APŽVALGA ĮMONIŲ 3X3 KREPŠINIO TURNYRUI PASIBAIGUS

2017-02-23

Sekmadienio dieną praūžė 3x3 Įmonių turnyras, kuriame savo jėgas išbandė net 20 komandų. Šiame straipsnyje pabandysime apžvelgti, kaip sekėsi kiekvienai iš jų. 
1. Safety Style (prognozuota: 1 vieta grupėje B)
Nė karto nenugalėti viso turnyro metu "Safety Style" krepšininkai tapo viso turnyro čempionais. Didžiausią pasipriešinimą šiam klubui parodė "MarkMonitor" komanda. Šių klubų susitikimas pasibaigė lygiosiomis, tačiau pergalė buvo įskaityta gynyboje susitikimą pradėjusiems "Safety Style" vyrukams. Ketvirtfinalyje būsimieji čempionai gana užtikrintai įveikė "Linoksą", o pusfinalyje  eliminavo "Humana" kolektyvą. Finalas buvo vertas finalo vardo. Įnirtinga kova vyko iki pačių paskutinių akimirkų. Visgi sėkmė ir toliau šypsojosi "Safety Style" vyrukams, kurie minimaliu pranašumu įveikė "Amalva" ekipą ir pasidabino pačios tauriausios spalvos medaliais.

Rokas Mackevičius (su kamuoliu) vedė "Safety Style" ekipą į pergales

2. Amalva (prognozuota: 3 vieta grupėje B)
Nuostabų kelią iki pat finalo nužygiavo vos trečiais savo grupėje reitinguoti "Amalva" atstovai. Kovoje dėl antros vietos grupėje su "MarkMonitor" krepšininkais pasibaigė lygiosiomis, tačiau gynyboje pradėtas susitikimas atnešė "Amalvai" pergalę. Jau aštuntfinalyje "Amalvos" laukė labai kovingas priešininkas - "Staticus". Po itin atkaklios kovos vos vieno taško skirtumu "Amalvai" pavyko peržengti ir šį barjerą. Ketvirtfinalyje komanda susitiko su D grupės ir vienais viso turnyro favoritų - "Bennet Distributors". Būtent čia "Amalva" sužaidė geriausią  savo turnyro susitikimą ir įspūdingai pataikydami iš toli privertė varžovus pabaigti savo kelionę medalių link. Pusfinalyje "Amalva" įveikė "Apranga" atstovus ir taip užsitikrino sidabrinius medalius. Aukso iškovoti nepavyko, nors trūko ir nedaug, kad pasiekti revanšą už pralaimėjimą grupėje prieš galingą "Safety Style" kolektyvą.

Voldemaro Kačino (su kamuoliu) tritaškiai metimai tapo neįmenama mįsle daugeliui varžovų

3. Apranga 
(prognozuota: 2 vieta grupėje C) 
Hario Čibisovo vedamas kolektyvas savo rimtus siekius pademontravo iškovodami pirmąją vietą grupėje C. Tiesa, pirmąją vietą "Apranga" pasiekė pabaigusi rungtynes prieš "Humaną" lygiosiomis, kurias pradėjo gynyboje. Lygiosiomis paisbaigė ir ketvirtfinalio susitikimas su "MarkMonitor" klubu. Šį kartą abu klubai turėjo savo santykius išsiaiškinti baudų metimais. Sėkmė daugiau šypsojosi "Aprangos" vyrukams, kurie atakavo taikliau ir žengė į pusfinalį. Pusfinalyje nė trupučio nepavyko apsiginti nuo "Amalvos" puolimo mašinos ir teko tenkintis rungtynėmis dėl 3 vietos. Dėl bronzinės spalvos apdovanojimų teko vėl susigrumti su "Humanos" kolektyvu. Šį kartą "Apranga" padarė tinkamas išvadas, gerokai susistiprino gynybą ir sugebėjo palaužti savo principinį priešininką.

Nors mėgėjiško krepšinio aikštelėje Haris Čibisovas (atlieka metimą) matomas rečiau, tačiau meistriškumo dar neprarado

4. Humana (prognozuota: 3 vieta grupėje C)
Nors ir liko be medalių, tačiau puikiai šiame turnyre sužibo "Humana" atstovai. Mindaugo Gaveikos vedamas klubas sugebėjo be pralaimėjimų pabaigti grupės varžybas ir taip vien dėl nesėkmingų burtų užimti antrąją vietą pogrupyje. Aštunfinalyje tolimų metimų pagalba pavyko eliminuoti "Altas - Komercinis transportas" krepšininkus, o pati didingiausia pergalė "Humanos" laukė ketvirtfinalyje. Puikiai pradėję susitikimą "Humana" įgijo solidų pranašumą prieš vienus iš viso turnyro favoritų - "Baltic Ground Services".  Kad ir kaip galingas varžovas stengėsi, nesugebėjo panaikinti šios persvaros ir tai leido "Humanai" žengti į finalinį ketvertą. Visgi jėgų buvo išeikvota per daug ir abiejuose paskutiniuose susitikimuose "Humana" sugebėjo pelnyti vos po 5 taškus bei buvo priversti tenkintis ketvirtąja vieta.

Mindaugas Gaveika (su kamuoliu) atvedė savo komandą iki pat finalinio ketverto

5. Linoksa (prognozuota: 5 vieta grupėje D)
Bene didžiausiu viso turnyro netikėtumu tapo "Linoksa" komandos pasirodymas. Vedami aukštaūgio Arno Šokelio priešturnyriniai D grupės autsaideriai sugebėjo savo pogrupyje iškovoti net tris pergales ir taip užimti antrąją vietą. Negana to, aštuntfinalyje "Linoksa" neketino sustoti ir po gana atkaklios kovos eliminavo teisininkų "Glimsted" klubą. Visgi turnyro išsišokėliams ketvirtfinalio barjeras tapo riba. "Linoksa" nesugebėjo pasipriešinti būsimiems čempionams "Safety Style" ir pabaigė savo pasirodymą tarp aštuonių geriausiai 3x3 krepšinį Vilniuje žaidžiančių įmonių. 

Arno Šokelio (su kamuoliu) aukštas meistriškumas buvo didžiausia "Linoksos" sėkmės priežaistis

6. Bennet Distributors (prognozuota: 1 vieta grupėje D)
D grupės ir viso turnyro vieni iš favoritų savo pajėgumą pogrupyje sugebėjo įrodyti ir išliko nepralaimėję, nors ir sulaukė labai rimto pasipriešinimo iš "Abovo Wood" bei "Altas - Komercinis transportas " ekipų. Visgi ketvirtfinalyje "Bennet Distributors" nesugebėjo apsiginti nuo toliašaudės "Amalvos" artilerijos. Geriau susitikimą pradėję rungtynių favoritai subyrėjo gynyboje ir turėjo turnyrą pabaigti kiek anksčiau, nei jiems buvo prognozuota.

Martynui Trukšinui (su kamuoliu) ir jo kolegoms nepavyko nuvesti "Bennet Distributors" klubo iki nugalėtojų pakylos

7. MarkMonitor (prognozuota: 2 vieta grupėje B)
Įspūdingą ir sunkiai pakartojamą pasiekimą sugebėjo įvykdyti "MarkMonitor" klubas. Ši komanda turnyro metu žaidė su visomis trejomis prizines vietas užėmusiomis komandomis ir nei vienai iš jų praktiškai nepralaimėjo, tačiau į finalinį ketvertą taip ir nepateko. Grupės rungtynėse "MarkMonitor" sužaidė lygiosiomis su abiem šio turnyro finalininkais, tačiau dėl nesėkmingų burtų abu kartus komandai buvo įskaitytas pralaimėjimas. Ketvirtfinalyje "MarkMonitor" susikovė su trečiosios vietos laimėtojais - "Apranga". Ir šį kartą rungtynės pasibaigė lygiosiomis, o komandų nariai stojo mesti baudų metimų. Ir vėlgi sėkmė daugiau šypsojosi "MarkMonitor" varžovams. Tiesa, vienas "MarkMonitor" lyderių Egidijus Mažeika laimėjo per rungtynių pertrauką vykusį visiems dalyviams skirtą konkursą, kurio apdovanojimas buvo mėnesinis abonementas "Lemon Gym" sporto klube. Tai bent truputį nuplovė apmaudą. 

Nors komanda medalių nelaimėjo, Egidijus Mažeika (su kamuoliu) iškovojo vertingą asmeninį apdovanojimą

8. Baltic Ground Services (prognozuota: 1 vieta grupėje A)
Vykstant grupės rungtynėms galima buvo išgirsti ne vieną turnyro stebėtoją iš anksto skiriant čempionų titulą "Baltic Ground Services" krepšininkams. Bene stipriausia fiziškai viso turnyro ekipa grupės turnyre turėjo vos vieną sunkesnį susitikimą. Lengvas pirmasis etapas galbūt gerokai sumažino vienų iš turnyro favoritų budrumą. Tuo puikiai pasinaudojo "Humana" kolektyvas. Kovingasis jaunimas greitai susikrovė apčiuopiamą persvarą, kurią panaikinti "Baltic Ground Services", tiesiog, pritrūko laiko. Tokia ketvirtfinalio rungtynių baigtis tik parodo, jog 3x3 krepšinis yra labai sunkiai prognozuojamas.

Lemtingoje dvikovoje Tomui Vyšniauskui (su kamuoliu) krepšys atsirišo per vėlai

9. Glimsted  (prognozuota: 4 vieta grupėje C)
Labai netikėtą pralaimėjimą prieš "VSGA - 3" patyrę "Glimsted" vyrukai prarado kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, kitame etape šis klubas žaidė, kadangi trečiąją vietą grupėje užėmę "Litcargus" paliko turnyrą nesulaukę atkrintamųjų. Visgi aštuntfinalio įveikti nepavyko. Galbūt netikėtai patekus į atkrintamąsias nepavyko greitai atgaivinti užsidegimo. O gal ir gynėjų varomai "Glimsted" ekipai buvo per sunku pasipriešinti aukštesniam ir fiziškai stipresniam "Linoksa" klubui. Nors prognozės pasitvirtino, tačiau "Glimsted" komanda šį kartą sužaidė kiek žemiau savo galimybių ribos.

Viso turnyro metu buvo galima pamatyti ne vieną aštrų Ovidijaus Speičio (su kamuoliu) prasiveržimą

10. Staticus (prognozuota: 3 vieta grupėje A)
Kaip ir buvo prognozuota, kovingieji "Staticus" vyrukai savo pogrupyje užėmė trečiąją vietą. Tiesa, komanda grupių etape iškovojo dvi pergales ir patyrė du pralaimėjimus, o patekimą į kitą etapą užtikrino neblogas įmestų ir praleistų taškų santykis. Aštuntfinalyje "Staticus" susirungė su būsimais turnyro vicečempionais - "Amalva". Atkakli kova vyko iki paskutinių akimirkų. Visgi "Staticus" privalėjo pripažinti priešininkų pranašumą ir baigti kovas turnyre kiek anksčiau laiko.  

Renatas Tekorius buvo svarbi figūra "Staticus" komandoje

11. Versli Lietuva (prognozuota: 4 vieta grupėje A)
Dviejų pajėgių gynėjų ir galingo vidurio puolėjo trijulė jau grupių etape užėmė antrąją vietą ir sėkmingai paneigdami išankstines prognozes žengė į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, čia su varžovu nepasisekė. Jau aštuntfinalyje buvo gautas pajėgus "MarkMonitor" klubas, kuris tikrai buvo vertas finalinio ketverto varžybų. Išnaudodami savo patirtį "MarkMonitor" eliminavo "Versli Lietuva" ekipą iš tolimesnės kovos dėl medalių. 

Marius Lenkevičius (su kamuoliu) buvo pastebimiausias "Versli Lietuva" ekipos krepšininkas aikštelėje

12. Altas (prognozuota: 4 vieta grupėje D)
Dviem pralaimėjimais iš eilės startavęs "Altas - komercinis transportas" klubas sugebėjo reabilituotis laimėjęs likusias dvejas rungtynes prieš tiesioginius varžovus ("Abovo Wood" ir "Interlux 2") ir sėkmingai žengė į aštuntfinalį. Tiesa, būtent šiame etape sėkmė nuo "Alto" ekipos nusisuko. Puikiai iš toli atakavę "Humana" vyrukai privertė "Alto" komandą pripažinti pralaimėjimą, po kurio naujo šanso jau nebebuvo. 

Gediminas Banevičius rungtyniavo naudingai, tačiau jo komandai pritrūko sėkmės

13. Interlux 1 (prognozuota: 2 vieta grupėje A)
Šiai ekipai buvo prognozuota net antroji vieta A grupėje. Pogrupio kovoms pasibaigus net trys komandos turėjo dalintis 2-4 vietas. Pralaimėjimas "Staticus" ekipai keturių taškų skirtumu ir pergalė prieš "Versli Lietuva" vos vienu tašku nubloškė "Interlux 1" į ketvirtąją grupės vietą ir atėmė visas galimybes toliau varžytis dėl medalių.

Sėkmingo Mantvydo Kupsčio žaidimo patekimui į atkrintamąsias nepakako.

14. Litcargus (prognozuota: 1 vieta grupėje C)
Kurioziškiausiai turnyrą pabaigė C grupės favoritai - "Litcargus". Komanda patyrė tris pralaimėjimus ir iškovojo vos vieną pergalę prieš grupės autsaiderius "VSGA - 3". Krepšininkai labai nusivylė, susirinko daiktus ir iškeliavo namo. Jie nesitikėjo, jog su viena pergale prieš "VSGA - 3" gali žengti į atkritnamąsias. O būtent taip ir įvyko. "VSGA - 3" įveikė vienu tašku "Glimsted" kolektyvą ir šis rezultatas atvėrė "Litcargus" duris į atkritnamąsias. Deja, "Litcargus" jau buvo išvykę namo ir jų vietą atkrintamosiose užėmė 4 grupės vietoje likę "Glimsted".

Andrius Kurecas (su kamuoliu) buvo aktyviausias "Litcargus" krepšininkas šiame turnyre

15. Interlux 2 (prognozuota: 3 vieta grupėje D)
Trečioje D grupės vietoje reitinguoti "Interlux 2" krepšininkai sugebėjo palaužti antrais buvusius "Abovo Wood", tačiau tai tebuvo vienintelė "Interlux 2" pergalė turnyre, kuri leido užimti vos ketvirtąją vietą pogrupyje bei užvėrė visus kelius atkrintamųjų varžybų link. Gal viskas būtų susiklostę kiek kitaip, jeigu krepšys būtų atsirišęs rungtynėse su "Linoksa", tačiau šiame susitikime įmetus vos tris taškus teko minimaliu skirtumu pripažinti priešininkų pranašumą. 

Justas Krasuckis (balta apranga) mikrodvikovos prieš bičiulį Tadą Abišalą (mėlyna apranga) nepralaimėjo, tačiau jo komanda privalėjo pripažinti varžovų pranašumą

16. VSGA 2 (prognozuota: 5 vieta grupėje)
Nors šiam klubui ir buvo prognozuota paskutinė vieta pogrupyje, "VSGA - 2" krepšininkai gana užtikrintai įveikė "Skinest Baltija" atstovus ir ši pergalė leido "Casino Tornado" darbuotojams "mirtininkų grupėje" užimti 4-ąją, o galutinėje turnyrinėje lentelėje - 16-ąją.

Gediminas Buja (su kamuoliu) aikštelėje tryško energingumu

17. VSGA 3 (prognozuota: 5 vieta grupėje C)
Be pergalių neliko ir "VSGA - 3" kolektyvas, kurie gana sensacingai sujaukė visas kortas grupėje C ir prisidėjo prie gana kurioziškos situacijos. Pajėgaus "Glimsted" klubo įveikimas tik parodo, jog "VSGA - 3" ekipai atstovavo galintys gana gerai krepšinį žaisti vyrukai. Tiesa, iki atkrintamųjų šį kartą jiems dar šiek tiek pritrūko. 

Rimantas Valiukevičius po pertraukos sugrįžo į mėgėjiško krepšinio varžytuves

18. Abovo Wood (prognozuota: 2 vieta grupėje D)
Drauge su "Baltic Ground Services" prie didžiausių turnyro nusivylimų galimą priskirti ir "Abovo Wood" ekipą. Net antroje grupės vietoje reitinguota komanda neiškovojo nei vienos pergalės ir pasitraukė iš turnyro jau po grupės etapo. Jog ši diena šiai ekipai buvo nesėkminga parodo tai, jog net trys rungtynės buvo pralaimėtos vos vieno taško skirtumu. Tiesa, po poros valandų nuo turnyro pabaigos "Abovo Wood" krepšininkas Andžej Dolgovič sugrįžo į tą pačią salę ir šventė labai užtikrintą pergalę Vilniaus krepšinio 3-iosios lygos rungtynėse.

Andžej Dolgovič rungtyniavo sėkmingai, tačiau jo ekipai labai trūko sėkmės

19. VSGA 1 (prognozuota: 5 vieta grupėje A)
Vienintelė pergalės neiškovojusi iš trijų "VSGA" komandų liko "VSGA 1" ekipa. Tiesa, šiam klubui trūko labai nedaug, kad palaužtų gana pajėgų "Interlux 1" kolektyvą. Visgi tą kartą sėkmė buvo priešininkų pusėje. Patyrę visus keturis pralaimėjimus "VSGA 1" savo grupėje užėmė 5-tąją vietą, o bendrojoje įskaitoje liko 19-ti.

Sergej Malachov (su kamuoliu) nepavyko atvesti savo komandos į pergalę

20. Skinest Baltija
 (prognozuota: 4 vieta grupėje B)
Dviejų gynėjų ir vieno galingo aukštaūgio vedama "Skinest Baltija" ekipa nesugebėjo susitvarkyti su užduotimis gynyboje. Varžovai puikiai išnaudojo dviejų komandos gynėjų žemą ūgį ir neleido "Skinest Baltija" kolektyvui net pagalvoti apie pergalę. Visgi įmonė tikrai turi potencialo, kadangi savo gretose turint tokį galingą aukštaūgį kaip Paulius Malinauskas, galima siekti aukštų tikslų. Tiesa, tam be abejonės reikia ir svaresnio komandos draugų indėlio. 

Puikių fizinių duomenų Paulius Malinauskas gali būti labai paklausus krepšininkas mėgėjiško krepšinio rinkoje
APŽVALGA ĮMONIŲ 3X3 KREPŠINIO TURNYRUI PASIBAIGUS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009