Pavasario čempionato FINAL 4 apžvalga: 3 ir 4 divizionai

2017-06-11
Toliau bandome apžvelgti Pavasario čempionato finalinio ketverto dalyvius ir šiandien pristatome jau netrukus startuosiančias stipriausias 3 ir 4 divizionų ekipas. Kviečiame susipažinti su mūsų priešfinalinėmis įžvalgomis!
 
X Komanda Monferenas

58 %

42 %

Kartais, kad komanda pasiektų solidžių rezultatų, nereikia turėti galingų aukštaūgių. Užtenka gero susižaidimo ir veržlių bei techniškų žaidėjų. Būtent taip "Komanda X" prasibrovė iki pat finalo. Renkant startinį penketuką buvo labai sunku parinkti tinkamus krepšininkus sunkiojo krašto puolėjo ir centro pozicijose, kadangi tikrų pajėgių aukštaūgių ši komanda neturi. Kuo puikiausiai po krepšiais tvarkosi Mantas Viliušis ir Algirdas Gaidys, kurie įprastai geriausiai jaučiasi lengvojo krašto pozicijose. Finale šie du krepšininkai turės susigrumti su galinga "Monfereno" priekine linija su Mantu Bielinsku ir Karoliu Jatulevičiumi priešaky. Ne ka blogesnis už šiuos du krepšininkus yra ir trečiasis "Monfereno" aukštaūgis - Eduardas Gebenis.  Mantui Viliušiui ir Algirdui Gaidžiui teks labai sunki užduotis pasipriešinti pajėgiems "Monfereno" priekinės linijos krepšininkams. Tiesa, pusfinalyje Mantui ir Algirdui jau teko susidurti su ne ką blogesne priekine linija ir šį egzaminą "Komandos X" tandemas kuo puikiausiai išlaikė. Nors ryškūs komandos lyderiai yra Mantas ir Algirdas,  tačiau "Komandos X" pranašumas turėtų būti energinga gynėjų linija su Tomu Urbanavičiumi priešaky. Tiek Tomas Urbanavičius, tiek Modestas Bieliauskas, tiek Dominykas Makūnas individualiai yra truputį pajėgesni už savo tiesioginius priešininkus. Pauliui Karūnui, Domantui Peteraičiui ir Vitoldui Voitukovič teks labai sunki užduotis pristabdyti pajėgią priešininkų gynėjų grandį. "Komandos X" krepšininkai puikiai vienas kitą pažįsta ir drauge žaidžia nuo pat vaikystės. Susiformavęs susižaidimas bei atsiradę deriniai yra puiki varomoji jėga siekiant pergalių. Tuo tarpu "Monferenas" neturi tokios ilgametės žaidimo drauge patirties, tačiau turi puikų trenerį Mantą Ambrašką, kuris ne pirmus metus dirba Sostinės krepšinio mokykloje, ten gilinasi savo žinias ir praktiškai panaudoja besivaržant dėl aukščiausių apdovanojimų. Treneriui reikės pademonstruoti visą savo kompetenciją, kad jo auklėtiniai sugebėtų palaužti puikų "Komandos X" susižaidimą bei priversti nublankti krepšininkų individualų meistriškumą. 

Po pertraukos į mėgėjišką krepšinį sugrįžęs Karolis Jatulevičius kol kas demonstruoja solidžią sportinę formą

Modestas
Bieliauskas
Tomas
Urbanavičius
Dominykas
Makūnas
Mantas
Viliušis
Algirdas
Gaidys
Įžaidėjas Atakuojantis gynėjas Lengvasis kraštas Sunkusis kraštas Centras
Paulius
Karūnas
Domantas
Peteraitis
Vitold
Voitukovič
Mantas
Bielinskas
Karolis
Jatulevičius

 

BC Carmita BC Pilaitė

35 %

65 %

Du aukštaūgiai savo galingu žaidimu atvedė "BC Carmita" ekipą iki pat finalinio ketverto varžybų. Audrimas Butkus ir Tomas Ruškys individualiu meistriškumu parodė tikrąsias lyderių savybes. Tiesa, pusfinalyje "X komandos" barjeras pasirodė neįveikiamas, net varžovams ir neturint tokių pačių galingų priekinės linijos krepšininkų. Rungtynėse dėl trečiosios vietos varžovų komandos priekinės linijos pagrindiniai žaidėjai bus tikrai pakankamai pajėgūs. Tiek Žilvinas Grušas, tiek Dionizas Diržauskas, tiek Edgaras Paluckas savo laikais demonstravo labai solidų krepšinį, o ir dabar jų įgūdžiai dar tikrai nėra pradingę. Visgi Aurimas Butkus, Tomas Ruškys ir Evaldas Ašmontas individualiai yra pajėgesni už savo tiesioginius oponentus. Tą patį galima pasakyti ir apie Mantą Drungilą bei Ovidijų Gailių, kurie techniškumu lenkia Vidmantą Dedėlą, Matą Motiekaitį bei Marių Ditkevičių. Visgi krepšinyje dažniausiai yra svarbus ne tik individualus krepšininkų meistriškumas, o ir komandinis krepšinis. Ilgus metus drauge žaidžiantys ir puikiai vienas kitą suprantantys "BC Pilaitės" krepšininkai būtent darniu komandiniu žaidimu prasibrovė iki finalinio ketverto. Nedaug sėkmės pritrūko ir iki patekimo į finalą.  Nors individualiai stiprūs, tačiau komandiškai labai silpni "BC Carmitos" krepšininkai favoritais šioje poroje nebus: laiko pasigerinti komandinį krepšinį beveik nėra. Taip pat nereikėtų pamrišti ir Tomo Žukovo, kuris kuo puikiausiai tvarkosi komandos trenerio pareigose. Geros atmosferos sukūrimas ir teisingi Tomo taktiniai sprendimai atvedė "BC Pilaitės" komandą beveik iki medalių. Antradienį beliks žengti lemiamą žingsnį. Ar sugebės "BC Pilaitės" krepšininkai žengti lemiamą žingsnį, o gal "BC Carmita" žaidėjų noras laimėti ir užsidegimas taps lemiamu faktoriu, pamatysime netrukus.

Matas Motiekaitis (atlieka metimą) šio Pavasario čempionato metu rungtyniauja efektyviai

Mantas 
Drungilas
Ovidijus
Gailius
Evaldas
Ašmontas
Tomas
Ruškys
Aurimas
Butkus
Įžaidėjas Atakuojantis gynėjas Lengvasis kraštas Sunkusis kraštas Centras
Vidmantas
Dedėla
Matas
Motiekaitis
Edgaras
Paluckas
Žilvinas
Grušas
Dionizas
Diržauskas

 

Šernai Egzistenciniai klausimai

51 %

49 %

Porą sezonų pergalėmis pasidžiaugti negalėjosios dvi komandos pagaliau sugebėjo iškovoti pirimąjį savo medalį. Tiesa, dar neaišku, kokios spalvos jis bus. Abi ekipos savo gretose turėjo po ryškų lyderį: Tomą Butkevičių ("Šernai") ir Catgay Guaras ("Egzistenciniai klausimai"). Tiesa, šie du krepšininkai negalės padėti savo komandoms, kadangi yra išvykę į užsienį. Be jų finalas bus ne ką mažiau įdomesnis. "Šernų" gretose fenomenaliai rungtyniauja Juliaus Abručio ir Pauliaus Pociaus tandemas. Šie krepšininkai įprastai surennka po daugiau nei pusę komandos taškų ir puikiai valdo visą žaidimą. Kad įveikti "Šernų" ekipą varžovams tereikia uždengti du lyderius, tačiau nei "Sudervė TEAM", nei "Liejam" to padaryti nesugebėjo, nors ir kuo puikiausiai viską žinojo. "Egzistenciniai klausimai" yra bene geriausiai besiginanti 4 diviziono ekipa, todėl tikėtina, jog "Šernų" lyderiai sužais prasčiau nei įprastai ir "Šernams" labai reikės kitų krepšininkų: Mykolo Gurkovo, Giedriaus Judicko ar Artūro Vasiliausko pagalbos. Tiesa, "Egzistenciniai klausimai" nepasižymi geru puolimu, todėl finalinėje serijoje jiems bus labai reikalinga gynėjų Ryčio Kazlausko ir Mindaugo Bundzos parama, kurie šiame "Pavasario čempionate" kol kas pasirodydavo itin retai. Svarbūs bus ir labai mobilūs aukštaūgiai Vilius Arlauskas ir Ruslanas Baranovas. Nederėtų pamiršti ir fenomenaliai po krepšiais rungtyniaujančio vos 180 cm ūgio Pauliaus Norvilos. Greičiausiai, pagrindinis šis finalas pasižymės itin žemu rezultatyvumu, o pergalę lems tai, kaip "Egzistenciniai klausimai" sugebės susitvarkyti su dviem fenomenaliai rungtyniaujančiais "Šernų" lyderiais.

Mykolas Gurkovas (su kamuoliu) kol kas geriausiai iš visų "Šernų" talkina komandos lyderiams

Julius
Abrutis
Artūras
Vasiliauskas
Paulius
Pocius
Giedrius
Judickas

Mykolas
Gurkovas

Įžaidėjas Atakuojantis gynėjas Lengvasis kraštas Sunkusis kraštas Centras
Mindaugas
Bundza
Rytis
Kazlauskas
Ruslanas
Baranovas
Paulius
Norvila
Vilius
Arlauskas


 

Liejam  Peace - 2

63 %

37 %

Abi komandos, kurios iškarto po grupės etapo pateko į finalinį ketvertą pusfinalio dvikovose po atkaklių kovų teko pripažinti žemesnę vietą pogrupiuose užėmusių varžovų pranašumą.  Abu šie klubai panašus tuom, jog turi labai pajėgius startinius penektukus, o šių ekipų atsarginiai krepšininkai yra kiek silpnesni. Neskaitant Karolio Lavrinovičiaus likę "Liejam" startinio penketuko krepšininkai yra tikrai labai aukšti. Tai yra nemažas šios ekipos privalumas. Liudas Gaivelis, Tomas Purvinys ir Vakaris Neverauskas gali žaisti labai mobilų krepšinį nepaisant jų aukšto ūgio, o Daumantas Kasperovičius yra tikras varžovų siaubas po krepšiais.  "Peace 2" ekipoje po krepšiais neabejotinai svarbiausi du žaidėjai yra Slavomir Vinca ir Žygimantas Pranckūnas. Slavomir turi tikrą kovotojo charakterį, o Žygimantas yra labai techniškas krepšininkas. Įžaidėjo pozicijoje Daumantas Aidietis greičiu turėtų užgožti šiek tiek masės prisiauginusį Karolį Lavrinovičių. Tuo tarpu Mariui Indriūnui ir Mariui Juškai bus labai sunku gintis prieš aukštesnius priešininkus, o ir reiks sugalvoti, kai galima būtų išnaudoti savo greičio ir staigumo pranašumą puolime. Pagrindinė "Peace 2" ekipos užduotis bus išstumti priešininkų aukštaūgius krepšininkus iš baudos aikštelės. Kad ir yra aukšti, išskirtine fizine jėga "Liejam" aukštaūgiai nepasižymi, tačiau, kai priešininkai leidžia, šie vyrukai gali kuo puikiausiai dominuoti po krepšiais. Bet kokiu atveju "Liejam" bus gana ryškūs šios poros favoritai ir "Peace 2" reikės labai sėkmingos dienos, kad pavyktų kovoje dėl bronzinės spalvos apdovanojimų palaužti tikrai labai galingus varžovus.

Slavomir Vinca šį pavasarį labai efektingai debiutavo mėgėjiškame krepšinyje

Karolis
Lavrinovičius
Vakaris
Neverauskas
Tomas
Purvinys
Daumantas
Kasperovičius
Liudas
Gaivelis
Įžaidėjas Atakuojantis gynėjas Lengvasis kraštas Sunkusis kraštas Centras
Daumantas
Aidietis
Marius
Indriūnas
Marius
Juška
Slavomir
Vinca
Žygimantas
Pranckūnas
Pavasario čempionato FINAL 4 apžvalga: 3 ir 4 divizionai

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009