2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2016-11-22

Per paskutinę savaitę VKL II Lygoje - Almarūno Prekybos taurėje buvo sužaista 13 susitikimų. Po jų tapo aiškios beveik visos TOP-14 diviziono atstovės. Keliuose pogrupiuose kova paskutiniuose mačuose buvo itin įtempta o viename iš jų - dar niekas iki galo neaišku. Kas jau gali džiaugtis kelialapiu į TOP divizioną ir PLAY-OFF, o kam dar reiks šią teisę išsikovoti BOTTOM grupėje kviečiame pasiskaityti tradicinėje antradieninėje VKL II Lygos apžvalgoje.

"A" ir "B" pogrupiai

"A" pogrupis matyt visam čempionatui įsimins kaip trijų visiškai lygių lyderių grupė. Jame po pirmojo etapo trys komandos surinko net po 4 pergales ir tepralaimėjo po kartą. Tačiau turnyro sistema yra tokia, jog į TOP divizioną žengia tik dvi iš jų. Šiuo atveju sėkmė nusišypsojo "Elektrėnų SC" ekipai ir "Admonitus" klubui. Laikinai už borto liko "2 GEN - KAEFER" vyrukai, paskutinėse pogrupio rungtynėse net 30-ties taškų skirtumu nugalėję "ReBALT - Autošalnos" komandą, kuri jau tradiciškai aukštumų sieks iš BOTTOM diviziono. Tam, jog patektų į "TOP-14" grupę "Admonitus" buvo reikalinga tik pergalė prieš "VPP - jade.lt" ir komanda be didesnių problemų ją iškovojo gynybinio stiliaus mače. Tokiu būdu laimėjimas Elektrėnuose komandai ir tapo auksiniu kylant į pajėgesnį divizioną. Labiausiai šioje situacijoje kas be ko nuliūdę yra "2 GEN - KAEFER". Tačiau čia ,matyt, vertėtų prisiminti legendinį kelių sezonų senumo "Mortal Kombat" žygį iš BOTTOM grupės tiesiai čempionų titulo link.

"B" pogrupyje buvo sužaistos paskutinės rungtynės, kuriose sprendėsi antrojo kelialapio į TOP divizioną likimas. Situacija grupėje susiklostė taip, jog antra pozicija tapo pasiekiama net ir telaimėjus 3 kartus, todėl nepasinaudoti tokia proga "Infoerai" būtų buvę tiesiog nepatogu. Komandai reikėjo nugalėti "OPK - Elpinos" vyrukus bet kokiu taškų skirtumu ir jie tai sėkmingai padarė, laimėdami 75:51. Pergalė reiškia, jog tarp stipriausių diviziono komandų matysime "Mad Lamb" ir "Infoerą", tuo tarpu vos "per plauką" nuo jo liko "Litresta" ir "Electrolux II", savo kovas privalėsančios tęsti BOTTOM grupėje. Joje dėl kelialapių į PLAY-OFF varžybas kausis ir nesėkmingai pirmame čempionato etape pasirodžiusios Pabradės "Intersurgical II" bei "OPK - Elpinos" komandos.

  "A" Pogrupis    
1. Elektrėnų SC 4 : 1 + 71
 2. Admonitus 4 : 1 + 26
 3. 2 GEN - Kaefer 4 : 1 + 83
 4. ReBALT - Autošalna 2 : 3 - 27
 5. VPP - jade.lt 1 : 4 - 61
 6. Dagos 0 : 5 - 92
 
  "B" pogrupis    
1. Mad Lamb 4 : 1 + 14
2. Infoera 3 : 2 + 38
3. Electrolux II 3 : 2 + 17
4. Litresta 3 : 2 - 18
5. Intersurgical II 1 : 4 - 14
6. OPK - Elpina 1 : 4 - 37

 


"ReBALT - Autošalna" ir "2 GEN - KAEFER" komandos rungtyniaus BOTTOM divizione

"C" ir "D" pogrupiai

Kad ir kaip keistai skambėtų, tačiau "Kumščio" komandos likimą dėl patekimo į TOP divizioną sprendė ne pati komanda, o Senųjų Trakų "Vilties" bei "Kažkur Matytų" kompanijos. Iki šios dvikovos antri buvo "KK Brigados" vyrai ir jiems reikėjo, jog laimėtų "Viltis". Tokiu atveju pogrupyje būtų buvę trys komandos, iškovojusios po 3 pergales ir pagal tarpusavio rungtynių santykį antroji vieta atitektų "KK Brigadai". Deja, tačiau nutiko priešingai ir lygos debiutantams kelių pergalių link teks ieškoti BOTTOM divizione. "Kažkur Matyti", pagrinde D. Novicko asmeninėmis pastangomis, laimėjo Senuosiuose Trakuose ir tuomet komandų, surinkusių po 3 pergales, teliko dvi. Tarpusavio akistata tarp "Kumščio" ir "KK Brigados" buvo "Kumščio" naudai, kurie ir keliauja į TOP divizioną. Likusios ekipos persineš visas įskaitines pirmojo etapo pergales į BOTTOM grupę ir toliau varžysis dėl patekimo į PLAY-OFF.

Vienintelis pogrupis, kuriame dar neaiškios abi TOP diviziono komandos - yra "D". Jeigu "PLASTA.lt" dėl savo keliavimo aukštyn jau gali būti rami, tai savaitgalį "BC Fenix" klubą nugalėjusi "Čiančia - Apsaugos Spektras" lauks savo progos akistatoje prieš "KK Trakų" jaunimą. Tačiau prieš tai trakiškiai dar kausis Grigiškėse kur, pergalės atveju, užsitikrintų pateikmą į TOP-14 divizioną nepaisant paskutinės dvikovos baigties. Toks scenarijus greičiausiai bene labiausiai nudžiugintų ir ekipos trenerį M. Pavlovskį, tačiau "PLASTA.lt" taip lengvai savo aikštelėje nepasiduos. Jeigu nepavyktų laimėti Grigiškėse, kelialapio klausimas spręstųsi tiesioginėje "KK Trakų" ir "Čiančia - Apsaugos Spektras" akistatoje paskutiniame ture. Aišku viena - jog keliauti į BOTTOM varžybas nenori niekas, todėl aikštelėse bus labai karšta.

  "C" Pogrupis    
 1. SuperFly - Vaitesa 5 : 0 + 111
 2. Kumštis 3 : 2 + 11
 3. KK Brigada 3 : 2 - 8
 4. Viltis 2 : 3 - 14
 5. Kažkur Matyti* 2 : 3 + 14
 6. Kočėlas 0 : 5 - 114
 
  "D" pogrupis    
1. PLASTA.lt 4 : 0 + 67
2. KK Trakai 3 : 0 + 14
3. BC Versus 3 : 2 + 13
4. Čiančia - Ap. Spektras 2 : 2 + 12
5. Normaliok 1 : 4 - 42
6. BC Fenix 0 : 5 - 64

* - techninis pralaimėjimas.


"Electrolux II" pergalių kraitis pirmame čempionato etape galėjo būti gausesnis

"E" ir "F" pogrupiai

"E" pogrupyje viskas taip pat sprendėsi paskutiniame ture. Čia galėjo nutikti taip, jog net keturios komandos būtų surinkę po lygiai pergalių ir viską galėjo lemti net ne tarpusavio rezultatas, o vienas vienintelis metimas. Tačiau nutiko kiek kitaip. Dar prieš savaitę atrodė, jog "Vievio Žiedas" turi idealią galimybę pirmą kartą klubo istorijoje patekti į TOP divizioną. Deja, tačiau namuose komanda neatsilaikė prieš "Tirolą" ir pralaimėjo kol kas svarbiausią savo sezono mačą 69:73. Tai lėmė, jog klubas kristelėjo keliomis pozicijomis žemyn ir vis dėl to rungtyniaus BOTTOM grupėje. Tuo tarpu "Tirolai", kuri nepraleido dar vienos progos pasistiprinti prasidedant antram etapui, pergalė lėmė patekimą į TOP-14. Komandą jau dabar galima pasveikinti su PLAY-OFF etapu, nes tai yra geriausias klubo pasiekimas per jo istoriją VKL varžybose. Antrojo kelialapio likimą sau naudinga linkme išsprendė "Ridikas", namuose po nepaprastai atkaklios kovos 76:73 palaužęs "Vaikinų" pasipriešinimą. Tokiu būdu praeitų metų lygos vicečempionai žengia auktšyn, o "Vaikinai", lyginant su pernai metais, žingsnelį atgal - į BOTTOM grupę. 

"F" grupėje kelialapių į TOP divizioną dalybos vyko tarp trijų klubų. Susiklostė tokia situacija, jog sėkmingai pogrupyje rungtyniavęs "Penktukas" paskutinėje dvikovoje turėjo nugalėti "Space Jam" bet kokiu taškų skirtumu ir taip galėjo užsitikrinti kelialapį aukštyn pirmą kartą ekipos istorijoje. Būtent taip ir nutiko, todėl komanda, laimėjusi 53:40 keliaus į TOP divizioną. Tuo tarpu "Materialiste BC" bei "JAMAM" savo likimą sprendė tarpusavio akistatoje. Apylygiame mače kiek pajėgesniais pasirodė "Materialiste BC" vyrai, kurie laimėjo 85:79 ir kartu iškovojo kelialapį į TOP divizioną. Trimis pergalėmis čempionatą pradėję "JAMAM" turės antrąjį etapą praleisti "BOTTOM" grupės varžybose.

 
  "E" Pogrupis    
1. Ridikas 4 : 1 + 9
 2. Tirola 3 : 2 + 9
 3. Vievio Žiedas 3 : 2 + 5
 4. Vaikinai 2 : 3 + 8
 5. Atsipūtę 2 : 3 - 5
 6. CAPO 1 : 4 - 26
 
  "F" pogrupis    
1. Materialiste BC 4 : 1 + 47
2. Penktukas 4 : 1 + 19
3. JAMAM 3 : 2 + 76
4. Didėja 3 : 2 + 6
5. Space Jam 1 : 4 - 55
6. Marijampolis 0 : 5 - 93

 

Lemiamu momentu "JAMAM" vyrams pritrūko K. Bakanausko (nr.8) dalyvavimo rungtynėse

 

"G" pogrupis

"G" pogrupyje TOP grupės dalyviai buvo aiškūs jau praeitą savaitę. Vienintelis nežinomasis - pirmosios pozicijos pogrupyje likimas. Šį klausimą tarpusavio akistatoje sprendė "Verslo Spaudos Centro - R2P Sport" bei "Kritulių" komandos. Dvikovoje kiek pajėgesni buvo "R2P Sport" atstovai. lyerių akistatą laimėję 71:63. Kartu su pergale jiems atiteko ir ekstra įskaitinis taškas antrojo etapo TOP pogrupio varžyboms. Be pergalių šioje grupėje kol kas liko "Vilko" vyrukai. 

1. Verslo Sp.C. - R2P Sport 5 : 0 + 34
2. Krituliai 4 : 1 + 77
3. VKK Masonai 3 : 2 + 19
4. SK Želva 2 : 3 - 28
5. Telšiai 1 : 4 - 45
6. Vilkas 0 : 5 - 57

 


"Elektrėnų SC" ekipa sieks pagerinti pernykštį rezultatą komandinėmis pastangomis

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

Rytis Vyšniauskas (PG / SG) - "Kažkur Matyti": dar nežaidė. 

Antram etapui prasidedant matome pirmas permainas ir "Kažkur Matytų" kolektyve. Jų komandą papildo šiemet VKL EKO Lygos patirties "KK Luksaros" komandoje jau įgavęs Rytis Vyšniauskas. Tiesa, Rytis ten nepasižymėjo kažkokiais išskirtiniais pasirodymais, todėl realu, jog žaidėjas į ekipą labiau pasikviestas komandinei dvasiai stiprinti. Jo pozicijos žaidėjų klube tikrai netrūksta, todėl Ryčiui teks gerokai pakovoti ir dėl žaidybinio laiko, nebent ekipos draugai geranoriškai sutiktų keletą savo minučių atiduoti kolegai.

Vytautas Cicėnas (SG / SF) - "Tirola": dar nežaidė. 

Patekusi į TOP divizioną "Tirola" ir toliau stiprinasi. Praeitą savaitę pasikvietusi naują žaidėją šią savaitę ekipa taip pat laiko veltui neleidžia ir registruoja Vytautą Cicėną. Ilgametis "KK Riešės" žaidėjas, VKL pirmenybėse sužaidęs jau daugiau, nei 100 rungtynių, bus neblogas pastiprinimas komandos draugams. Vytautas gali pataikyti iš bet kokių distancijų, imtis iniciatyvos, todėl tokio drąsaus žaidėjo galėtų pavydėti daugelis konkurentų. Kitas klausimas, kaip jam seksis pritapti šiame kolektyve, tačiau perspektyvos - tikrai neblogos.

Marius Karvelis (C) - "Vaikinai": 22min., 4 tšk., 6 atk.k

"Vaikinų" klubas Marių Karvelį registravo dar prieš akistatą su "Ridiku". Susitikime jis praleido daugiau, nei pusę laiko ir spėjo neblogai apsiprasti su ekipos draugais. Su jais Marius yra pažįstamas dar nuo ankstesnių sezonų, kuomet taip pat gynė šios ekipos spalvas. Toks transferis galimai įvyko dėl to, jog ne taip greitai, kaip norėtųsi, į aikštelę sugrįžti planuoja Valentas Želvys, o tuomet, natūraliai, atsiranda ir daugiau minusų komandos žaidime. Bėgant sezonui bus įdomu stebėti, ar Marius bus tik atsarginis krepšininkas, ar drąsiu savo žaidimu išsikovos vietą pirmame penketuke.

 

SAVAITĖS INTERVIU

Elektrėnų miestas VKL krepšinio žemėlapyje pažymėtas jau senai. Jis į lygą kasmet deleguoja vis daugiau komandų, o viena iš jų - tikra primenybių senbūvė. "Elektrėnų SC" klubas savo laimėjimų sąskaitoje turi dar tuometinės VKL C Lygos sidabro medalius, tačiau pernai ekipai labai nesisekė ir ji nepateko net į aštuntfinalį. Kokie ekipos planai šiame sezone kalbamės su vienu naudingiausių ekipos žaidėjų - Karoliu Jovaiša.

 

Karoli, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?​​

Mano, kaip krepšininko, kelias prasidėjo kiemo krepšinio aikštelėje. Būdamas kokių 9-rių metų pradėjau domėtis populiariausia sporto šaka Lietuvoje, nuo to laiko nepaleidau krepšinio kamuolio iš rankų iki pat dabar.

 

Ilgą karjeros laiką VKL praleidi gimtojo miesto „Elektrėnų SC“ komandoje. Kas tave traukia ten rungtyniauti ?

Tai buvo mano pati pirma komanda. Kadangi pats esu iš Elektrėnų, tai kol ten mokiausi ir gyvenau atstovauti „centrui“ buvo labai patogu. Nuo pat pirmo sezono neblogai ten pritapau ir kas sezoną sekėsi vis geriau ir geriau. O dabar tai tiesiog jau kaip ir tradicija atstovauti Elektrėnams. Juk reikia ginti savo miestelio garbę.

 

Esi rungtyniavęs ir „Vilniaus Kolegijos“ komandoje ELITO Lygoje, ar galima sakyti, jog tai – savotiška tavo sportinės karjeros viršūnė?

Nemanau, kad tai - karjeros viršūnė, visiškai to nesureikšminu. Tiesiog studijavau Vilniaus kolegijoje ir pasitaikė tokia galimybė. 

 

Kol kas šiame sezone naudingiausio žaidėjo titulą dalinatės su Raimondu Sadkausku. Kaip jaučiatės abu būdami aikštelėje kartu ?

Jaučiamės puikiai, esame draugai ne tik krepšinio aikštelėje, labai gerai sutariam ir už jos ribų. Puikiai vienas kitą suprantame, todėl kartu žaisti - vienas malonumas. Nekonkuruojam tarpusavy, o stengiames vienas kitą motyvuoti dar labiau. Džiaugiuosi, jei jis sužaidžia geras rungtynes, juk mes - komanda.    
  

Beveik neabejoju, kad prisimeni įspūdingiausią žaidybinį savo epizodą arba metimą, koks jis buvo ir ka lėmė ? 

Tiesa pasakius niekaip negaliu išskirti ir prisiminti kažkokio vieno epizodo. Tikiuosi, jog patys įspūdingiausi metimai ir epizodai manęs dar laukia ateityje.

 

VKL čempionatuose rungtyniauja net 3 Elektrėnų komandos: „Elektrėnų SC“ (II), „Elektrėnų PGT (III) ir „SK Centauras“ (III). Jeigu VKL Savivaldybės Taurės burtai suvestų komandas tarpusavyje, ar tai būtų tik paprastos rungtynės, ar derbis ir kodėl ? 

Tarp mūsų ir šių komandų nėra kažkokių priešpriešų ar kažko panašaus, tai, manau, būtų eilinės rungtynės.

 

Kuriam žmogui ar žmonėms esi labiausiai dėkingas už tai, jog žaidi krepšinį ir kodėl?​ 

Susidomėjimą krepšiniu, turbūt, perėmiau iš tėčio ir vyresniojo brolio. Jie, kaip ir daugelis, mėgdavo krepšinį, todėl smarkiai palaikydavo Lietuvos rinktinę ar Kauno „Žalgirį“ įvairiuose turnyruose. Taip krepšinis įtraukė ir mane. 
 

Ar domiesi kitomis sporto šakomis? Kuo žavi jos ?​ 

Taip, žinoma. Mėgstu futbolą, vaikystėje teko lankyti ledo ritulį, lengvąją atletiką, daug metų žaidžiau rankinį. Nuo mažų dienų būdavau labai aktyvus visose sporto šakose, todėl domiuosi labai daug sporto šakų. Man beveik visas sportas yra įdomus.

 

Pernykštis sezonas „Elektrėnų SC“ buvo pats nesėkmingiausias ekipos istorijoje VKL‘e. Kaip manai, kodėl taip nutiko, jog II Lygoje likote vos 20-ti ?  

Turbūt pagrindinė priežastis buvo traumos. Pats buvau labai ilgam iškritęs iš rikiuotės, todėl negalėjau padėti komandai. Taip pat Raimondas kurį laiką buvo traumuotas. Nebuvo didelės rotacijos, todėl buvo pralaimėtos svarbios rungtynės. Taigi, viską apibendrinant, manau, jog sezonas nenusisekė dėl traumų. 

 

Karolis Jovaiša po 10-ties metų? Kokį save įsivaizduotumei ?

Jei kalbant tik apie krepšinį, tai manau būsiu dar pakankamai fiziškai pasiruošęs ir žaisiu dar vienoj ar kitoj komandoje savo malonumui. 

 

Ar svarstytumei galimybę dalyvauti EABL – Europos Alternatyviosios Krepšinio Lygos varžybose su VKL Rinktine ?

Taip, žinoma. Manau, tai būtų įdomi patirtis.

 

Kas realiausi kandidatai į VKL II lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl?​

Yra nemažai stiprių komandų, apie kitas grupes nieko labai pakomentuoti negaliu, bet vien jau mūsų grupėje yra keletas komandų, kurios, manau, galėtų drąsiai eiti iki TOP-4. Tiek „Admitus“, tiek ir „2Gen“ jaunimas atrodo neblogai. Nieko nenoriu nuvertinti, laikas viską parodys. Žinoma, mes ir patys dėl šio titulo stengsimės kovoti iki galo. Nes koks tada tikslas žaisti, jei nelaimėti? 

 

Tapo aišku, jog patenkate į VKL II Lygos TOP-14 divizioną. Ten – mūšiai su trylika skirtingų komandų. Kokie lūkesčiai ir ar tas etapas bus rimtesnis, už pirmą ?

Tikrai bus rimtesnis, nes visos komandos savo grupėse užėmė aukščiausias vietas. Todėl lygis, manau, bus kur kas aukštesnis ir žaisti bus labai įdomu. Stengsimės pasirodyti kuo geriau ir užimti kuo aukštesnę vietą. Lengvų taškų nedalinsime niekam.

 

Esate pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno, todėl dalyvaujate ir Kauno mėgėjų krepšinio pirmenybėse. Kuo skiriasi šių miestų krepšinio lygis, žaidimo stilius, teisėjai ?

Žaidžiau ten prieš keletą metų. Labai plačiai pakomentuoti negaliu kaip ten viskas dabar, bet tuo metu tiek žaidimo lygis, meistriškumas, tiek teisėjų darbas man didelio įspūdžio tikrai nepaliko.

 

Kiek svarbus mėgėjų krepšinio komandai yra treneris ir ar tokį turi „Elektrėnų SC“ komanda? Galbūt yra žmogus, savotiškai „ruošiamas“ šioms pareigoms ?

Treneris visada yra svarbus. Tai - žmogus, kuris sustato viską į savas vietas tam, kad komandoje nebūtų jokių nesusipratimų ir neaiškumų. Mes kaip ir neturime tokio rimto trenerio. Yra buvęs ilgametis komandos narys, kuris dabar pats jau nebesportuoja dėl traumų. Tai šis žmogus kažkiek ir pakontroliuoja viską aikštelėje. Bet šiuo metu jis atlieka reabilitaciją po operacijos, todėl verčiamės patys. Sveikatos Ruslanui ir linkiu kuo greičiau sugrįžti.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Svarbiausias dalykas ko visiems palinkėčiau, tai, žinoma, apsieiti be traumų. Pernelyg nesukti galvos dėl pralaimėjimų, nes pergalės vis tiek juk kažkada ateis, svarbiausia - būti sveikiems. O lygai palinkėsiu gyvuoti dar ne vienerius metus, nesustoti plėstis ir tobulėti. Labai džiugu, kad atsiranda tokių žmonių, kurie užsiima tokių krepšinio lygų kūrimu. Čia gali žaisti tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus vyrai, kurie tiesiog nori gerai praleisti laiką sportuodami. Linkiu neapleisti šitos gražios įdėjos, juk sportas – sveikata.

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009