1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

2016-11-05

Atėjo dar vienas lapkričio pirmadienis, o kartu su pirmadieniu tradiciškai Jus pasitinka ir 1 Lygos - OPK Taurės apžvalga. Per 7 dienas buvo sužaisti penki susitikimai, o po dvi akistatas sužaidė net trys komandos. Tokiu būdu kiek pasikoregavo ir pirmenybių turnyrinė lentelė, tačiau apie viską - apžvalgoje.

SAVAITĖS NESĖKMĖ

Priešsezoninėse prognozėse praeitų metų čempionė "Electrolux" komanda buvo įvardinama kaip viena rimčiausių kandidačių į pirmąsias pozicijas rikiuotėje. Tačiau pirmenybių startas ekipai susiklostė itin nesėkmingai. Pasiekus pirmą pergalę šią savaitę VKL 1 Lygos čempionai žaidė dvi akistatas ir abejose turėjo pripažinti varžovų persvarą. Visų pirma ekipa po pratęsimo krito dvikovoje prieš "Patrulių rinktinę / BC Kolegas". Šios rungtynės buvo išrinktos įdomiausia savaitės dvikova. Tačiau nesėkmės tuo nepasibaigė. Penktadienio vakarą "Electrolux" susidūrė su labai rimta dilema - ekipai ėmė trūkti žaidėjų ir nedaug trūko, jog komanda rungtynėse prieš "Studio Moderna" aikštelėje nesurinktų net 5 savo narių. Laimei, problemas pavyko išspręsti ir bent jau techninio pralaimėjimo komanda išvengė. Pralaimėjusi du kartus čempionų ekipa kristelėjo į 6-tą poziciją, tačiau tai - dar tik čempionato pradžia ir komandos rezultatai turėtų neabejotinai pagerėti. Tai minėjo ir ekipos atstovas Lukas Brazauskas: „Penktadienio vakaras – koks laikas, tokios ir rungtynės. Varžovai geriau susirinko į dvikovą, o mums tai jau antros rungtynės per tris dienas, į kurias susirenkame vos penki – šeši, todėl ir pritrūko kvapo bei jėgų. Varžovai tai matė bei tuo naudojosi. Trečiajame kėlinyje dar bandėm pradėti vytis, tačiau neužteko jėgų. Į kitas rungtynes jau susirinksime ir sezonas bus geresnis.“.

1. Tigrai 3 : 0 + 63
2. Mortal Combat 3 : 1 + 9
3. Sporticus.lt 2 : 1 + 17
4. Aktyvi Veikla 2 : 2 - 11
5. Patrulių R. - BC Kolegos 1 : 1 - 22
6. Electrolux 1 : 2 - 24
7. Studio Moderna 1 : 3 - 7
8. VSC - Elteros Projektai 0 : 3 - 25

 


"Studio Moderna" ir vienas jos lyderių Laurynas Šveistys įveikė praeitų metų čempionus

 

VIENINTELIAI - BE PERGALIŲ

Optimalios sportinės formos vis dar ieškantis "VSC - Elteros Projektų" kolektyvas po trijų rungtynių lieka vienintele lygos komanda, kuri dar nešventė pergalės. Pralaimėjimas namuose "Mortal Kombat" vyrukams buvo skaudus, tačiau tai bus tik dar vienas akstinas, kuris paskatins ekipos žaidėjus pradėti kylimą turnyrine lentele aukštyn. Komandoje iki šiol sėkmingiausiai rungtyniauja naujasis jos "pirkinys" Marius Taparauskas, kuriam neblogai padeda ir Šarūnas Belevičius. Tiesa, jiems kiek trūksta komandos draugų pagalbos. Svarbus faktas ir tai, jog ekipa iki šiol žengia paskutinėje vietoje pagal pelnomus taškus - vos po 67 taškus per rungtynes. Šį komponentą pagaliau pasisekė kiek pagerinti paskutinėje akistatoje, joje pelnant 86 taškus, tačiau pergalei to nepakako. Kuomet visas mechanizmas pradės veikti kokybiškiau, neabejotinai sulauksime ir pergalės. Galbūt tai nutiks jau kitos savaitės akistatoje prieš turnyrinės lentelės kaimynę "Studio Moderna" klubą. Ši dvikova bus įdomi ir dar vienu aspektu, nes "Studio Moderna" sudėtyje net keli žaidėjai, anksčiau vilkėję "VSC" kolektyvo aprangas. Prie komandos stratego vaidmens grįžo ir Žygimantas Čėnas, kuris labai norėtų pratęsti pergalių seriją prieš patyrusį savo oponentą - Igną Pagalį. Todėl galima tikėtis, jog ši dvikova kitą savaitę gali tapti turo akcentu.

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

Edvinas Ernaitis (SG) - Electrolux: iš "Electrolux II (VKL II): 2 rungt. - po 36 min., 4.0 tšk., 3 kl., 2 rez.p. 

Pirmose savaitės rungtynėse komandai susidūrus su rinkimosi problemomis čempionai nusprendė sudėtį papildyti dublerių ekipos žaidėju Edvinu Ernaičiu. Nors įspūdingais skaičiais šis krepšininkas nepasižymėjo, o atakuojant krepšį jo tikslą pasiekdavo vos tik kas penktas metimas, vis dėl to jis leido savo komandos draugams laisviau keistis ir tinkamiau pasiskirstyti rungtynių laiką.

Mindaugas Šeduikis (PG) - Electrolux: 1 rungt. - 40 min., 10 tšk., 4 kl., 5 rez.p.

Dar vienas priverstinis komandos transferis, savo sudėtį papildant pernai VKL II Lygos čempionu tapusios "Sandora Group - Magnum Veterinarijos" žaidėju Mindaugu Šeduikiu. Mindaugui iš karto teko garbė sužaisti visas rungtynes be keitimų ir bent jau statistiškai jis savo komandos pernelyg nuvilti neturėjo. Realu, jog ši rokiruotė ekipoje gali būti naudinga ir sezonui įsibėgėjus, kuomet visi krepšininkai įgaus geresnę sportinę formą. Būtent tuomet "Electrolux" gynėjų grandis gali tapti pranašumu prieš varžovus, o ar taip bus - pamatysime artimiausiu metu.

TURO RUNGTYNĖS

Šios savaitės turo rungtynėmis be jokios abejonės tapo pernykštės čempionės "Electrolux" ir "Patrulių Rinktinės - BC Kolegų" dvikova, kurioje pagrindinio rungtynių laiko nepakako. Ketvirto kėlinio pabaiga buvo labai įtempta, nes paskutinius taškus, išlyginusius rezultatą pelnė "Electrolux" lyderis I. Lukošius likus žaisti dar 2min. 20 sek. Vėliau nė vienai iš komandų rezultatyviai pabaigti atakų nesisekė, o pratęsime išryškėjo geresnis būsimųjų nugalėtojų fizinis bei psichologinis pasirengimas. Tokiu būdu pirmą pergalę čempionate šventė pareigūnai, savo ruožtu "Electrolux" buvo priversti suklupti pirmą kartą.

73

83

(23:14, 16:18, 20:24, 11:14, 3:13)(po prat.)

 

Electrolux: I. Lukošius 30, K. Bagdanavičius 16, K. Kirlys 15.

Patrulių rinktinė - BC Kolegos: M. Gilys 22, A. Rakšnys 20, A. Malichinas 12.


"PATRULIŲ RINKTINĖ - BC Kolegos" sugebėjo po pratęsimo nugalėti "Electrolux" vyrus

 

         Trečiadienio vakarą "Ekinstos" sporto salėje VKL I lygos - OPK Taurės rungtynėse "Electrolux" priėmė "PATRULIŲ RINKTINĖ - BC Kolegos" komandą. Pirmasis kėlinys buvo nebūdingas I-os lygos varžyboms. Komandos į aikštę žengė kiek užsimiegojusios, žaidėjai, atrodo, atsipalaidavę, o rungtynių tempas - ramus. Tačiau šeimininkai nuo pat pradžių rodo, kad namų aikštelės lankai yra jiems palankūs. Kėliniui įsibėgėjus "Electrolux" komanda įgijo nedidelį pranašumą ir jos žaidėjai pradeda pataikyti savo metimus. I. Lukošius, puikiai įsiliejęs į žaidimą, taškus renka vieną po kito, kurių besibaigiant kėliniui savo sąskaitoje turi net 11, o K. Kirlio pataikytais dviem tritaškiais metimais šeimininkai užbaigia kėlinį turėdami 9 taškų pranašumą. Antrajame kėlinyje, galima sakyti, žaidimas atgyja, o komandų žaidėjai prabunda. "PATRULIŲ RINKTINĖ" šiame kėlinyje jau pilnai prisitaiko prie svečių aikštės, pradeda jaustis komfortabiliau. Aikštelėje vyraujantis abiejų komandų žaidimas greitesnis, daugiau perdavimų ir derinių, nei pirmajame kėlinyje ir kietesnė gynyba, tačiau ilgosios pertraukos metu "Electrolux" komanda vis dar priekyje 39:32.

         Trečiajame kėlinyje aikštėje matome I-os ar net aukštesnės lygos komandas. Žaidėjų akyse galima įžvelgti ugnį ir norą laimėti. Šiame kėlinyje I. Lukošius surengia gražiausią rungtynių epizodą - gavęs kamuolį ant baudos linijos, žaisdamas nugara, pasinaudojęs firmine verpste, puikiai apžaidžia varžovą, daro dvižingsnį ir galingu mostu žvėriškai krauna kamuolį iš viršaus bei taip palieka varžovų gynėjus be žado. Kėlinio pabaigoje fantastišką atkarpą sužaidžia "PATRULIŲ RINKTINĖ", o ypač jos komandos žaidėjas K. Murauskas, kuris smeigia 2 tritaškius iš eilės ir sumažina savo komandos atsilikimą iki minimalios persvaros. Tiesa, paskutinę kėlinio sekundę, kartu su sirena kėlinį užbaigia K. Kirlys, pataikydamas dvitaškį ir išlaikydamas "Electrolux" komandos 3 taškų persvarą. Ketvirtajame kėlinyje - nervų karas. Pirmąją minutę aikštėje vyrauja chaosas, vienos komandos klaida veja kitos klaidą. Abiejų komandų žaidėjai jaučia spaudimą, nes saugiai jaustis negali nė viena iš jų. "PATRULIŲ RINKTINĖS" komandos žaidėjas A. Rakšnys paskutinio kėlinio pradžioje šaltakraujiškai suleidžia du tritaškius iš eilės ir sugražina į aikštelę kietą kovą. Pastaroji komanda galutinai prisiveja varžovus ir žaidimas prikausto visus žiūrovus. Teisėjai leidžia kietą kovą, tačiau tai nesustabdo "Electrolux" žaidėjo I. Lukošiaus, kuris, darydamas dvižingsnį nuo trijų taškų linijos, atsispiria, vos peržengęs baudos liniją, ir "sušeria" varžovams dar vieną galingą dėjimą. Tačiau tai lemiamam šturmui nesužadino nė vienos komandos ir dvi paskutines ketvirtojo kėlinio minutes taškų nė viena komanda nepelno, o tai reiškia pratesimą. Jame viskas darosi aišku,  kuomet "PATRULIŲ RINKTINĖS" žaidėjas M. Gilys imasi iniciatyvos, surenka 6 taškus iš eilės ir, padėdamas komandos draugų, vos per kelias pridėto laiko minutes įgyja dviženklį taškų pranašumą. Pareigūnų komanda išsineša pergalę rezultatu 73:83.

Komandos "Electrolux" trenerio komentaras: "Sunkios trečiadienio rungtynės. Nedaug, kaip visą laiką, mūsų susirinkę - tai traumos, tai ligos, tai kitos priežaistys. Kaip šešiese susirinkom, taip ir sužaidėme. Gale paprasčiausiai pritrūko jėgų, tiek mums, tiek ir varžovams. Jie irgi nieko daugiau gale nedarė, tik mėtė tritaškius, taip pat ir mes."

"PATRULIŲ RINKTINĖ - BC Kolegos" trenerio M. Gimbickio komentaras: "Iš tikrųjų tokios pergalės tikrai užgrūdina, labai ačiū vyrams už kovą. Tikrai neturiu priekaištų dėl visų rungtynių. Šiek tiek gal pirmoj rungtynių pusėj nepakrito mūsų metimai, bet vyrai susiėmė ir suprato, kad juokaut negalima, kad reikia žaisti labai rimtas rungtynes. Priešininkai tikrai buvo žinomi ir nebuvo kažkas naujo. Aišku, neatėjo pagrindiniai jų žaidėjai, pas mus nebuvo keletos žmonių, bet tikrai išėjo labai neblogos rungtynės, kurios turėjo patikti žiūrovams. Kas dėl pačių mano žaidėjų - tikrai atskiras ačiū už gynybą K. Murauskui, nes žmogus dirbo kaip turi būti, stabdė jų lyderį, o lemiamu momentu tikrai protingai sužaidė. A. Rakšnys padarė savo, o mūsų įžaidėjas, kaip visada, labai protingai ieškojo savo komandos narių ir reikiamu metu juos surasdavo. Galbūt tik ne visuomet tie metimai pasiekdavo tikslą, bet šiaip rungtynės labai geros, dėl to toks ir ilgas komentaras."

"Sporticus.lt" komanda VKL I-osios lygos OPK Taurės čempionate startavo iš trijų rungtynių laimėdama dvejas

 

SAVAITĖS INTERVIU

Naudingiausių VKL I-osios Lygos OPK Taurės krepšininkų sąraše kol kas užtikrintai pirmauja "Electrolux" vedlys į pergales - Ignas Lukošius. Jis per dvi rungtynes vidutiniškai rinko net po 36.5 naudingumo balo. Krepšininkas komandos "spalvas" gina jau ne pirmą sezoną, tačiau šiemet savo asmeniniais pasirodymais maloniai stebina komandos vadovus. Šios savaitės interviu būtent ir skirtas trumpai pažinčiai su šiuo pernykščių čempionų vidurio puolėju.

 

Kur prasidėjo tavo, kaip krepšininko karjera ?


Taip vadinama karjera prasidėjo gimtajame Surviliškio miestelyje, kurio komanda dalyvaudavo Lietuvos Mažųjų miestelių krepšinio lygoje ir Kėdainių krepšinio pirmenybėse. Taip pat prieš atvykstant į Vilnių vieną sezoną žaidžiau Kauno krepšinio mėgėjų B lygoje.


Ignai, pats esi kilęs iš Kėdainių. Kaip nutiko, jog tavo, kaip krepšininko, keliai atvedė į Vilnių ?


Pagrindė persikėlimo į Vilnių priežastis buvo mokslai. Baigęs mokyklą rinkausi tarp Vilniaus ir Kauno, tačiau Vilnius pasirodė patrauklesnis miestas studijoms ir profesinei karjerai, tačiau nepraleidžiu progos apsilankyti ir Kaune.


Ne paslaptis, jog „Electrolux“ komandos pagrindą sudaro kėdainiškiai, ar tai buvo viena iš priežasčių, kodėl VKL pirmenybėse pasirinkai šią komandą ?


Taip, tai, ko gero, buvo pagrindinė priežastis kodėl atsidūriau šioje komandoje. Joje žaidė ir Kėdainių lygoje matyti veidai, su kuriais tekdavo susimatyti skirtingose barikadų pusėse. Stebėjau komandos pasirodymą VKL antrosios lygos finalo ketverte ir po jo sutarėme, kad nuo kitame sezone prisijungsiu ir aš.

 
"Electrolux" gretose rungtyniauji jau antrą sezoną, kuo šįmetinė sudėtis skiriasi nuo pernykštės ?


Komandos branduolys išliko tas pats, tik pagrindinis sudėties pasikeitimas – netekome Lauryno Kirlio, kuriam žaisti Vilniaus krepšinio lygoje nebeleidžia lygos nuostatai. Prie komandos nuo pavasario čempionato prisijungė ir neblogai į komandą įsiliejo Žygimantas Kosarevas. Tarpsezoniu sutarėme su dar vienu kėdainiečiu Arūnu Pranevičiumi ir laukiame jo debiuto mūsų komandoje.

Šiuo metu esi naudingiausias VKL I Lygos čempionato žaidėjas. Kur tokio sėkmingo žaidimo paslaptis ?


Mano nuomone, dar šiek tiek anksti vertinti statistikas, kadangi sužaista tik pora rungtynių ir statistika vis dar gali meluoti. Iki sėkmingo žaidimo kol kas irgi toli, kadangi su komanda patyrėme jau du pralaimėjimus. Asmeninė statistika šiuo metu galbūt atrodo geriau dėl to, kad ruoštis sezonui pradėjau rugsėjo mėnesį, nors iki sezono pradžios dar buvo toli. Tikrai manau, kad sezonui įsibėgėjus naudingiausi žaidėjai keisis daug kartų, kadangi vis daugiau krepšininkų pasieks geresnę formą. Tačiau asmeninė statistika visiškai nebus svarbi tol, kol ant kaklo nekabės aukso medaliai. Kai bus pasiektas maksimumas su komanda, tada galima pasidžiaugti ir asmeniniais pasiekimais.

VKL šiemet, kaip ir kasmet dalyvauja tarptautinėje arenoje – EABL čempionate. Ar sutiktum apsivilkti VKL Rinktinės marškinėlius, jei būtum į ją pakviestas?


Į šį klausimą tiksliai atsakyti sunku, kadangi dalyvavimas priklauso ne vien nuo noro, bet ir nuo galimybių. Šiuo metu dirbu ir žaidžiu keliose lygose, tačiau tikrai neatmetu galimybės sudalyvauti ir EABL etape, jeigu jo tvarkaraštis bus palankus ir sutaps su laisvu laiku.

Ignas Lukošius ir „KK Trakai“ (RKL). Ar ilgam ši stotelė tavo karjeros žemėlapyje ir ką galėtum papasakoti apie Trakų klubą ?


Apie stotelės trukmės ilgumą bus galima kalbėti pasibaigus sezonui ir pasiekus pagrindinius komandos tikslus. Trakų ekipa šiemet ir vėl atsirado krepšinio žemėlapyje ir po ketverių metų pertraukos grįžo į RKL B divizioną. Komanda sudaryta anksčiau Trakų ekipoje žaidusių krepšininkų pagrindu, prijungus jaunuosius Trakų žaidėjus bei pasistiprinus keliais žaidėjais iš Vilniaus. Komandos tikslai patys aukčiausi ir kol kas po truputį judame jų pasiekimo link.

Kokios prognozės „Electrolux“ komandai šio sezono varžybose?


Prognozės ir tikslai – praeitų metų rezultatų pakartojimas. Kol kas čempionato pradžia sekasi sunkiai, žaidėjus vis pakerta ligos ar traumos ir sunkiai sekasi susirinkti pilnos sudėties į varžybas. Tačiau ligos ir traumos po truputį gyja, daug rungtynių dar priešakyje ir tikimės vėl atsistoti ant kojų. Reguliaraus sezono tikslas ir prognozė – užimti pirmąją arba antrąją vietą ir patekti tiesiai į finalo ketvertą.


Ko palinkėtum visiems VKL dalyviams ir VKL lygai ?


Dalyviams: daug įdomių varžybų ir svarbiausia: sveikatos ir geros nuotaikos viso sezono metu! Lygai - nenustoti tobulėti, pritraukti vis daugiau komandų į turnyrus bei sklandaus organizavimo.

1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009