EKO Lyga - savaitės apžvalga

2016-12-01

Šią savaitę dėl startuojančios VKL - Vilniaus savivaldybės taurės lygoje sužaista gan mažai rungtynių. Kaip yra žinoma, net 22 Eko lygos - Daivilva Taurės komandos iš 30 žaidžia pirmame šios taurės etape. Dauguma lygos komandų susitinka tarpusavyje, o kelioms teko galimybė pasitikrinti jėgas su Įmonių ir Lietuvos draudikų lygos komandomis. Tad ekipoms yra galimybė patobulėti, pagerinti tarpusavio supratimą su galbūt potencialiomis varžovėmis kitame Eko lygos etape, o gal pavyks palypėti ir aukščiau, nei tai pavyko pernai dar šioje lygoje žaidusiam Elektrėnų "Centaurui". Keletas komandų, turėjusios intensyvų grafiką tiesiog šią savaitę gavo progą pailsėti nuo bet kokių rungtynių. 

 

"A" ir "B" pogrupiai

A grupėje šią savaitę sužaistos dvi rungtynės. "Šernai" namų aikštelėje susitiko su komanda iš Pagirių "BC S&P". Aikštelės šeimininkai ne visai sau būdingai geriausiai sužaidę 1 ir 3 kėlinius, kuriuos pralaimėjo 2 taškais, turėjo galimybę kabintis rimčiau į pergalę prieš vienus grupės favoritų, tačiau per didelis atsilikimas antram, o ypač 4 kėlinyje lėmė, kad "Šernai" ir toliau lieka be pergalių pralaimėję 20 taškų skirtumu. Tokį rezultatą įtakojo ir tai, kad du varžovų lyderiai A.Birulinas ir T.Mikašius sumetė 63 taškus, kas yra daugiau, nei visa "Šernų" komanda kartu sudėjus. Pagalbos šįkart iš kitų komandos draugų pritrūko puikiai puolime dirbusiam Mantui Venckui. Tikrojo savojo žaidimo neatranda nei Karolis Lavrinovičius, nei Arvydas Zadarockis, nei dar keletas žmonių, kurie galėtų mesti kiekvienose rungtynėse po dviženklį taškų skaičių. Pastebėta tendencija, kad "Šernai" žaidžia žymiai geriau prieš stiprias komandas, nei prieš tikrai įveikiamus varžovus. Kitose rungtynėse "MKK" susitiko su komanda "Avedus". Šią, vadinkim, sunkią pergalę iškovojo šios poros favoritai "MKK", kurie namų aikštelėje ir vėl turėjo problemų bei rungtynių pradžioje eilinį kartą neįvertino varžovų. Į priekį komandą kaip ir dažnai šį sezoną traukė Audrius Gustys, kuris sužaidė solidžiau, nei prieš savaitę su "www.naudinga.eu", kuri šį kartą, kaip ir kitos grupės komandos, ilsisi arba žaidžia VKL taurėje. "Avedus" liko sužaisti tik vienas rungtynes ir pakilti aukščiau esančios "www.naudinga.eu" jie turi tik teorines galimybes. Net ir laimėjus prieš reabilituotis norėsiančius "Šernus", kurie turėjo košmarišką mačą su šia komanda namuose, aplenkti lentelės kaimynus bus sunku. Apskritai šioje grupėje, jei neįvyks didelių stebuklų, komandos turėtų prieš antrą etapą išsidėstyti panašiai, kaip lentelėje yra dabar. 

B grupėje taip sužaisti du susitikimai. Viename iš jų "Žiemgala" po pratęsimo nugalėjo "Bekupė - vezumalkas.lt". Šiose rungtynėse vėl nesustabdomas buvo ,,Žiemgalos“ lyderis Ignas Cibulskas, įmetes 40 taškų ir išrašęs varžovams net 8 blokus. Iki savo taškų rekordo VKL lygose Ignui pritrūko 3 taškų. Šis žaidėjas 43 buvo įmetęs šių metų sausį žaisdamas Įmonių lygos komandoje "Skynet". Pažymėtina, kad tai buvo ir 100-osios Igno rungtynės VKL lygoje. Ne ką prastesnį pasirodymą surengė ir "Žiemgalos" narys Marius Radvila, perėmęs 10 kamuolių ir taip pagerinęs asmeninį savo perimtų kamuolių skaičių karjeroje bei šių metų čempionate, kuriame tokio rezultato dar nebuvo pasiekęs niekas. Komandai "Bekupė - vezumalkas.lt" belieka palinkėti sėkmės kitose rungtynėse. Pralaimėjusi ji paliko šansų iš paskutinės vietos pakilti "begikams.lt", kurie savo šios savaitės dvikovą pralaimėjo BC "Žiedinis raumuo" klubui ir lieka be pergalių. Darytina išvada, kad kelioms VKL vasaros lygos komandoms, kaip "begikams.lt" ar "Šernams" iš A pogrupio sunku rodyti gerą žaidimą ir pagrindiniame čempionate. Pasakyti, kad šios komandos persisotinę krepšinio būtų irgi sunku. Bėda slypi kažkur kitur, tačiau ją tegul sprendžia patys žaidėjai.

  "A" Pogrupis    
1. MKK 5 : 1 + 119
 2. BC S&P 5 : 1 + 63
 3. naudinga.eu 3 : 3 + 10
 4. Avedus 2 : 5 - 33
 5. Šernai 0 : 5 - 159
 
  "B" pogrupis    
1. BC Žiedinis Raumuo 4 : 1 + 35
2. Meridianas 3 : 1 + 39
3. Žiemgala 3 : 2 + 23
4. Bekupė / vezumalkas.lt 2 : 3 + 54
5. begikams.lt 0 : 5 - 151

 


Kartu su komanda į pirmą pogrupio vietą bent laikinai pakilo ir Rytis Stiklius ("BC Žiedinis Raumuo")

 

"C" ir "D" pogrupiai

C grupėje šią savaitę sužaistos dvi rungtynės. Jos išskirtinės tuo, kad vienas VKL įkūrėjų - Jonas Staniulis žaisdamas už Eko lygos komandą "Sudervė Team" sužaidė jau 300-ąsias savo rungtynes karjeroje marškinėlius vilkėdamas VKL varžybose. Ta proga kolegos jam padarė staigmeną - Jonas gavo dovanų specialiai papuoštą tortą. Tikimasi, kad čia bus nauja tradicija ir kiti žaidėjai, sužaidę jubiliejines rungtynes ateityje taip pat gaus prizų. O pats Jonas Staniulis kartu su komanda pasidavonojo sau pergalę prieš komandą "Svajonių turintys", būdamas antras pagal rezultatyvumą ekipoje - įmetęs 14 taškų. "Svajonių turintys" po kelių dienų dar susitiko su "KK Luksara" ir gan nerezultatyviose rungtynėse vėl pralaimėjo - 46:55. Įdomus sutapimas, jog prieš savaitę "Svajonių turintys" buvo laimėję rungtynes panašiu rezultatu - 55:42. "KK Luksarai" pritrūko 5 taškų, kad atsirevanšuotų didesniu skirtumu, nei pralošė pirmąsias šių komandų rungtynes. Kaip minėjo komandos trenerė Š.Valinskaitė, ekipa stropiai dirbo gynyboje, užtat toks ir rezultatas. Po šios savaitės rungtynių C grupėje situacija labai paini, nes visos komandos dar neprarado šansų kovoti dėl tiesioginio patekimo į TOP10 varžybas. Užtikrinčiau galbūt gali jaustis tik "Vilniaus pulsas", kuris turi 4 pergales po 6 rungtynių. Situacija šioje grupėje tokia, kad pagaliau laimėjusi "Sudervė Team“ priartėja prie šios dienos varžovų bei komandos "MinciuVerpetas.eu" per vieną pergalę ir įsijungia į kovą dėl tiesioginio kelialapio į atkrintamąsias.

D grupėje sužaistos tik vienerios rungtynės, kuriose susitiko "Lyderiai" ir "BC Unity". Pergalę po smarkiai pralaimėto trečio kėlinio šventė "Lyderiai". Po šio laimėjimo komanda atitolo dviem pergalėmis nuo ką tik įveiktų varžovų. "BC UNITY" po nesėkmės turi tik teorines galimybes pakilti iš paskutinės grupės vietos. Beje, šios komandos šią savaitę dar susitiko ir VKL taurėje ir nors šįkart šeimininkais buvo "BC Unity" pergalę ir vėl šventė "Lyderiai".

  "C" Pogrupis    
 1. Vilniaus Pulsas 4 : 2 + 21
 2. minciuVerpetas.eu 3 : 2 + 10
 3. Svajonių Turintys 3 : 3 + 10
 4. KK Luksara 2 : 3 - 21
 5. Sudervė Team 2 : 4 - 20
 
  "D" pogrupis    
1. Vilko Brolija 5 : 1 + 65
2. Lewben Group 4 : 1 + 70
3. LPK Liberna - G. Kraštas 3 : 3 - 55
4. Lyderiai 2 : 3 - 4
5. BC Unity 0 : 6 - 76

 


Adria Hernandez - vienas iš tarptautinės "BC Internationale" komandos lyderių

 

"E" ir "F" pogrupiai

E, kaip ir D grupėje sužaistos tik vienerios rungtynės. Jose susitiko "M.K.Č" ir "Blue Sharks". Pergalę nerezultatyviose ir sunkiose rungtynėse vienu tašku išplėšė "Blue Sharks". Viena iš "Blue Sharks" pergalių priežasčių - laimėta kova "po lenta". Vien "ryklių" atstovas Artūras Bielskus atkovojo 19 kamuolių, taip pasiekdamas asmeninį savo atkovotų kamuolių rekordą sezone. Šiam žaidėjui iki karjeros atkovotų kamuolių rekordo pritrūko vieno atkovoto kamuolio, nes 20 kartų tai padaryti jam buvo pasisekę VKL pavasario čempionate. Po šios pergalės "Blue Sharks" bent savaitei pakilo iki antros vietos grupėje. Tuo tarpu "M.K.Č" palieka viltis save pavyti komandai "Egzistenciniai klausimai", kuri šią savaitę nerungtyniavo.

F grupėje rungtynių taip pat nebuvo daug, nes komandos tarpusavyje sužaidė tik kartą. Jose "ArBentNumanei.eu" po banguoto žaidimo namų aikštelėje nusileido "KrepsinioNaujienos.eu" kolektyvui. Rungtynėse nesustabdomas buvo nugalėtojų lyderis Povilas Vilkas, surinkęs 26 taškus ir atkovojęs 12 kamuolių. Iki sezono asmeninio rekordo jam pritrūko tik 3 taškų. Po šių rungtynių visas grupės komandas viena nuo kitos skiria tik po vieną pergalę, tad grupėje situacija paini ir pirmo etapo komandų išsidėstymas dar gali gan ženkliai keistis.

 
  "E" Pogrupis    
1. BC Internationale 5 : 2 + 101
 2. Blue Sharks 4 : 2 + 45
 3. Twomeno kuopa / Šiauliai 4 : 2 - 31
 4. M.K.Č. 2 : 5 - 40
 5. Egzistenciniai klausimai 0 : 4 - 75
 
  "F" pogrupis    
1. BC Bedugnė 5 : 1 + 61
2. Logistai 4 : 1 + 46
3. krepsinioNaujienos.eu 3 : 4 - 42
4. arBentNumanei.eu 2 : 4 - 26
5. Ką vakare? 1 : 5 - 39

 


Joną Staniulį su jubiliejinėmis 300-siomis rungtynėmis VKL čempionatuose pasveikino lygos kolektyvas

 

Sveikinu sužaidus 300-ąsias rungtynes lygoje, Jonai. Kaip visiems žinoma, tos rungtynės buvo sužaistos būtent Eko lygoje už komandą ,,Sudervė team“. Taigi šia proga ir pakalbinsime daugiausiai rungtynių per VKL istoriją sužaidusį Joną Staniulį.

 

 
Jonai, ką tau reiškia šis skaičius ir šios rungtynės ? Ar šioje komandoje ,,Sudervė Team  sužaidei ir pirmąsias, 100, 200-ąsias ir kitas jubiliejines  rungtynes VKL? Jei ne tai kurioje ar kuriuose dar?

Šis skaičius reiškia, jog tikrai jau daug esu atžaidęs Vilniaus Krepšinio Lygoje. Pirmosios rungtynės buvo sužaistos „Charazay“ komandoje, iš kurios, laikui bėgant, susikūrė dabartinis „Mad Lamb“ kolektyvas. Likę susitikimai – net neįsivaizduoju. Teko per savo karjerą žaisti daugiau, nei dešimtyje VKL komandų, tad atsekti būtų tikrai sunku. 

 

Kokį jubiliejinį skaičių sužaistų rungtynių norėtum pasiekti lygoje?

Skaičius nėra esmė. Tikslas yra žaisti, vengti traumų ir gerai praleisti laiką. O jau kiek pavyks žaisti, tiek ir bandysiu rungtyniauti toliau.

 

Ar 300-ąsias rungtynes kažkaip paminėjai po rungtynių su komanda "Svajonių turintys"?

Dovanų gavau tortą, kurį pasidalinau su visais šios mini šventės dalyviais. Tortas buvo labai skanus ir visiems žaidėjams tikrai pavyko greitai atgauti prarastas kalorijas. Smagu, jog su žaidėjų, rungtynių darbuotojų ir žiūrovų pagalba torto neliko akimirksniu.

Ar, tavo manymu, turi šansų tave dar kažkas pavyti šioje lygoje pagal sužaistų rungtynių skaičių?

Ne tik turi, bet su laiku pavys ir aplenks. Nežaidžiu nuo 18-kos metų kiekvieną sezoną per 10 komandų, kad būtų neįmanoma manęs aplenkti. Tikrai yra ir daug jaunesnių ar intensyviau rungtyniaujančių krepšininkų, kurie po truputį mažina atotrūkį. Visgi, tikiuosi, jog iš penkiasdešimtuko manęs tikrai niekas neišstums.

Tavo manymu ko trūksta "Sudervė Team" klubui, kad ši komanda demonstruotų geresnius rezultatus Eko lygoje?

Šiai komandai trūksta geresnio susikalbėjimo gynyboje, kietesnės kovos dėl atšokusių kamuolių ir geriau organizuoto puolimo. Net ir puikiai puldami priešininkų krepšį, mes nesugebame apsiginti nuo varžovų atakų ir nutolti. Pablogėjus puolimui tai dažnai reiškia atsirandantį deficitą, o šis – pralaimėjimą. Nors turime tikrai gerą priekinę liniją, žaidėjai rungtyniauja per minkštai ir leidžia varžovams lipti per galvas ir susirinkti visus kamuolius. Kiekvienas atšokęs kamuolys yra labai daug vertas, tad, sužaidę ne pagal galimybes po savo ir priešininkų krepšiais, mes labai daug prarandame. Tuo tarpu, puolime visi krepšininkai turime skirtingas vizijas ir įvairiai įgyvendiname puolimą. Neturime trenerio, kuris nukreiptų tinkama linkme. Visgi, jeigu susitvarkysime su pirmomis dviejomis problemomis, šis trūkumas taps minimaliu. Visko dar tikrai nepraradome, todėl stengsimės ir kovosime dėl kiekvienos pergalės.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009