dėl trečiosios vietos Vytauto Saulevičiaus vedamas "Citco" kolektyvas užtikrintai net 15:2 sutriuškino "Officeday" ir pasidabino bronzinės spalvos apdovanojimais. Tiesa, šis klubas dar pasižymėjo puikiu taiklumu iš vidurio aikštelės "Lemon Gym" tolimo metimo konkurse. Mantas Leišis ir Mantas Krauleidis dviese įveikė pirmąjį etapą ir pateko į finalą. Finale triumfuoti sugebėjo Mantas Krauleidis.

Mantas Krauleidis be bronzinės spalvos apdovanojimų papildomai laimėjo ir "Lemon gym" tolimojo metimo konkursą

4. Officeday (Prognozuota vieta grupėje A: 3)
Dar vienas puikus įrodymas, jog visos turnyro komandos buvo panašaus pajėgumo, "Officeday" klubo pasirodymas. Ši ekipa grupėje nusileido tik "SEB" ir "Molėtų kuopai" užėmusioms pirmas dvi vietas bei "Abowo Wood", kurie liko paskutiniai - septinti. Trys pergalės ir tiek pat pralaimėjimų bei triuškinanti pergalė prieš tiesioginius konkurentus "Bitė" vyrukus leido "Officeday" užimti trečiąją vietą pogrupyje. Ketvirtfinalyje, geležinės gynybos dėka, "Officeday" eliminavo antrąjį kito pogrupio klubą - "HCTC" ir pateko tarp keturių stipriausių ekipų. Geriausiųjų keturių komandų varžytuvėse "Officeday" žaidėjams, kurie neturėjo keitimo, pritrūko jėgų. Du kartus prasileidę 15 taškų "Officeday" atstovai privalėjo tenkintis ketvirtąja vieta. 

Vladimir Beneš turnyro metu pademonstravo puikų puolimo arsenalą

5. MediaPark (Prognozuota vieta grupėje B: 6)
Paskutiniais savo pogrupyje reitinguoti "MediaPark" su trenksmu paneigė visas prognozes ir pakartojo praėjusio turnyro "Linoksa" ekipos sėkmę. Paskutinės pogrupio rungtynės prieš "HCTC" lėmė, kas užims antrą vietą grupėje. Jose "Mediapark" nusileido priešininkams ir privalėjo tenkintis trečiąja vieta pogrupyje, kuri lėmė ketvirtfinalyje susitikimą su būsimais turnyro čempionais. "SEB" kolektyvui "Mediapark" programuotojai pasipriešinti nesugebėjo. Visgi palaužtos tokios galingos komandos kaip "Fima", "Nemūno Banga" ar "Linoksa" parodo tikrai nemažą "Mediapark" ekipos jėgą ir potencialą.  

Česlav Tatul ir komandos draugai su trenksmu paneigė visas išankstines prognozes

6. Fima (Prognozuota vieta grupėje B: 5)
Prognozėse pirmoje vietoje už borto įdėtas "Fima" kolektyvas, nors ir sunkiai, tačiau sugebėjo jas paneigti.  Įveikę geriau reitinguotas "Linoksa" ir "Nemūno Banga" komandas, "Fima" paliko šiuos klubus už savęs ir patys pasiėmė paskutinį kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, šiame etape komandai jau trūko jėgų ir dėl labai minkštos gynybos nepavyko pasipriešinti pajėgiam "Molėtų Kuopa" kolektyvui. Turnyro metu "Fima" kolektyvas išsiskyrė tuo, jog žaidė trimis lengvaisiais krašto puolėjais be keitimų. Būtent atsarginio žaidėjo trūkumas ir sutrukdė daugiausiai IT srities specialistų komandai pasiekti rimtesnių pasiekimų.  

"Fimos" krepšininkams su Simonu Šidlausku priešaky atkrintamosiose pritrūko jėgų

7. Bitė (Prognozuota vieta grupėje B: 7)
Bitė - dar viena komanda, kuri sugebėjo paneigti priešturnyrines prognozes. Analitikai abejojo dviejų Kęstučio Stundžio pagalbininkų pajėgumu. Visgi visi trys krepšininkai šioje komandoje buvo panašaus pajėgumo ir puikiai vienas kitą papildė. Pirmosiose savo rungtynėse "Bitė" kolektyvui po labai nerezultatyvios kovos vieno taško persvara (4:3) pavyko palaužti "Altas - komercinis transportas" kolektyvą. Kaip vėliau paaiškėjo, tai ir buvo lemiama kova dėl patekimo į atkrintamąsias. Ketvirtfinalio etape "Bitė" labai garbingai pasipriešino "Citco" ekipai, kuriai tenusileido vos dviejų taškų persvarą.

Kęstutis Stundys drauge su kolegomis sugebėjo paneigti visas analitikų sudarytas prognozes

8. HCTC (Prognozuota vieta grupėje B: 3)
Pralaimėję dvi rungtynes vos vieno taško skirtumu, o likusias tris laimėję dviem taškais "HCTC" kolektyvas žengė į kitą etapą kaip antra geriausia "B" grupės komanda. Prieš aštuntfinalio susitikimą neramino gana silpnas komandos puolimas. Visame grupės etape daugiausiai ši ekipa sugebėjo įmesti vos 7 taškus. Tiesa, gynyba buvo gana pavyzdinga, kadangi priešininkai į "HCTC" krepšį sugebėjo daugiausiai pelnyti vos šešis taškus. Aštuntfinalio rungtynėse prieš "Officeday" gynyba suveikė tikrai gana neblogai - priešininkai pelnė vos 6 taškus, tačiau tai nepadėjo. Niekaip negalėdami užpulti ir pataikę vos du metimus "HCTC" savo pasirodymą turėjo pabaigti taip ir nenukeliavę iki finalinio ketverto.

Jonui Savickui nepavyko atvesti savo komandos į finalinį ketvertą

9. Altas - Komercinis transportas (Prognozuota vieta grupėje A: 5)
Keturi aukštaūgiai vyrukai iš dalies sugebėjo išnaudoti savo ūgį. Tai leido "Altas - komercinis transportas" komandai iškovoti dvi pergales. Jų didvyriu tapo Valdemar Suduika, kuris abiejuose susitikimuose pataikė lemiamus metimus. Tiesa atidaromosios itin nerezultatyvios rungtynės ir pralaimėjimas (3:4) prieš "Bitės" komandą, kaip vėliau paaiškėjo, užvėrė "Altas - komercinis transportas" komandai duris į atkrintamąsias varžybas. Galbūt šiai ekipai pritrūko bent vieno gynėjo, kuris sustyguotų žaidimą ir tinkamai paskirstytų kamuolius, o gal neužteko kietumo puolime. Užimta penktoji vieta neleido ekipai žygiuoti tolyn ir pademonstruoti visų savo galimybių.

Karolis Šimkus mėgėjiškame krepšinyje vėl pasirodė po gana netrumpos pertraukos

10. Nemūno Banga (Prognozuota vieta grupėje B: 2)
Bene didžiausiu nusivylimu visame turnyre tapo "Nemūno Banga". Penkerios atkaklios rungtynės susiklostė ne taip gerai, kaip būtų norėję "Nemūno Bangos" atstovai. Nors pavyko nugalėti antrąją vietą užėmusius "HCTC" vyrukus ir pajėgų "Linoksa" kolektyvą, tačiau likusiose trejose rungtynėse fortūna nesišypsojo. Skaudžiausias visomis prasmėmis buvo pralaimėjimas "Fima" ekipai (8:9). Vieno taško deficitas buvo lemiamas veiksnys, kuris paskutinį kelialapį į atkrintamąsias varžybas suteikė būtent "Fima" klubui, o Pauliaus Zapolsko vedami vieni iš prognozuotų viso turnyro favoritų savo pasirodymą privalėjo pabaigti jau grupės etape.

Paulius Zapolskas ir jo komanda šiame turnyre pasirodė gerokai žemiau savo galimybių ribos

11. Eurovaistinė (Prognozuota vieta grupėje A: 4)
Nors šiam klubui išankstinėse prognozėse buvo spėjama vieta atkrintamosiose varžybose, įgyvendinti to nepavyko. Vos viena iškovota pergalė prieš "Abowo Wood" ekipą leido užimti tik 6 vietą ir taip likti gana toli nuo atkrintamųjų varžybų. Koją šiai ekipai gal kiek pakišo gana silpna Edgaro Binkio sportinė forma. Tvirtai fiziškai sudėtas veržlus vyrukas toli gražu nedemonstravo sau būdingo krepšinio, o ir visos "Eurovaistinės" komandos gynyba šiame turnyre nebuvo ta, su kuria būtų galima pasiekti solidesnių rezultatų. Tiesa, daugiau pasportavę ir pasigerinę gynybą "Eurovaistinės" žaidėjai ateityje gali pasiekti tikrai gana solidžių rezultatų. 

Edgaras Binkys turnyro metu buvo ne pačios geriausios sportinės formos

12. Linoksa (Prognozuota vieta grupėje B: 4)
Praėjusio Įmonių 3x3 krepšinio turnyro didžiausia sensacija "Linoksa" šį kartą buvo vertinama kaip potenciali atkrintamųjų rungtynių dalyvė. Tiesa pozicija aukšta prognozuota nebuvo - tik ketvirtoji. Labai netikėtai "Linoksa" jau pirmajame susitikime po labai atkaklios kovos palaužė vienus iš viso turnyro favoritų - "Citco". Ši pergalė iškarto visiems davė ženklą, jog "Linoksa" gali pasirodyti labai galingai. Visgi tai tebuvo trumpas fortūnos šypsnis. Visus likusius susitikimus pralaimėję "Linoksa" vyrukai savo pogrupyje užėmė paskutinę vietą ir net nepateko į atkrintamąsias. Tiesa, net trys iš ketverių rungtynės buvo pralaimėtos vos dviejų taškų persvara, o tai reiškia, jog keli reikiamu metu pataikyti dviejų taškų vertės metimai galėjo šios ekipos pasirodymą pakreipti visiškai kita linkme.
 
Arnui Šokeliui ir "Linoksa" kolektyvui nepavyko pakartoti praėjusio turnyro sėkmės

13. Abowo Wood (Prognozuota vieta grupėje A: 6)
Gausybė atkaklių rungtynių parodė, jog "Abowo Wood" komanda tikrai gali pademonstruoti kokybišką krepšinį, tiesa, sėkmė ir vėl nebuvo šio klubo pusėje. Pergalė prieš viso turnyro ketvirtos vietos laimėtojus "Officeday", tik patvirtina "Abowo Wood" komandos potencialą ir galimybes prasibrauti į finalinį ketvertą. Gal komandą kiek iš vėžių išmušė tai, jog tik vėluodamas prie klubo prisijungti sugebėjo vienas iš jo lyderių - Rytis Nemanis. Taip pat įtakos galėjo padaryti ir tai, kad patys "Abowo Wood" žaidėjai atsisakė techninės pergalės prieš vėluojančius į turnyrą atvykti - "Molėtų Kuopos" vyrukus. Tą dvikovą "Abowo Wood" pralaimėjo didžiausiu skirtumu iš visų susitikimų. Tiesa, esant analogiškai situacijai, ir techninė pergalė nebūtų "Abowo wood" ekipos išgelbėjusi nuo ankstyvos turnyro baigties. Negali juk taip visada nesisekti. Galbūt kitas turnyras bus tas, kuriame šį klubą jau lydės sėkmė? 

Virginijui Jurkevičiui ir jo komandos draugams dar kartelį, tiesiog, pritrūko sėkmės

 

Įmonių 3x3 krepšinio turnyro apžvalga turnyrui pasibaigus

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009