1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

2017-02-20

VKL I-ojoje Lygoje - OPK Taurėje komandos tęsia trečiojo rato kovas ir per paskutines septynias dienas pamatėme 4 dvikovas. Net trejos rungtynės pasibaigė vienženkle persvara, kas byloja apie atkaklią kovą dėl kiekvienos pozicijos. Du kartus aikštelėje pamatėme "Studio Moderna" klubą, tačiau iš dviejų išvykos rungtynių komandai pasisekė laimėti tik kartą. Bet kuriuo atveju ši pergalė vis dar leidžia išsaugoti poziciją pirmame penketuke. Interviu svečio rubrikoje šią savaitę vieši "Mortal Kombat" komandos vyr. treneris - Ervinas Stankus. 

 

"Tigrai" sugrįžta į antrą poziciją

         Praeitą savaitę vieną svarbiausių pergalių reguliariame sezone iškovojo "Tigrų" komanda. Ji svečiuose 91:82 palaužė "VSC - Elteros Projektus". Pergalė reikalinga buvo tuo, jog komanda po šiokios tokios pertraukos vėl sugrįžo į antrą turnyrinės lentelės poziciją. Pagal čempionato sistemą kolektyvas, kuris finišuoja pirmose dviejose pozicijose iš karto patenka į FINAL-4 varžybas. Būtent tokia siekiamybė, greičiausiai, "Tigrų" komandoje ir yra. Neblogai jų reikalams pasitarnavo ir artimiausi persekiotojai - "Mortal Kombat", kurie namuose 66:68 pralaimėjo "Studio Moderna" klubui. Šių rungtynių laimėtojams liko sužaisti tik tris susitikimus ir jie iš visų jėgų bando atlaikyti jaučiamą "Electrolux" spaudimą kaunantis dėl penktosios pozicijos. Pakilti aukščiau jau lieka tik teorinės galimybės, todėl dabar ekipai labiausiai reiktų susikoncentruoti į likusias akistatas ir jose rinkti pergales.  

          Svarbią pergalę į savo sąskaitą įsirašė ir "PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos". Žaidėjų trūkumą jautusi komanda papildomai įregistravo Luką Praskorį, kuris ir tapo vienu pergalės 79:73 prieš "Studio Moderna" autorių. Šis laimėjimas leidžia pareigūnams ir toliau aktyviai kautis dėl antrosios pozicijos, nors pagal prarastus taškus komanda ir atsilieka viena pergale nuo "Tigrų". Būtent trečiadienį šios dvi ekipos savo jėgas išbandys tarpusavyje ir tuomet galėsime daryti pakankamai realias išvadas, kas finišuos pirmame trejetuke, o kam reiks kautis dėl žemesnių pozicijų. 

            Į sezono pabaigą visiškai subyrėjusi "Aktyvios Veiklos" komanda rungtynėms prieš "Electrolux" delegavo vos 5 krepšininkus. Be keitimų rungtyniavusi ekipa aktyviai priešinosi pusantro kėlinio, tačiau daugiau pasiekti šioje dvikovoje komandai nepasisekė. "Electrolux" švenčia eilinę pergalę ir vis dar nepraranda vilties kilstelti auškčiau šeštojo laiptelio. Tuo tarpu vienintele "Aktyvios Veiklos" siekiamybe greičiausiai išlieka septintoji pozicija. Dėl jos tiesiogiai komanda kausis jau kovo mėnesį, tačiau netikėta pergalė iki tol šansus finišuoti ne paskutiniems gerokai padidintų.   

  1. Sporticus.lt 13 : 3 + 144
2. Tigrai 10 : 6 + 43
3. Patrulių R. - BC Kolegos 10 : 7 - 11
4. Mortal Kombat 9 : 7 + 60
  5. Studio Moderna 9 : 9 + 3
  6. Electrolux 8 : 9 + 19
  7. VSC - Elteros Projektai 4 : 13 - 131
  8. Aktyvi Veikla 4 : 13 - 127

 

"Electrolux" komanda atkakliai siekia vietos pirmame penketuke

 

TOP 3

        Daugiausiai šansų šią savaitę patekti į TOP-3 sąrašą turėjo dvi rungtynes žaidusios "Studio Moderna" žaidėjai. Deja, vieninteliam realiam kandidatui - Viktorui Azarkovui įspūdingai pasisekė sužaisti tik vienerias rungtynes, todėl trejetuke nė vieno šios ekipos žaidėjo nepamatysime. Pirmas dvi pozicijas tarpusavyje šį kartą pasidalino "Tigrų" žaidėjai. Top pozicija jau ne pirmą kartą sezone atiteko Pauliui Joneliūnui, surinkusiam net +37 naudingumo balus. Tačiau didžiausia maloni staigmena yra antroje pozicijoje - joje dar vienas "Tigrų" žaidėjas Marius Bausys. Jam pasisekė surinkti +36 naudingumo balus ir taip pirmą kartą sezone patekti tarp trijų geriausių savaitės krepšininkų. Trečioje pozicijoje šį kartą įsikūrė Gytis Gadeika iš "Electrolux" komandos, jo sąskaitoje +28 naudingumo balai.

 

1.

 

Paulius Joneliūnas

(Tigrai)

 

25tšk.

 

 +37

2.

 

Marius Bausys

(Tigrai)

 

29 tšk.

+36

3.

 

Gytis Gadeika

(Electrolux)

 

 

17 tšk., 12 atk.k.  

+28

 

TURO RUNGTYNĖS

      Net trys iš ketverių rungtynių šią savaitę pasibaigė vienženkliu skirtumu, todėl vienareikšmiškai išrinkti vienintelį įdomiausią susitikimą nebuvo lengva. Šį kartą atsižvelgėme į dvikovos svarbą turnyrinei lentelei ir kviečiame smulkiau prisiminti, kaip savo jėgas tarpusavyje išbandė "Mortal Kombat" bei "Studio Moderna".

66

68

(26:21, 9:14, 14:14, 17:19)

 

Mortal Kombat: L. Beliūnas 16, Ž. Armonas 13, R. Balbierius ir K. Surgėlas po 10.

Studio Moderna: L. Ralys 18, S. Markus 15, V. Azarkovas 14.


Dažnas "Studio Moderna" pergalių kalvis - Simas Liepinaitis

            

VKL I lygoje - OPK Taurėje šeštadienio vakarą įvyko dar vienas susitikimas. S.Daukanto gimnazijoje vykusiose rungtynėse namuose žaidę „MORTAL KOMBAT“ (9/7) po labai atkaklios ir permainingos kovos  rezultatu 66:68 nusileido „Studio Moderna“ (9/9) komandai. Tai buvo jau trečios šių komandų rungtynės ir bendru rezultatu 2:1 pranašumą vis dar turi „Mortal Kombat“ komanda, kuri automatiškai abiems komandoms surinkus po lygiai taškų užims aukštesnę vietą galutinėje regualiaraus sezono lentelėje. Abiems klubams tai buvo labai svarbios rungtynės. Šeimininkai pergalės atveju įtvirtintų savo galimybes toliau kovoti dėl 2 vietos grupėje, kuri automatiškai leidžia praleisti ketvirtfinalio etapą ir tiesiausiu keliu keliauti į finalinį ketvertą. Tuo tarpu „Studio Moderna“ pergalės atveju toliau siektų geresnės vietos atkrintamosiose, nes pakovoti dėl 2 vietos grupėje jiems jau nėra pernelyg realu.

Rungtynes abi komandos pradėjo gana rezultatyviai ir nė vienai ekipai nepavyko įgytį apčiuopiamesnės persvaros. Sužaidus 5 minutes S.Liepinaitis dvitaškiu metimu išlygino rezultatą (11:11). Tačiau tada šeimininkai spurtavo 13:5 ir po M.Statausko taiklaus dvitaškio metimo šeimininkai įgijo rekordinę 8 taškų persvarą (24:16). Svečiai nepalūžo, atsakė taikliais S.Liepinaičio ir V.Azarkovo dvitaškiais bei dar vienu baudos metimu ir sumažino persvarą iki 3 taškų (24:21) ir kėlinį likus 18 sek. taikliu metimu užbaigė M.Statauskas, o po pirmo kėlinio 26:21 pirmavo „Mortal Kombat“ komanda.

Antrą kėlinį spurtu 7:0 pradėjo svečiai, kurie po penkių iš eilės L.Ralio taškų sužaidus beveik 5 minutes persverė rezultatą savo naudai (28:26). Kėlinio tolimesnė eiga nė vienai komandai nebuvo labai sėkminga, todėl po taiklaus V.Azarkovo metimo komandos išėjo ilsėtis esant lygiam rezultatui 35:35.

Po ilgosios pertraukos L.Ralys taikliu tritaškiu metimu pradėjo 3 kėlinį, tačiau į tai šeimininkai atsakė taikliais A.Arlausko bei K.Surgėlo metimais ir vėl persvėrė rezultatą savo komandos naudai (40:38). Abi rinktinės net 5 minutes nesugebėjo pelnyti nė taško ir tik likus 3 minutės S.Markus išlygino rezultatą (40:40). Komandos apsikeitė taikliais metimais ir po 3 kėlinių visiška lygybė: 49:49 ir visa intriga palikta ketvirtam kėliniui.

Ketvirtą kėlinį R.Balbierius pradėjo taikliu metimu iš po krepšio, tačiau į tai kitoje atakoje V.Azarkovas atsakė tritaškiu ir išvedė savo komandą į priekį (52:51). Po taiklaus L.Beliūno dvitaškio metimo likus 5 minutėms „Mortal Kombat“ vėl išsiveržė į priekį (60:59). Viso kėlinio metu komandos keitėsi taikliais metimais ir tai viena, tai kita išsiverždavo į priekį. Likus žaisti 1 minutę S.Markus pataikė iš toli ir išvedė savo klubą 5 taškais į priekį (68:63), tačiau jau kitoje atakoje Ž.Armonas pelnydamas 2 taškus su pražanga sumažino atsilikimą iki 2 taškų (66:68).  Paskutinę minutę aikštėje vyko chaosas: abi komandos klydo ir desperatiškas A.Arlausko tritaškis paskutinę sekundę tikslo nepasiekė, tad pergalę iškovojo „Studio Moderna“ komanda.

Šiose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi net 16 kartų, o rezultatas lygus buvo 14 kartų. Keista, bet didžiausia pranašumą šeimininkai turėjo  8 taškus rungtynių pradžioje (24:16) o svečiai likus 1 minutei - penkių taškų persvarą (68:63).

T. Kundrotas ("Mortal Kombat"): „ Visas rungtynes žaidėme atsipalaidavę, dėl to ir nepavyko susikaupti. Smagios rungtynės, visą laiką taškas į tašką ir tik nesusikalbėjimas gynyboje pabaigoje bei kelios apmaudžios klaidos lėmė pralaimėjimą.“

 

L. Šveistys ("Studio Moderna"): „Superinės rungtynės. Kadangi šį sezoną abi žaistas rungtynes jiems pralaimėjome, norėjome atsirevanšuoti. Svarbiausia buvo rungtynių pradžioje neleisti varžovams atsiplėšti. Po paskutinių dviejų dvikovų padarėme išvadas, kad labai pralaimime pirmą rungtynių pusę, todėl šiandien nuo pat pirmų minučių „kibom į atlapus“ jiems, stengėmės varžovų nepaleisti į priekį. Žaidėme agresyviai ir iškovojome šią pergalę. Manau, jog pagrindinė pergalės priežastis buvo gynyba bei susikaupimas žaidžiant pirmą rungtynių pusę. Super rungtynės, ačiū varžovams.“

 


Ervinas Stankus iš savo auklėtinių mėgsta reikalauti charakterio

         

"Mortal Kombat" komanda ne kartą nugalėjo gerokai už save stipresnius priešininkus. Tame nėra nieko keisto - komandos sudėtis subalansuota išties neprastai ir dauguma krepšininkų yra itin aukšto meistriškumo. Tačiau ne vien jie prisideda prie ekipos pergalių. Vienu sėkmingo žaidimo bendraautorių komandoje yra ir jos treneris - Ervinas Stankus, kuris šį kartą tapo mūsų interviu rubrikos svečiu. 

 

Ervinai, nuo ko prasidėjo tavo domėjimasis krepšiniu ?

Domėtis krepšiniu pradėjau gan vėlai. Kiti vaikai pradeda bumbsėti kamuolį į žemę jau šešerių metų, o aš dar tuo metu lankiau kitą sporto šaką. Aktyvesnis domėjimasis prasidėjo gal būnant 11-12 metų - turėjau draugų, kurie vis kviesdavo pamėtyti kamuolį į krepšį, taip ir atejo tas krepšinis į mano gyvenimą. 


Prisiminkime laikus, kai ir pats rimčiau mėtydavai į krepšį, ar realu dar Erviną kada nors pamatyti su žaidėjo marškinėliais ?

Manęs dar nenurašykite. Iš tikrųjų tai smagu prisiminti pirmą Riešės komandą pavasario čempionate, kuomet dar ir pats rungtyniavau. O kalbant, ar dar pamatys mane žmonės su krepšinio marškinėliais - žinoma, dar karts nuo karto pabėgioju EKO lygoje ir per savaitę, jeigu išeina, pora kartų kaip žaidėjas apsilankau krepšinio salėje. Bet iš tikrųjų, man treniravimas  - labiau prie širdies ir su laiku jau galvoju išvis retai apsiauti krepšinio sportbačius.


Ar turi kažkokį krepšinio trenerį, kuris būtų tavo idealas ? Jei taip, kas jis ir kodėl ?

Dabartinis krepšinis man labai patinka. Žinoma, dėl jaunųjų specialistų, kurie jį tokį kuria. Jame daug laisvės, improvizacijos. Yra daug gerų trenerių: Jasikevičius, Trincheri, Itoudis, Željko. Tai treneriai, kurių komandų žaidimą aš labiausiai stebiu ir man patinka jų propaguojamas krepšinis. Bet jei reiktų išrinkti vieną, tai būtų Željko Obradovičius. Jau senokai stebiu, kaip rungtyniauja jo komandos ir esu be galo sužavėtas šiuo strategu. Apie nuopelnus net nėra ką kalbėti. Man patinka jo žaidimo braižas ir tai, kad jis yra griežtos rankos savininkas. Turiu net tokią svajonę - kada nors pabūvoti vienoje kitoje jo treniruotėje. 


Kuo ta trenerio lentelė tau tokia patraukli ?

Kai pačiam nesiseka žaisti, tai bandai griebtis kažko kito (juokiasi). Mano trenerio karjera prasidėjo labai keistai. Pirmą kartą, kuomet Riešės ekipa buvo sukurta pavasario čempionatui, net nežinau, kelinti metai čia buvo - galbūt 2012-2013m. sezonas, vienose rungtynėse kažkas iš komandos paprašė "pabūt treneriu". Man tai atrodė neįmanoma, nors paprašė tik pakeist žaidėjus, kartais leptelt vieną kitą žodį, tačiau išėjo taip, jog viskas labai patiko ir jau nuo tada galvojau viską pratęsti ir mėginti kaip treneriui įsitvirtinti mėgėjų krepšinyje. Ta linkme dabar ir dirbu.


Kokie pagrindiniai tavo uždaviniai komandai, kuomet ji žengia į aikštelę ?

Komandoms, kurias treniruoju, visuomet sakau, kad gali nesisekti puolime, galime nepataikyti ar nutikti dar kažkas, tačiau visuomet turi būti energija ir darbas gynyboje. Žinoma, pasitaiko juodų dienų, kuomet nekrenta ar nepavyksta išpildyti derinių, galų gale - kibiai spaudžia varžovai. Bet visuomet sakau, jog jei ir padarėte klaidą ar prametėte vieną kitą metimą, visada turite atstovėti gynyboje su didele energija. Žinoma, kartais pavyksta, kartais - ne.


Ilgą laiką dirbi kartu su „Riešės“ komanda. Ar galima sakyt, jog esi vienas šio kolektyvo idėjinių vadų ? Kada „Riešė“ vėl aktyviau grįš į krepšinio aikštelę didžiosiose mėgėjų lygose ?

Jeigu kalbėsime apie vadovo pareigas - tai taip. O dėl dalyvavimo čempionatuose - visur dabar žiūrima į finansus. Nori gauti geresnius žaidėjus, rungtyniaujančius aukštesniame lygyje ir juos pasikviesti pas save - turi žinoti, kad pinigų jie nemokės. Dėl to turi turėti gerus rėmėjus. Ties šiuo klausimu aš ir Riešės bendruomenė dirbame jau nuo gruodžio mėnesio, todėl tikiuosi, jog kitais metais gal jau bus viskas, kaip planuojame ir bus sugrįžimas į didesnes krepšinio lygas.


Kas sunkiausia rungtynių metu būnant komandos treneriu ?

Man, asmeniškai, sunkiausia būna tuomet, kai įpusėjus rungtynėms komanda pralaimi 10-12 taškų ir matai, kad žaidėjai pradeda nervintis, jiems nesiseka, prasideda skubėjimai. Būtent tada sunkiausia išprašyti iš savo auklėtinių charakterio. Puikus teigiamas pavyzdys yra mano treniruojamos "Mad Lamb" bei "Mortal Kombat" komandos. Su "Mad Lamb" esame jau ne vieną kartą sezono metu įkritę į duobę ir atsilikimai būdavo triuškinantys: 18-20 taškų, tačiau pas tuos vyrukus atsiranda jėgų, išprašai iš jų charakterio ir mes ne tik atlošdavome tą skirtumą, tačiau ir laimėdavome rungtynes. Kas šį sezoną man patiko I Lygos rungtynėse, tai dvikova "Mortal Kombat" - "Sporticus.lt", kuomet po trijų kėlinių buvo gal -25, tačiau laimėjome. Tiesiog buvo parodytas charakteris ir noras, o tuomet - viskas įmanoma. Tad ir sakau, jog ma n svarbiausia yra kiekvieno charakterio parodymas rungtynių metu.

 

Kaip manai, kokios tavo stipriosios, kaip trenerio, pusės ?

Niekada nemėgstu savęs vertinti. Dabar turime daug specialistų, trenerių, tad kas matė, kaip treniruoju komandas, tegul tie ir vertina. 

 

Paskutiniame ture kartu su „Mortal Kombat“ pralaimėjote „Studio Moderna“ komandai. Kodėl taip nutiko ?

Prisipažinsiu, jog nebuvau tose rungtynėse, bet kiek teko kalbėti su komanda, tai jautėsi kažkoks atsipalaidavimas ir išankstinis pergalės skonis. O gal tiesiog nebuvo trenerio ir prasidėjo betvarkė.


Prie varžovų ekipos vairo stovi taip pat jaunas specialistas – Žygimantas Čėnas. Ar jis vienas tavo konkurentų ?

Nepavadinčiau Žygimanto konkurentu, greičiau tai - mano kolega. Visada pasišnekame su juo apie treniravimą ir gerai sutariame. Konkurencija pasijunta nebent tarpusavio rungtynėse, bet už aikštelės ribų esame geri draugai, pasijuokiame ir aptariame rungtynes, paspaudžiame vienas kitam rankas ir tiek.

 

Kas būtų realiausi kandidatai šiemet laimėti VKL I Lygos čempionatą ir kodėl ?

Realiausius šansus laimėti čempionatą, manau, turi "Sporticus.lt" komanda. Jie turi labai gerą sudėtį bei neblogą trenerį. Tačiau negalima nuvertinti ir "Mortal Kombat" bei "PATRULIŲ RINKTINĖS / BC Kolegų" komandų. Man šios trys ekipos lygoje patinka labiausiai, tad tarp jų, manau, ir vyks aršiausia kova, o viščiukus, kaip sakoma, skaičiuosime pavasarį.

 

Kokia pozicija startuojant PLAY-OFF etapui tenkintų „Mortal Kombat“ vyrus ? Ar geriau finišuoti antriems ir iš karto žengti į FINAL 4, ar žaisti papildomas rungtynes užėmus žemesnę vietą ?

Manau, jog kiekvienas treneris rinktųsi tą variantą, jog jo komanda iš karto žengtų į FINAL-4. Aš - taip pat ne išimtis ir to labai noriu. Labai gaila, kad nepavyko pasiekti pergalės prieš "Studio Moderna" klubą, kuri labai palengvintų gyvenimą, tačiau dar liko keletas rungtynių ir reikai bandyti kabintis į tą antrą vietą. Norėčiau žengti iš karto į FINAL-4, kad dar būtų laiko jam pasiruošti. Atsakymus į šiuos klausimus žinosime jau greitai ir tikimės geriausio. 


Jeigu galėtum dabar pasikviesti du krepšininkus mėgėjus, kuriuos iš jų pasiimtum kartu į „Mortal Kombat“ sudėtį ir kodėl ?  \

Pirmasis tai būtų Rokas Rolis - visi žino jo sugebėjimus pataikyti į krepšį, todėl turėti tokį fenomenalų metiką komandai tikrai nebūtų nuodėmė. Antrasis žmogus būtų Gediminas Povilauskas. Apie jį taip pat daug kalbėt nereikia, nes jo gebėjimus ir žaidimą žino daugelis.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Visam VKL koelktyvui linkiu sėkmės bei ir toliau kelti lygos lygį. O varžovams - kovoti dėl aukščiausių pozicijų šį sezoną ir svarbiausia - be traumų.         

1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009