2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2016-11-08

Sulaukėme dar vieno antradienio, o kiekvieną antradienį, kad būtų lengviau prisiminti ir tradicinė VKL II Lygos - Almarūno Prekybos Taurės apžvalga. Per paskutines septynias dienas lygoje buvo sužaistas net 21 susitikimas, kurių rezultatai gerokai pakoregavo turnyrines lenteles. Primename, jog pirmame čempionato etape ekipos pogrupiuose žaidžia 1 rato sistema, o po 2 geriausias kiekvieno pogrupio komandas pateks į TOP divizioną. Likusios ekipos toliau varžysis BOTTOM pajėgumo grupėje.

"A" ir "B" pogrupiai

Pirmuose dviejuose lygos pogrupiuose neliko nepralaimėjusių komandų. "A" grupėje taip nutiko, kuomet pergalingai žygiavusi "2 GEN - Kaefer" ekipa namie triuškinančiai pralaimėjo elektrėniškiams, o "B" grupėje "Mad Lamb" krito prieš "Litrestą". Abi buvusios lyderės dabar negali jaustis ramiai dėl kelialapio į TOP divizioną ir būtinai turės laimėti paskutines savo rungtynes. "2 GEN - Kaefer" būtinai turės palaužti "ReBALT Autošalnos" vyrus, nes priešingu atveju būtent ši komanda gali pretenduoti į vieną iš dviejų kelialapų į TOP divizioną. Prisimenant istoriją, tai būtų geriausias ekipos pasiekimas VKL pirmenybėse, nes į TOP divizioną ekipai dar niekuomet patekti nepavyko. Tačiau nepamirškime, jog jiems dar liko ir akistata su triuškinančią pergalę pasiekusia "Elektrėnų SC" komanda, kuri siekia reabilituotis po nesėkmingiausio komandos istorijoje praeito sezono. Tuo tarpu puikiai sezoną pradėjusiems "2 GEN" vyrukams du pralaimėjimai paeiliui reikštų kelionę žemyn - į BOTTOM grupę ir ilgą sezoną su sąlyginai silpnesniais varžovais. Kitaip tariant trumpai ir aiškiai - jeigu kažkuri iš komandų "Elektrėnų SC" arba "ReBALT Autošalna" laimės abi likusias savo rungtynes - ji iš karto iškovos kelialapį į TOP grupę ir PLAY-OFF. Tuo tarpu viena pergalė reikštų labai atkaklius skaičiavimus, kuomet po lygiai taškų surinktų net kelios ekipos. Teorinių galimybių žengti į TOP divizioną jau praktiškai nebeturi ir du pralaimėjimus patyrusi "VPP - jade.lt", tuo tarpu "Dagos", startavusi 4 pralaimėjimais, paskutines pirmo etapo rungtynes stengsis laimėti tik tam, jog neštųsi įskaitinį tašką antram BOTTOM etapui.
"B" pogrupyje analogiškoje "Dagos" kolektyvui situacijoje atsidūrė pernai dar I VKL Lygoje žaidusi Pabradės "Intersurgical II" ekipa, kuri pralaimėjo visas ketverias savo rungtynes iki šiol ir tikrai keliaus į "BOTTOM" divizioną. Į TOP grupę garantuotai kelsis viena iš pogrupio lyderių, kuri laimės tarpusavio "Mad Lamb" ir "Electrolux II" akistatą. Tuo tarpu šios akistatos pralaimėtojams dar gali sutrukdyti "Infoera". "Litrestos" ir ypač "OPK - Elpinos" klubui, po patirto skaudaus pralaimėjimo žaidžiant pratęsimą galimybių žengti toliau nėra daug. Bet kuriuo atveju kiekvienas įskaitinis taškas bus svarbus antram čempionato etapui.

  "A" Pogrupis    
1. 2 GEN Kaefer 3 : 1 + 53
 2. Admonitus 3 : 1 + 9
 3. Elektrėnų SC 2 : 1 + 51
 4. ReBALT - Autošalna 2 : 1 + 10
 5. VPP - jade.lt 0 : 2 - 35
 6. Dagos 0 : 4 - 88
 
  "B" pogrupis    
1. Electrolux II 3 : 1 + 20
2. Mad Lamb 3 : 1 + 11
3. Infoera 2 : 1 + 18
4. Litresta 2 : 2 - 22
5. OPK - Elpina 1 : 2 + 2
6. Intersurgical II 0 : 4 - 29

 


L. Laukio vedama "Mad Lamb" komanda nusitaikė į VKL II Lygos TOP divizioną

 

"C" ir "D" pogrupiai

Skirtingai, nei prieš tai minėtose grupėse, čia turime dvi komandas, kurios savo sąskaitoje dar neturi pralaimėjimų ir 99% jau yra tikros dėl savo žaidimo TOP grupėje. Tiesa, "C" pogrupio lyderė "SuperFly - Vaitesa" patyrė pralaimėjimą prieš "Kažkur Matytus", tačiau anuliavus šios dvikovos rezultatą, kuomet paaiškėjo, jog "Kažkur Matytų" gretose žaidė ten negalėjęs rungtyniauti J. Elvikis, komanda dėl savo ateities TOP grupėje yra praktiškai rami. Techninis pralaimėjimas taip pat beveik užtikrintai nulėmė ir "Kažkur Matytų" kritimą į BOTTOM pajėgumo divizioną. Tuo tarpu dėl likusio kelialapio į stipriausių divizioną kausis "Kumštis" ir "KK Brigada". Tarpusavio pergalę, o kartu ir geresnę poziciją lenktynėse iki pirmadienio vakaro turėjo "Kumštis", tačiau įsigudrino namuose netikėtai pralaimėti pirmą tašką iškovojusiai Senųjų Trakų ekipai. Tokiu būdu "C" grupėje dar liko nežinomųjų dėl antrosios TOP komandos. Nors ir laimėjo, bet Senųjų Trakų "Vilties"  komanda teturi tik teorines galimybes prisijungti prie stipriausios II lygos grupės. Pergalės jausmo nepatyrusiam "Kočėlo" klubui jau dabar tenka ruoštis BOTTOM kovoms.

"D" pogrupio nugalėtojų poziciją nulems "PLASTOS.lt" ir "Trakų" susitikimas. Jeigu dvikovą laimėtų trakiečiai, šansus patekti į TOP divizioną gerokai susimažintų ir "Čiančia - Apsaugos Spektras". Tiesa, visą situaciją ši komanda neabejotinai spręs paskutinėje savo akistatoje būtent prieš jaunųjų "KK Trakų" krepšininkus. Tuo tarpu tam, jog į TOP grupę nepatektų "PLASTA.lt" jai reiktų pralaimėti nežmoniškai dideliu skirtumu paskutinę savo akistatą bei sulaukti pačių nepalankiausių varžovų rezultatų. "BC Versus", "BC Fenix" ir "Normaliok" toliau savo pasirodymą pirmenybėse pratęs sąlyginai silpnesnėje BOTTOM grupėje. Greičiausiai tai nėra joks netikėtumas, nes komandos iš karto papuolė į labai stiprų pogrupį ir, vertinant realiai, kaunasi pirmame etape tik dėl įskaitinių taškų, kurie, norint sėkmingai startuoti BOTTOM grupėje, taip pat bus būtini. Kol kas stabiliausiai iš trijų komandų šiuo klausimu laikosi "BC Versus".

  "C" Pogrupis    
 1. SuperFly - Vaitesa 4 : 0 + 86
 2. KK Brigada 2 : 1 + 14
 3. Kumštis 2 : 2 + 5
 4. Viltis 1 : 2 - 26
 5. Kažkur Matyti* 1 : 1 + 11
 6. Kočėlas 0 : 4 - 90
 
  "D" pogrupis    
1. PLASTA.lt 4 : 0 + 67
2. KK Trakai 2 : 0 + 11
3. Čiančia - Ap. Spektras 1 : 1 + 4
4. BC Versus 1 : 2 - 5
5. BC Fenix 0 : 2 - 16
6. Normaliok 0 : 3 - 61

* - techninis pralaimėjimas.


"KK Brigada" kaunasi dėl antrosios "C" pogrupio pozicijos

 

"E" ir "F" pogrupiai

Be jokios abejonės pati įnirtingiausia kova vyksta "E" pogrupyje. Čia komandos sužaidė po trejas ar ketverias rungtynes ir jas skiria viso labo viena pergalė. Taškų skirtumo amplitudė taip pat minimali, todėl situaciją nuspėti pogrupyje yra itin sunku. Nepaprastai svarbų tašką pirmadienio vakare iškovojo "Ridikas", pranokęs "CAPO" klubą. Turint omenyje itin mažus skirtumus tarp komandų, "Ridiko" situacija šiai minutei yra bene geriausia, o "CAPO" - sudėtingiausia. Rungtynėmis mažiau sužaidę "Vaikinų" ir "Vievio Žiedo" klubai taip pat sieks antrosios pergalės sekmadienio tarpusavio akistatoje. Laimėtojas bent jau laikinai šoktels į vieną iš pirmų pogrupio pozicijų, o pralaimėtojas savo šansus žengti į TOP divizioną gerokai sumažins. Visai realu, jog šios grupės finiše galime pamatyti daugiau, nei dvi komandas, surinkusias po lygiai taškų, tad vietą TOP divizione gali nulemti ir tarpusavio akistatos rezultatas ar vienas pelnytas metimas.

"F" grupėje situacija šiek tiek ramesnė, tačiau kova taip pat gerokai paaštrėjo. Ypač tai minėtina po "Penktuko" pergalės pirmadienį prieš iki tol nepralaimėjusią "JAMAM" komandą, kuri, laimėdama šią dvikovą, galėjo pasiimti kelialapį į TOP divizioną. Dabar situacija tokia, jog pagal prarastus taškus ir tarpusavio akistatas "JAMAM" iš karto krenta į trečia poziciją ir gauti bilietą į TOP grupę bus įmanoma tik vienu atveju - palaužiant itin galingą "Materialiste BC" klubą. "Penktukas", pralaimėjęs "Materialiste BC" komandai susikaupė ir itin svarbioje dvikovoje palaužė "JAMAM" vyrukus. Jeigu nebarstys taškų likusiose akistatose su "Marijampoliu" ir "Space Jam", "Penktukas" gali būti vienu iš kelialapio į TOP grupę savininku. Nepatekti į TOP grupę jie galėtų tik vienu atveju - jeigu "JAMAM" palaužtų "Materialiste BC" klubą reikalingu skirtumu. Ar tai realu, pamatysime jau kito antradienio akistatoje. Tuo tarpu "Space Jam" bei "Marijampolio" komandos jau ramiai gali ruoštis BOTTOM diviziono varžyboms. Tarpusavio akistatoje svarbų tašką išplėšė "Space Jam" vaikinai.

 
  "E" Pogrupis    
1. Ridikas 2 : 1 - 3
 2. Tirola 2 : 2 + 5
 3. Atsipūtę 2 : 2 + 4
 4. Vievio Žiedas 1 : 1 + 3
 5. Vaikinai 1 : 1 - 1
 6. CAPO 1 : 2 - 8
 
  "F" pogrupis    
1. JAMAM 3 : 1 + 82
2. Materialiste BC 2 : 0 + 28
3. Penktukas 2 : 1 - 9
4. Didėja 2 : 2 - 5
5. Space Jam 1 : 3 - 42
6. Marijampolis 0 : 3 - 54

 


D. Rinkevičius ("JAMAM") šiemet sezoną pradėjo dar labiau patobulėjęs

 

"G" pogrupis

"G" pogrupio varžybose situacija taip pat kiek ramesnė. Bent jau jeigu pasižiūrėsime iš kelialapių į TOP divizioną dalybų pusės. Po tris pergales čempionato starte iškovojo "Krituliai" ir "Verslo spaudos centro - R2P Sport" komandos, kurios pirmosios pozicijos likimą spręs tarpusavio akistatoje. Jeigu "Krituliai" laimės prieš "VKK Masonus", likus paskutiniam turui dvikovos "Materialiste BC" - "Krituliai" rezultatas tebus svarbus tik kaip įskaitinis taškas. Tuo tarpu vienintelis "VKK Masonų" galimas kelias į TOP grupę - pergalė prieš "Kritulius". "SK Želva" bandys rinkti įskaitinius taškus BOTTOM varžyboms, kaip tą patį darys ir nesėkmingai čempionatą pradėjusi pernykštė siurprizo autorė - "Telšių" komanda. Tiesa, pirmadienio vakare jai pagaliau pavyko iškovoti pirmą pergalę, kuomet po pratęsimo nugalėtas "Vilkas" ir dabar belieka tikėtis, jog tai bus tas taškas, nuo kurio BOTTOM grupėje komanda atsispirs sėkmingesniam sezono pabaigos žygiui. "Vilkas" pogrupyje iki šiol pralaimėjo viską, tačiau potencialo komanda turi ir antrame čempionato etape tikrai nebus vien statiste. Žinoma, jei paskutiniame mače pasisektų palaužti "VKK Masonus" - tai būtų svarbus įskaitinis taškas tolimesnei čempionato eigai.

1. Krituliai 3 : 0 + 76
2. Verslo Sp.C. - R2P Sport 3 : 0 + 25
3. VKK Masonai 2 : 1 + 26
4. SK Želva 1 : 2 - 32
5. Telšiai 1 : 3 - 40
6. Vilkas 0 : 4 - 55

 


"Telšių" komanda pagaliau švenčia pirmą pergalę čempionate

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

Vitalijus Danilovas (PF) - Senųjų Trakų "VILTIS": paliko komandą. 

Savaitė lygoje aktyviais trasnferiais nepasižymėjo, tačiau viena naujiena gerokai sudrebino mėgėjų krepšinio padangę. Sezoną Senųjų Trakų "Vilties" komandoje pradėjusio Vitalijaus Danilovo ir šios ekipos keliai abipusiu sutarimu išsiskyrė. Sunku pasakyti, ar žaidėjas galimai nepritapo prie jaunatviško komandos trenerio propaguojamo krepšinio, galbūt neįsipaišė į taktikas, o gal tiesiog buvo kitų mums nežinomų faktų. Bet kuriuo atveju komanda prarado rimtą savo ramstį, nes per iki tol žaistas vienerias rungtynes Vitalijus VKL II lygoje pelnė 6 taškus ir po krepšiais atkovojo 9 kamuolius. Daug aukštaūgių savo gretose neturintiems Senųjų Trakų vyrams šis karjeros posūkis gali būti ganėtinai skausmingas. Tiesa, gali būti, jog komandos strategas Marius Pavlovskis jau ieško galimo pastiprinimo šioje pozicijoje arba dėlioja planus, kaip išsiversti su esamais resursais. Tuo labiau, kad pergalingoje dvikovoje prieš "Kumštį" puikiai su šia užduotimi susidorojo visas ekipos aukštaūgių tercetas: Vytautas Repečka, Gžeska Lukaševič ir Robertas Stanevičius.

 

SAVAITĖS INTERVIU

Niekas nenustebtų, jei tarp VKL II-osios lygos Almarūno Prekybos Taurės naudingiausių krepšininkų pavardžių pamatytumėm ir Valerij Rybak. Šis žaidėjas - nuolatinis geriausių krepšininkų penketukų svečias. Ir nors jo komandai pergalių dar iškovoti šiemet nepasisekė, pats Valerij savo pasirodymu ir vėl stebina daugelį. Šiuo momentu Valerij visų VKL turnyru metu sumoje yra surinkęs 999 naudingumo balus, todėl pelnius dar vieną jo sąskaitoje bus jau 1000-tasis naudingumo balas. Būtent dėl to šios savaitės rubrikos svečiu pasirinkome jį.

 

Kur prasidėjo tavo, kaip krepšininko karjera ?

Mano krepšininko karjera prasidėjo berods 2007-aisiais, kai Jonas Staniulis pasiulė žaisti už "Bc Žvėryną." Labai jam esu dėkingas.

Daugelį metų Valerijų matome žaidžiant C Lygoje arba VKL II divizione. Ar niekuomet nekilo mintis savo pajėgumo pabandyti aukščiau ?

Po 2009-2010m. krepšinio sezono turėjau labai gerų pasiūlymų iš itin gerų komandu, bet gyvenime susiklostė taip, kad turėjau išvažiuoti į Švediją penkeriems metams. Švedijoje taip pat žaidžiau už gan neblogas komandas, turėjau pasiūlymą pasilikti ir rungtyniauti pajėgios komandos sudėtyje, bet tada atsitiko taip, kad turėjau grižti į Lietuvą.

Vilniaus komandos marškinėlius, konkrečiai – „Merkurijaus“ ekipos esi vilkėjęs tik vieną sezoną. Visais kitais metais tave matome žaidžiant už rajono komandas: „BC Pavilnys“, „Marijampolis“, "Roda" ir t.t. Ar tai atsitiktinumas, ar išskirtinė meilė rajono krepšiniui?

Esu žaidęs už Stakliškes, Kaišiadorių "Rodą", pradėjau žaisti ir "Matavimo studijoje", bet susiklostė taip, kad turėjau palikti gan neblogą komandą. Nepaisant kelionių į Švediją ir mano išvardintų komandų, didžiausią įspūdį ir, turbūt , daugiausia patirties įgavau žaisdamas "Autovaldove". Taip pat ir "Merkurijaus" komanda man davė itin daug, labai norėčiau padėkot už viską Ryčiui Stikliui.

Darbuojiesi Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje. Ar „Marijampolio“ komandoje yra žaidėjų iš šios ugdymo įstaigos ir kodėl namų rungtynes žaidžiate ne šioje sporto salėje?

Gimnazijos salė neatitinka standartų, nors ir labai norėtume ten rungtyniauti. O visi "Marijampolio" komandos žaidėjai yra buvę šios gimnazijos mokiniai.

Ne paslaptis, jog „Marijampolio“ namų arena – Ugniagesių gelbėtojų sporto salė Valčiūnuose yra viena geriausių arenų mėgėjų pirmenybėse. Kaip pavyksta sukurti tokias puikias sąlygas komandos draugams?

Namų arena tikrai puiki, turim gerus rėmėjus ir šiuo metu galim sau leist turėt tokią ispūdingą salę.

„Marijampolio“ komanda jau ne pirmą sezoną pasirenka VKL II Lygos čempionatą, nors ten prie lyderių nebūna priskiriama. Kodėl renkatės sąlyginai stipresnę pajėgumo grupę, o ne pakopa žemesnes varžybas, kur galėtumėte būti vieni tarp lyderių?

Aš tikiu savo komanda ir žinau, kad mes galim ir čia kažką nuveikti. O iš tikrųjų - noriu, kad komanda įgautų patirties žaisdama aukštame lygyje.

Komanda garsėja išskirtiniu sirgalių palaikymu. Galbūt dirbate su fanais papildomai? Kaip pavyko sukurti tokią puikią palaikymo atmosferą?

Visi esame marijampoliečiai, daug bendraujame vieni su kitais, todėl mus labai palaiko gimnazija bei jos mokiniai. Esu labai dėkingas savo sirgaliams.

Čempionatą pradėjote pralaimėjimų serija, o pagal II Lygos varžybų sistemą jau aišku, jog teks dalyvauti BOTTOM grupėje. Kokie būtų komandos tikslai šiame čempionate ir etape ?​

Nors ir pralamėjome, bet pirmose dviejose rungtynėse nusileidome tikrai galingiems varžovams.Tiek su pirmais, tiek ir su antrais po 3 kėlinių buvo lygu, tiesiog tas nelemtas ketvirtas kėlinys. O trečiose rungtynėse tiesiog jau patys buvome kalti.

Didžiausia pergalė Valerij Rybak krepšininko mėgėjo karjeroje ir kokie norai aikštelėje ateičiai ?

Didžiausias mano pasiekimas yra "Marijampolio" komanda, mano jaunimas, kuris žaidžia krepšinį. Man labai patinka, kad aš turiu 13 žaidėjų, kuriuos aš drąsiai galiu vadinti savo draugais. Manau, jog tai ir yra mano didžiausias laimėjimas. Kai tu eini per kaimą ir tave močiutė sustabdo bei klausia: "ar laimėsit šiandien?" man taip pasidaro gerai širdyje, kad bedruomenė gyvena krepšiniu.

Kas, tavo manymu, pagrindiniai favoritai šiemet laimėti VKL II-osios Lygos Almarūno Prekybos taurę ?

"Marijampolis" (šypsosi). Na o jei ne mes, tai visada mano favoritas buvo "Autovaldovas", kuris dabar vadinasi "Admonitus".

Ką galėtum pasakyti apie bendrą mėgėjų krepšinio organizavimo lygį dabartiniu metu ?

Nežinau kaip kitur, bet VKL tiesiog numeris 1.

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Žaisti krepšinį ir aikštelėje siekti tik maksimumo.

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009