EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-01-12

Šią savaitę po naujametinės pertraukos tęsėsi kovos EKO Lygoje - Daivilva Baltic taurėje. Komandos skilo į du pajėgumo divizionus: TOP 10 ir BOTTOM grupes. Vienos komandos stengsis užimti geresnę startinę poziciją prieš PLAY-OFF, tuo tarpu kitoms dar reiks į ten patekti. Specialioje apžvalgoje pabandysime apžvelgti komandų galimybes antrame čempionato etape, o taip pat pasiūlysime susipažinti su "www.naudinga.eu" žaidėju Mantu Jankevičiumi.

 

TOP - 10  divizionas

Antrame čempionato etape komandos, kurios pateko į TOP-10 divizioną pasidalino į du pogrupius - TOP 1 ir TOP 2. Visos ekipos iš karto užsitikrino patekimą į PLAY-OFF 1/8 finalo etapą, todėl dabar rungtyniauja dėl geresnių pozicijų prasidedant atkrintamosioms varžyboms. Visos įskaitinės pergalės iš pirmojo etapo lieka galioti, o ekipos reitinguojamos bus taip: pirmas vietas užėmusios komandos pasidalins 1-2 bendro reitingo pozicijas, antras vietas - 3,4 ir t.t. TOP-1 pogrupyje "Twomeno kuopos - Šiaulių" komanda jau spėjo sužaisti net dvejas rungtynes, kuriose su varžovais pasidalino po pergalę. Visų pirma ekipa svečiuose 70:59 palaužė "Vilko Broliją", o po to taip pat išvykoje turėjo pripažinti grupės lyderės "MKK" pranašumą - 64:75. Bene labiausiai šioje situacijoje džiaugtis gali "MKK", kuri išlieka grupės lydere bei į antrą poziciją nusitaikęs "Blue Sharks" klubas, dar nepradėjęs savo antrojo etapo akistatų. Jas kol kas iš šalies stebėjo ir dar viena grupės komanda - "Meridianas". Tuo tarpu "TOP 2" pogrupyje savo lyderių pozicijas dar labiau sustiprino "BC Bedugnė", kuri namuose 67:63 įveikė "naudunga.eu" kolektyvą. Svarbia pergale galėjo džiaugtis ir "Logistų" klubas, svečių aikštelėje 60:48 palaužės "Vilniaus pulsą". Iš viso po šio etapo komandos bus sužaidusios po 16 rungtynių, tad galimybių rokiruotėms abiejuose pogrupiuose dar daugiau, nei pakankamai.    

  TOP 1 Pogrupis    
1. MKK 8 : 1 + 153
 2. Twomeno kuopa - Šiauliai 7 : 3 + 31
 3. Blue Sharks 6 : 2 + 74
 4. Vilko Brolija 6 : 3 + 54
 5. Meridianas 5 : 3 + 60
 
  TOP 2 pogrupis    
1. BC Bedugnė 8 : 1 + 67
2. BC Žiedinis Raumuo 7 : 1 + 83
3. Logistai 7 : 2 + 72
4. www.naudinga.eu 5 : 4 + 70
5. Vilniaus pulsas 5 : 4 + 8

 


"Twomeno kuopa / Šiauliai" (balta apranga) bei "Blue Sharks" (mėlyna) greičiausiai kausis dėl antros pogrupio vietos

 

BOTTOM 1 ir BOTTOM 2 pogrupiai

BOTTOM pogrupiuose rungtyniaujančios komandos toliau kausis dėl patekimo į PLAY-OFF varžybas. 1,2 ir 3 vietas pogrupiuose užėmę ekipos pratęs sezoną žaisdamos PLAY-OFF 1/16 finalo dalyje, tuo tarpu paskutines dvi vietas užėmusioms komandoms sezonas pasibaigs. Vėliau pirmojo PLAY-OFF etapo nugalėtojai prisijungs prie TOP 10 komandų ir toliau aiškinsis, kuri įgis teisę vadintis stipriausia EKO lygos ekipa šiemet.

BOTTOM 1 pogrupyje situacija buvo ganėtinai rami, nes trys stipresnės komandos, atrodo, buvo aiškios. Tačiau su tuo nenori susitaikyti "Ką vakare?" komanda, kuri jau pirmose antrojo etapo rungtynėse kiek netikėtai 56:46 palaužė "Žiemgalos" klubą ir kiek priartėjo prie išganingojo trejetuko. Jeigu klubui būtų pasisekę labiau pirmame etape, kur jis ne kartą buvo "per plauką" nuo pergalės, dabar situacija galėtų būti visiškai kitokia. "Šernų" padėtis grupėje - pati prasčiausia. Komanda iki šiol dar nelaimėjo nė karto, o norint patekti į PLAY-OFF jiems per likusius 7 susitikimus būtina iškovoti 5-6 pergales. Sutikime, jog tai būtų matyt sezono sensacija, todėl šiems vyrukams veikiausiai teks ruoštis atieties kovoms ir šlifuoti komandos žaidimą pavasario čempionatui.

BOTTOM 2 grupėje padėtis gerokai painesnė, nes čia į tris pozicijas pretenduoja bent keturios ekipos. Lyg to būtų maža, pirmą laimėjimą pagaliau iškovojo ir "begikams.lt", kurie 65:60 svečiuose palaužė "KK Luksarą". Dabar ekipai iki PLAY-OFF trūksta trijų pergalių ir nors komanda kiek sustiprėjo, tokė rezultatą pasiekti vis tiek bus beveik nerealu. Tuo tarpu likusios komandos stengsis taškų nebarstyti ir tik "KK Luksaros" padėtis, kuomet buvo prarastas netikėtas taškas, gali kainuoti šiai ekipai labai daug.

  BOTTOM 1 Pogrupis    
 1. Lyderiai 5 : 3 + 46
 2. KrepsinioNaujienos.eu 5 : 4 + 18
 3. Žiemgala 4 : 5 - 22
 4. Ką vakare ? 2 : 7 - 31
 5. Šernai 0 : 9 - 319
 
  BOTTOM 2 pogrupis    
1. MinciuVerpetas.eu 5 : 3 + 11
2. LPK Liberna - G. Kraštas 5 : 4 - 48
3. KK Luksara 4 : 5 - 7
4. Svajonių turintys 3 : 6 - 12
5. www.begikams.lt 1 : 8 - 180

 


"BC S&P" atkakliai kaunasi dėl PLAY-OFF kelialapio

 

BOTTOM 3 ir BOTTOM 4 pogrupiai

BOTTOM 3 grupės viršūnėje ir toliau išlieka "BC Internationale", kuri po labai atkaklios kovos tik pačioje susitikimo pabaigoje įveikę "BC Unity" klubą 78:72. Šeštoji pergalė leidžia klubui jaustis ramiau kaunantis dėl pirmos vietos, tačiau atsipalaiduoti užsieniečiams dar tikrai neleis "Bekupė / vezumalkas.lt" kolektyvas 61:44 palaužęs tuos pačius "BC Unity". Trečioje vietoje kol kas rikiuojasi "Avedus", labai svarbioje turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje 74:69 nugalėję "arBentNumanei.eu" vyrukus. Ši pergalė leido komandai nuo varžovų atitrūkti dviem pergalėmis, tačiau visai realus variantas, jog antrojo rato tarpusavio akistata taps lemiama kelialapių į PLAY-OFF varžybas dalybose. "BC Unity", panašu, jau gali taip pat ramiai ruoštis ateities kovoms bei pabandyti kokį kartą kitą įkąsti pogrupio favoritams.

"BOTTOM 4" pogrupyje dėl pirmosios pozicijos veikiausiai kausis "BC S&P", turinti 6-ias, bei "Lewben Group", turinti 5-ias pergales. Pagirių krepšininkai antrame rate jau spėjo pasidžiaugti ir pergale, kuomet namuose 56:44 įveikė "Egzistencinius klausimus". Likusių komandų taikinys - trečioji vieta, kuri suteikia šansą dar dalyvauti PLAY-OFF varžybose. Kol kas joje - tris pergales iškovojusi "Sudervė TEAM", tačiau žemiau žengianti "M.K.Č." turi vos vienu laimėjimu mažiau. Dar per tokį pat žingsnelį atsilieka ir "Egzistenciniai klausimai", tik jie jau spėjo patirti pirmą pralaimėjimą antrame čempionato etape, todėl būtent jų padėtis pogrupyje kol kas ir yra sudėtingiausia.

  BOTTOM 3 Pogrupis    
1. BC Internationale 6 : 3 + 105
 2. Bekupė / vezumalkas.lt 5 : 4 + 71
 3. Avedus 4 : 5 + 27
 4. arBentNumanei.eu 2 : 7  - 50
 5. BC Unity 0 : 10 - 155
 
  BOTTOM 4 pogrupis    
1. BC S&P 6 : 3 + 38
2. Lewben Group 5 : 3 + 75
3. Sudervė TEAM 3 : 5 - 23
4. M.K.Č. 2 : 6 - 44
5. Egzistenciniai klausimai 1 : 8 - 172

 


Mantas Jankevičius (juoda apranga) ne tik vilki "www.naudinga.eu" marškinėlius, tačiau ir gina VKL II Lygos "Sky Gym" komandos garbę

 

 

"www.naudinga.eu" kolektyvas pirmame čempionato etape pasirodė sėkmingai ir sugebėjo prasimušti į TOP 10 divizioną. Prie šio rezultato nemažai prisidėjo ir puikius asmeninius rodiklius demonstravęs Mantas Jankevičius. Šiame interviu kviečiame su Mantu susipažinti iš arčiau ir pažiūrėti, kaip jam sekasi krepšinio pasaulyje.

 

Mantai, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Kadangi augau atokiau nuo miesto ir nebuvo galimybės lankyti krepšinio treniruočių, tai viskas prasidėjo „kiemo lygoje“. Turėjau vyresnį brolį, prieš kurį tekdavo žaisti, tad natūralus noras kažką pasiekti ir pranokti susiformavo jau nuo mažų dienų, o pats krepšinis, kaip žaidimas, įtraukė iškart. Vėliau 11 bei 12 klasėje, gavus vairuotojo pažymėjimą atsirado galimybė pasitreniruoti individualiai su treneriu, bei du sezonus sužaisti Tauragės krepšinio lygoje. Tad mėgėjų lygoje mano debiutu reiktų laikyti 2008-2009m. sezoną.

 

Kuris iš trenerių tau, asmeniškai, davė daugiausiai ir kodėl?

Nesunku atsakyti į šį klausimą - tai pirmasis mano treneris, jam teko mane mokyti visko nuo pagrindų. Pamenu tuomet lankiau treniruotes su 4-5 metais jaunesniais vaikinais (man tuo metu buvo 18m.), tad tekdavo ne tik elementarius krepšinio elementus mokytis, bet ir teoriją apie krepšinį, visus aikštės matmenis ir pan.

 

Sezoną pradėjai „Sky Gym“ komandoje VKL III Lygoje, tačiau dabar rungtyniauji ir EKO Lygoje. Kodėl persikėlei ir į žemesnį VKL divizioną ?

Situacija buvo labai paprasta - tiesiog norėjosi daugiau žaidybinės praktikos. Rungtyniaujant vienoje komandoje sezono metu pasitaiko didesnių pertraukų, kurių metu prarandi žaidimo ritmą, to nesinorėjo, todėl pradėjau ieškoti dar vienos komandos. Šiuo klausimu padėjo nepailstantis VKL žmogus - Jonas Staniulis, kuris pasiūlė rungtyniauti EKO lygoje ir kadangi tuo metu nebuvau sudominęs jokios kitos komandos, tad priėmiau kvietimą ir nesigailiu to padaręs.

 

www.naudinga.eu ekipoje renki net po 31 naudingumo balą, tačiau  dar įspūdingiau atrodo atkovotų kamuolių statistika. Kaip jauti, kada sugriebti atšokusį kamuolį ?

Visuomet stebiu kamuolį, kai atliekamas metimas, būnant netoli krepšio gan aiškiai matoma ar metimas per stiprus, ar per silpnas, na o po to truputis fizikos ir galima nuspėti jo atšokimo trajektoriją. Žinoma manau, jog turiu ir taip vadinamą „uoslę“ kamuoliui.

 

Ar patirtis aukštesnėse lygose suteikia privalumų prieš varžovus EKO Lygoje?

Turbūt reiktų atsakyti, kad ir taip ir ne. EKO lygoje žaidžia tikrai nemažai pajėgių krepšininkų, kurie jau išaugę šios lygos marškinėlius, tad nėra kiekvieną vakarą lengva žaisti prieš varžovus. Žinoma, su silpnesnėmis komandomis patirtis tikrai praverčia ir prieš juos žaisti kur kas lengviau.

 

Kuriame klube rungtyniauti patinka labiau ir kodėl ?

Negalėčiau išskirti kurio nors vieno klubo, visur savi pliusai ir savi minusai. „SkyGym“ klube žaidžiu antrą sezoną, su kai kuriais žaidėjais esu pažįstamas ir ilgiau, tad ten - visi savi. Žinoma, netrūksta ir ginčų, bet kur jų šiais laikais nebūna. "www.Naudinga.eu" klube iš karto priėmė kaip seną pažįstamą, atmosfera puiki, o labiausiai patinka šiame klube tai, kaip kovingai kiekvienose rungtynėse jie žaidžia.

 

„www.naudinga.eu“ pateko į TOP grupę ir užsitikrino vietą PLAY-OFF etape. Kokie tolimesni ekipos planai ir tikslai pirmenybėse?

Artimiausi planai - kuo sėkmingiau pasirodyti antrame etape ir kuo aukščiau pakilti grupėje. Apie atkrintamąsias dar negalvojame, nes dar tikrai neaišku, kaip išsidėstys atkrintamųjų tinklelis. Žinoma, stengsimės nueiti kuo toliau ir lengvai pergalių neatiduosime. Aiškaus tikslo kaip ir nesame užsibrėžę, bet manau, jog finalo ketvertas būtų puikus pasiekimas mūsų komandai.

 

Kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ?

Gimtajame mieste dėl savo inicialų buvau gavęs pravardę "MJ", bet ji man ne itin patiko, nes net ir mėgėjų lygyje tokių aukštumų nebuvau pasiekęs. O šiame sezone „SkyGym“ komandos nariai pradėjo vadinti mane "Rodmanu", dėl kovingumo ir atkovotų kamuolių skaičiaus.

 

Ar dažnai stebi rungtynių arbitrų darbą ? Gal turi kažkokį vieną savo favoritą, kurį įvardintum geriausiu teisėjų mėgėjų lygose?

Su rungtynių arbitrais tenka susidurti tik varžybose, atskirai jų darbo nestebiu, taip pat manau, kad tikrai su nedidele dalimi iš jų dar teko susidurti, nes nesu sužaidęs labai daug rungtynių VKL. Vieno favorito tikrai neturiu, bet man asmeniškai profesionalumą pavyzdį rodo Vytis Penelis, Mindaugas Žilinskis, Vitalijus Mižigurskis, Justas Katauskas. Žinoma pasitaiko ir tokių, kaip aš vadinu, atsainių teisėjų, kurie atrodo, kad atėjo tik atbėgioti, bet bendrai paėmus reikia pasidžiaugti teisėjų darbu - didžioji dalis jį atlieka tikrai tinkamai.

 

Kiekvienam krepšininkui būna neparankų varžovų, kurie iš EKO Lygos žaidėjų neparankiausi asmeniškai tau ? Prieš kuriuos žaisti sudėtingiausia ir kodėl ?

EKO lygoje sužaidžiau tik 4 rungtyness, tad sunku kažką išskirti, juo labiau, kad žaidėme prieš komandas, kurios nepasižymi galinga priekine linija.

 

Kas realiausi kandidatai į VKL EKO lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl?

Su EKO lygos komandomis nesu labai gerai susipažinęs, bet išskirčiau „MKK“ klubą, nors juos ir įveikėme, bet iš pažiūros atrodo puikiai sukomplektuota komanda, su keletu individualiai stiprių žaidėjų. Manau jie vieni favoritų laimėti EKO lygą.

 

Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

Pirmas pasirinkimas, manau, būtų mėgėjų krepšinio legenda -,Dainius Novickas. Būtų įdomu žaisti greta tokio universalaus ir aukštą krepšinio IQ turinčio žaidėjo. Antrasis būtų Gediminas Povilauskas. Manau šalia tokio aukštaūgio man , žaidžiančiam 4 numeriu, atsirastų daug erdvės.

 

Kokį įsivaizduotum save po dešimties metų ?

Na jau būsiu veteranas krepšinyje, tad turbūt save įsivaizduočiau ramiai paskutinius sezonus žaidžiantį veteranų lygoje.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams palinkėsiu pergalingų, kovingų, bei sveikų  metų, o VKL lygai -  toliau augti ir taip pat kokybiškai, kaip ir dabar, atlikti savo darbą.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009