3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2016-12-07

Ši savaitė VKL III Lygos Lemon Gym Taurės dalyviams bei gerbėjams ir vėl nepagailėjo dvikovų. Sužaista net 18 susitikimų, tačiau komandų, laimėjusių du kartus šį kartą nebuvo. Nesėkmingiausiai per paskutines septynias dienas rungtyniavo du kartus pralaimėjęs "KK Žaibo" klubas, kurio padėtis turnyrinėje lentelėje ir toliau išlieka labai silpna. O kaip pergalėmis pasidalino kitos ekipos kviečiame susipažinti tradicinėje trečiadienio VKL III Lygos apžvalgoje. 

 

"A" ir "B" pogrupiai

"A" pogrupyje svarbiausiu maču praeitą savaitę be jokios abejonės buvo "Radvilų" ir "Elektrėnų PGT" susitikimas, kurį 77:70 laimėjo aikštelės šeimininkai. Jie ir toliau išlieka lygoje nepralaimėję, taip beveik užsitikrindami pirmąją vietą pogrupyje po pirmojo rato. Pergalė dar svarbi ir tuo, jog kartu laimėdami "Radvilai" atotrūkį prieš tiesioginius savo priešininkus padidino iki 2-jų pergalių. Kartu su Elektrėnų ugniagesiais - gelbėtojais tokį pat pergalių bei pralaimėjimų balansą turi ir paskutinę savaitę nerungtyniavusi "United Sharks" ekipa. Toliau turnyrine lentele sėkmingai kyla "Melingos Keliai", kurie iškovoja antrą pergalę paeiliui ir pasiekia 5-tą pogrupio laiptelį. Sėkmingai startavęs "Elektrėnų Centauras" jau tik šeštas, o jei šiandien pralaimės miesto derbį "PGT" klubui, kris dar žemiau. Jiems įkandin kvėpuoja antrą pergalę pasiekęs "OPK - Elpinos" klubas, svečiuose net 95:52 sutriuškinęs kaimynus iš "KF Trigubo dublio". Vis dar be pergalių lieka tik "Socialinių mokslų kolegija", kuriai pirmoji čempionato dalis, atrodo, labai sunki. Pagrindinėmis artimiausios savaitės dvikovomis reiktų įvardinti šio vakaro Elektrėnų derbį, taip pat įdomu gali būti ir "Radvilų" - "OPK Elpinos" dvikovoje, kurioje jaunieji svečiai bandys tapti pirmąja komanda, nugalėjusia pernykščius EKO Lygos čempionus. Tokiu atveju prasitęstų klubo pergalių serija ir būtų puiki galimybė kabintis pirmojo penketuko link.

"B" pogrupio viršūnėje ir toliau išlieka du klubai, žengiantys koja kojon. Po šešias pergales kol kas iškovojo "BC Versus" bei "BC Irsana" ir lenktynės, kuris pirmesnis suklups, persikelia dar vienam turui į priekį. Būtent šiandien vakare ir sužinosime, kurie yra verti vadintis pogrupio lyderiais lygiai po septynių dienų, nes ekipos susitiks tarpusavyje. Trečioje pozicijoje ramiai įsitaisiusi "MRU" komanda, atsiliekanti nuo abiejų favoritų pogrupyje jau 2 pergalėmis, tačiau prie jų visiškai priartėjo ir "BC Vilniaus" klubas, tęsiantis sėkmingą savo pergalių seriją. Dabar ji - jau keturi laimėjimai paeiliui ir penktasis varžovas vilniečių kelyje bus tikrai įveikiama "Stress Off" komanda. Po nesėkmingos rungtynių serijos atsitiesė ir "BC Šalčininkai", svečiuose palaužę ką tik minėtą "Stress Off" klubą, žengiantį laipteliu žemiau. Savojo žaidimo niekaip neatrandantys "Dagos" trečiąją sezono pergalę VKL III Lygoje bandys iškovoti sekmadienį žaisdami prieš "Stress Off". Labiausiai vis dar nesiseka "KK Žaibui", laimėjusiam vos kartą, bei nei kartą pergalės jausmo dar neptyrusiems "Mėgėjams". Artimiausia autsaiderių taikinyje - "BC Irsana", todėl labai realu, jog pirmą ratą laimėti gali ir nepavykti.

  "A" Pogrupis    
1. Radvilai 6 : 0 + 159
 2. Elektrėnų PGT 5 : 2 + 137
 3. United Sharks 5 : 2 + 45
 4. Joniškio Baldai 4 : 4 + 2
 5. Melingos Keliai 3 : 3 + 37
 6. SK Centauras 3 : 3 + 8
7. OPK - Elpina 2 : 3 + 41
8. KF Trigubas Dublis 1 : 7 - 182
9. Socialinių MK 0 : 5 - 247
 
  "B" pogrupis    
1. BC Versus 6 : 0 + 115
2. BC Irsana 6 : 0 + 101
3. MRU 4 : 2 + 18
4. BC Vilnius 4 : 3 + 24
5. BC Šalčininkai 4 : 3 - 10
6. Stress Off 2 : 4 - 20
7. Dagos 2 : 4 - 37
8. KK Žaibas 1 : 6 - 53
9. Mėgėjai 0 : 7 - 138

 


Giedrius Pikturna (su kamuoliu) kartu su "United Sharks" kol kas yra tarp pogrupio lyderių

 

"C" ir "D" pogrupiai

Labai svarbi dvikova praeitą savaitę "C" pogrupyje vyko Rudaminoje, kuri vietos "SK Skaidiškių" kolektyvas net 71:45 sutriuškino taip pat iki tol nepralaimėjusius "SK Želvos" vyrukus. Toks didelis skirtumas rungtynėse kiek nustebino ir dabar "SK Želvai", norint antrame rate atsirevanšuoti, teks atlošti net 26 taškų deficitą. Reabilituotis "SK Želva" sugebėjo namų rungtynėse, kuriose 66:61 įveikė Senųjų Trakų "Vilties" klubą. Šis rezultatas leido jiems išlikti antroje pogrupio pozicijoje. Tuo tarpu "Viltis" Senuosiuose Trakuose jau buvo 88:51 sudorojusi "Meškas" ir galėjo savo turnyrinę padėtį pasigerinti dar labiau. Tačiau taip nenutiko ir "Vilties" krepšininkai kol kas žengia su trimis laimėjimais. Antroje vietoje išliko rungtynių paskutinę savaitę neturėjęs "BC Salininkų" klubas, kuris artimiausioje akistatoje išbandys Rudaminos komandos namų aikštelės parketą. Jeigu laimėti pasisektų salininkiečiams, pogrupyje lyderiautų trys komandos, pralaimėjusios vos po kartą. Kitu atveju "SK Skaidiškės" jau dabar užsitikrintų pirmojo rato lyderių poziciją. Gerokai savo pozicijas suprastino "KK Kuršėnai" 61:70 savo tvirtovėje nusileidę "Brasos - baldų furnitūros" vyrukams. Toks rezultatas lėmė, jog ekipos dabar turi po lygiai pergalių, o pralaimėjimų grafoje - "Brasos" pranašumas. Pačioje apačioje pasikeitimų neįvyko - "Snackbox.lt" pralaimėjo dar kartą ir kartu su taip pat vieną pergalę turinčiu "Naujininkų kiemų" dalinasi priešpaskutinę poziciją.

"D" grupėje šventė pagaliau atkeliavo ir į "KK Jurgenborgo" kiemą. Ekipa iškovojo pirmą sezono pergalę namuose 77:71 nugalėdama "Safetystyle". Nors šis laimėjimas dar neleidžia kilstelti iš paskutinės pozicijos, atsiranda vilčių, jog komanda palaipsniui gerins savo žaidimą ir antrame rate taps rimtu varžovu bet kuriam priešininkui. Svarbią pergalę turnyrinės lentelės kaimynų susitikime iškovojo "Agmeka" 84:73 palaužusi "KK Sinano Kebabus". Toks rezultatas leidžia ekipai išsilaikyti antroje pozicijoje, atsiliekant tik nuo 7 kartus laimėjusių "BC DUV Reklamos" vyrukų. Puikiai sezoną pradėję "Lentvario" krepšininkai pralaimi jau antrą kartą paeiliui, dabar - 66:79 pogrupio lyderiams šiauliečiams. Nepaisant to pagal prarastus taškus lentvariečiai dar žengia treti, tačiau jiems į nugaras jau kvėpuoja vis labiau įsižaidžiantys "Vaikinai". Jų sąskaitoje paskutinę savaitę pergalė svečiuose prieš "Sky Gym" 90:81 ir ketvirtoji pozicija turnyrinėje rikiuotėje. Per artimiausias dienas tikras išbandymų maratonas lauks "Lentvario" komandos, kuri svečiuose žais prieš "Agmeką", o po to išbandys dar ir "Safetystyle" pajėgumą. Būtent tuomet ir galima bus daryti išvadas apie realius "Lentvario" planus pirmenybėse.

  "C" Pogrupis    
1. SK Skaidiškės 7 : 0 + 165
 2. SK Želva 6 : 1 + 68
 3. BC Salininkai 6 : 1 + 123
 4. Viltis 3 : 4 + 38
 5. BRASA / G 7 Sportas 3 : 4 + 4
 6. SK Meškos 3 : 5 - 130
7. KK Kuršėnai 3 : 5 - 77
8. Snackbox.lt 1 : 6 - 88
9. Naujininkų kiemas 1 : 7 - 103
 
  "D" pogrupis    
1. BC DUV Reklama 7 : 0 + 163
2. Agmeka 4 : 1 + 29
3. Vaikinai 4 : 3 +  15
4. Lentvaris 3 : 2 - 8
5. KK Sinano Kebabai 3 : 3 - 5
6. Safetystyle 3 : 3 - 18
7. Bebrusai 1 : 4 - 41
8. Sky Gym 1 : 5 - 33
9. KK Jurgenborgas 1 : 6 - 102

 

Danielius Daškevič (meta į krepšį) kartu su komandos draugais iš "KK Jurgenborgo" švenčia pirmą pergalę

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

 

Mantas Dockus (C) ("SK Meškos") - 2 rungt.,28 min., 18.5 tšk., 13 atk.k.

Čempionate kiek buksuojantis "SK Meškų" kolektyvas pasistiprino tikru monstru - ekipą papildė 2.00m. ūgio bei 126kg. svorio vidurio puolėjas Mantas Dockus. Pirmuose dviejuose susitikimuose jis buvo labai solidus pagalbininkas po krepšiu, o vienose rungtynėse net padėjo iškovoti ir reikalingą pergalę. Beveik nekyla abejonių, jog toks pasikeitimas komandai išeis į naudą ir jos laimėjimų grafoje atsiras dar ne viena puiki pergalė antrame pirmenybių rate.

Tomas Aleksiūnas (SF) ("Safetystyle") - dar nežaidė.

"Safetystyle" vadovų dabartinis komandos žaidimas tikrai netenkina. Būtent dėl to nuspręsta prie ekipos pakviesti prisijungti ir puolėją Tomą Aleksiūną. Savo karjeroje jis itin stipriose komandose nerungtyniavo, o iš žinomesnių galima būtų išskirti nebent "Biovela Group", tačiau ir tai buvo labai senai. Greičiausia, jog Tomas pasitelktas siekiant gerinti rungtynių lankomumą ir taip užkamšyti atsirandančias neatvykstančių žaidėjų spragas, todėl vargu, ar jis taps ekipos lyderiu. Tačiau siekti teigiamų rezultatų Tomas tikrai yra pajėgus. 

 

SAVAITĖS INTERVIU

Dominykas Razgūnas yra puikiai pažįstamas jaunajai krepšininkų mėgėjų kartai. Jis rungtyniauja ne vienoje komandoje, o vien VKL pirmenybėse spėja atstovauti "OPK - Elpinai" ir II-oje, ir III-ioje lygoje. Kaip susiklostė Dominyko krepšinio kelias ir kuo gali pasidžiaugti krepšininkas kviečiame paskaityti šios dienos interviu su šiuo "OPK - Elpinos" žaidėju.

 

Dominykai, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Viskas prasidėjo labai paprastai - 8 metų pradėjau lankyti krepšinio mokyklą.


Krepšinio paslapčių mokeisi VKM‘e. Kokie prisiminimai iš ten ir kas iš trenerių paliko didžiausią įspūdį?

Didžiausius įspūdžius paliko vasaros stovyklos. Didelę naudą davė tai, kad turėjau kelis trenerius, kurie buvo skirtingų charakterių ir skirtingų dėstymo principų.


Studijuoji VGTU, ar nebandei patekti į šio Universiteto krepšinio komandą?

Studijų metu buvau keliose treniruotėse, tačiau tuo pačiu žaidžiau kitoje komandoje mėgėjų lygose ir žaisti per kelias ekipas nebuvo laiko, o tai ir pakenktų mokslams.

 

Anksčiau žaidei „Big Nuts“ komandoje, tačiau ekipos tokiu pavadinimu nebeliko. Koks jos likimas? 

Sukurta nauja oficiali komanda su rėmėjais ir jų pavadinimu. Pagrindiniai komandos žaidėjai liko tie patys, kaip ir praeitame klube. 

 

Šiemet nusprendėte rungtyniauti net per du VKL divizionus. Kaip skiriasi VKL II ir VKL III lygos pajėgumai?

Kol kas lengviau sekasi žaisti trečiame divizione.

 

Ar ne per daug rungtynių, kuomet rungtyniauji dviejuose čempionatuose?

Šiam momentui ne per daug, nes susitarus su Vilniaus krepšinio lygos organizatoriais rungtynės nesidubliuoja.

 

Kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ?

Mano pravardė kilo iš pavardės sutrumpinimo - Razga, tačiau paskutiniu metu komandžiokai dažniausiai į mane kreipiasi vardu.


Kokius tikslus VKL pirmenybėse kelia komanda tiek VKL II, tiek ir VKL III Lygoje?

Pagrindinis tikslas yra suburti komandą, kurios nariai būtų suinteresuoti žaisti kuo ilgiau kartu ir pasiekti kuo geresnių rezultatų abiejose lygose.


Rungtynėse Vievyje pelnei savo 1000-ąjį tašką VKL pirmenybėse. Ar žinojai šį faktą ir ar jis tau asmeniškai ką nors reiškia?

Ne, nežinojau, man svarbesni komandos rezultatai ir pasiekimai, nėi mano asmeniniai. Bet labai gerai, kad yra vedama tokia statistika ir yra galimybė analizuoti savo žaidimą.

 

Ar svarstytumei galimybę dalyvauti EABL – Europos Alternatyviosios Krepšinio Lygos varžybose su VKL Rinktine ?

Taip, galimybę svarstyčiau, tačiau viskas remiasi į laiką. Kadangi dalyvauju dviejose lygose, dirbu ir dalyvauju turnyruose, laiko lieka mažai arba gali tiesiog susidubliuoti rungtynės.

 

Kas realiausi kandidatai į VKL III lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl? 

Šiemet labai daug stiprių ir čempionų titului pajėgių komandų, todėl prognozuoti sunku. Nemažą įtaką turi sėkmė, dalyvių traumos, komandos narių susižaidimas.

Kol kas nerandate savojo pergalingo žaidimo, ko trūksta ?

Komandos narių susižaidimo. Kiekvienas nori būti lyderiu ir tai labai tempia komandą žemyn. Dažnai žaisdami neišnaudojam savo galimybių, nesinaudojam priešininkų trūkumais, kurie kartais būna labai akivaizdūs.


Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

Žygimantą Čiurinską, mūsų komandos trenerį, kadangi jis yra stiprus žaidėjas ir pradžioje buvo komandos narys, bet turi trūkumą - labai emocingas (šypsosi). Taip pat - Roką Gasparaitį, nes praėjusiame sezone žaidėme vienoje komandoje ir man labai patiko jo nesavanaudiškas žaidimo stilius, noras laimėti ir įdedamos pastangos. 

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams linkiu draugiško žaidimo, sėkmės, sezono be traumų ir nepamiršt, kad žaidžiam mėgėjų lygoje. VKL lygai - plėtros ir įdomių varžybų.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009