Pavasario čempionato "draudimas.lt" Iššūkio taurei laimėti 1/8 finalo rungtynių įdomumo reitingas

2016-05-30

Netrukus prasidės aštuntfinalio "draudimas.lt" Iššūkio taurės rungtynės. Prieš joms prasidedant pabandėme išrikiuoti visas poras nuo mažiausiai intriguojančios iki pačios įdomiausios ir atkakliausios. Tai tėra subjektyvi nuomonė remiantis komandų žaidimu, statistikomis ir kitais įvairiais faktoriais. Kviečiame visus susipažinti!

(8) Ismegink.lt 75%    LT2016 25%
Mažiausiai intrigos, greičiausiai, turėtų būti būtent šiame susitikime. Įspūdingas Gedimino Slipkaus tritaškių lietus leido  "LT 2016" komandai minimalia persvara palaužti ir iš turnyro eliminuoti vienus iš favoritų - "Vilniaus baldus". Šiose rungtynėse "LT 2016" puikiai susitvarkė su priešininkų lyderiais. Dabar "LT 2016" klubo laukia kur kas visapusiškesnė ekipa. "Ismegink.lt" kolektyvas šešioliktfinalyje nepasigailėjo pajėgaus "IKEA" kolektyvo. Greičiausiai panašus likimas laukia ir kur kas mažiau patyrusio varžovo aštuntfinalyje. Belieka svarstyti, kiek laiko kovingieji "LT 2016" krepšininkai sugebės aštuntfinalio dvikovoje rodyti pasipriešinimą. Juk nebus taip, kad ir aštuntfinalyje atsiras žaidėjas, kuris pataikys 7 tritaškius metimus iš 12 bandymų? 

(7) Litresta 70%    Naudingi 30%
Kiek įdomesnės rungtynės antradienį vyks Lazdynuose. Tiesa, gana ryškūs šios poros favoritai turėtų būti "Litresta" su Andrej Kovalevskij priešaky. Šis klubas, vedamas galingo aukštaūgio, demonstruoja labai solidų krepšinį. Paskutinės ketverios "Litrestos" rungtynės baigėsi pergalėmis dviženkliais taškų skirtumais. Jeigu "Naudingi" nori pasipriešinti, reikia būtinai sužaisti ne ką prasčiau, nei taip pavyko padaryti šešioliktfinalyje rungtynėse su "Radvilais". Be to bus labai įdomi vidurio puolėjų dvikova. Ar sugebės Paulius Miškinis ("Naudingi") bent truputį pasipriešinti savo tituluotam priešininkui Andrej Kovalevskij ("Litresta")? Ar sugebės traumų išretinti "Naudingi" surinkti daugiau nei penkis krepšininkus į šias labai svarbias rungtynes?

(6) Sparta 62%    X Komanda 38%
Šios dvi ekipos jau spėjo susitikti grupės etape. Sėkmingai įveikus šešioliktfinalį šių klubų keliai vėl susikerta. Tarp aštuonių geriausių turnyro komandų iš šios poros pateks tik viena ekipa. Nors grupės varžybose pergalę šventė "X Komanda", tačiau favoritais šioje poroje yra "Sparta". Įveikti tokį galingą varžovą du kartus iš eilės yra labai sudėtinga. "X komandos" krepšininkams bus labai sunku prisiversti kautis prieš nesenai jau vieną kartą palaužtą varžovą. Tuo tarpu "Spartos" krepšininkai motyvacijos tikrai nestokos. Šioje poroje jau galima atrasti intrigos užuomazgų, tačiau pakankamai ryškūs favoritai vistiek išlieka - "Sparta". Kitavertus buvimas favoritais ne visada būna naudingas. Kartais tai tik suteikia daugiau motyvacijos priešininkams. 

Aktyvi "Sparta" komandos gynyba gali būti tiesiausias kelias į pergalę

(5) Marijampolis 39%    Socialinės dirbtuvės 61%
Banguotai rungtyniaujanti "Marijampolio" komanda šešioliktfinalyje įspūdingai eliminavo galingą "Kočėlo" ekipą. Po tokio puikaus pasirodymo turėtų tradiciškai ateiti laikas nuopuoliui. "Marijampolio" krepšininkai tikrai norėtų padovanoti savo ištikimiems sirgaliams pergalę, tačiau ar pavyks komandai išlaikyti tokį pat kokybišką puolimą dar vieneriose rungtynėse? O gal tokio pat krepšinio nebeužteks, juk "Socialinės dirbtuvės" jau spėjo išlipti iš žaidybinės krizės ir paskutinėse trejose rungtynėse sugebėjo švesti pergales prieš tikrai pajėgius priešininkus. Bet kokiu atveju Valčiūnuose atmosfera, greičiausiai, kaip visada bus verta finalinio ketverto ir abi komandos dėl to tikrai turėtų pajausti didžiulį malonumą. 

(4) Lewben 42%    Vilko brolija 58%
Tai yra antroji pora, kurios dalyviai jau spėjo tarpusavyje susitikti grupės rungtynėse. Ir šioje poroje "VKL" kolektyvas vėl yra linkęs favoritais laikyti grupės rungtynėse pralaimėjimą patyrusią ekipą. "Vilko Brolija" sugebėjo šešioliktfinalyje už pralaimėjimą atsirevanšuoti "Blue Sharks" krepšininkams, o aštuntfinalyje tą patį turės galimybę padaryti su "Lewben", kurios žaidimas yra labai priklausomas nuo vidurio puolėjo - Rolando Bajoro. Būtent šiam krepšininkui turėtų būti skiriamas ypatingas dėmesys, kadangi pirmajame šių ekipų susitikime Rolandas sugebėjo pelnyti beveik pusę savo komandos taškų. Jeigu "Vilko Brolija" sėkmingai susitvarkys su Rolando neutralizavimo užduotimi, galbūt, juos pamatysime ketvirtfinalyje. 

Ar Rolandui pavyks atvesti "Lewben" klubą į dar vieną skambią pergalę? 

(3) Monferenas 45%    Pensininkai Kretuliai 55%
Šioje poroje susigrums dvi taktinį krepšinį mėgstančios žaisti ekipos, todėl rungtynės turėtų būti ypatingai gražios akademinio krepšinio mėgėjams. Savo krepšinio teorijos sugebėjimu praktiškai bandys įgyvendinti du puikiai Vilniaus mieste žinomi krepšinio treneriai: Mantas Ambraška ("Monferenas") ir Gaudentas Puškorius ("Pensininkai Kretuliai"). Būtent Gaudentas bus ne tik komandos žaidimo styguotojas iš šono, tačiau jo vaidmuo bus labai svarbus ir pačioje aikštelėje. Praeityje ne vieną trofėjų iškovojęs krepšininkas kol kas demonstruoja, jog ir dabar gali kokybiškai varžytis su jaunesniais varžovais. "Pensininkai Kretuliai" individualiai yra pranašesni, todėl treneriui reiks gerokai pasukti galvą, norint padėti savo ekipai prasibrauti į ketvirfinalį. 

(2) Akcija-Krepšinis 54%    Ulma Baltic 46%
Gal išvysime akiai ir ne patį gražiausią krepšinį, tačiau aikštelėje susigrums dvi mėgėjiško krepšinio senbūvės ir kietos vyriškos kovos šiame susitikime turėtų netrukti. Abi ekipos mėgėjiškame krepšinyje drauge rungtyniauja gausybę metų ir per šį laiką spėjo vieni kitus gerai pažinti. 2011 metais šių komandų keliai susikirto "Vilniaus krepšinio C lygoje". Tąsyk abi ekipos pasidalino po vieną pergalę. Tiesa, ir tuo metu rungtynių nugalėtojams daugiausiai pavyko surinkti vos 60 taškų. Ir dabar turėtumėme išvysti gynyba paremtą krepšinį. Nežymūs favoritai šioje poroje bus aikštelės šeimininkai - "Akcija KREPŠINIS". O pati dvikova tikrai bus verta aštuntfinalio atidarymo rungtynių vardo. 

(1) Svajonių komanda 49%    Senųjų Trakų Viltis 51%
Paskutinės aštuntfinalio rungtynės birželio ketvirtą dieną turėtų būti viso šio etapo "vinimi". Dvi finalinio ketverto vertos komandos susitiks tarpusavyje, o toliau žengs tik vieni. Nors "Svajonių komandos" lyderiai savo meistriškumu lenkia geriausius trakiškių žaidėjus, tačiau trenerio taktiniai patarimai, fizinė jėga ir komandinis krepšinis turėtų būti pagrindiniais Senųjų Trakų komandos koziriais, kurie juos paverčia minimaliais dvikovos favoritais. Vidutiniškai po 22 kamuolius per rungtynes atkovojantis Domantas Jasionis antrą kartą šio turnyro metu susidurs su rimta konkurencija po krepšiais. Ar pavyks trakiškiams sustabdyti "Svajonių komandos" lyderius? Ar įneš deramą indėlį "Svajonių komandos" atsarginiai krepšininkai? Sužinoję atsakymus į juos, sužinosime ar tęsis "Svajonių komandos" svajonių žygis.


Domanto Jasionio (su kamuoliu) laukia labai sunkios rungtynės
Pavasario čempionato

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009