Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga F grupė

2016-10-26
Nuo pačių seniausių iki pačių naujausių komandų galėsime atrasti 2-rosios lygos grupėje "F". Kviečiame su jomis visomis susipažinti.
1. Marijampolis
Puikus projektas, kuriuo Marijampolio mokyklos kūno kultūros mokytojas Valerij Rybak stengiasi skatinti miestelio jaunimo užimtumą. Nors komanda ir nėra labai galinga, tačiau tokio lygmens varžybose gali pasisemti nemažai patirties. Į priekį šį klubą veda tas pats Valerij Rybak, kuris buvo sunkiai varžovams sustabdomas ne tik praėjusio sezono metu, tačiau ir šiame čempionate, kai jau pirmajame susitikime sugebėjo pelnyti net keturiasdešimt taškų ir tapti rezultatyviausiu 2-rosios lygos pirmosios savaitės žaidėju. Šios komandos namų rungtynėse visada susirenka gausybė žiūrovų ir atmosfera būna nuostabi. Kitos pogrupio komandos jau dabar gali džiaugtis galimybe nuvykti pas "Marijampolį" į svečius. 
2. JAMAM
Tarpsezonio metu "JAMAM" klubas pasistiprino Titu Šepečiu. Šis vaikinukas nieko nelaukė ir jau nuo pat pirmųjų rungtynių užtikrintai įsiveržė į naudingiausių komandos krepšininkų sąrašo viršūnę.  Nors pozicijos ir skiriasi, tačiau Titas stengsis kompensuoti gynėjo Aurimo Boruso netektį, kuris dabar visą dėmesį turėtų skirti teisėjavimui Lietuvos krepšinio lygoje. Ir toliau be galo svarbūs aikštelėje išliks Karolis Bakanauskas, Dainius Rinkevičius ir Tadas Mockevičius. Be to Tado žodis bus labai svarbus kaip žaidžiančio trenerio, kadangi būtent jis dažniausiai nustato komandos žaidimo pobūdį ir taktikas. Po praėjusio gana siaubingo sezono "JAMAM" bandys atsitiesti ir parodyti, jog gali pasirodyti geriau.
3. Didėja
Praėjusio sezono metu "Didėja" savo maksimalią sportinę formą sugebėjo pasiekti pačiu svarbiausiu metu ir tai jiems leido prasibrauti iki finalinio ketverto bei pasidabinti bronzinės spalvos apdovanojimais. Komandos sudėtis ir šį sezoną nelabai keičiasi, o krepšininkai, naturalu, tikisi praėjusio sezono rezultatus pasigerinti. Daugiausiai varžovams rūpesčių ir toliau turėtų kelti dvi lygos superžvaižgdės - Edgaras Matusevičius ir Andrius Montvydas. Nemažai įtakos sėkmingam pasirodymui gali turėti ir triukšmingas palaikymas, kuris su kiekvienomis rungtynėmis didėjo. Pusfinalyje sirgalės palaikymui naudojo savo avalinę, o į mažąjį finalą atsinešė net ir puodų iš savo virtuvės.

"Didėja" fanų klubo "sunkioji artilerija"
 
4. BC Materialiste
Individualiai pajėgi komanda, kurios vieta turėjo būti 1-mojoje lygoje, tačiau klubas netyčiomis atsirado žemesnio pajėgumo divizione. Puikūs gynėjai, metikai, aukštaūgiai - viskas, ko reikia, kad pasiekti pačių geriausių rezultatų. Dalis šio klubo jau yra žaidę "Vilniaus krepšinio lygoje" pavadinimu - "Archstudija". Nors komanda išties yra galinga, tačiau pirmajame susitikime teko gerokai paplušėti su ambicingais "Space Jam" vyrukais. Tiesa, šiame susitikime gerokai žemiau savo galimybių ribų sužaidė Lukas Puodžiūnas ir Džiugas Vaitkus. Įžaidėjas ir vidurio puolėjas bus labai svarbūs krepšininkai klubo ateityje ir artėjant finalinio ketverto link, taip žaisti teisės nebeturės.
5. Space Jam
Paskutinį kelialapį į atkrintamąsias praėjusio sezono metu 2-rojoje lygoje iškovojo "Space Jam" vyrukai. Komanda išsiskiria tuom, jog turi akivaizdų lyderį - Arną Pakrosnį. Šis krepšininkas yra fiziškai labai stiprus ir begaliniu noru bei turima jėga sugeba įveikti po krepšiais ir gerokai aukštesnius varžovus. Kol kas komandos puolimas yra gana skurdus. Abiejose sezono starto rungtynėse "Space Jam" sugebėjo pelnyti tik 53 taškus. Pirmosiose rungtynėse buvo pralaimėta vos trimis taškais po atkaklios kovos. Antrajame susitikime pralaimėta solidžiu 29 taškų skirtumu. Taigi, galima spėti, jog komandos rezultatus ateityje labai įtakos tai, kaip šiam klubui pavyks apsiginti.
6. Penktukas
Didžiulį progresą praėjusio sezono viduryje padaręs klubas greitai tapo bet kuriam varžovui pavojingu priešininku. Tą ši ekipa įrodė jau pirmajame savo susitikime, kai gynybinio stiliaus susitikime palaužė praėjusio sezono 2-rosios lygos bronzos medalių laimėtojus - "Didėja". Ir toliau šį klubą į priekį turėtų vesti "geležinė gynyba", o puolime pavojingiausiais krepšininkais kaip ir praėjusio sezono metu turėtų išlikti: Tadas Kalakauskas, Rolandas Svilainis, Laisvydas Paknys, Modestas Čereškevičius ir Simas Šnipaitis. Debiutiniame savo sezone "Penktukas" paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse vos vienu tašku nusileido "KK Kuršėnams" ir su aštuoneriomis pergalėmis liko per plauką nuo 2-rosios lygos atkrintamųjų varžybų. Šį sezoną komanda yra kur kas daugiau subrendusi ir visi mėgėjiško krepšinio ekspertai iš jos daug daugiau tikisi!

Rolandas Svilainis ir toliau išliks labai svarbiu "Penktuko" sudėties krepšininku
Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga F grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009