Tarpušvenčio apžvalgos: 3-osios lygos "D" grupė

2017-01-01

Įdomios dvikovos vyksta 3-čiosios lygos "D" grupėje. Čia galime pamatyti ir tokius praeityje garsius krepšininkus kaip Saulius Kuzminskas ar Donatas Sabaliauskas. Kviečiame susipažinti su visais šio sezono pakilimais ir nuopuoliais šioje grupėje. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-14-priessezonines-apzvalgos-3-lyga-d-grupe-5516
1. BC DUV REKLAMA    
Šešių žaidėjų junginys kol kas užtikrintai veda komandą į pergales. Labai svarbus šiame šešetuke yra Donatas Sabaliauskas, kuris ne tik gali neblogai rungtyniauti, tačiau ir įveda griežtą tvarką komandos viduje. Geriausią savo sezoną kol kas žaidžia Dovydas Lopetaitis. Tuo tarpu Tomas Melnikavičius kol kas yra daugiausiai iš priešininkų kamuolių perimantis visos 3-čiosios lygos žaidėjas. Nemažą indėlį į komandos rezultatus įneša ir Gedas Vitkauskas, Mindaugas Sutkus bei Augustas Meškauskas. Aišku ir atsarginiai šios ekipos krepšininkai gali bet kada soližiai sužaisti. Ne vienas jų savo pajėgumą spėjo įrodyti praėjusio sezono metu. Drąsiai galime "BC DUV Reklamą" priskirti prie vienų iš rimčiausių pretendentų iškovoti medaliams. 

"BC DUV reklama" komandos lyderis Dovydas Lopetaitis žaidžia savo sėkmingiausią sezoną karjeroje

2. AGMEKA    
Taikliausią lygos dvitaškininką (73,3%) Eimantą Kašelionį savo gretose turintis "Agmekos" klubas kol kas labai tvirtai įsitaisė antrojoje turnyrinės lentelės vietoje. Prie komandos pergalių daugiausiai prisideda du mobilūs aukštaūgiai - Adomas Gricius ir Jonas Špokas. Puolimą ir, ypač, gynybą puikiai sucementuoja vidurio puolėjas Andrius Baronas. Taip pat svarbūs klubo rotacijoje yra Deividas Baltrušaitis, Povilas Ančiukaitis, Žygis Palaitis ir Eimantas Galkevičius. Greitą krepšinį propoguojanti ir labai kamuoliu tarpusavyje dalintis mėgstanti (vid. 19,9 rez. perd.; 2 vieta visoje 3-čiojoje lygoje) komanda kol kas sėkmingai įrodinėja, jog turi visas galimybes prasibrauti net į patį finalinį ketvertą. Įdomu tai, jog abu šio sezono pralaimėjimus "Agmeka" patyrė įdentišku rezultatu - 60:63.    

Adomas Gricius puikiai pritampa prie žaibiško "Agmekos" diktuojamo žaidimo tempo

3. VAIKINAI    
Mindaugo Kraujalio, Vaido Petrulionio ir Arūno Mačiulio trijulė atvedė "Vaikinų" komandą į trečiąją vietą "D" grupėje prieš prasidedant 2017-tiems metams. Įdomu tai, jog visiškai neįveikiamas šiai galingai ekipai pasirodė "BC DUV reklama" klubas, kuriam abudu kartus šį sezoną "Vaikinai" pralaimėjo triuškinančiais skirtumais. Šiuo metu "Vaikinai" yra antra geriausiai tritaškius metanti komanda 3-čiojoje lygoje ir prie to daugiausiai prisideda tų pačių Mindaugo Kraujalio ir Vaido Petruliono tandemas. Abu šie krepšininkai iš tolimų distancijų atakuoja geresniu nei 40% taiklumu, o Vaidas Petrulionis neretai mėgsta išmesti tritaškius metru ar net daugiau nutolęs nuo tritaškio linijos. Siekti geresnių rezultatų reikalingas didesnis priekinės linijos indėlis. Solidžiau sužaidus aukštaūgiams, galime tikėtis ir solidesnių komandos rezultatų.  

Vaidas Petrulionis (su kamuoliu) - vienas pavojingiausių 3-iosios lygos snaiperių

4. KK SINANO KEBABAI    
Prieš sezoną šiam klubui buvo prognozuojama vos 8-toji vieta po reguliaraus sezono, tačiau jaunieji krepšininkai nepaisė nepalankių sau spėjimų ir metus pabaigė garbingoje ketvirtojoje pozicijoje. Jauną ir energingą komandą į priekį veda snaiperių desantas: Rokas Klabis, Justas Tilvika, Matas Strioga ir Lukas Jonkus. Įdomu yra tai, jog vienintelis iš šių krepšininkų Rokas Klabis (naudingiausias ir rezultatyviausias "Sinano Kebabai" ekipos narys) žaidžia gynėjo pozicijoje. Tiesa visi šie krepšininkai gali būti pavojingi net tik iš trijų taškų distancijos. Komanda pirmojoje sezono pusėje nei vienam priešininkui nepralaimėjo triuškinančiu skirtumu ir tai parodo, jog "KK Sinano Kebabai" gali deramai pasipriešinti bet kuriam varžovui. 

Rokas Klabis - pagrindinis "Sinano Kebabų" ekipos vedlys į pergales

5. SKYGYM    
Gerokai tarpsezoniu patobulėjęs ir poziciją iš gynėjo į sunkujį kraštą pakeitęs Mantas Jankevičius iškarto pradėjo demonstruoti puikius statistinius rodiklius ir tapo "Skygym" lyderiu. Gana sėkmingai kol kas Mantui atakuoti varžovų krepšį padeda Giorgi Mačavariani, Ernestas Varakauskas ir Justas Meidus. Visgi komanda dar negali išsikapstyti iš neigiamo pergalių pralaimėjimų balanso, o tą daugiausiai įtakoja retas Pauliaus Maciulevičiaus (2 rungt.), Remigijaus Guigos (4 rungt.) ir jau minėto Justo Meidaus (4 rungt.) lankomumas. Norėdami siekti aukštesnių tikslų "Skygym" turėtų susitvarkyti krepšininkų lankomumą, kadangi ant popieriaus sudėtis yra tikrai pajėgi, tačiau kol kas tas pajėgumas tikrai toli gražu nėra deramai išnaudojamas. 

Pozicijos pakeitimas tarpsezoniu Mantui Jankevičiui (nr. 23) buvo labai naudingas

6. SAFETYSTYLE    
Nors šioje komandoje rungtyniauja ir pats Saulius Kuzminskas, tačiau statistiškai kol kas daugiausiai išsiskiria Rokas Mackevičius, kuris per 5 rungtynes vidutiniškai pelno 28,2 taško ir yra rezultatyviausias 3-čiosios lygos žaidėjas. Puikus Roko žaidimas teigiamai įtakoja visos ekipos žaidimą. Rokui esant aikštelėje komanda laimėjo 4 iš 5 rungtynes. Kai Roko nebuvo, klubas pralaimėjo visus tris susitikimus. Rokui ir Sauliui komandoje geriausiai talkina: Vilius Pakalniškis, Paulius Maciulevičius, Vytautas Ostraukas ir Marius Kliokys. Prieš sezoną prognozavome, jog ši ekipa taps grupės nugalėtojais, tačiau kol kas ją matome įsitaisiusią grupės viduriuke. Ne vienas šio klubo krepšininkas praeityje yra sportavęs rimčiau, todėl, greičiausiai, žino, kada svarbiausia įgauti optimalią sportinę formą, ir laukia tinkamos akimirkos.  

Rokas Mackevičius (atlieka metimą) - rezultatyviausias 3-iosios lygos žaidėjas

7. LENTVARIS    
Kontrastingiausiai šis sezonas klostosi "Lentvario" komandai. Lentvariškiai startavo net trejomis pergalėmis iš eilės, tačiau iškarto po to sekė šeši pralaimėjimai ir metai buvo pabaigti liūdna gaida. Komandą į priekį kol kas vesti bando senbūviai Evaldas Jurevičius, Martynas Mackevičius, Paulius Zapolskas ir Marius Sabonis bei klubo naujokas Romuald Šepet. Komanda gana daug kartų klysta (vid. 21,1 klaid.) ir, norint sugrįžti į pergalių kelią, būtinai reikia ši rodiklį gerokai sumažinti. Nors "Lentvaris" šiuo metu yra septintojoje pozicijoje, tačiau su antrajame rate su persekiotojais ("KK Jurgenborgas" ir "Bebrusai") teks žaisti išvykoje, o svetimoje aikštelėje be savo sirgalių palaikymo laimėti bus kur kas sudėtingiau.  

Lentvariškiai metus pabaigė liūdnomis nuotaikomis

8. BEBRUSAI    
Praėjusį sezoną 9 rungtynes laimėję ir 13 pralaimėjimų patyrę "Bebrusai" kol kas gerokai atsilieka nuo pernykščio rezultato. Blankesnį žaidimą, greičiausiai, įtakoja dviejų iš praėjusio sezono lyderių Ovidijaus Juonio ir Edgaro Binkio netektis. Šią spragą bando užpildyti klubo senbūviai Tomas Vaičiulėnas ir Evaldas Pieslys bei naujokas Mindaugas Jankūnas. Retokai rungtynėse lankosi ir kol kas labai blankią sportinę formą demonstruoja ilgametis ekipos lyderis - Giedrius Junevičius. Ne ką dažniau ir efektyviau rungtyniauja klubo naujokas Andrėjus Šabanas, iš kurio ne tik lygos apžvalgininkai, tačiau, greičiausiai, ir komandos draugai tikėjosi svaresnio indėlio. Sezonas dar nepasibaigė ir tikrai daug kas tiki, jog "Bebrusai" dar parodys savo tikrąjį pajėgumą.

Tomas Vaičiulėnas - vienas iš šio sezono "Bebrusų" lyderių

9. KK JURGENBORGAS    
Įspūdingas Ugniaus Stulginsko žaidimas kol kas nepadeda "KK Jurgenborgo" komandai judėti pergalių link. Du komandos naujokai, Aivaras Paukštė ir Marius Prisevičius, kol kas individualiai atrodo itin solidžiai ir iš visų jėgų bando kompensuoti universaliojo praėjusio sezono komandos lyderio Anžėjaus Butkevičiaus netektį. Greičiausiai, komanda treniruočių metu ne itin daug laiko skiria komandinio žaidimo tobulinimui, todėl ir pergalės kol kas atvykti nesiskubina. Komanda mėgsta kietai gintis ir pakankamai dažnai prasižengia, tačiau ir ši taktika nepasiteisina. Vertėtų atkreipti dėmesį ir į labai stipriai suprastėjusį Mindaugo Kalinausko žaidimą. Padėtis kol kas yra labai bloga. Jeigu niekas nepasikeis, derėtų pagalvoti apie ateinančio Pavasario čempionato Iššūkio taurę, kurioje "KK Jurgenborgas" galėtų puikiai reabilituotis.

Ugnius Stulginskas (atlieka metimą) kol kas rungtyniauja labai solidžiai, tačiau tai jo komandai kol kas pergalių siekti nesiseka

 

Tarpušvenčio apžvalgos: 3-osios lygos

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009