Įmonių 3x3 krepšinio turnyro dalyvių apžvalga

2017-07-15

Sekmadienį trylikos įmonių atstovai krepšinio aikštelėje susigrums dėl geriausiųjų titulo. Mes pabandysime apžvelgti visas į kovą pasiruošusias žengti ekipas. 

GRUPĖ A

SEB (Prognozuojama vieta grupėje: 1)
Rokas Mackevičius
Andrius Putna
Vytautas Radzevičius
Paulius Čėsna

A grupės favoritai ir vieni iš viso turnyro favoritų neabejotinai bus "SEB" kolektyvas. Įmonė yra labai didelė ir žaidėjų pasirinkimas šiame klube tikrai nėra mažas. Visi keturi ekipos krepšininkai yra veržlūs ir pakankamai universalūs. Be to visi jie turi sukaupę labai daug mėgėjiško krepšinio patirties. Nors komandoje nėra galingo vidurio puolėjo, tačiau šis klubas pasižymi didele žaidėjų fizine jėga. Priešininkams bus labai sunku, nes jie negalės susikoncentruoti į kažkurį varžovų lyderį, nes puikiai sužaisti gali bet kuris šios ekipos žaidėjas. Visgi, greičiausiai, šio klubo lyderiu turėtų būti vienas naudingiausių Vilniaus krepšinio 3 lygos krepšininkų - Rokas Mackevičius. Šis žaidėjas turi lyderio savybių ir praėjusiais metais tapo naudingiausiu "Safety Style" ekipos žaidėjų. Šiame turnyre Rokas į priekį ves jau visai kitą klubą.

Rokas Mackevičius sieks antrojo savo karjeroje Įmonių 3x3 krepšinio turnyro čempionų titulo

Eurovaistinė (Prognozuojama vieta grupėje: 4)
Simonas Šeškas
Lukas Tamkevičius 
Edgaras Binkys

Nors vyrauja stereotipai, jog farmacijos srityje dirba tik moteris, "Eurovaistinės" kolektyvas sugebėjo suburti gana pajėgų klubą, kuris gali varžytis dėl aukščiausių apdovanojimų. Ekipą į priekį vesti turėtų puikiai mėgėjiškame krepšinyje žinomi žaidėjai: Edgaras Binkys ir Simonas Šeškas. Abu šie žaidėjai yra gana aukšti, tačiau jų žaidimo stilius skiriasi. Edgaras garsėja aštriu prasiveržimu, o Simonas yra tipinis žaidėjas po krepšiais. Įdomu kaip prie šio tandemo pritaps Lukas Tamkevičius, kuris mėgėjų krepšinyje dar nėra spėjęs išbandyti jėgų. Nuspėti komandos pasirodymą yra sunku, tačiau tikrai drąsiai galime teigti, jog labai lengva kovoti po krepšiais prieš "Eurovaistinės" kolektyvą nebus nei vienam varžovui.

Nors Simonas Šeškas dažniau kovoja po krepšiais, tačiau gali ir pataikyti iš kiek tolėliau

Molėtų Kuopa (Prognozuojama vieta grupėje: 2)
Mindaugas Paulavičius
Ričardas Bistrickas
Tautvydas Čivilis
Juozas Bistrickas

Energinga Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Molėtų kuopoje tarnaujančių karių ketveriukė susidurs su ūgio trūkumo problema po krepšiais, tačiau tai tikrai nesutrukdys komandai varžytis dėl aukščiausių apdovanojimų. Neaukšti, tačiau fiziškai stiprūs vyrukai turi sukaupę gana daug patirties krepšinyje. Mindaugas Paulavičius yra tapęs net Krašto apsaugos Savanorių pajėgų žaidynių 3x3 krepšinio čempionu. Mindaugui nenusileis ir visi trys komandos draugai, kurie mėgsta žaisti kietą ir veržlų krepšinį. Be to žaidėjai yra gana nemažai rungtyniavę drauge įvairiose komandose ir vienas kitą puikiai pažįsta. Apibendrindami galime teigti, jog, net ir būdami labai mažo ūgio, šie vyrukai bus labai nepalankiu varžovu daugumai ekipų.  

Mindaugas Paulavičius (trečias iš kairės) KASP žaidynių 3x3 krepšinio čempionas


Officeday (Prognozuojama vieta grupėje: 3)
Vladimir Beneš
Vytenis Čeponis
Andrius Striaukas

Puikiai subalansuotas bus "Officeday" klubas. Ekipoje yra trys įvairiose pozicijose rungtyniaujantys žaidėjai. Komanda turės tikrą vidurio puolėją Andrių Striauką, veržlų puolėjąą Vladimir Beneš ir gynėją Vytenį Čeponį. Visi šie krepšininkai turi didesnės ar mažesnės mėgėjiško krepšinio patirties. Daugiausiai išskirti galima aukštaūgį Andrių Striauką, kuris mėgėjiškame krepšinyje rungtyniauja kelioliką metų ir turi sukaupęs be galo daug patirties. Prieš gerus metus puikią formą demonstravo ir puolėjas Vladimir Beneš, tačiau paskutiniu metu žaidėjas yra priaugęs nemažai svorio ir jo statistiniai rodikliai yra kritę. Potencialo šios ekipos sudėtyje yra daug, tačiau tai dar reiks realizuoti praktiškai - žaidžiant krepšinį.  

Andrius Striaukas - daugiausiai patirties turintis viso šio 3x3 turnyro žaidėjas

Altas - komercinis transportas (Prognozuojama vieta grupėje: 5)
Dainius Vareika
Martynas Saulevičius
Karolis Šimkus
Valdemar Suduika

Bene aukščiausia komanda visame turnyre bus - "Altas - komercinis transportas". Didelį ūgį galima įvertinti kaip privalumą, tačiau šį kartą galime įžvelgti ir nemažą trūkumą: gynėjo nebuvimą. Net ir 3x3 krepšinyje visada labai praverčia veržlus, landus, neaukšto  ūgio krepšininkas, kuris gali draskyti priešininkų gynybą ar pataikyti iš toli. "Altas" ekipa šį kartą tokios prabangos neturės. Šioje ekipoje geriausiai mėgėjiškame krepšinyje turėtų būti žinomi: Karolis Šimkus ir Valdemar Suduika. Karolis savo sugebėjimus mėgėjiškame krepšinyje spėjo pademonstruoti prieš gerą dešimtį metų, o Valdemaras šiuo metu aktyviai žaidžia įvairiose mėgėjiškose krepšinio lygose jau ne pirmą sezoną. Kad pasiektų aukštų rezultatų, "Alto" vyrukai turi savo aukštą ūgį paversti kuo didesniu privalumu. Krepšininkai gali susispausti po krepšiu ir tikėtis, jog varžovai pralaimės "tritaškių loteriją".

Valdemar Suduika - vienintelis likęs žaidėjas iš praėjusio turnyro "Altas - komercinis transportas" komandos sudėties 


Abowo Wood (Prognozuojama vieta grupėje: 6)
Andžej Dolgovič
Remigijus Jakas
Virginijus Jurkevičius
Dovydas Daugevičius
Rytis Nemanis

Vos 18 vietą praėjusiame turnyre užėmęs Andžej Dolgovič vedamas "Abovo Wood" kolektyvas tikrai turi nemažai potencialo pasiekti gerokai aukštesnį rezultatą. Komanda yra labai kovinga ir garbingai priešinosi visiems varžovams. Visgi trys vieno taško skirtumu pralaimėtos rungtynės užkirto kelią siekti aukštesnių tikslų. Tą padaryti "Abovo Wood" kolektyvas galės šiame turnyre. Šį kartą Andžejus turės labai rimtą paspirtį - Remigijų Jaką.  Techniškasis puolėjas gerokai paįvairins komandos puolimo arsenalą. Taip pat labai svarbus bus ir Rytis Nemanis, kuris privalėjo netikėtai praleisti praėjusį turnyrą dėl traumos. Galiausiai, Virginijus Jurkevičius nuo praėjusio turnyro irgi nesedėjo sudėjęs rankų ir sėmėsi krepšinio patirties atstovaudamas "Žalio ryto" klubą. Kristi šiai ekipai jau nėra kur, belieka tik gerinti žaidimą ir siekti aukštesnių tikslų.

"Abovo Wood" komandos lyderis Andžej Dolgovič (ketvirtas iš kairės) šį kartą turėtų turėti solidžią paramą iš komandos draugų  

BITĖ (Prognozuojama vieta grupėje: 7)
Laimonas Strikaitis
Darius Aukštikalnis
Kęstutis Stundys

Labai mįslingai atrodo "Bitės" kolektyvas. Vienintelis mėgėjiškame krepšinyje žinomas krepšininkas yra Kęstutis Stundys, kuris gali puikiai varžytis po krepšiais. Paskutinio sezono metu Kęstutis aktyviai reiškėsi mėgėjiškame krepšinyje ir atstovavo ne vieną komandą. Ir dabar šis krepšininkas rungtyniauja Vasaros krepšinio lygoje, kurioje gina "Perspektyvių vyrukų" garbę. Kęstučio komandos draugai mėgėjiškame krepšinyje nėra žinomi, todėl iškyla didelis klausimas, koks bus šios ekipos pajėgumas. Ar Darius ir Laimonas sugebės demonstruoti tokį pat brandų krepšinį kaip ir Kęstutis? O gal vieninteliam Kęstučiui teks bandyti ant savo pečių vesti komandą į pergales? Atsakymus į šiuos klausimus pamatysime jau turnyro metu.

Kęstutis Stundys garsėja kaip labai kovingas krepšininkas

GRUPĖ B 

Citco (Prognozuojama vieta grupėje: 1)
Vytautas Saulevičius
Mantas Leišis
Mantas Krauleidis
Gediminas Žemaitis

Bene rimčiausiais "SEB" konkurentais šiame turnyre yra įvardijami "Citco" vyrukai. Komanda yra puikiai subalansuota. Mantas Krauleidis yra vienintelis gynėjas komandoje.  Vilniaus krepšinio lygoje šis žaidėjas buvo vienas iš "Brazzers" klubo lyderių, tad ir šiame turnyre jo meistriškumas bus labai svarbus. Po krepšiais padėtį savo rankose tvirtai turėtų laikyti du galingi vidurio puolėjai - Mantas Leišis ir Gediminas Žemaitis. Abu šie vyrukai turi puikius fizinius duomenis, kurie 3x3 krepšinyje yra labai svarbūs. Jau dabar atrodo, jog ši ekipa yra tikrai galinga, tačiau dar nepaminėjome neabejotino šio klubo lyderio - Vytauto Saulevičiaus. Veržlusis puolėjas viso sezono metu demonstravo aukštos kokybės krepšinį ir dabar tikrai neabejotinai bus vienu ryškiausių viso turnyro žaidėju. Tačiau ar tai padės šiai ekipai tapti čempionais? Atsakymą į šį klausimą gausime jau sekmadienį.

Mantas Leišis pavojingas ne tik po krepšiais, tačiau gali ir pataikyti iš toliau

Fima (Prognozuojama vieta grupėje: 5)
Simonas Šidlauskas
Nerijus Sadauskas
Andrius Mateika

Universali "Fima" kolektyvo trijulė pasistengs savo universalumą paversti kuo didesniu privalumu.  Visi trys krepšininkai ne kartą yra žaidę vienoje aikštelėje, tad puikiai žino vieni kitų žaidimą. Be to visi trys gali puikiai atakuoti krepšį ir tai spėjo įrodyti žaidimo mėgėjiškame krepšinyje metu. Tikro vidurio puolėjo šioje ekipoje nebus, tad visi žaidėjai turės iš visų jėgų atsiduoti kovoje dėl atšokusių kamuolių. Tikru ekipos lyderiu bus Simonas Šidlauskas, kuris šį sezoną rungtyniavo (Vasaros lygoje ir dabar rungtyniauja) keturiuose skirtinguose čempionatuose ir visuose juose demonstruoja solidžią sportinę formą. Verta atkreipti dėmesį, jog tas pats Simonas bei Nerijus Sadauskas yra mėgėjai atakuoti krepšį iš toli. Žaidžiant lauke tritaškiai yra savotiška loterija, tad, siekiant solidesnių rezultatų, šiai ekipai tikrai prireiks sėkmės.

Simonas Šidlauskas turėtų būti "Fima" ekipos lyderis


Nemūno Banga (Prognozuojama vieta grupėje: 2)
Paulius Zapolskas
Viktoras Mostovojus
Edvinas Ščerbukas
Lukas Vaitekianas

Įdomus kolektyvas turėtų būti Pauliaus Zapolsko vedama - "Nemūno Banga". Paulius bus tikras šios ekipos lyderis. Ne pirmą sezoną demonstruojama solidi statistika mėgėjiškame krepšinyje įrodo aukštą šio žaidėjo individualų meistriškumą. Pauliui puolime puikiai turėtų talkinti Edvinas Ščerbukas. Aukšto, tačiau gana greito puolėjo žaidimo stilius puikiai tinka 3x3 krepšiniui. Nederėtų pamiršti ir sparčiai tobulėjančios jaunosios Lentvario miestelio krepšinio žvaigždės - Luko Vaitekiano. Šio žaidėjo galimybės auga ne metais, o mėnesiais. Šis turnyras bus puiki proga pamatyti kiek dar šis krepšininkas patobulėjo. Galiausiai ir Viktoras Mostvojus, greičiausiai, bus labai svarbiu krepšininku sucementuojant viską po krepšiu. Nors šis žaidėjas senai nematytas mėgėjiškame krepšinyje, tačiau jo fiziniai duomenys tikrai pakankamai labai solidi paspirtis.

Paulius Zapolskas (trečias iš kairės) savo karjeroje jau yra iškovojęs 3x3 krepšinio titulų


HCTC (Prognozuojama vieta grupėje: 3)
Jonas Savickas
Daivaras Lebednykas
Kęstas Patackas

Įspūdingą sportinę formą viso sezono metu demonstravęs Jonas Savickas kol kas Vasaros krepšinio lygoje "šaudo tuščiais šoviniais". Aukšto meistriškumo puolėjas gali rungtyniauti labai naudingai, tačiau paskutiniu metu šio žaidėjo sportinė formą yra labai kritusi. Būtent šis rodiklis gali būti lemiamas kovojant dėl aukštesnių pozicijų Įmonių 3x3 krepšinio turnyre. Jonui puikiai talkinti ar net perimti lyderio vaidmenį turėtų vidurio puolėjas Daivaras Lebednykas. Šis žaidėjas su savo nuostabiais fiziniais duomenimis neabejotinai bus labai didelė jėga po krepšiais ir sudarys daug problemų varžovams. Trečiasis komandos krepšininkas nėra žinomas mėgėjiškame krepšinyje, tačiau jo žaidimas gali stipriai įtakoti komandos galutinį pasirodymą.

Daivaro Lebednyko (nr. 21) žaidimas bus labai svarbus "HCTC" ekipos rezultatams


Mediapark (Prognozuojama vieta grupėje: 6)
Česlav Tatul
Aurimas Vanagas
Arnas Milaševičius
Rokas Stašys

"Mediapark" atstovų legionas šį kartą stos į kovą krepšinio aikštelėje. Virtualiame krepšinyje mikliarankiai programuotojai, greičiausiai, būtų neįveikiami nei vienam varžovui. Kaip šiai ekipai seksis šiame turnyre, spėti  sunku. Vienintelis mėgėjiškame krepšinyje pasirodantis žaidėjas yra Česlav Tatul. 178 cm ūgio gynėjas solidesnių pasiekimų dar nespėjo pasiekti. Tai yra juodadarbis daugiau gynybinio pobūdžio žaidėjas. Pavasario krepšinio čempionate Česlavo atstovaujama "Skavi" ekipa 4 diviziono aštuntfinalyje turėjo pripažinti "Sudervė TEAM" pranašumą ir pasitraukė iš turnyro. Česlavo bendraklubiai nėra žinomi mėgėjiškame krepšinyje, tad, norint pasiekti solidesnių rezultatų, reikia laukti juodo visos komandos darbo gynyboje ir (ar) potencialios naujos mėgėjiško krepšinio žvaigždės.

Česlav Tatul vienintelis iš savo komandos turi sukaupęs žaidimo mėgėjiškoje krepšinio lygoje patirties

Linoksa (Prognozuojama vieta grupėje: 4)
Karolis Ašmontas
Arnas Šokelis
Artūras Sabaliauskas
Gediminas Juodėnas

Praėjusiame turnyre "Linoksai" buvo prognozuota paskutinė vieta turnyre, tačiau Arno Šokelio vedama komanda pademonstravo labai kietą ir kovingą krepšinį ir vietoj paskutinės penktos vietos grupėje "Linoksa" užėmė antrą vietą savo pogrupyje ir labai garbingą penktą poziciją visame turnyre net iš dvidešimties dalyvių. Po sėkmingo 3x3 turnyro mėgėjiškame krepšinyje debiutavo "Linoksos" atstovas Artūras Sabaliauskas, kuris ir dabar dar žaidžia Vasaros krepšinio lygoje. Keista, jog mėgėjiško krepšinio durų dar nepravėrė ekipos lyderis Arnas Šokelis. Galbūt, po šio turnyro aukšto meistriškumo puolėjas pasiryš žengti žingsnį į mėgėjiško krepšinio sūkurį. O 3x3 krepšinio turnyre šis klubas bandys ir toliau laužyti prognozes bei siekti medalių.

Pirmasis Įmonių 3x3 krepšinio turnyras buvo tramplynas Artūrui Sabaliauskui (nr. 14) į mėgėjiško krepšinio sūkurį

Įmonių 3x3 krepšinio turnyro dalyvių apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009