EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-02-02

Kaip ir kiekvieną ketvirtadienį pristatome VKL - Davilva Baltic Eko lygos apžvalgą. Joje aprašysime svarbiausius savaitės įvykius ir toliau analizuosime, kurios komandos pretenduoja į aukščiausias vietas lygoje, o kurioms teks likti už atkrintamųjų varžybų borto. Interviu rubrikoje kalbinsime šią savaitę Lietuvą paliekantį "BC Internationale" lyderį, ispaną Jose Ramon Zabaletą. 

 

TOP - 10  divizionas


TOP1 grupėje buvo sužaisti trys susitikimai. Po du kartus aikštelėje pasirodė "Meridianas", kuris prieš tai buvo sužaidęs antrame etape vos kartą, bei komanda "MKK". Pastaroji pirmąsias rungtynes žaidė savo aikštelėje prieš "Blue Sharks" kolektyvą. Į komandą praleidęs vieną mačą grįžo lyderis Audrius Gustys. Jo taškų indėlis didžia dalimi ir nulėmė komandos pergalę. Šio žaidėjo ir jo taškų labai pritrūko mače su "Vilko brolija", kuriame dalyvavimas to mačo eigą galėjo pakreipti visai kita linkme. Sėkmingai komandos taikyta gynybos sistema lėmė, kad į savo krepšį buvo praleista tik 51 taškas. Mažiau taškų ekipa praleidusi yra tik su keliomis komandomis praėjusiame šio sezono etape. Toks rezultatas leidžia "MKK" likti geriausiai besiginančių komandų TOP5 visoje lygoje. Puolime nepasiektas sezono vidurkis, bet klubas vis tiek lieka ir šioje grafoje TOP3 komandų sąraše. Šią savaitę "MKK" dar susitiko ir su "Meridiano" kolektyvu ir žaisdami svečiuose tik šešiese sugebėjo iškovoti pergalę prieš vis dar geriausiai besiginančią lygos komandą. Tai tik parodo, kiek potencialo turi mažeikiškiai kovojant dėl aukščiausių vietų tiek šioje grupėje, tiek ir pačioje lygoje. Šiame dviejų rungtynių cikle lyderis A. Gustys pelnė vidutiniškai po 21, 5 taško. Panašius skaičius šis žaidėjas pasiekia ir visame sezone, kuomet dalyvauja rungtynėse. Grupėje lyderiais lieka "MKK", bet antrą ir trečią pozicijas užimančios komandos turi tik po vieną pralaimėjimą mažiau. Tad čia laukia daug įdomių dalykų. Kitame savo mače "Meridianas" "užduso" "Šiaulių kuopos" gynybos gniaužtuose ir būdama geriausia gynyboje komanda lygoje į savo krepšį praleido net 79 taškus. Beje, "jūreiviai" žaidė antrą susitikimą iš eilės, tad galbūt jiems ir pritrūko jėgų. Šiauliečius jau ne pirmą karta šią sezone traukė Arnoldas Vaičiulis įmetęs 29 taškus bei prametęs tik 4 metimus iš 16-os mestų. Jam puikiai talkino Eivydas Saulius įmetęs 22 taškus bei centras Šarūnas Misiūnas, išrašęs varžovams 4 blokus, kas yra jo asmeninis karjeros rekordas. Tokiu būdu jis spėjo nusimti dar ir 10 kamuolių. 

TOP2 divizione lygos ekspertai, apžvalgininkai bei sirgaliai laukė atkaklios kovos vieninteliame šios savaitės susitikime, kuris bent trumpam sprendė pirmos vietos likimą. Jame susitiko namų komanda "Logistai" bei svečiai - "BC Bedugnė". Šios komandos sezone rungtyniavo jau trečią kartą, ir, kaip mėgstama sakyti, trečias kartas nemelavo šeimininkams, kurie kovingose ir labai emocingose rungtynėse išplėšė pergalę vieno taško persvara bei bent savaitei įsikūrė pirmoje grupės vietoje. Šios rungtynės išskirtinės tuo, kad teisėjai nubaudė komandas net 3 techninėmis bei viena diskvalifikacine pražanga. Tiek šio tipo pražangų šiame sezone EKO Lygoje dar nebuvo. Pergalės kalviu "Logistų" gretose tapo Darius Miloševičius, kuris surinko 26 taškus atkovojo 6, perėmė 5 kamuolius, bei dvitaškius metė įspūdingu 84 procentų taiklumu. Panašu, kad šį sezoną taip nėra metęs dar nei vienas žaidėjas jei žvelgtume į tai, kad iš 13-os metimų pramesti tik 2. Visi šie rezultatai lygūs 33 naudingumo balams. Taigi šis žaidėjas pasiekė savo taškų, perimtų kamuolių ir naudingumo balų rekordus. Jam puikiai talkino jau trečias rungtynes iš eilės solidžiai žaidžiantis Jevgenijus Korvel, kuris įmetė 20 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. Jis, iki šiol nebuvęs tarp lyderių reguliariajame sezone, tampa rimtu pavojumi varžovams antrame etape po Naujųjų metų. "BC Bedugnės" lyderiais buvo Deividas Džiugas bei Povilas Kirdeika. Povilas įmesdamas 22 taškus pasiekė savo asmeninį karjeros rezultatyvumo rekordą. Tuo tarpu svečius į bedugnę gramzdino antroje pusėje kritęs pataikymas ir labai menka kitų žaidėjų pagalba dviems lyderiams renkant taškus. Šioje grupėje pirmų trijų vietų likimas tikrai dar neaiškus ir laukia įdomus antrasis šio etapo ratas.      

  TOP 1 Pogrupis    
1. MKK 10 : 2 + 163
 2. Šiaulių kuopa 10 : 3 + 111
 3. Vilko Brolija 9 : 4 + 78
 4. Blue Sharks 6 : 5 + 8
 5. Meridianas 5 : 6 + 12
 
  TOP 2 pogrupis    
1. Logistai 9 : 2 + 76
2. BC Bedugnė 9 : 2 + 69
3. BC Žiedinis Raumuo 8 : 2 + 88
4. www.naudinga.eu 6 : 4 + 95
5. Vilniaus pulsas 5 : 7 - 28

 


Sustabdyti "Lyderių" favoritą T. Silvanavičių (su kamuoliu) visada būna nelengva užduotis

 

BOTTOM 1 ir BOTTOM 2 pogrupiai

BOTTOM 1 pogrupyje įvyko tik vienerios rungtynės. Tiesa, jos turėjo didelę reikšmę, nes buvo kovojama dėl pirmos vietos grupėje. Šeimininkai "Lyderiai", tragiškai sužaidę pirmą kėlinį, likusiuose nesugebėjo atsitiesti ir pralaimėjo net be savo lyderio Povilo Vilko žaidusiam "KrepsinioNaujienos.eu" kolektyvui. Povilą puikiai rungtynėse pavadavo Matas Verkešys, kuris žaisdamas tik antras rungtynes už šią komandą pelnę 31 tašką ir viso surinko 28 naudingumo balus. Jam ir kitiems puikiai kamuolius skirstė komandos įžaidėjas Mantas Bagdonas. Jis sėkmingai asistavo komandos draugams 7 kartus. Negana to, pats žaidėjas dar įmetė ir 18 taškų. Aikštės šeimininkų pralaimėjimą lėmė ne pačios geriausios Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinių Deivido Grinkevičiaus ir Luko Vaitkaus rungtynės. Abu šie žaidėjai bendrai sudėjus išmetė net 25 tritaškius, o pataikė viso labo tik penkis. Maža to, kartu jie padarė 11 klaidų. Tačiau jeigu žiurėti į šviesiąsias puses, džiuginti komandą gali faktas, kad sezono rungtynes sužaidė komandos priekinės linijos žaidėjas Tomas Silvanavičius - jis surinko solidų dvigubą dublį įmetęs 24 taškus ir atkovojęs 16 kamuolių. Šie skaičiai yra bene dvigubai didesni už žaidėjo sezono vidurkius. Situacija grupėje tokia, kad "KrepsinioNaujienos.eu" kolektyvas bent laikinai įsitvirtino pirmoje grupės vietoje ir sunkiai nukris žemiau antrosios vietos grupėje žiūrint į ateities perspektyvas. Tuo tarpu trečiai žengiančiai "Žiemgalai" kiekvienas pralaimėjimas reikštų tai, jog jie tolsta nuo nuo pirmų dviejų vietų šioje grupėje. 

BOTTOM 2 pogrupyje taip pat vyko vienos rungtynės, sprendę grupės pirmos vietos likimą. Jose "LPK  Liberna/Gervėčių kraštas" namie susitiko su "MinciuVerpetas.eu" ir įtemptoje bei gan nerezultatyvioje kovoje 7 taškais pralaimėjo svečiams. Nesėkmę lėmė tik tai, kad šeimininkų gretose dviženklį taškų skaičių įmetė vos vienas žaidėjas. Taip pat įtakos turėjo neženkliai pralaimėta kova po krepšiais. Gynyboje be to puikiai dirbo svečių priekinės linijos žaidėjas S. Jurkšaitis, atkovojęs 10 kamuolių ir blokavęs 3 varžovų metimus. Tradiciškai solidžiai sužaidė puolime ir Džiugas Paškevičius. "MinciuVerpetas.eu" gan lengvai šią savaitę įveikė dar ir "www.begikams.lt" ir atsidūrė pirmoje grupės vietoje.  Pralaimėjusių gretose 32 taškus įmetė Deividas Klimkevičius, kuris nesulaukė puolime didesnės pagalbos iš kitų žaidėjų. Nugalėtojų gretose karjeros efektyvumo rekordą pasiekė Džiugas Paškevičius. Pogrupyje situacija ir toliau neaiški todėl panašu, jog klaustukas dėl pirmų trijų vietų išliks iki paskutinio turo. 

  BOTTOM 1 Pogrupis    
 1. KrepsinioNaujienos.eu 8 : 4 + 50
 2. Lyderiai 7 : 4 + 70
 3. Žiemgala 5 : 6 + 25
 4. Ką vakare ? 3 : 9 - 43
 5. Šernai 0 : 12 - 410
 
  BOTTOM 2 pogrupis    
1. MinciuVerpetas.eu 7 : 5 + 7
2. LPK Liberna - G. Kraštas 6 : 6 - 67
3. KK Luksara 5 : 5 + 15
4. Svajonių turintys 5 : 6 + 16
5. www.begikams.lt 1 : 10 - 207

 


"M.K.Č." (balta apranga) laimėjo "menininkų derbį" prieš "Egzistencinius Klausimus"

 

BOTTOM 3 ir BOTTOM 4 pogrupiai

BOTTOM 3 pogrupyje du mačus sužaidė "BC Internationale": pralaimėta prieš komandą "Bekupė/Vezumalkas.lt“ bei paskutines savo rungtynes už komandą žaidžiant Jose Ramon Zabaleta laimėta prieš "ArBentNumanei.eu", kas leido tarptautinei komandai laikinai išlikti pirmoje grupės vietoje. Jose Ramon su komanda atsisveikino įmetęs 21 tašką ir atkovojęs 10 kamuolių. Pralaimėjusių gretose vėl efektyviausias buvo L. Kazalupskis. Jam po krepšiais puikiai talkino 18 kamuolių nuėmęs ir karjeros rekordą šioje grafoje pasiekęs Karolis Radzevičius. "Avedus" iškovojus planuotą pergalę ši komanda dabar dalinasi 2-3 pozicijas turėdami po lygiai pergalių su komanda "Bekupe/Vezumalkas.lt". 

BOTTOM 4 pogrupyje reikėtų išskirti rungtynes tarp šeimininkų "BC S&P" ir "Lewben Group", kur kiek netikėtai po kelių pralaimėjimų atsitiesė ir laimėjo svečiai. Pergalę nulėmė po traumų ir ligų grįžę įžaidėjai M. Pelenis ir M. Sveikauskas, kurie tiek taškais, tiek rezultatyviais perdavimais talžė varžovų gynybą. M. Sveikauskas net pagerino savo karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą - jų atliko 10. Tuo tarpu V. Pelenis įmetė 18 taškų, taip pasiekdamas savo sezono taškų vidurkį. Efektyviausias šį kartą buvo ne lyderis Rolandas Bajoras, o O. Juonys surinkęs 28 naudingumo balus. Svečių pralaimėjimą lėmė vieno iš trijų lyderių nebuvimas ir gero pirmo numerio komandoje nebuvimas. Algimantas Mačys atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet tai buvo kol kas pavienis blykstelėjimas. "Lewben Group" šiame mače reabilitavosi už pralaimėjimą prieš vienas geriausių, jei ne geriausias rungtynes sezone sužaidusį  "Sudervė team" kolektyvą. Sudervė pirmąkart savo komandos istorijoje įmetė 100 taškų, su kuo ir sveikiname. Menininkų mūšyje šįkart pergalę šventę "M.K.Č" šiek tiek nusodino euforiją po praėjusios pergalės "Egzistenciniais klausimams". Komanda iš Pagirių lieka grupės lydere, bet po šios savaitės pralaimėjimo negali būt ramūs, kad šioje pozicijoje ir išliks. Jiems reik kažkaip išmokti daugiau dalintis kamuoliu tarpusavyje. Viltis užsižiebė aukštyn kilti ir "M.K.Č". Tą patį padaryti "Egzistenciniais klausimams" gali sutrukdyti tokių rungtynių patirties stoka ir tikrai stiprūs pogrupio varžovai.  

  BOTTOM 3 Pogrupis    
1. BC Internationale 8 : 6 + 88
 2. Avedus 7 : 5 + 43
 3. Bekupė / vezumalkas.lt 7 : 5 + 93
 4. arBentNumanei.eu 3 : 9 - 53
 5. BC Unity 0 : 12 - 73
 
  BOTTOM 4 pogrupis    
1. BC S&P 8 : 4 + 54
2. Lewben Group 6 : 5 + 34
3. Sudervė TEAM 4 : 6 +/- 0
4. M.K.Č. 3 : 7 - 55
5. Egzistenciniai klausimai 2 : 9 - 159

 


Chose Ramon Zabaleta ("BC INTERNATIONALE") Lietuvą palieka įspaudęs nemažą žingsnį VKL EKO Lygoje

 

 

"BC INTERNATIONALE" komanda sezoną pradėjo sudaryta iš gausybės užsieniečių. Vienas jų - komandos lyderis ispanas Chose Ramon Zabaleta tapo ir vienu geriausių žaidėjų EKO Lygoje. Deja, pagal Erasmus programą Lietuvoje apsilankęs žaidėjas jau turi išvykti, tačiau negalėjome jo paleisti namo nepakalbinę. Būtent su Chose Ramon ši kartą ir pasikalbėjome apie jo krepšinio reikalus Lietuvoje.

 

Chose, gal galėtum papasakoti, kaip tu atsidūrei Vilniaus krepšinio lygos komandoje "BC INTERNATIONALE" ?

Atvykęs studijuoti į Vilniaus Universitetą pagal ERASMUS programą drauge su bičiuliu Leonardo Mungai nusprendžiau, jog derėtų pažaisti krepšinį šalyje, kurioje ši sporto šaka yra nerealiai populiari. Leonardo pasidomėjo ir atrado galimybę - taip šioje ekipoje ir atsidūrėme, o paskui mus pasekė ir dar būrys užsieniečių.


Ar tai pirmasis tavo krepšinio sezonas Lietuvoje ?
               

Taip – tai mano pirmasis sezonas.

 

Ar krepšinį žaidi ir gimtojoje Ispanijoje ?

Taip, praėjusį sezoną žaidžiau savo gimtojo miestelio San Sebastiano, kuris yra Baskų krašte, krepšinio komandoje.

 

O kaip  dažnai Ispanijoje tenka žaisti krepšinį ?

Lankau komandos treniruotes, kurios vyksta 3 kartus per savaitę ir kiekvieną savaitgalį dar žaidžiame rungtynes.

 

Kelių metų pradėjai domėtis krepšiniu ?

Tiksliai to negalėčiau pasakyti, kadangi pats neatsimenu, tačiau spėčiau, jog tuomet, kai man buvo 11 metų.

 

Kokį krepšinį esi žaidęs Ispanijoje ? 

Aš žaidžiau tik mėgėjiškose komandose, tačiau tai pas mus vyksta labai konkurencingai. Mes stengiamės į viską žiūrėti labai rimtai ir nepraleidinėjame jokių treniruočių, išskyrus atvejus, kai atsitinka kažkas tikrai labai rimto.

 

Kokią profesionalią komandą daugiausiai palaikai Ispanijoje ir Eurolygoje ?

Daugiausiai palaikau „Baskonia“ ekipą. Kita vertus, Europos lygose palaikau ir kitus Ispanijjai atstovaujančius klubus.

 
Kas yra tavo mėgstamiausias krepšininkas ?

Šiuo metu man labiausiai patinka stebėti Marc Gasol žaidimą.


O kuris Lietuvos krepšininkas tau paliko didžiausią įspūdį ?


Man labai patinka Paulius Jankūnas – jis tikrai yra nuostabus krepšininkas.


Ar galėtum palyginti Lietuvos ir Ispanijos mėgėjiško krepšinio lygį ?


Aš žaidžiau tik vienoje lygoje Vilniuje, todėl negalėčiau bendrai palyginti pajėgumų, tačiau manau, jog lygis yra gana panašus.

 
Kaip įvertintumei "BC INTERNATIONALE" galimybes iškovoti medalius ar aukštą vietą visoje lygoje, kai prieš lemiamas dvikovas komanda bus netekusi daugumos užsieniečių ?

Manau, kad šiai ekipai tikrai labai trūks užsieniečių, tokių kaip Andria, Leonardo ir aš, tačiau prie klubo eigoje prisijungė keletas naujokų, kurie gali irgi demonstruoti gerą krepšinį ir niekas negali žinoti, kada jie iššaus. Kita vertus, šioje lygoje yra dar daug puikių ekipų, tad bus tikrai labai sunku.


Kas, tavo manymu, komandoje buvo lyderiais ?

Man lyderiais buvo Adria ir Leonardo, nes jiems esant aikštelėje mes žaisdavome labai protingą krepšinį. Manau, jie buvo vyrukai, kurie priversdavo komandą žaisti geriau.

 
Ką savo žaidime norėtum daugiausiai patobulinti ?

Norėčiau tobulėti visose srityse, o ne tobulinti kažkokį pavienį įgūdį. Noriu tobulėti visapusiškai visada, nesvarbu, kokioje kategorijoje.


Ko palinkėtum "BC INTERNATIONALE" komandai likusiame VKL sezone ?

Norėčiau palinkėti sėkmės ir būti linksmiems aikštelėje, kaip kad visada buvo iki šiol. Aš tikiuosi, jog ši komanda dar iškovos ne vieną pergalę.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009