Vasaros lygos ketvirtfinaliai - penktadienis

2016-08-19

Oplia 70% - Litresta 30%

 

Visos trys B grupės komandos neatsilaikė prieš mirtininkų grupės ekipas. "Mažojoje taurėje" beliko paskutinės ketvirtfinalio rungtynės. Be pralaimėjimų kol kas žengiantis "Oplia" kolektyvas bandys žengti į finalinį ketvertą, palauždami turnyro išsišokėlius - "Litrestą". "Oplia" yra labai individualiai pajėgi ekipa, kurios vadžias savo rankose tvirtai laiko įžaidėjas - Simas Liepinaitis. "Litresta" dar visai nesenai "Pavasario čempionate" iškovojo "Iššūkio taurės" bronzinės spalvos apdovanojimus ir truputį pasistiprinę bandys prasibrauti į dar vieną finalinį ketvertą. Įdomiausia šioje poroje bus dvikova tarp dviejų mėgėjiško krepšinio legendų - Andrej Kovalevskij (Litresta) ir Povilas Kaminskas (Oplia). Šie du žaidėjai puikiai moka rinkti naudingumo balus savo komandai. Jeigu nematėte niekada Hakeem Olayjuwon ir Karl Malone dvikovos, tai ateikite į šias rungtynes ir pamatysite kažką panašaus. Andrejui "Litrestos" gretose puikiai talkina Lukas Motiejūnas ir Artur Tysevič. Likę atsarginiai krepšininkai rungtyniauja labai banguotai. Bus įdomu stebėti ar pavyks savo snaiperiškus gebėjimus pademonstruoti Vaidui Petrulioniui (Oplia) ir Vaidui Vinevičiui (Litresta). Šių žaidėjų pataikymas iš toli gali nemažai lemti šiose rungtynėse. Galiausiai viską reziumuoti galima tuom, jog "Litresta" yra visiškai gynybinė, o "Oplia" pilnai į puolimą orientuota komanda. Šį kartą VKL kolektyvas pranašumą skiria puolimo gigantams ir mano, jog gana užtikrintą pergalę švęs "Oplia" ekipa.

Simas Liepinaitis („Oplia“) vasaros taurėje yra lyderis tarp rezultatyvių perdavimų (11,8)

 

www.begikams.lt 48% - Sportsdirect 52%

 

Šio dvi ekipos jau susitiko kartą reguliariajame sezone. Po įspūdingos ir atkaklios kovos pergalę šventė "www.begikams.lt". Tose rungtynėse įspūdingai pasirodė Aleksas Trukšin. Deja, dėl nesužaistų trijų rungtynių limito šis krepšininkas negalės padėti savo ekipai atsakomosiose rungtynėse. Apie netektis kalbos sklando ir "SportsDirect" komandoje. Trijų rungtynių nesužaidė Aurimas Gudavičius, kuris šiuo metu Kroatijoje su Adomu Griciumi, kuris viso sezono metu buvo vienas kertinių klubo žaidėjų. Sklinda gandai, jog pasirodyti susitikime negalės ir Valius Sipčenko. Taigi abi komandos gana nemažai nukraujavusios. Jeigu gandai pasitvirtins, tai "SportsDirect" klubą ant savo pečių į priekį turės vesti Lukas Markaitis ir Tomas Mačiulis, o "www.begikams.lt" ekipoje savo lyderių savybes atskleisti galės Modestas Jurevičius, Justinas Povilauskas ir Rapolas Gruzdys. Daug priklausys ir nuo to, kaip savo ekipai suvadovauti sugebės bėgikų aikštės generolas - Lukas Ragauskas. Dar vienas dalykas, kuris neprasprūdo pro apžvalgininkų akis - "SportsDirect" kolektyvas aikštelėje atrodo kur kas kovingiau nei "www.begikams.lt" ekipa, o tai įprastai atkrintamosiose rungtynėse atlieka nemažą įtaką. O ir du kartus laimėti prieš tokią galingą ekipą yra labai sunku. Taigi sudėję visus faktus į vieną šūsnį, VKL apžvalgininkai šioje poroje skiria nedidelį pranašumą "SportsDirect" kolektyvui, o kaip pasibaigs šios rungtynės ištikrųjų, pamatysime šiandien.

alt

Adomas Gricius yra „Sportsdirect“ vadovas bei lyderis (22 tšk.), bet ketvirtfinalio rungtynėse komandai nepadės

 Vasaros lygos ketvirtfinaliai - penktadienis

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009