EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-01-19

Pristatome antrą šiais metais VKL - Davilva Baltic Eko lygos apžvalgą. Joje aprašysime svarbiausius savaitės įvykius lygoje, toliau analizuosime, kurios komandos pretenduoja į aukščiausias vietas, o kurioms dar šiemet teks likti už atkrintamųjų varžybų borto. Pasidomėsime, kokie pakeitimai įvyko komandose tarpušvenčiu. Na o tradicinėje interviu rubrikoje pasiūlysime susipažinti su TOP10 diviziono komandos BC ,,Žiedinis Raumuo“ lyderiu Gaudvinu Šniaukštu. 

 

TOP - 10  divizionas

Šio diviziono dviejuose pogrupiuose įvyko 7 rungtynes iš kurių net tris sužaidė "Vilko brolija". Daug veiklos turėjo ir "Vilniaus pulsas", kuriam į aikštelę žengti teko du kartus. Kiek sėkmingiau savaitgalis susiklostė "vilkams", kurie iškovojo vieną pergalę, įveikdami "Blue Sharks" klubo pasipriešinimą. "Vilko Brolijos" vyrukai patyrė jau antrąjį pralaimėjimą antrame etape ir vėl tai pačiai komandai - pavadinimą kiek pakeitusiai "Šiaulių kuopai". Pažymėtina, kad išvykoje žaidžiant prieš šiauliečius pralaimėta mažiau nei namie, tai yra vos 3-jų taškų persvara. Šeimininkų pergalę lėmė vos ketvirtas rungtynes šioje lygoje žaidęs Arnoldas Vaičiulis, varžovams atseikėjęs 24 taškus, mesdamas dvitaškius aukštu 66 procentų taiklumu. Priešininkų laimė, jog tritaškius Arnoldas įmetė tik 2 iš ių. Toks puikus pasirodymas lėmė, jog krepšininkas tarsi viesulas įskriejo į 6 vietą visoje lygoje. Taigi prieš tai VKL lygoje nerungtyniavęs žaidėjas tampa vis didesniu siaubu savo varžovams. Pagerinęs savo tritaškių taiklumą jis gali nuvesti komandą ir iki aukščiausių vietų sezone. Tuo tarpu "Vilko brolijos" lyderiu antrajame etape tampa Lukas Lemežis, kuris per dvejas savaitgalio rungtynes vidutiniškai rinko po 28,5 taško. Po krepšiais jam puikiai talkino komandos įkūrėjas Ignas Vilkelis. Pastarasis per dvejas rungtynes po krepšiais nusiėmė po 12,5  kamuolio, taip tarsi patvirtindamas bene ištvermingiausio komandos žaidėjo vardą, kadangi rungtyniaudamas trijose VKL ekipose sugeba demonstruoti gan aukštus statistinius rodiklius. "Vilko Brolijos" pralaimėjimai šiauliečiams apsunkino galimybes kovoti dėl pirmos vietos grupėje ir geresnės startinės pozicijos prieš 1/8 etapą. Dabar belieka tikėtis ne tik savo pergalių, bet ir varžovų malonės kitose rungtynėse. Tuo tarpu taip pat dvi rungtynes žaidęs "Vilniaus Pulsas" nusileido varžovams dukart. Ypač skausmingas pralaimėjimas komandai "www.naudinga.eu", su kuria prieš prasidedant antram etapui buvo turima po vienodai pergalių. Laimėjus buvo galima kabintis dėl aukštesnių vietų, bet dabar šiuos siekius teks atidėti atsakomajam šių komandų susitikimui. Kaip po rungtynių sakė komandos atstovai, pralaimėjimus lėmė prasta gynyba ir banguotas žaidimas. Žaidžiant su "Logistais" ir vėl nesusitvarkyta su šios komandos vienu iš lyderių - Dariumi Janavičiumi, kuris pelnė 19 taškų bei atkovojo 9 kamuolius taip pasiekdamas karjeros efektyvumo rekordą - 30 naudingumo balų. "BC Bedugnė" šiose rungtynėse tritaškius metė aukštu 43,3 procentų taiklumu, taip patvirtindami vienos iš taikliausių lygoje nuo šios žymos atakuojančios komandos vardą. Pažymėtina, kad rungtynėse bent po tritaškį pataikė visi šios komandos žaidėjai. Tuo tarpu "Vilniaus Pulsui" savaitgalį trūko komandos lyderio Svajūno Sinkevičiaus indėlio, kuris sužaidė žemiau savo galimybių - 7 taškai įmesti rungtynėse su "www.naudinga.eu" yra nerezultatyviausios šio žaidėjo rungtynes sezone.     

  TOP 1 Pogrupis    
1. MKK 8 : 1 + 153
 2. Šiaulių kuopa 8 : 3 + 34
 3. Vilko Brolija 8 : 4 + 67
 4. Blue Sharks 6 : 3 + 63
 5. Meridianas 5 : 4 + 55
 
  TOP 2 pogrupis    
1. BC Bedugnė 9 : 1 + 70
2. BC Žiedinis Raumuo 7 : 1 + 83
3. Logistai 7 : 2 + 72
4. www.naudinga.eu 6 : 4 + 95
5. Vilniaus pulsas 5 : 6 - 20

 


"Meridianui" (balta apranga) nepavyko sustabdyti "Vilko Brolijos" vyrukų

 

BOTTOM 1 ir BOTTOM 2 pogrupiai

BOTTOM-1 pogrupyje eilinį pralaimėjimą patyrė "Šernai", kurie buvo sutriuškinti aikštės šeimininkų - "Žiemgalos". Šiose rungtynėse savo sezono rezultatyvumo ir efektyvumo rekordus pasiekė komandos nugalėtojos lyderis Ignas Cibulskas. Jis įmetė 42 taškus bei surinko 53 naudingumo balus. Jam pritrūko tik 1 taškelio, kad pakartotų savo karjeros rezultatyvumo rekordą lygoje. Be visa ko, 53 efektyvumo balai yra šio sezono efektyvumo rekordas visoje VKL EKO Lygoje. Nepaisant to, jog varžovas buvo buvo bene silpniausias, prieš kokius teko žaisti šiame sezone, šio Igno rezultato sumenkinti negalima. Kitame grupės susitikime rungtyniavo "Lyderiai" bei "Ką Vakare ?". Pergalę vos 2-jų taškų skirtumu permainingose rungtynėse paskutiniu komandos įžaidėjo D. Grinkevičiaus dūriu iš dviejų taškų zonos iškovojo savo pavadinimą pateisinusi komanda "Lyderiai". Beje, Deividas tapo antru pagal rezultatyvumą komandos žaidėju po Edmundo Katovičiaus. Abu jie įmetė atitinkamai 14 ir 15 taškų. "Ką Vakare?" klubui nepadėjo net 9-is rezultatyvius perdavimus atlikęs "ketvirtos" pozicijos žaidėjas Petras Matulaitis, kuris pasiekė savo karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą - puikus rezultatas priekinės linijos žaidėjui. Situacija šioje grupėje tokia, kad "Lyderiai", "Krepšinio naujienos.eu" bei "Žiemgala" atsiplėšė nuo dviejų likusių klubų, praktiškai užsitikrino vietas PLAY-OFF etape ir tarpusavyje aiškinsis, kuri užims pirmą vietą.

BOTTOM-2 pogrupyje pirmąsias savo rungtynes po Naujųjų metų sužaidė "Svajonių turintys", kurie susitiko su jau gan gerai sau pažįstama komanda "MinčiuVerpetas.eu". Pirmąją pergalę jau trečioje komandų tarpusavio akistatoje šį sezoną iškovojo aikštės šeimininkai. Prie laimėjimo daugiausiai prisidėjo komandos naujokas Šarūnas Tuskenis, įmetęs 12 taškų ir atkovojęs net 19 kamuolių. Šis žaidėjas surinko ir daugiausia naudingumo balų iš visų šios dvikovos dalyvių - 28. Tiesa, daugiausia taškų aikštės šeimininkų gretose įmetė Rolandas Repšys. Jis pelnęs 23 taškus pasiekė savo karjeros pelnytų taškų rekordą. "MinčiuVerpetas.eu" kolektyvui nepadėjo nei 27 pelnyti karjeros rungtynes sužaidusio Gražvydo Balsevičiaus taškai. Kitame šios grupės susitikime laikinai dėl antros vietos pogrupyje kovojo "KK Luksara" bei "LPK Liberna / Gervėčių kraštas". Ganėtinai lengvą ir užtikrintą pergalę iškovojo šeimininkų komanda. Taip ji reabilitavosi po pralaimėjimo pogrupio autsaideriams "www.bėgikams.lt" ir gal kai kam šiek tiek netikėtai atsidūrė antroje grupės vietoje. Sostinės krepšinio mokyklos trenerės Š. Valinskaitės vadovaujamos komandos pergalę lėmė atsakingas požiūris į rungtynes ir treniruotes, taip pat padėjo nauji komandos žaidėjai. Galima pastebėti ir didesnę šios komandos rotaciją bei gan gerai pasidalintą žaidėjų laiką aikštelėje. o į rungtynes atvyko net 11-a komandos narių. Tačiau rezultatyvumu labiausiai išskyrė 22 taškus pelnęs ir savo asmeninį taškų vidurkį gerokai viršijęs Karolis Zlatkauskas. Jam neblogai talkino dar vienas žaidėjas, pelnęs dviženklį taškų skaičių - Manvydas Poškus. Tuo tarpu svečių puolimas buvo bedantis, nes komandos lyderis Darjuš Vladmirov, įmetes 20 taškų nesulaukė didesnės komandos draugų indėlio. Būtent dėl to komanda įmetė viso labo 44 taškus, o šis rodiklis - vienas prasčiausių šiai komandai sezone. Pogrupyje visiška painiava, o dėl pirmų trijų vietų, suteikiančių šansą žaisti PLAY-OFF etape, kaunasi visi penki klubai.

  BOTTOM 1 Pogrupis    
 1. Lyderiai 6 : 3 + 48
 2. KrepsinioNaujienos.eu 6 : 4 + 32
 3. Žiemgala 5 : 5 + 30
 4. Ką vakare ? 2 : 9 - 47
 5. Šernai 0 : 10 - 371
 
  BOTTOM 2 pogrupis    
1. MinciuVerpetas.eu 5 : 4 + 1
2. KK Luksara 5 : 5 + 15
3. LPK Liberna - G. Kraštas 5 : 5 - 70
4. Svajonių turintys 4 : 6 - 2
5. www.begikams.lt 1 : 8 - 180

 


"LPK Liberna / Gervėčių Kraštas" pralaimėjo svarbią dvikovą dėl antrosios pogrupio pozicijos

 

BOTTOM 3 ir BOTTOM 4 pogrupiai

Šiuose pogrupiuose sužaistos ketverios rungtynės. Pirmame savaitės susitikime BOTTOM-3 grupėje susitiko bene paskutines pilnos sudėties rungtynes žaidę rungtynių favoritai "BC Internationale" bei "ArBentNumanei.eu" klubas. Pergalę kaip ir galima buvo numanyti iškovojo dviem VKL III-ios lygos žaidėjais pasipildę aikštės šeimininkai. Vienas iš naujokų  - Mykolas Gurkovas įmetes 13 taškų tapo antru pagal rezultatyvumą komandos žaidėju pelnęs vos 1 tašku mažiau, nei komandos lyderis ispanas Jose Ramon Zabaleta. "ArBentNumanei.eu“ sudėtyje jau nebe pirmą kartą sezone pirmais smuikais griežė lyderiai Šarūnas Firantas ir Lukas Kazalupskis, įmetę daugiau, nei pusę komandos taškų. Jei šie žaidėjai nesulauks didesnio komandos draugų indėlio, iškovoti pergales bus labai sunku. Taip pat įdomu, kaip toliau atrodys "BC Internacionale", jeigu išvyks didelė dalis jos užsieniečių. Naujokai šios varžybose vaizdo negadino, tik ar tokia pat tendencija išliks ir toliau? Svarbią pergalę kovoje dėl vietos PLAY-OFF etape iškovojo ir "Avedus", nugalėjusi blankiai šiose pirmenybėse atrodančią "Bekupės - vezumalkas.lt" komandą. Laimėjimas leido "Avedus" vyrams kilstelti net į antrą poziciją ir tai yra puikus pasiekimas.

BOTTOM-4 divizione šią savaitę įvyko tik vienerios rungtynės, kuriose susitiko komanda iš Pagirių "BC S&P",  bei svečiai  - "Sudervė TEAM". Šeimininkų komandai, kuri susirinko galima sakyti bene pajėgiausios sudėties, kas šiame sezone yra retas dalykas, laimėjo permainingas rungtynes vos 3 taškų persvara ir sutvirtino savo galimybes užimti grupėje pirmą vietą. Šiuo metu artimiausius savo persekiotojus - "Lewben Group" jie lenkia jau dvejomis pergalėmis. Taigi laimėjus prieš šiuo metų antrąją vietą užimančią komandą bent vienas rungtynes bei įveikus kitas apatines pogrupio komandos galima tikėtis galutinės pirmos vietos grupėje. Grįžtant prie pirmadienio vakaro rungtynių galima paminėti, kad komandos "BC S&P" lyderiu vėl buvo kariškis Tautvydas Mikašis, kuris įmetė 16 taškų, atkovojo 22 kamuolius bei dar sugebėjo atlikti 6 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rezultatas yra gan įspūdingas žinant, kad Tautvydas yra komandos pagridinis vidurio puolėjas. Jam puikiai talkino Gediminas Dainys, kuris įmetė 19 taškų bei atkovojo 8 kamuolius, bei trečiasis ekipos vedantis žaidėjas Andrius Birulinas, surinkęs 20 taškų bei atkovojęs 10 kamuolių. Tad ši trijulė įmetė 55 komandos taškus iš 64. Jei šie žaidėjai ir toliau rinksis į likusias komandos rungtynes, kitoms komandoms bus labai sunku juos stabdyti. Tačiau yra ir kita medalio pusė - iškritus bent vienam žaidėjui iš rikiuotės, komandai gali kilti problemų. Tad atsarginių žaidėjų suoliukui vertėtu sunerimti, kaip pagerinti savo žaidimą ir labiau padėti lyderiams. Tuo tarpu "Sudervės TEAM" gretose komandos lyderiui Aleksandrui Lipnevič, pelniusiam 27 taškus pritrūko kitų komandos draugų indėlio, nes daugiau nei vienas komandos žaidėjas taip ir nesurinko dviženklio taškų skaičiaus. 

  BOTTOM 3 Pogrupis    
1. BC Internationale 7 : 3 + 116
 2. Avedus 5 : 5 + 32
 3. Bekupė / vezumalkas.lt 5 : 5 + 66
 4. arBentNumanei.eu 2 : 8 - 61
 5. BC Unity 0 : 10 - 155
 
  BOTTOM 4 pogrupis    
1. BC S&P 7 : 3 + 41
2. Lewben Group 5 : 3 + 75
3. Sudervė TEAM 3 : 6 - 26
4. M.K.Č. 2 : 6 - 44
5. Egzistenciniai klausimai 1 : 8 - 172

 


Gaudvinas Šniaukštas dažnai savo ekipą "BC Žiedinis Raumuo" veda į pergales

 

 

Gaudvinas Šniaukštas dažnose "BC Žiedinis Raumuo" komandos rungtynėse tampa ekipos lyderiu ir čia nėra nieko keisto. Žaidėjas jau spėjo pasimatuoti ir RKL marškinėlius, todėl gali pasakoti nemažai ir įvairių faktų iš savo žaidėjo istorijos. Apie tai šį kartą interviu rubrikoje ir pakalbėsime.

 

Gaudvinai kada pradėjai žaisti krepšinį? Ar tai buvo pirmoji sporto šaka, kuria susidomėjai ?

Pirma sporto šaka buvo plaukimas, nes baseine praleidau 6 metus, o krepšinį pradėjau žaisti 9-oje klasėje, kai man buvo 15 metų.

 

Ar tavo karjera prasidėjo gimtuosiuose Anykščiuose ?

Taip, pradžioje žaidžiau moksleivių krepšinio lygoje už Anykščius, o vėliau prisijungiau prie Anykščių „Volupio“ ekipos Regionų krepšinio lygoje (RKL). 

 

Kas buvo tavo pirmasis treneris ?

Pirmasis treneris - Vaidutis Zlatkus.


Kiek sezonų žaidei RKL pirmenybėse ?

Rungtyniavau tik vieną sezoną, bet dar tikiuosi sugrįžti į RKL.

 


Kada persikėlei į Vilnių ir pradėjai žaisti Vilniaus Krepšinio Lygoje? Ar nuo atvykimo į Vilnių žaidi tik komandoje "BC Žiedinis raumuo" ?

Į Vilnių persikėliau 2011 metais, o VKL pradėjau žaisti 2013 metais. Turiu ir daugiau komandų kitose lygose. 

 

 

Gal žinai kokia Jūsų komandos pavadinimo kilmė Vilniaus Krepšinio Lygoje? Kas jį tokį sugalvojo ?

Žinau tik tai, kad viskas prasidėjo nuo mano pusbrolio Dariaus Kloniūno. Jis ir sugalvojo pavadinimą bei pakvietė mane į komandą. O pavadinimo esmė, kaip sakė Darius - žiedinis raumuo kai jau suspaudžia, tai nebepaleidžia (šypsosi).

 


Esi komandos lyderis Eko lygoje, bet tave jau beveik vejasi komandos draugas Žygimantas Žiukas. Ar manai, kad jis tave pralenks ir taps komandos lyderiu ? Gal esate susilažinę, kuris taps geresniu žaidėjų komandoje?

Kas bus komandos lyderiu, manau, nėra svarbu, mes žaidžiame komandinį krepšinį, todėl į individualius pasiekimus labai daug dėmesio nekreipiame. Žygis yra tikrai aukšto lygio žaidėjas ir šiemet mums labai daug padeda aikštelėje.

 

Kaip manai, kokios stipriosios tavo, kaip žaidėjo, pusės ?

Stipriausioji pusė turbut yra gynyba, nes visada tenka ginti priešininkų komandos lyderius. Manau, jog esu ganėtinai staigus, turiu daug ištvermės, taip pat - nemažai žaidybinės patirties.

 

Ką labiausiai norėtum patobulinti savo žaidime ?

Esu labai nestabilus metikas iš toli: kartais pataikymas geras, o kartais - tragiškas. Tad manau labiausiai man reikėtų padirbėti ties metimu.

 


Jūsų komanda šiuo metu išskirtinė tuo, jog keliose statistinėse grafose turi du žaidėjus, patenkančiusa į lygos dešimtukus. Kaip manai, kokie dar žaidėjai komandos gali tobulėti ir pasivyti tave su Žygimantu ?

Turime vieną unikalų žaidėją – Laurą Širmenį. Jis niekada nelankęs jokios krepšinio mokyklos, bet prieš jį apsiginti vienas prieš vieną - praktiškai neimanom. Jis labai padeda aikštelėje. Visi komandos žaidėjai turi potencialo, tačiau tam reikia treniruotis, nes rezultatas netsiranda iš niekur. 

 

Šiuo metu esate vieni lygos lyderių ? Kokie tolimesni komandos tikslai ? Gal realu jus išvysti ir ant prizininkų pakylos, nes potencialo tam turite ?

Labai sunku taip anksti spręsti, nes dar neturėjome nei vienų rungtynių TOP grupėje. Dėl tikslų tai norėtume užimti kuo geresne vietą grupėje, kad būtų lengviau atkrintamosiose. Užlipti ant pakylos manau, jog galime, bet tam prireiks labai daug pastangų.

 

 
Ar planuojate dar šiemet pasipildyti naujais nariais ?

Naujų kandidatų į komandą neturine, tad kol kas sudėtis greičiausiai išliks ta pati.

 

 
Ką laikytum lygos favoritais šiais metais ?

Nemanau, kad galima išskirti kurią nors komandą, tuo labiau, kad žaidėme tik prieš keturias ekipas. Spėju, jog prieš atkrintamąsias paaiškės ir turnyro lyderiai.

 

 
Kurie du - trys žaidėjai iš visos Vilniaus Krepšinio Lygos tau labiausiai patinka savo žaidimu ir ar norėtum žaisti su jais vienoje komandoje ?

Labiausiai patinka Žygimantas Žiukas, tačiau taip išėjo, kad su juo ir žaidžiu toja pačioje komandoje, o jeigu tiksliau - visose keturiose. Jeigu rimčiau, tai negalėčiau išskirti kažkurio krepšininko.

 

 
Ką, tavo manymu, reiktų tobulinti VKL lygai, kad ji taptų dar labiau patrauklesnė ? Ko pasigendi lygos apžvalgose, jei , žinoma, jas skaitai ?

Labai džiugu, kad mėgėjų krepšinis pasiekė tokias aukštumas: statistikos, apžvalgos, interviu ir t.t. Apžvalgas taip pat labai įdomu paskaityti. Manau, jog būtų labai smagu turėti savaitės įspūdingiausių pasirodymų TOP-10, bet čia, turbūt , reikėtų didelio indėlio ir iš komandų, kurios filmuotų rungtynes ir jums siųstų filmuotą medžiagą su gražiais žaidimo epizodais. Po to jūs juos atrinktumėte ir sudėtumėte į TOP 10. 

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009