3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2017-02-01

VKL III Lygoje Lemon Gym taurėje šią savaitę pamatėme 16-a daugiau ar mažiau įdomių akistatų. Keli užfiksuoti rezultatai nustebino, o geriausiai per savaitę pasirodė po du kartus laimėję "BC Salininkų", Melingos kelių" bei "BC Irsanos" kolektyvai. Jie savo pozicijas turnyrinėje lentelėje pagerino bene labiausiai. Kaip ir visuomet ne tik apžvelgsime rezultatus, tačiau ir pakalbinsime vieną lygos dalyvių. Šį kartą interviu rubrikoje - "Joniškio baldų" atstovas Žilvinas Ivanauskas.

 

"A" ir "B" pogrupiai

Didžiausia "A" pogrupio naujiena be jokios abejonės tapo pirmasis sezone "Radvilų" pralaimėjimas. Po dešimties pergalių paeiliui komanda suklupo namuose, kuomet pakankamai dideliu skirtumu 53:69 nusileido "Melingos Kelių" vyrams. Tačiau ši nesėkmė turnyrine prasme "Radvilams" kol kas nieko nekainavo, nes artimiausi jų persekiotojai arba nerungtyniavo, arba pralaimėjo. Būtent taip nutiko su dvejas rungtynes per savaitę žaidusiais "Elektrėnų PGT" vyrais, kurie namuose 77:62 susitvarkė su "OPK - Elpina", tačiau pralaimėjo fantastišką savaitę turėjusiai "Melingos kelių" komandai - 60:69. Molėtiškiai laimėję abi savo akistatas rikiuojasi septintoje pozicijoje, tačiau dar bent viena pergalė komandą galėtų kilstelt iš karto net iki penktojo laiptelio. Ant jo kol kas sutinkame kitą elektrėniškių kolektyvą - "SK Centaurą". Komanda laimėjo labai svarbias tarpusavio rungtynes prieš "Joniškio baldus" 77:66, tačiau turnyrinėje lentelėje aukščiau žengia "Joniškio baldai", turintys teigiamą balansą tarpusavio rungtynėse. Situaciją pastariesiems išgelbėti pavyko tik nugalėjus aukščiau esančią "OPK - Elpiną" 71:62, kuriai ši savaitė buvo labai nesėkminga - pralaimėta VKL III lygoje abudu kartus. Karšta buvo ir pačioje pogrupio apačioje, kur "Socialinių MK" tik per plauką neiškovojo pirmosios sezono pergalės. Likus kelioms minutėms autsaideriai dar pirmavo dviženkliu skirtumu, tačiau patys sugebėjo prisidaryti tiek problemų, jog teko žaisti pratęsimą, o jo metu kolegija nebeįmetė nė taško ir pralaimėjo jau vienuoliktą kartą. Dabar jau drąsiai galima sakyti, jog šios komandos galimybės keliauti į PLAY-OFF etapą pasiekiant 9 poziciją yra visiškai minimalios.

"B" pogrupio lyderiai "BC Versus" iškovojo dar vieną eilinę pergalę ir sėkmingai juda pernykšio rekordo link - laimėtas jau vienuoliktas susitikimas, kuriame šį kartą 60:51 nugalėti "Stress Off". Puiki savaitė buvo "BC Irsanos" klubui, kuris ne tik žaidė du kartus, tačiau abu susitikimus ir laimėjo: 63:44 nugalėtas"KK Žaibas" ir 86:70 "Stress Off" komandos. Tokiu būdu kolektyvas stengiasi neatsilikti nuo lyderių ir bandys dar jiems įkąsti tarpusavio akistatoje, taip padidinant intrigą kovoje dėl pogrupio nugalėtojų titulo. Tuo tarpu trečioje vietoje buvę "MRU" kiek netikėtai suklupo namuose ir 71:75 pralaimėjo "Dagos" komandai. Kadangi taip pat 7 pergales turintis "BC Vilnius" nerungtyniavo, tai šias tris komandas dabar teskiria viena pergalė ir čia dar viskas gali apsiversti aukštyn kojomis, ypač jei "Dagos" pratęstų savo sėkmingą pasirodymą. Apačioje nenutiko nieko naujo, nes komandos, kurios dažniausiai renka pralaimėjimus, šios tendencijos nepakeitė ir šįkart. "Stress Off" per savaitę pralaimėjo net du kartus ir dabar su 2 pergalėmis vis labiau įsitvirtina aštuntoje pozicijoje. Tiesa, ji - ganėtinai rami, nes "Mėgėjai" nėra dar laimėję nė karto, tačiau turi dar 6 bandymus tą padaryti.

  "A" Pogrupis    
1. Radvilai 10 : 1 + 225
2. Elektrėnų PGT 9 : 4 + 208
3. United Sharks 8 : 3 + 127
4. OPK - Elpina 7 : 6 + 145
5. Joniškio Baldai 6 : 7 - 56
6. SK Centauras 6 : 7 + 8
7. Melingos Keliai 5 : 5 + 16
8. KF Trigubas Dublis 3 : 10 - 242
9. Socialinių MK 0 : 11 - 431
 
  "B" pogrupis    
1. BC Versus 11 : 0 + 189
2. BC Irsana 10 : 2 + 137
3. MRU 7 : 4 + 55
4. BC Vilnius 7 : 5 + 26
5. BC Šalčininkai 6 : 5 - 21
6. Dagos 6 : 6 - 16
7. KK Žaibas 3 : 9 - 65
8. Stress Off 2 : 9 - 72
9. Mėgėjai 0 : 12 - 233

 


Nepailstantis "BC Versus" lyderis M. Lastauskas atvedė komandą jau į vienuoliktą pergalę čempionate

 

"C" ir "D" pogrupiai

"C" pogrupio lyderiai "SK Skaidiškės" šią savaitę ilsėjosi ir ramiai stebėjo, kaip prakaitą lieja ir taškus barsto jų artimiausi persekiotojai. Antroje pozicijoje esanti "SK Želva" 48:57 nusileido vis grėsmingiau atrodančioms ir jau į ketvirtą vietą nagais įsikabinusioms "SK Meškoms". Tuo tarpu ne pati idealiausia savaitė buvo ir trečioje pozicijoje esantiems "BC Salininkams". Jie per septynias dienas sužaidė net tris rungtynes, tačiau laimėjo tik dukart - 62:58 prieš "Snackbox.lt" bei 72:37 prieš "Naujininkų kiemą". Trečiuoju bandymu teko nusileisti Senuosiuose Trakuose vietos "Vilties" komandai 59:66. Šis vienintelis pralaimėjimas reiškia, jog prieš ketvirtoje vietoje esančias "SK Meškas" salininkiečiai jau turi tik vieno pralaimėjimo atsargą. Svarbius taškus pagaliau iškovojusi "Viltis" šokteli iš karto net į 5-ą poziciją. Taip jau nutiko, jog 5-ą ir 8-ą vietas pogrupyje teskiria viena pergalė ir bet kuri sėkminga dvikova kiekvieną iš komandų iš karto kilsteli aukštyn. Visiškai ramu tik "Naujininkų kiemo" stovykloje, kurių sąskaitoje - dvi pergalės. Nors komanda ir bandė kautis prieš salininkiečius, antroje susitikimo dalyje turėjo sudėti ginklus ir skaudžiai pralaimėti. Būtent jos galimybės žygiuoti į PLAY-OFF etapą kol kas ir atrodo prasčiausiai.

"D" grupėje ir toliau lyderių marškinėlius vilki "BC DUV Reklama". Po fantastiškos pergalės praeitą savaitę komanda ilsėjosi, kai artimiausias jų priešininkas "Agmeka" iškovojo pergalę - 82:61 nugalėdami "KK Jurgenborgą". Sėkmingai per poilsio savaitę trečią poziciją išsaugojo ir "KK Sinano Kebabai", tuo tarpu "Sky Gym" šokteli jau į ketvirtą vietą, nes svečiuose 68:50 nugalėjo "Bebrusus". Visiškai greta ir "Vaikinų" bei "Safetystyle" komandos, todėl kova dėl vietos pirmame šešetuke greičiausiai vyks iki paskutinio turo. Septintoje pozicijoje kol kas matome "Lentvario" komandą, kuri viena pergale lenkia "Bebrusų" kolektyvą, šią savaitę patyrusį pralaimėjimą. Rikiuotę su viso labo viena pergale pabaigia "KK Jurgenborgas", kurio galimybės keliauti į PLAY-OFF mažėja kartu su kiekvienu turu.

  "C" Pogrupis    
1. SK Skaidiškės 12 : 0 + 234
 2. SK Želva 11 : 1 + 103
 3. BC Salininkai 7 : 4 + 104
 4. SK Meškos 6 : 6 - 116
 5. BRASA / G 7 Sportas 5 : 8 - 23
 6. Senųjų Trakų Viltis 4 : 7 + 21
7. KK Kuršėnai 4 : 9 - 97
8. Snackbox.lt 4 : 9 - 105
9. Naujininkų kiemas 2 : 11 - 121
 
  "D" pogrupis    
1. BC DUV Reklama 10 : 1 + 261
2. Agmeka 8 : 2 + 90
3. KK Sinano Kebabai 7 : 4 + 33
4. Vaikinai 6 : 5 + 42
5. Sky Gym 6 : 6 + 5
6. Safetystyle 5 : 6 - 86
7. Lentvaris 4 : 8 - 103
8. Bebrusai 3 : 8 - 63
9. KK Jurgenborgas 1 : 10 - 179

 

M. Bielinskui ir "Stress Off" kol kas sekasi nelengvai - jie pogrupyje tik aštunti

 

SAVAITĖS INTERVIU

 

"Joniškio Baldų" komanda debiutuoja VKL pirmenybėse. Kartu su jais rungtyniauja ir Žilvinas Ivanauskas, žaidėjas, kuriam niekuomet netrūksta nusiteikimo aikštelėje ir kovingumo. Šį kartą kviečiame paskaityti interviu su šiuo žaidėju.

 

Žilvinai, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Krepšinio kelias prasidėjo dar vaikystėje, manau, jog nuo dešimties metų. Turėjau bendraminčių draugų būrelį, su kuriuo visą savo laisvalaikį praleisdavome žaisdami  krepšinį. Daug laiko praleisdavome Alantos gimnazijos stadione ir krepšinio salėje, ten ir subūrėme savo pirmąją krepšinio komandą "Premjera". Vėliau prasidėjo gatvės krepšinio turnyrai, o po to Molėtų pirmenybėse subūriau savo komandą.

 

Kokia buvo tavo pirmoji pažintis su krepšinio kamuoliu, ar prisimeni pirmą savo trenerį ?

Pirmoji pažintis su kamuoliu buvo tada, kai eidavau į vyresniųjų vaikų treniruotes. Jos vykdavo vakarais, po pamokų, nors ir netekdavo daug žaisti, bet įgavau naujos patirties. Savo pirmąjį krepšinio trenerį laikau fizinio rengimo trenerį – V.Šerelį, jis mane supažindino su krepšiniu. Bet tikruoju pirmuoju treneriu galiu įvardinti "Atsipūtusių" atstovą - A. Leščinską. Pas jį pirmąjį turėjau rimtas ir griežtas trenruotes, bėgiodavome koridoriais, laiptais, gavau puikios patirties ir patarimų.

 

Esi kilęs iš Molėtų rajono, todėl spėju, jog žaidi ir rajono pirmenybėse. Kaip sekasi ten ?

Gaila, bet šiuo metu Molėtuose neatsovauju jokiai komandai. Dėl laiko stokos ir darbų turėjau padaryti pertrauką Molėtuose ir tenai nežaisti. Nors ir labai norėčiau rungtyniauti, bet negalėčiau visiškai atsiduoti, sėkmingai dalyvauti treniruotėse ir rungtynėse.

 

Kokios sąlygos sportuoti buvo Alantoje ? Galbūt kaip kartais nutinka, turėjote fizinio lavinimo mokytoją – entuziastą ?

Alantoje sportuoti sudarytos puikios sąlygos, net ir dabar, kai grįžtame su draugais į gimtąjį miestą einame pažaisti. Palaikome puikius santykius su mokyklos treneriu, kuris yra didelis krepšinio entuziastas ir visada mus įleidžia į mokyklos salę.

 

Tavo mėgstamiausias žaidybinis epizodas ir kodėl jis tau patinka labiausiai ?

Turiu keletą mėgstamiausių žaidybinių epizodų. Pirmasis būtų tritaškių metimas, bet kiekvienu atveju stengiuosi prisitaikyti prie esamos situacijos ir atiduoti visą save. Dabartinėje komandoje, didelį dėmesį esu sutelkęs į gynybą, aikštelėje kiekvienų rungtynių metu darau tai, kas naudingiausia mano komandai. Galiu per dvikovą neišmesti nei vieno metimo, bet tokiu atveju atsoviu savo poziciją gynyboje. Mano tikslas bus pasiektas, jei mano ginamas žaidėjas iš aikštelės išeis sužaidęs rungtynes daug žemiau savo galimybių ribos, vadinasi, savo darbą atlikau gerai.

 

Pernai jau esi pasipuošęs VKL Pavasario čempionato nugalėtojų medaliu. Su kokiu tikslu šiemet kartu su komanda žengiate į aikštelę ?

Šiemet dar nebuvome susitikę su komanda, bet mūsų tikslas yra apginti čempionų titulą iš išlaikyti tokį patį mikroklimatą savo komandoje. Žinoma, nepamirštam ir bendrų aptarimų po rungtynių. Beje, linkėjimai Jaraminui – laukiam pirtelės.

 

Molėtai ir Joniškis – skirtingose Lietuvos pusėse. Kaip nutiko, kad atsidūrei joniškiečių gretose ?

Joniškio komandoje atsidūriau per savo bendradarbį Arminą, kuris pasiūlė prisijungti. Už tai jam esu labai dėkingas, nes komanda sutaria puikiai ir jaučiu malonumą žaisdamas joje.

 

Kai kurie krepšinio mėgėjai žino, jog esi vienos geriausių VKL sekretoriato darbuotojų brolis. Ar nevilioja pasekti jos pėdomis ?

Rūta yra viena geriausių šioje srityje - ji šaunuolė, tačiau  kol kas neplanuoju pasekti jos pėdomis. Taip pat nesurasčiau laisvo laiko šiai veiklai, esu ganėtinai užsiėmęs. Galbūt ateityje, nes ši sritis man tikrai labai patinka, daug domiuosi tiek mėgėjų, tiek profesionaliu krepšiniu.

 

Bemaž kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ? 

Pravardžių daug neturėjau, kurios būtų "prilipusios". Pralinksmino tik viena priešininkų komandos žaidėjo frazė, kad aš - "Bulius".

 

Kas realiausi kandidatai į VKL III lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl ?

Esu girdėjęs , kad neblogai atrodo "BC DUV reklama", kurioje žaidžia komandos draugas M.Sutkus. Na, bet pagrindiniai pretendentai žinoma "BC Joniškio Baldai".

 

Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

Turbūt pasikviesčiau vaikystės draugą N.Vaikšnorą, jis labai gerai mato aikštelę. O kitą – D.Novicką, asmeniškai jo nepažįstu, bet manau, jog jis yra geriausias mėgėjų krepšinyje.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams palinkėčiau sėkmės krepšinio aikštelėje, o VKL lygai - ilgo gyvavimo.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009