2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2017-01-17

VKL II-oje lygoje Almarūno Prekybos Taurėje dabar - pats dvikovų įkarštis. Komandos trijuose pogrupiuose stengiasi iškovoti kiek įmanoma daugiau pergalių, kad su geresniu rezultatu pradėtų PLAY-OFF varžybas. 16-oje savaitės dvikovų pasitaikė ir labai netikėtų rezultatų, ir dėkingų rungtynių baigčių. Tačiau kaip ir visuomet ne tik aptarsime rezultatus bei turnyrines lenteles, tačiau ir pasiūlysime labai įdomų interviu su "Telšių" ekipos atstovu Martynu Rimkumi.

 

TOP  Pogrupis

1. SuperFly - Vaitesa 8 : 1 + 160
2. PLASTA.lt 8 : 2 + 93
3. Admonitus 8 : 2 + 53
4. Krituliai 7 : 2 + 110
5. Materialiste BC 7 : 2 + 55
6. Ridikas 7 : 2 + 42
7. BC Tirola 6 : 3 + 18
8. Verslo Sp. Centras - R2P Sport 5 : 3 + 2
9. Elektrėnų SC 5 : 4 + 60
10. Mad Lamb 5 : 4 - 14
11. KK Trakai 5 : 4 - 92
12. Penktukas 5 : 5 - 24
13. Kumštis 4 : 5 - 10
14. Infoera 4 : 5 + 32

 

VKL II Lygos TOP divizionas šią savaitę nepasižymėjo rungtynių gausa, nes buvo sužaisti tik keturi susitikimai ir visuose juose pergales šventė aikštelės šeimininkai. Visų pirma svarbų tašką į savo sąskaitą įsirašė "BC Tirola" 65:61 nugalėjusi "KK Trakų" komandą. Didžiąją rungtynių dalį pirmavo svečiai, tačiau tai nepadėjo jiems iškovoti taip reikalingos pergalės, todėl antrame etape "KK Trakai" kol kas iš ketverių rungtynių telaimėjo vienerias. Savo laimėjimų kraitį papildė "Krituliai" užtikrintai 80:60 palaužę "Kumščio" vyrus. Ši pergalė leidžia "Kritulių" klubui rikiuotis ketvirtoje pozicijoje TOP pogrupyje ir vos žingsneliu atsilikti nuo pogrupio lyderių. O jais tapti ketina "Admonitus", kurie namuose 61:52 įveikė "Penktuką". Sėkmingas "Admonitus" žaidimas antrame etape leidžia ekipai pasiekti jau 8 pergalę ir žygiuoti net trečioje pozicijoje, kas yra pats geriausias rezultatas per visą klubo istoriją iki šiol. Tuo tarpu kluptelėjimą patyrė "PLASTA.lt" vyrai, kurie svečiuose 58:61 pralaimėjo "Ridikui". Tokiu būdu vienvaldžiais VKL II Lygos lyderiais net ir nežaidę tampa "SuperFly - Vaitesos" vaikinai, kurių sąskaitoje 8 pergalės ir vos vienas pralaimėjimas. 

Artimiausią savaitę "TOP" grupėje mūsų lauks nemažai įdomių dvikovų, tarp kurių "BC Tirolos" - "Kumščio" akistata, taip pat itin įdomus sekmadieninis lyderių mūšis tarp "SuperFly Vaitesos" bei "PLASTA.lt" komandų. Dviejų rungtynių maratoną turės atlaikyti ir "Mad Lamb", "Elektrėnų SC" bei "Kumščio" ir "Tirolos" vyrukai, tad kitą savaitę greičiausiai pamatysime gerokai pasikeitusią turnyrinę čempionato lentelę.


"Elektrėnų SC" (geltona apranga) kol kas užima 9 vietą VKL II Lygos TOP divizione

 
  BOTTOM - 1    
1. Didėja 8 : 2 + 89
2. 2 GEN - KAEFER 7 : 3 + 112
3. BC Versus 5 : 4 + 27
4. Intersurgical II 5 : 4 + 22
5. Electrolux II 5 : 5 + 24
6. Space Jam 5 : 5 - 82
7. Čiančia Ap. Spektras 4 : 4 + 49
8. VPP - jade.lt 4 : 5 - 38
9. ReBALT - Autošalna 3 : 6 - 54
10. Kažkur Matyti 3 : 6 - 12
11. Viltis 2 : 7 - 65
12. BC Fenix 2 : 8 - 56
13. Vilkas 2 : 8 - 77
14. Kočėlas 0 : 8 - 138
 
  BOTTOM - 2    
1. VKK Masonai 7 : 2 + 77
2. JAMAM 7 : 3 + 84
3. Litresta 7 : 3 + 7
4. Vaikinai 6 : 4 + 48
5. KK Brigada 5 : 5 - 22
6. Atsipūtę 5 : 5 - 1
7. Vievio Žiedas 5 : 5 - 1
8. CAPO 4 : 6 + 29
9. Telšiai 4 : 6 - 9
10. SK Želva 3 : 6 - 41
11. Normaliok 2 : 6 - 63
12. OPK - Elpina 1 : 9 - 99
13. Dagos 1 : 9 - 143
14. Marijampolis 1 : 9 - 152
 
 

BOTTOM - 1

BOTTOM-1 grupėje sulaukėme ne tik nemažai rungtynių, tačiau ir staigmenų. Be jokios abejonės pačiu didžiausiu netikėtumu tapo "Vilko" pergalė pirmadienio vakare namuose prieš "Čiančią / Apsaugos Spektrą" 84:71. Tai buvo tik antroji "vilkų" pergalė čempionate, tačiau kokia saldi - prieš praeitų metų VKL Taurės laimėtojus. Nemaža dalimi prie šios sėkmės prisidėjo Elonas Pokanevič ir Linas Šyvis, kurie buvo ne tik rezultatyvūs, tačiau ir labai naudingi. Dar vieną pergalę pirmenybėse iškovojo ir "Space Jam" 63:61 nugalėdama absoliučiu lygos autsaideriu tapusį "Kočėlo" klubą. "Space Jam" tęsia fantastišką pasirodymą antrame pirmenybių etape, kuriame iš penkių susitikimų laimėjo jau keturis, pralaimėdami tik pogrupio lyderei "Didėjai". Svarbų tašką išplėšė ir "VPP - jade.lt", kuri svečių arenoje 73:72 nugalėjo "BC Fenix" klubą. Iki šių rungtynių abi ekipos turėjo vienodą pergalių skaičių, tačiau pergalės dėka "VPP" dabar gali džiaugtis pakildama į išganingą 8-ą poziciją, kuri suteikia teisę rungtyniauti PLAY-OFF'uose. Tuo tarpu "Fenix" dabar lauks dar sunkesnė užduotis prisivyti pabėgusius čempionato varžovus. Triuškinančią pergalę pasiekė ir "2 GEN / KAEFER" net 92:62 sutriuškindami "Kažkur Matytų" komandą. Pastariesiems, panašu, gali kilti problemų net ir patenkant į PLAY-OFF varžybas, nes norint ten žengti, reikia užimti minimum 9 poziciją lentelėje. Nepamirškime, jog klubas dar savo sąskaitoje turi ir situacijos negerinantį techninį pralaimėjimą. Tuo tarpu lyderio poziciją kaip jau ir minėjome sustiprina "Didėja", svečių aikštelėje 82:68 nugalėdama netolimą persekiotoją "Electrolux II" klubą - 82:68. Didelių permainų turnyrinėje lentelėje neįvyko, todėl jų greičiausiai tikėtis labiausiai reiktų po kitos savaitės rungtynių, kuriose vienu įdomiausių susitikimų matyt bus "Space Jam" ir "Vilko" dvikova.

 

BOTTOM - 2

BOTTOM - 2 grupėje pagaliau šventė atėjo ir į autsaiderio - "Marijampolio" kiemą. Komanda nuvažiavo į Vievį ir iškaršė kailį vietos "Vievio Žiedo" klubui 65:57. Bene didžiausią įtaką pergalei turėjo tai, jog ekipoje pagaliau atsirado pagalbininkas Valerijui Rybak - šį kartą tokiu tapo Erik Bralkovski. Šių dviejų lyderių pastangomis ir buvo pasiektas pirmasis pergalingas taškas. Dabar komanda savotiškame pakilime ir penktadienį namų arenoje pabandys įveikti taip pat vos vieną pergalę turinčią "OPK - Elpinos" komandą. Šis klubas svečiuose 46:61 nusileido atsigaunančiam "Telšių" kolektyvui. Dvi svarbias rungtynes per savaitę laimėjo ir labiausiai turnyrinėje lentelėje į viršų pakilo "KK Brigados" komanda. Ji svečiuose 85:74 nugalėjo "Atsipūtusius" bei 83:64 - antrą pralaimėjimą per savaitę patyrusią "OPK - Elpiną". Tokia sėkmė ukmergiškius pagaliau kilsteli į penktą pogrupio poziciją ir komanda gali kiek ramiau jaustis bent jau dėl vietos PLAY-OFF etape. Pogrupio lyderių akistatoje "VKK Masonai" nepaliko jokių šansų "JAMAM" klubui, nugalėdami juos net 92:68. Tiesa, lemiamas spurtas įvyko tik paskutiniame ketvirtyje, todėl galutinis rungtynių skirtumas tarp komandų yra ganėtinai apgaulingas. Svarbius taškus į savo taupyklę įsimetė ir "Litresta" bei "Vaikinai', atitinkamai įveikdami "Dagos" bei "CAPO" klubus.

Artimiausios savaitės bėgyje pogrupyje sulauksime labai karštos "Telšių" bei "Atsipūtusių" dvikovos, taip pat savo jėgas išbandys ir po nedidelės pertraukėlės ant parketo grįžtanti "Normaliok" komanda, namuose priimsianti "Litrestą". "KK Brigada" savo pergalingą seriją bandys pratęsti "JAMAM" arenoje, o ar tai jiems pavyks padaryti, pamatysime jau pirmadienį.


Mindaugas Kraujalis ("Vaikinai") tapo vienu komandos lyderių šiame sezone

 

SAVAITĖS TRASNFERIAI

Vilius Benesevičius (PG) "Kočėlas": 1 rungt., 35 min., 7 tšk.

Matyt ne iš gero gyvenimo "Kočėlo" komanda imasi permainių ir per savaitę į savo sudėtį registruoja net du naujus žaidėjus. Vienas iš jų jau pirmoje savo akistatoje žaidė net 35 minutes, tačiau rezultatyvyumu nepasižymėjo. Komandai nedaug trūko iki pirmosios sezono pergalės, tačiau ji taip vis dar ir neiškovota. Vilius pernai gynė "Spartos" ekipos spalvas VKL pavasario čempionate, tačiau pagrindinėse VKL pirmenybėse debiutuoja tik dabar. Tikėkimės, jog šis pasirinkimas padės "Kočėlo" komandai pakilti išturnyrinės lentelės dugno.

Edvinas Kušleika (PF) "Kočėlas": dar nežaidė.

Apie antrą komandos transferį naujienos dar labiau intriguojančios. Iš Naujosios Akmenės kilęs krepšininkas yra žaidęs net RKL pirmenybėse ir nors ten jo statistiniai rodikliai nebuvo įspūdingi, jo pagalba "Kočėlui" būtų labai rimtas pastiprinimas. Su nekantrumu lauksime Edvino debiuto VKL pagrindinėse pirmenybėse ir tuomet matysime, ko šis puolėjas yra vertas iš tikrųjų. Potencialo jis turi tikrai nemažai, nes pernai taip pat vilkėdamas "Spartos" aprangą rinkdavo po 12.1 naudingumo balą. Realiausia, jog šis pirkinys bus geru pastiprinimu šiuo metu paskutinėje VKL II Lygos vietoje esančiai komandai.

 

SAVAITĖS INTERVIU

 

Pernai Martynas Rimkus kartu su komandos draugu Antanu Mikūta buvo "Telšių" komandos lyderiai. Ne išimtis ir šiemet, nors abiejų vaikinų rodikliai ir šiek tiek žemesni, kaip ir komandos užimama pozicija turnyrinėje lentelėje. Apie tai, kodėl ekipos rezultatai kiek pakito bei kaip žemaičiams sekasi kautis VKL pirmenybėse šį kartą maloniai papasakoti sutiko "Telšių" krepšininkas Martynas Rimkus.

 

Martynai, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Krepšinio treniruotes pradėjau lankyti nuo pat pirmos klasės, dar kaip šiandien atsimenu metimus į krepšį ,,bobute‘‘. Su kiekvienu metimu atsirado vis didesnis noras išmokti žaisti krepšinį. Kadangi mano rajone nebuvo oficialių krepšinio mokyklų kaip kituose miestuose, tai teko dirbti ir tobulėti visur, kur tik atsirasdavo galimybė.


Kokia buvo tavo pirmoji pažintis su krepšinio kamuoliu, ar prisimeni pirmą savo trenerį ?

Kadangi turiu vyresnį brolį, tai kieme turėjome pakabintą krepšinio lanką, o jame mėtėsi keli krepšinio kamuoliai. Kai jau buvau pakankamai didelis, kad suprasti, ką su jais reikia daryti, nuo tada aš jų ir nebepaleidžiu. O kalbant apie pirmąjį mano trenerį, aš jį prisimenu ir kuo puikiausiai – Petras Vyšniauskas. Jeigu ne jis, tai šiandien tikrai nebūčiau tiek patobulėjęs. Gaila, kad šiuo metu jam jau sveikata nebeleidžia treniruoti ir mokyti vaikų.

 

Esi kilęs iš Skuodo, kur krepšinis taip pat labai mėgstamas. Ar teko žaisti Skuodo krepšinio lygoje ir kokie pasiekimai ten ?

Teko, tenka ir teks. Kada pirmą kartą debiutavau Skuodo lygoje, jeigu taip galima pavadinti, tai tikrai neatsimenu. Gavus pakvietimą žaisti už vieną iš Skuodo lygos komandų, buvau įspėtas, kad daug žaisti negausiu. Todėl pasitaręs su tos komandos vadovu kvietimo atsisakiau ir nutariau suburti savo komandą, kad ir nestiprią. Nedaug trūko, kad užimtumėme prizinę vietą. Praėjus keliems metams gavau pasiūlymą vėl iš tos pačios komandos – "Skuodo miesto seniūnija - Senamiestis", kurioje ir iki šiol, kai turiu galimybę, sudalyvauju rungtynėse. Taip pat stengdavausi nepraleisti nėi vieno 3x3 turnyro, tiek Skuodo rajone, tiek už jo ribų. Kasmetiniame Vygaudo Ušacko 3x3 krepšinio turnyre jau daugelį metų iškovojų bent jau prizinę vietą.

 

Tavo įsimintiniausias žaidybinis epizodas ir kodėl jis tau patinka labiausiai ?

Minėtoje Skuodo krepšinio lygoje per rungtynes pataikiau 11 tritaškių, tai turbūt šias rungtynes laikyčiau mano įsimintiniausiu epizodu.

 

Nors esi skuodiškis, žaidi už komandą pavadinimu „Telšiai“. Ar nėra priešpriešų, jog ekipose - skirtingi miestų pavadinimai ?

Likimas, kitaip turbūt ir nepavadinsi. Nuo mažų dienų vasaras leisdavau Telšiuose, tad ir Vilniuje telšiškiai man nesvetimi. Kadangi Skuodo komandos Vilniuje nėra, tai malonu atstovauti bent jau kitam Žemaitijos miestui. Kai visi iš to pačio krašto, tiek per rungtynes, tiek per treniruotes puikiai susikalbame žemaičių tarme.

 

„Telšių“ komanda pernai buvo tikras lygos atradimas, tačiau šiemet VKL II Lygoje sekasi sunkiai. Kodėl taip yra ?

Pernai komanda, galime sakyti, subyrėjo ir liko 6-7 žadėjai. Manau, tai padėjo labiau pažinti vienas kitą ir susižaisti tarpusavyje. Įšėjęs į aikštę kiekvienas žinodavo, kad už tave niekas neišeis ir neįmes, tad ir žaidėme iš visų jėgų, su žemaitišku užsispyrimu. Na, o šiemet pradžioje sezono komandą papildė daug naujų žaidėjų, tai galbūt reikia dar dirbti, treniruotis, o labiausiai - kalbėtis. Dvi treniruotės per savaitę turbūt mažai, reikėtų bent kelių papildomų užsiėmimų, kad komanda žaistų ir judėtų į priekį, kaip vienas kumštis. Nors sezonas jau kaip ir įpusėjo, bet pradėjome gerinti komandos žaidimą, tad tikiuosi, jog taip pat bus ir toliau.


Po krepšiu sudarote puikų duetą su Antanu Mikūta. Ko trūksta, kad pasiektumėt daugiau pergalių ?

Antanas puikiai supranta, ką ir kaip reikia daryti, kai aš turiu kamuolį. Turbūt užtenka vieno rankos mosto ir turime jau "du prieš du" žaidimą, kuris daugelyje rungtynių mus gelbėjo. Su kiekvienomis rungtynėmis iš komandos jaučiasi vis didesnis noras laimėti, bet mums dar trūksta sportinio pykčio.

 


Martynas Rimkus ("Telšiai") tiki galutine komandos sėkme

 

Kokius tikslus VKL pirmenybėse kelia komanda VKL II Lygoje? Ar tikitės pasiekti bent jau 9 vietą, kas garantuotų patekimą į PLAY-OFF ?

Preitą sezoną užėmėme 5-ąją vietą, kas mus labai nudžiugino. Šį sezoną turbūt ,,užmigome ant laurų‘‘ ir tikėjomes lengvo kelio, kas mums ir pakišo koją. Kaip ir minėjau, komanda šiuo metu stiprėja, grūdinasi, taD tikrai lipsim visom keturiom į PLAY- OFF. 


Ekipoje praktiškai visi – žemaičiai. Kokia tarme bendraujate rungtynių metu ?

Kaip ir minėjau – žemaičių tarme, kurią turbūt sunkIausia suprasti keliems žaidėjams, kuriems žemaičių tarmė atrodo lyg užsienio kalba. Tokiu atvėju, tenka laužyti liežuvį ir paaiškinti literatūrine kalba, tam, kad treniruotėse nebūtų neaiškumų, kurios gali skaudžiai atsiliepti rungtynėse.

 

Bemaž kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ? 

Matyt čia nepravardė – "Marčius". Dėl ilgo vardo dažniausia į mane dar kreipiasi pavarde, bet konkrečios pravardės kuri "priliptų" neturėjau ir kol kas neturiu.
  


Kas realiausi kandidatai į VKL II lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl?

Sunku pasakyti, nes daugelis komandų, kurie preitais metais rodė puikius rezultatus, šiemet žaidžia silpniau. Žvelgiant į turnyrine lentelę matosi, kad nemažai ekipų žaidimas svyruoja - tai pergalė, tai pralaimėjimas. Manyčiau šiemet realiausi kandidatai - "Didėja". Širdyje norėtųsi, kad mano komanda taptų čempionais, o kaip bus - pamatysime.

 

Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

Į komandą patekti aukštaičiams gana sunku, nes svarbiausias kriterijus – jog būtum žemaitis. Na, o kalbant rimtai , tai džiaugiuosi savo komandos sudėtimi ir nekviesčiau į komandą naujų žaidėjų, tam, kad jų pagalba pasiektumėme žymiai didesnį pergalių skaičių. Toks komandos pastiprinimas atimtų motyvaciją tobulėti ne tik naujai prisijungusiems, bet ir senbuviams.

 

Žaidėjas VKL II Lygoje, prieš kurį žaisti tau, asmeniškai, yra įdomiausia. Kodėl ?

Įdomiausia man žaisti prieš 4-os ar 5-os pozicijos žaidėją, kuris ir aukštesnis, ir stambesnis už mane, tada man atsiranda dar didesnė motyvacija apsiginti prieš jį. Įdomiausias žaidėjas būtų – Dainius Novickas. Jo krepšinio pasiekimai rodo puikų krepšinio suvokimą, žaidimą, tad būtų įdomu išbandyti savo jėgas prieš jį.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams – iškovoti kuo daugiau pergalių ir kuo mažiau traumų, kurios neleistų pasiekti užsibrėžtų tikslų sezono metu. Na o VKL lygai kantrybės sudarinėjant tvarkaraščius bei pritraukti dar gausesnį skaičių komandų.

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009