1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

2017-01-23

VKL I-osios Lygos - OPK Taurės komandos tęsia reguliariojo čempionato vietų dalybas. Po ilgos nepertraukiamų laimėjimų serijos pagaliau suklupo ir čempionato lyderė "Sporticus.lt", kurią po pratęsimo šį kartą įveikė "Mortal Kombat". Likusiuose susitikimuose didesnių staigmenų neįvyko, todėl ženklesnių pasikeitimų turnyrinėje lentelėje nėra. Na o interviu rubrikoje šį kartą pakviesime iš arčiau susipažinti su "Electrolux" žaidėju Kęstučiu Bagdanavičiumi. 

 

Nepertraukiamo "Sporticus.lt" spurto pabaiga

          Ilgą laiko tarpą rašėme apie ištisines "Sporticus.lt" pergales pirmenybėse, tačiau šią savaitę apžvalgą paįvairins kiek kitokia tema. Ekipa žaidė dvi rungtynes ir nors pirmose 83:73 įveikė "Electrolux" vyrus, antrose po pratęsimo 88:92 buvo priversti pripažinti "Mortal Kombat" persvarą. Tai buvo tik antra komandos nesėkmė pirmenybėse, todėl ženklesnės įtakos turnyrinei padėčiai ji neturės. Tuo tarpu "Mortal Kombat" iškovoja labai svarbų ekstra tašką ir dabar rikiuotėje prieš daugumą likusių ekipų turės šiokį tokį pranašumą. Dar vieną pergalę turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje iškovojo pareigūnai, kuomet 75:70 įveikė "Aktyvios veiklos" komandą. "PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos" išsaugo 4 poziciją, tuo tarpu puikiai pirmenybes pradėjęs "Aktyvios Veiklos" klubas patiria jau 7-tą pralaimėjimą per aštuonerias paskutines rungtynes ir atsiduria visiškai ant patekimo į PLAY-OFF ribos. Bet kuris kitas kluptelėjimas ekipą jau išmestų už PLAY-OFF borto.

          Antrą vietą visomis jėgomis tenka ginti "Tigrų" vyrams, kurie 80:75 svečiuose palaužė "Studio Moderna" klubą. Pastarasis paskutiniu metu atrodo irgi šiek tiek pradeda buksuoti, todėl norint tikėtis geresnės vietos PLAY-OFF etape reiktų prisiminti kelią į pergales. Svarbius taškus iškovojo ir dvi rungtynes taip pat žaidusi "Electrolux" komanda, kuri nepaliko jokių galimybių paskutinėje pozicijoje esančiam "VSC - Elteros projektų" klubui 89:57. Panašu, jog trečiasis ratas "VSC" vyrukams gali būti tiesiog statistiniu pasižaidimu stipresniųjų komandų tarpe. Žinoma palinkėsime, jog pergalių būtų kiek įmanoma daugiau. 

  1. Sporticus.lt 11 : 2 + 120
  2. Tigrai 8 : 5 + 45
  3. Mortal Kombat 8 : 5 + 10
  4. Patrulių R. - BC Kolegos 7 : 5 + 32
  5. Studio Moderna 6 : 7 + 19
  6. Aktyvi Veikla 4 : 9 - 80
  7. Electrolux 5 : 8 - 32
  8. VSC - Elteros Projektai 2 : 10 - 114

 

"Sporticus.lt" nepaisant pralaimėjimo ir toliau pirmauja čempionate

 

TOP 3

        Šios savaitės TOP-3 rikiuotėje lyginant su praeita savaite matome dvi naujas pavardes. Į pirmą poziciją lyg viesulas su 36 naudingumo balais įsiveržė solidžiai prie "PATRULIŲ RINKTINĖS / BC Kolegų" pergalės prisidėjęs Modestas Gilys. Tokiu būdu į antrą poziciją iš pirmosios nukrito Gediminas Povilauskas. Šis krepšininkas iš dviejų komandos rungtynių žaidė tik vieneriose, tačiau ten surinktų naudingumo balų jam pakako, jog Gedimino pavardę ir vėl pamatytumėme geriausiųjų trejetuke. Tuo tarpu trečioje pozicijoje šioks toks netikėtumas - įspūdingai sužaidęs Gytis Gadeika iš "Electrolux" komandos. Jo sąskaitoje 30 naudingumo balų ir puiki trečioji vieta.

 

1.

 

Modestas Gilys

(PATRULIŲ R. / BC K.)

 

36tšk.

 

 +36

2.

 

Gediminas Povilauskas

(Sporticus.lt)

 

10 tšk., 15 atk.k

+32

3.

 

Gytis Gadeika

(Electrolux)

 

 

25 tšk.  

+30

 

TURO RUNGTYNĖS

        Beveik nekyla abejonių, jog pačia įdomiausia praeitos savitės dvikova verta paskelbti "Mortal Kombat" ir "Sporticus.lt" mūšį, kuriame pergalę iškovojo "Mortal Kombat". Rungtynės buvo tokios atkaklios ir permainingos, jog keturių kėlinių norint išsiaiškinti nugalėtojams nepakako ir teko žaisti pratęsimą. Jo metu pajėgesni buvo "Mortal Kombat", iškovoję 8-tą pergalę čempionate. Kviečiame apie šias rungtynes pasiskaityti smulkiau.

92

88

(18:22, 13:16, 15:29, 33:12, 13:9) (po prat.)

 

Mortal Kombat: Ž. Armonas 26, A. Ruškys 17, K. Surgėlas 14.

Sporticus.lt: R. Petrulis 27, M. Dong 16, E. Petrulis ir K. Urbanavičius po 11.


Modestas Gilys ("PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos") - šios savaitės TOP3 sąrašo laureatas

            

Šeštadienio vakarą VKL I lygos rungtynėse susitiko „Mortal Kombat“ ir „Sporticus.lt“ komandos. Iki šių rungtynių „Sporticus.lt“ komanda turėjo vos vieną pralaimėjimą ir užtikrintai rikiavosi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Rungtynes geriau pradėjo svečiai, kurie sužaidus dvi minutes buvo priekyje 3:8. Prabėgus dar porai minučių rezultatas jau buvo 5:15 svečių naudai ir tik ketvirčio pabaigoje skirtumą šeimininkams pavyko sušvelninti iki 18:22.

Antrąjį kėlinį komandos pradėjo panašiu žaidimu ir žengė koja kojon. Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes kolektyvus skyrė vos du taškai – 26:28. Toliau abi ekipos pradėjo žaisti klampų žaidimą ir sunkiai užbaigdavo savo atakas. Likus dviems minutėms komandas vis dar skyrė du taškai ir priekyje buvo „Sporticus.lt“ komanda – 31:33. Pačioje ketvirčio pabaigoje svečiams pasisekė šiek tiek spurtuoti ir pirmauti 31:38.

Trečiąjį kėlinį dviem klaidomis pradėjo „Mortal Kombat“, o į tai M. Dong atsakė šešiais taškais iš eilės taip vėl sugrąžindamas savo ekipai dviženklį pranašumą. Prabėgus trims minutėms „Sporticus.lt“ komanda buvo priekyje jau 36:52, o likus keturioms minutėms svečiai jau buvo nutolę per dvidešimt taškų. Šeimininkai Ž. Armono pastangomis sumažino savo deficitą iki šešiolikos taškų, tačiau varžovai sugebėjo per likusį laiką vėl susigrąžinti turėtą pranašumą ir prieš ketvirtą kėlinį turėjo net 21-o taško persvarą.

 

Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti daugiau nei šešias minutes šeimininkai spurtavo, priartėjo iki 12 taškų, o svečių treneris G. Kuliominas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Po pasitarimo svečių žaidimas nesusitvarkė, o šeimininkai priartėjo dar dviem taškais. Spaudimą pradėję taikyti "Mortal Kombat" išprovokavo dar dvi svečių klaidas ir priartėjo iki penkių taškų (68:73). Likus žaisti tris minutes A. Ruškys įmetė vieną baudą ir komandos teskyrė vienas metimas (73:75). Likus 20 sekundžių D. Pavlovskis ("Sporticus.lt") nepataikė, o kitoje aikštės pusėje likus 5 sekundėms K. Surgėlas išprovokavo baudas ir jas abi sumetė. Paskutinę ketvirtojo kėlinio ataką M. Dong ("Sporticus.lt") nepataikė, tad komandos turėjo žaisti pratęsimą.

Pratęsimą geriau pradėjo šeimininkai pelnę keturis taškus be atsako. Sužaidus kiek daugiau nei dvi pratęsimo minutes „Mortal Kombat“ buvo priekyje trimis taškais. Tuomet D. Pavlovskis prametė, o kitoje pusėje šeimininkų atstovas Ž. Armonas smeigė tritaškį, kiek vėliau K. Surgėlas ir L. Beliūnas pridėjo po dvitaškį ir persvara jau pasiekė dviženklį skaičių (92:82). Svečiai per likusį nebesugebėjo panaikinti savo deficito ir turėjo pripažinti pralaimėjimą, nors vienu metu šiose rungtynėse pirmavo daugiau nei dvidešimčia taškų.

 

Mortal Kombat“ ekipos žaidėjas Tadas Kundrotas: "Pradžioje neatradome savo žaidimo. Atėjo labai daug žmonių ir buvo sunku atrasti, kas nori žaisti. Ketvirtajame kėlinyje nusprendėme paspausti, tas pasiteisino ir viskas - sulaužėme.“

„Sporticus.lt“ komandos treneris Genadijus Kuliominas: „Iš esmės tai buvo lauktas pralaimėjimas. Anksčiau ar vėliau aš tikėjausi, kad jis ateis, nes į rungtynes paskutiniu metu susirinkdavome labai atsipalaidavę, nusitiekę, jog visus galime nušluoti. Rungtynės pradžioje klostėsi visai neblogai, turėjome gal +20 taškų. Vėliau pradėjome daryti klaidas, žaisti po vieną. Jie sumažino atsilikimą iki dešimt taškų. Paskui "Mortal Kombat" pradėjo spausti, o mes nesugebėdavome normaliai pereiti aikštės. Manau, tai lėmė mūsų nesusikaupimas ir kitų žaidėjų penkios pražangos. Patys kalti dėl to.“

 

Kęstutis Bagdanavičius (su kamuoliu, "Electrolux") dažnai savo komandai būna naudingas

 

SAVAITĖS INTERVIU

 

Vilniaus Krepšinio Lygoje Kęstučio Bagdanavičiaus pavardė figūruoja jau senai. Krepšininkas per visą tą laiką jau ne kartą spėjo apsivilkti ir VKL Rinktinės marškinėlius, o šiuo metu gina dviejų ekipų: "Electrolux" (I) ir "ReBALT - Autošalnos" (II) garbę. Apie tai, kaip krepšininkui sekasi kviečiame paskaityti šios savaitės interviu.

 

Kęstuti, papasakok, nuo ko prasidėjo tavo, kaip krepšininko, karjera ?

Viskas prasidėjo dar ankstyvoje vaikystėje. Tai - mamos nuopelnas, kuri nuvedė mane pas mokyklos trenerį. Mama pati žaidė krepšinį, todėl tikėjosi, jog ir aš pamilsiu šį žaidimą. Taip ir nutiko. 


Kokie treneriai tau paliko didžiausią įspūdį ir kodėl ?

Visų pirma tai Almantas Bielevičius. Teko šiek tiek atsovauti "Hanse Trailer" ekipai vienoje miesto lygoje (2007 – 2015 m.). ir galiu drąsiai pasakyti, jog tai - puikus treneris. Nors mūsų komandoje nežaidė profesionalūs žaidėjai, tačiau sugebėdavome nugalėti ganėtinai stiprias komandas. Mano nuomone, tai lėmė trenerio profesionalumas. 


Jau ne pirmus metus vilki „Electrolux“, kuri sau kelia labai aukštus tikslus, marškinėlius. Kokia atmosfera klube ?

Atmosfera komandoje draugiška. Net ir pralaimėjus rungtynes, komandos nariai nepriekaištauja vienas kitam. Manau, kad tai - mūsų stiprybė. 


Teko girdėti, jog daugumą komandos žaidėjų bent jau anksčiau sudarė kėdainiškiai. Ar tai viena iš patekimo į klubą sąlygų ?

Dalis tiesos tame yra. Kadangi komandos vadovas Edvinas Ernaitis kilęs iš Kėdainių, tai visai logiška, kad pirmiausia į jo akiratį patenka žaidėjai būtent iš šio miesto. Nors aš pats esu kilęs iš Zarasų, todėl kartais jaučiuosi, kaip balta varna (šypsosi). 


Tavo statistiniai rodikliai rodo, jog bene labiausiai krepšį mėgsti atakuoti iš vidutinio nuotolio. Ar tai ta pozicija, kurioje geriausiai ir jautiesi ?

Priklausomai nuo gynybos. Stengiuosi būti pavojingu iš bent kurios krepšinio aikštelės vietos. 


Kaip manai, kokios tavo stipriosios, kaip žaidėjo, pusės ?

Manyčiau, jog puolime tai – atkovoti kamuoliai, metimas iš vidutinio nuotolio. Gynyboje galiu susikeisti su bet kuriuo komandos žaidėju. 

 

Koks pagrindinis komandos tikslas šių metų VKL I Lygos pirmenybėse?

Nepaisant prasto starto, tikimės patenkti į atkrintamąsias. Ir žinoma, belieka tikėtis kuo geresnio sezono finišo. 


Kas būtų realiausi kandidatai šiemet laimėti VKL I Lygos varžybas ir kodėl ?

Šiuo metu negalėčiau išskirti vienos komandos, kuri, mano nuomone, būtų šio sezono favoritė. 


Jau ne pirmus metus vienu metu dar rungtyniauji ir VKL II Lygoje už „ReBalt / Autošalnos“ klubą. Kuo skiriasi abi tavo atstovaujamos komandos ir lygų pajėgumas ?

"Electroliux" komandoje kartais tenka žaisti "trečiu" numeriu, tuo tarpu "ReBalt“ klube esu nepamainomas pagrindinis centro puolėjas. Galbūt išduosiu paslaptį, tačiau "Electrolux" komandoje neturime jokių derinių. Tuo tarpu II lygos klube jų naudojame išties nemažai. Nors lygių skirtumas ir yra, bet jis nėra toks jau didelis.


Jeigu galėtum dabar pasikviesti du krepšininkus mėgėjus, kuriuos iš jų pasiimtum kartu į „Electrolux“ sudėtį ir kodėl ?

Tai būtų Pavelas Braknys ir Ignas Cibulskas. Manau, kad šie žaidėjai puikiai pritaptų.

 

Šiemet „Electrolux“ nepaprastai sunkiai renkasi į rungtynes. Kodėl taip yra ?

Kiekvienas turėjome savų priežasčių, tačiau po truputį bandome prisitaikyti. Manau, kad salės laikas (21 val.) irgi nėra pats tinkamiausias. 


Komandą jau artimiausiu metu planuoja palikti į užsienį išvykstantis Žygimantas Kosarevas. Ar galima tikėtis naujų transferių ekipos sudėtyje ?

To reikėtų klausti komandos vadovo Edvino Ernaičio.


Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Tiesiog nepamiršti mėgautis pačiu žaidimu. O VKL lygai linkiu ir toliau sėkmingai organizuoti pirmenybes.

1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009