EKO Lyga - PLAY OFF medis

2017-03-09

Pasibaigė reguliarusis VKL - Daivilva Baltic EKO Lygos čempionatas, kurio metu paaiškėjo 22 geriausios diviziono komandos, toliau pratęsiančios savo pasirodymą ir kovą dėl aukščiausių čempionato apdovanojimų. 1-10 pozicijas užėmę ir TOP divizione dalyvavę komandos iš karto pateko į 1/8 finalo etapą, tuo tarpu po tris geriausias kiekvieno BOTTOM pogrupio ekipas kausis 1/16 finalo etape ir prisijungs prie jau minėtų stipresniųjų ekipų. Šiame etape žaidžiamos dvejos rungtynės, skaičiuojant taškų skirtumą, tad vienos iš rungtynių gali pasibaigti ir lygiosiomis. Taip pat šią savaitę Jums pristatome ir interviu su "Šiaulių Kuopos" lyderiu Arnoldu Vaičiuliu.

               1/16 finalo dalis                                                1/8 finalo dalis

   
   
   
BC Bedugnė ( 1 )

 

 

 

Lewben Group ( 16 )
MinciuVerpetas ( 17 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

   
   
   
Blue Sharks ( 9 )

 

 

 

   
   
   
Meridianas ( 8 )

 

 

 

 

 

   
   
   
naudinga.eu ( 5 )

 

 

 

Sudervė TEAM ( 12 )
BC Internationale ( 21 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

KrepsinioNaujienos ( 13 )
Svajonių turintys ( 20 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

   
   
   
Logistai ( 4 )

 

 

 

 

 

   
   
   
Vilko Brolija ( 3 )

 

 

 

LPK Liberna ( 14 )
S & P ( 19 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

Bekupė-V. Malkas ( 11 )
Žiemgala ( 22 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

   
   
   
Šiaulių kuopa ( 6 )

 

 

 

 

 

   
   
   
Žiedinis Raumuo ( 7 )

 

 

 

   
   
   
Vilniaus Pulsas ( 10 )

 

 

 

 

 

Lyderiai ( 15 )
Avedus ( 18 )
   
 
 
 

 

 

 


 

   
   
   
MKK ( 2 )

 

 

 


SAVAITĖS INTERVIU

 

Savo karjerą VKL Arnoldas Vaičiulis pradėjo ne nuo sezono pradžios, tačiau iš karto tapo ekipos "Šiaulių Kuopa" lyderiu. Nieko keisto, jog toks krepšininko pasirodymas nemenkai prisidėjo ir prie neblogo komandos rezultato reguliariame čempionate, kuomet klubas pateko į TOP-10 ir ten užėmė šeštąją vietą. Kviečiame paskaityti interviu su Arnoldu apie jo ir komandos krepšinio reikalus.

 

Arnoldai kokios aplinkybės lėmė, kad  sezonui jau prasidėjus  prisijungei prie komandos ,,Šiaulių Kuopa“ (buv. "Twomeno Kuopa/Šiauliai") ? Gal buvo galimybė žaisti nuo sezono pradžios ?

Galimybės žaisti nuo sezono pradžios nebuvo, o prasidėjus sezonui bičiulis pakvietė į komandą ir nusprendžiau prisijungti.

 

Kiek teko ieškoti informacijos,  tai tavo pirmas sezonas VKL. Kaip pasisekė taip smarkiai debiutuoti lygoje? (Dviejuose tą , 2016 metų  gruodžio 17-osios vakarą įmetei 18 ir 35 taškus) ?

Oficialiose varžybose debiutavau po ilgo laiko tarpo, o gerą pasirodymą lėmė aukšta motyvacija.


35  taškai ir  yra kol kas asmeninis tavo taškų rekordas Vilniaus krepšinio lygoje ? Ar kažkokiuose ankstesnėse varžybose  esi įmetęs daugiau ?

Kai mokiausi gimnazijoje, tarpmokyklinėse rungtynėse esu įmetęs 50 taškų.


Kaip yra žinoma esi iš Šiaulių. Ar ten baigei krepšinio sporto mokyklą ?

Taip, baigiau "Saulės" sporto mokyklą, kur mano pirmuoju treneriu buvo Egidijus Vasiliauskas.

 

Yra informacijos, kad treniravais ir žaidei keletą rungtynių NKL. Gal gali priminti, už kokia komandą ir kodėl nesusiklostė tavo karjera ten ?

Po abitūros įstojęs į universitetą, pradėjau treniruotis ir žaisti Šiaulių "Abro - Universiteto" komandoje, tačiau tik prasidėjus sezonui, aplinkybės susiklostė taip, kad nusprendžiau nutraukti studijas ir emigruoti į užsienį. Šiuo metu taip pat niekur be VKL nežaidžiu.

 

Gal žinai kodėl Jūsų krepšinio komanda vadinosi ,,Šiaulių Kuopa ? Gal komandoje yra kariškių, nes pavadinime naudojamas karinis terminas ?

Taip, maždaug pusė komandos narių tarnauja garbės sargybos kuopoje. Tai, ko gero ir nulėmė komandos pavadinimą.

 

Patenki į rezultatyviausių ir efektyviausių lygos žaidėjų dešimtukus. Kaip manai, kas tai lemia ? Paties treniruotės ar komandos draugų erdvės suteikimas tavo individualiam žaidimui ?

Manau, jog tai lemia neaukštas EKO diviziono lygis. Pats asmeniškai visiškai nesitreniruoju, tik dalyvauju rungtynėse. 

 

Kaip manai, ką reiktų gerinti savo žaidime? Gal mažinti klaidų skaičių, nes šiuo metu patenki ir į daugiausiai klystančių lygos žaidėjų dešimtuką ?

Manau, jog reiktų ypač tobulinti kamuolio varymosi techniką. Nuo asmeninės nuomonės dėl klaidų skaičiaus susilaikysiu, nes nenoriu pasirodyti arogantiškas.


Jei ne krepšinis, tai koks kitas sportas ? Internete pavyko rasti informacijos, kad žaidei ar žaidi pulą už Šiaulių klubą ,,Vijolė“ ?

Taip, žaidžiau prieš keletą metų, tačiau pasikeitus prioritetams, laiko šitam sportui visiškai nebeskiriu. Jeigu ne krepšinis, tai būtų tinklinis.


Gal padėsi "Šiauliams" LKL ? Prieš savaitę kalbintas Lukas Kazalupskis neatsisakytų (juokiasi) ?

Be abejonės, neatsisakyčiau. Kadangi esu kilęs iš Šiaulių, tai palaikau šią komandą. Sunku tik prognozuoti, kaip pasibaigs Šiaulių krepšinio krizė.

 

Kaip manai, kokios tolimesnės ,,Šiaulių Kuopos“ komandos perspektyvos Eko lygoje? Ar pasvajojate apie medalius ?

Sunku nuspėti, kadangi komandos nariai visiškai neturi laiko treniruotėms; susirenkame tik į rungtynes, o ir ten retai kada būname pilnos sudėties. Apie medalius svajojame ir, manau, kad juos turėtume iškovoti.

 

Kurios komandos žaidimas Eko lygoje atrodo gražiausias ir kas būtų favoritai ?

Visos turi pranašumų ir trūkumų. Kaip vieną favoričių laikyčiau ir mūsų komandą.

 

Ar komanda norėtų ir planuotų žaisti artėjančiame ,,Pavasario“ čempionate ?

Dar neapsisprendėme.

 

Ko palinkėtum Vilniaus krepšinio lygai, kitoms komandoms bei jų fanams ?

Svarbiausia - gyventi krepšiniu.

EKO Lyga - PLAY OFF medis

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009