Mažosios "draudimas.lt" taurės FINAL 4 apžvalga

2016-06-07


Mažosios "draudimas.lt" taurės rungtynėse pasiekė finišo tiesiąją. Po du mėnesius trukusių varžytuvių paaiškėjo, jog dėl čempioto titulo susigrums po vieną atstovą iš grupių "A" ir "B" bei dvi ekipos atstovaujančios grupę "C". Visos "D" grupės komandos savo kelią jau pabaigė. Pasistengsime giliau pasižiūrėti į ateinančias finalinio ketverto varžybas ir apžvelgti ateinančias kovas iš įvairių kampų. Be to pateiksime ir finalinio ketverto dalyvių komentarus. 

Reguliarusis sezonas:
Jeigu žiūrėtumėme, kuriai komandai geriausiai sekėsi rungtyniauti reguliariajame sezone, čia neabejotinais lyderiais būtų "KK Panevėžys". Ši ekipa savo grupėje nesutiko stipresnio už save priešininko bei vienintelė komanda visame čempionate pabaigė grupės etapą be pralaimėjimų. Bene rimčiausią iššūkį viso turnyro metu "KK Panevėžiui" sugebėjo mesti "St. Justiniškės". Net ir žaisdami be dviejų savo lyderių Justiniškių mikrorajono atstovai nusileido panevėžiečiams vos dviejų taškų skirtumu. Toks rezultatas leidžia spėti, jog pilnos sudėties "St. Justiniškių" klubas gali pasiekti gana solidų revanšą. Juk justiniškiečiai buvo būtent ta komanda, kuri, žaisdama be dviejų pagrindinių gynėjų, geriausiai sustabdė "KK Panevėžio" lyderį - Justą Četkauską. Visgi banguotas sezonas justininkiečiams leido reguliarųjį sezoną pabaigti vos ketvirtoje grupės vietoje. Ketvirti savo pogrupiuose liko ir "KK Riešės" bei "Infoeros" vyrukai. Nors grupių etapo metu kovoti dėl pergalių šioms ekipoms nesisekė taip sklandžiai, tačiau tik šioms dviems ekipoms vienintelėms viso čempionato metu pavyko palaužti "VKTS" klubą. Vienais turnyro favoritų laikytas krepšinio arbitrų klubas per visą čempionatą patyrė vos du pralaimėjimus. Kadangi pralaimėjimo kaina šiame trumpame čempionate prasidėjus atkrintamosioms varžyboms tapo lemtinga, pralaimėjimas "Infoeros" klubui pabaigė savo grupės nugalėtojų, teisėjų, kelionę medalių link. Tuo tarpu "KK Riešė" savo blogą grupių etapo pasirodymą paslėpė atkrintamosiose eliminavę "D" grupės nugalėtojus - "Didėja".  


Niekam gerai dar "Vilniaus krepšinio lygoje" nežinomas Saulius Vilčinskas - slaptas "KK Panevėžio" ginklas

Sąsajos:
Įdomių sąsajų galima atrasti ir tarp abiejų pusfinalių dalyvių. Dar prieš du mėnesius "Infoeros" klubo idėjinis vadas Mantas Bielinskas dėkojo ištikimiesiems komandos draugams Justui Četkauskui ir Lukui Liubavičiui už iškovotą taurę atstovaujant "Affecto Lietuva" ekipą "3x3" turnyre. Šiandien pastarieji du krepšininkai bus jau kitoje barikadų pusėje ir žūtbūt sieks atimti iš Manto svajonę pasidabinti čempioniškos spalvos medaliais. Vieną kartą tą panevežiečiai padaryti jau sugebėjo ir paliko Mantą Bielinską su sidabru. Šį kartą dvikovos reikšmė bus dar didesnė, nes pralaimėjusi ekipa susidurs su rizika likti išvis be nieko. Abi komandos savo kelią į finalinį ketvertą nusitiesė kovingumu, tad ir pusfinalyje turėtumėme išvysti atkaklią kovą. Kitos poros krepšininkai irgi puikiai vieni kitus pažįsta. Ne vienas Justiniškių atstovas yra rungtyniavęs "KK Riešės" ekipoje, tačiau nei vienas riešės žaidėjas nėra žaidęs už "St. Justiniškių" klubą. Įdomi dvikova turėtų vykti tarp trijų "Mortal Kombat" komandos (1-moji lyga) lyderių: Žymanto Armono ("St. Justiniškės") ir Martyno Rakausko su Roku Balbieriumi (abu "KK Riešė"). "KK Riešės" gretose bus ir vienas iš "Mortal Kombat" klubo trenerių - Ervinas Stankus. Savo vertę "KK Riešės" klubui parodyti pasistengs ir šį sezoną ekipą 2-ojoje lygoje atstovavęs Arnas Arlauskas bei taip pat šiam klubui atstovavimo patirties turintis Mantvydas Staniulis. Puikiai vienas kitą pažįstantys bičiuliai kiek daugiau nei valandai taps varžovais ir susigrums bekompromisinėje kovoje dėl geriausiųjų vardo. Juk po šios dvikovos iki išsvajoto tikslo teliks vienas žingsnis.    

Mantvydas Staniulis - vienas techniškiausių iš viso turnyro krepšininkų

Prognozės:

KK Riešė 28%
Paskutiniu metu lyg iš natų rungtyniaujantys "KK Riešės" krepšininkai, greičiausiai, bus rimčiausi pretendentai kovoti dėl aukso spalvos medalių. Kad "KK Riešės" krepšininkai turi gerai ištreniruotus riešus parodė rungtynės su "Didėja". Atkaklia turėjusioje būti dvikovoje "KK Riešė" tiesiog nušlavė galingą varžovą pataikydami net 26 tritaškius iš 52 bandymų. Pasipriešinti Riešės atstovams nesugebėjo ir ne ką silpnesnis "Kritulių" klubas. Ar sugebės kas nors mesti iššūkį "KK Riešės" ekipai finaliniame ketverte, pamatysime netrukus. O dabar belieka laukti akiai patrauklaus šio klubo krepšinio.

St. Justiniškės 26%
Savo galią "St. Justiniškės" parodė aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje, kai eliminavo galingas "VKM 97" ir "Matavimo Studija" ekipas. Pagal priešininkų pajėgumą galima iškarto "St. Justiniškes" įvardinti kaip šio finalinio ketverto favoritus, tačiau pirmiausiai reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog abiejose dvikovose fenomenaliai sužaidė klubo puolėjas Arnas Arlauskas. Būtent šis krepšininkas yra tas žaidėjas į kurį krypsta akys, kai padidintas dėmesis skiriamas ekipos žvaigždėms - Žymantui Armonui ir Mantvydui Staniuliui. Negalima būti užtikrintiems, jog Arnas gavęs šiek tiek laisvumo taip pat užtikrintai baus priešininkus ir ateinančiose dviejose rungtynėse. Būtent todėl ir nesiryžtame "St. Justiniškių" įvardinti kaip favoritais. 

KK Panevėžys 25%
"KK Panevėžys" kol kas stebina neregėtu kovingumu bei puikiu pataikymu iš toli. Visgi, ar tik nebus pusfinalio rungtynės lubomis šiai ekipai? Panašaus tipažo "Infoera" klubas dar yra įveikiamas varžovas panevežiečiams, tačiau tikrai neverta tikėtis, jog "KK Riešė" arba "St. Justiniškės" nuvertins savo nei vieno pralaimėjimo čempionate dar nepatyrusius panevežiečius. Gal varžovai tokio kovingumo ir nepademonstruos, tačiau meistriškumo skirtumas, greičiausiai, tikrai per didelis, kad Panevėžio miesto atstovai pasidabintų aukso spalvos medaliais Vilniuje. O ir motyvacijos užtaisas nėra amžinas. Iškovojus 7 pergales iš eilės kovoti toliau su tokiu pat užsivedimu yra tikrai labai morališkai sunku. 

Infoera 21%
Visi kaip susitarę teigia, jog "Infoerai" šiemet gali tekti likti be nieko. Tiek "KK Riešės", tiek "KK Justiniškių" atstovai vertina šį klubą kaip silpniausią iš ketveriukės. Net pats Mantas Bielinskas savo komentare nuvertina savo ekipą ateinančioje dvikovoje su "KK Panevėžiu". Kai spėja pavieniai spėjikai, tai gali būti klaidinga, tačiau, kai visi lyg susitarę skiria vienai komandai mažiausias galimybes, gal tai yra akivaizdu? Komandos vadovas Mantas Bielinskas teigė, jog, kuo didesnis yra nuvertinimas, tuo daugiau motyvuojasi jo komanda. Šiuo metu nuvertinimas yra beveik maksimalus, tad komanda turėtų motyvuotis labai stipriai. Visgi net tokia didelė motyvacija kovoje dėl čempionų titulo nepadeda "Infoeros" ekipai prognozėse surinkti daugiau nei 21 procento. 


Visos prognozės kol kas leidžia manyti, jog po šio finalinio ketverto Mantui Bielinskui (Infoera) teks dar kartą parodyti tokį patį gestą

Mantas Bielinskas (Infoera):
Pagaliau atėjo metas žaisti pusfinalio etapą prieš visas VKL prognozes ir save pačius nustebinusius "KK Panevėžys" komandos narius, kurie šį sezoną dar nepralaimėjo, o mes pralošėme ir ne kartą. Sunku kalbėti čia apie komandų pliusus ir minusus, nes turbūt gautume į vienus vartus. Pagrindiniai faktai - pergalių ir pralaimėjimų skirtumas, užtikrintas ir stabilus žaidimas, kas šioje poroje "KK Panevėžys" daro neabejotinu favoritu. Mes savo ruožtu bandysim kliautis pagrindiniu savo sezono ginklu - gynyba. Tikiuosi lemiamose kovose ji mūsų nepaves, gal tuomet įvesim intrigos į finalinio ketverto batalijas.

Ervinas Stankus (KK Riešė):
Visu pirma noriu pasveikinti visas komandas, kurios pateko į finalinį ketvertą. Kaip jau ne kartą sakiau, atėjus Pavasario čempionatui, sunku suburti komandą. Žaidėjai reguliaraus sezono metu, tiesiog, "persivalgo" krepšinio, gerėja orai, todėl sunku surinkti visus į varžybas. Visgi apie savo komandą to nepasakysiu. Šaunuoliai vyrai visą pavasario čempionatą rodė, jog jiems šis turnyras yra svarbus. Aš jau net nebegaliu tiksliai įvertinti kiek metų "KK Riešė" dalyvauja "Pavasario čempionate", galbūt, ketvirtą pavasarį per visą klubo gyvavimo istoriją ir visada, kai renku komandą, sakau, kad šį pavasarį jau turime iškopti į ketvertą stipriausiųjų ekipų, tačiau savo pasirodymus užbaigiame visada aštuntfinalyje arba ketvirtfinalyje. Prieš šį Pavasario čempionatą nieko nesakiau ir nieko nesitikėjau, nes buvau nusivylęs komandos pasirodymu 2-rojoje lygoje. Perkopus grupės etapą mūsų laikė be galo rimti priešininkai: "Didėja" ir "Krituliai". Kai praėjome tokį kelią, norisi pasikabinti medalį, bet tuo pačiu norėtųsi, kad tas medalis būtų aukščiausio kalibro - aukso. Kalbant apie būsimus priešininkus "St. Justiniškes", tai labai gera komanda, jauna, veržli, gerai metanti. Šis klubas turi savo pliusų ir savo minusų. Labai tikiuosi gero komandos užsivedimo, gerų rungtynių ir patekimo į finalą. Kalbant apie kitą porą, manau, "KK Panevėžys" yra visiški favoritai ir jau matau juos finale. Tikiuosi ten su jais ir susitiksime. Visgi mūsų dar laukia labai sunkus pusfinalio mačas su galinga Justiniškių ekipa, bet aš tikiu savo komanda. Taigi visoms komandoms palinkėsiu gero finalinio ketverto ir tegul laimi stipriausieji!

"KK Riešės" lyderis Gediminas Juozapavičius (atlieka metimą) savaitgalį su VKL rinktine tapo Europos mėgėjų krepšinio vicečempionu

Martynas Tamulevičius (St. Justiniškės):
Laukia labai įdomus pirmasis pusfinalis tarp "KK Riešė" ir "St.Justiniškės", mano nuomone šis pusfinalis  bus tikrasis finalas, o savo asmeninių simpatijų neslepiu savo gimtojo rajono komandai St.Justiniškėm. Vyrukai pradėjo sunkiai čempionatą bet po truputi įsivažiavo ir pagaliau peržengė tą užkeiktą ketvirtfinalį, o "Riešė" kiek netikėtai sugebėjo peržengti Dainiaus Novicko dublerio Deimanto Pavlovskio vedamus "Kritulius". Manau, nemažai tam įtakos turėjo Roko Balbieriaus netektis. "St.Justiniškės" turi turbūt geriausią mažosios tauręs istorijoje gynėjų grandį Lauryną Zurzą, Žymantą Armoną ir, kiek teko girdėti gandų, naująjį Mortal Kombat atakų organizatorių Mantvydą Staniulį. Kiekvienas puikiai papildo vienas kitą. Žymantas puikiai vadovauja žaidimui, M.Staniulis lieja tritaškes bombas ir gali paaštrinti žaidimą, o apie Lauryno gynybinius sugebėjimus nėra net ką šnekėti - gali dengti, tiesiog, visus. Taip pat nederėtų pamiršti "Gauminos" įmonės metų legionieriaus Lino Petruškevičiaus, kuris savo žaidimu primena Bismacka Biyombo ir jau sugebėjo triumfuoti šiemet viename čempionate. Bus labai įdomu stebėti Martyno Rakausko ir Lino Petruškevičiaus mikrodvikovas. Taip pat labai tikiuosi, jog pavyks Džei bi (Algimantas Birbilas) pagaliau atidaryti savo taškų sąskaita, nes atsidavimu ir noru laimėti už savo rajoną primena man "Neptuno" sielą Martyną Mažeiką. Antrasis pusfinalis "Infoera" ir "KK Panevežys". "Infoera" puikiai pasirodė VKL Taurėje, o "KK Panevežys" nenustoja stebinti patekdami i finalinį ketvertą. "Infoeros" neteko šiemet matyt žaidžiant, bet šis kolektyvas jau ne pirmus metus kartu rungtyniauja todėl tai gali būti didelis pliusas, tačiau priešininkų kolektyvas, kaip suprantu, žaidžia už savo miesto komandą, todėl dažnai tokie kolektyvai rungtyniauja su dviguba energija ir šį kart jie nusipelno mano simpatijų ir "įteikiu" jiem bilietą į finalą. Nebūsiu banalus ir neteiksiu, jog finaliniame ketverte tik vienos rungtynės ir gali laimėti bet kas prieš bet ką ir pirmąją vietą atiduodu akivaizdiems favoritams - "St. Justiniškių" kolektyvui antri manau liks "KK Panevėžys", treti - "KK Riešė", o be medalių liks "Infoera".

Saulius Vilčinskas (KK Panevėžys):
Smagu, kad pagaliau startuos VKL pavasario čempionato finalinio ketverto varžybos. Be abejo labai džiaugiamės esantys čia, tarp pačių stipriausiųjų, bei dėl galimybės kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Mūsų kelias šiame čempionate gali atrodyti lengvas, kadangi dar nesame patyrę nesėkmės, tačiau taip tikrai nėra. Į patį turnyrą užsiregistravome vedini sėkmingo pasirodymo Mažojoje krepšinio lygoje, kurioje debiutavome ir tapome čempionais. Komandos narius puikiai žinome, žinome, kas kaip žaidžia. Justas Četkauskas pasiūlė prijungti kelis pajėgius žaidėjus ir sudalyvauti. Susidūrėme su daug įvairaus pobūdžio komandų, žinojome jų stirpriasias ir silpnasias puses labai paviršutiniškai, tad į kiekvieną dvikovą išeidavome gerai nežinodami ko tikėtis iš varžovų. Kaip bebūtų, mūsų nauji žaidėjai puikiai papildė komandą ir prie jos pritapo, o kartu tapome stipria smogiamaja jėga, kuomet "iššauti" gali bet kas. Galbūt tai mūsų varžovams ir yra sunkiausia, žaidžiant prieš mus. Apie mūsų pusfinalio varžovą daug pasakyti negaliu, nes nesu dar gerai susipažinęs su šia komanda, tačiau varžovus tikrai gerbiame ir kausimės iš visų jėgų. Kito pusfinalio komandų pakomentuoti taip pat negaliu, tačiau tikiu, kad finaliniame ketverte nugalės stipriausi! Visiems linkiu sėkmės ir geros kovos! 
Mažosios

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009