Nesė Casino - VKL II Lyga: "Sandora Group - Magnum Veterinarija" triumfas

2016-05-25
  Kartu su kitų pagrindinių VKL čempionatų pirmenybėmis finišavo ir VKL II Lygos - Almarūno Prekybos taurės varžybos, kurių metu paaiškėjo ne tik lygos prizininkai, tačiau ir čempionai. Kviečiame prisiminti, kaip vyko rungtynės dėl 3 vietos bei finalas ir dar kartą susipažinti su finalinių dvikovų momentais. VKL dėkoja visiems lygos dalyviams už nenuspėjamą krepšinio spektaklį ir su nekantrumu lauks Jūsų sugrįžtant kitame krepšinio sezone.

FINALAS

SANDORA GR. / MAGNUM VET. - Ridikas  71 : 52 (14:11, 14:15, 25:11, 18:15).

 Sandora Group / Magnum Veterinarija: T. Šiškevičius 21 (10 atk.k), A. Predkelis 11, K. Staniokas 9, A. Norgėla ir D. Mikalauskas po 8, R. Vainickas 6, M. Ulevičius 5, K. Baltuška 3, E. Mincė, K. Grigaliūnas, V. Paukštas ir m. Lapėnas  taškų nepelnė.

 Ridikas: I. Vaičys 12, J. Stanaitis 8, T. Silvanavičius ir V. Asačiovas po 7, D. Palepšaitis 5, K. Griškus 4, S. Gečas 3, P. Kuzminskas, J. Norvaišas ir A. Drabavičius po 2.

 

Rungtynes taikliu metimu pradėjo V. Asačiovas, tačiau A. Predkelis atsakė tolimu šūviu (3:2). 3 minutę rezultatas buvo 4:2. Vyravo gynybinis krepšinis, todėl ekipoms buvo sunku rinkti taškus. Įpusėjus ketvirčiui, rezultatui esant 4:4, abi ekipos jau buvo surinkusios leidžiamą komandinių pražangų limitą ir tai buvo tik dar viena įrodymas, jog šiandien abi komandos akcentuoja gynybą. Likus 3 minuėms ekipas skyrė 3 taškai (5:8). Likus 2 minutėms dar pirmavo „Ridikas“ (8:9), bet du taiklūs A. Predkelio tolimi šūviai išlygino rezultatą (11:11), o T. Šiškevičiaus tritaškis persvėrė svarstykles jo ekipos naudai (14:11).

 

Antrojo ketvirčio 2 minutes nei viena ekipa nesugebėjo pelnyti taškų. Pirmieji šį barjerą peržengė „Sandora Group – Magnum“, kurie gynybos gniaužtuose laikė savo priešininkus dar dvi minutes. Tik 4 minutę įmesti D. Palepšaičio taškai buvo pirmieji jo komandai šiame kėlinyje (19:13). Jau kitoje atakoje I. Vaičiaus tolimas metimas sumažino deficitą perpus (19:16). Atrodė, kad abiems komandoms pelnyti taškus yra ypač sudėtinga ir verti didelių pastangų. Į ilgąją pertrauką ekipos išėjo skiriamos 2 taškais (28:26).

 

Pirmąją minutę „Ridikas“ sumažino deficitą iki minimumo, tačiau tada priešininkai pradėjo tolti. Nors 3 minutę komandos skyrė tik 6 taškai (36:30), bet labai gera „Sandora Group – Magnum“ gynyba neleido varžovams net 5 minutes pelnyti taškų ir tas leido komandai įgyti net 18 taškų persvarą (48:30). Nors likusias porą minučių „Ridikas“ puolime ir atrodė šiek tiek atsigavęs, bet skylėta gynyba leido sumažinti skirtumą tik iki 16 taškų (53:37).

 

Per ketvirtojo kėlinio 2 minutes „Ridikas“ dar parodė savo charakterį ir privertė sunerimti priešininkų trenerį, nes puikiai sužaista atkarpa leido sumažinti atsilikimą iki 12 taškų (57:45). Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo viskas, ką ši komanda galėjo pasiūlyti varžovams bei žiūrovams, nes „Sandora Group – Magnum“ nebuvo nusiteikusi atiduoti auksinių medalių ir, panaudodami spaudimą per visą aikštelę, privertė priešininkus klysti, o tai leido didinti persvarą bei laimėti šį finalą rezultatu 71:52 ir tapti VKL II lygos čempionais.

 

Po rungtynių buvo išrinktas ir naudingiausias didžiojo finalo krepšininkas, kuriuo tapo nugalėtojų ekipos žaidėjas Tomas Šiškevičius. Jam atiteko ne tik simbolinė taurė, tačiau ir VKL bičiulių bei rėmėjų dovanos.

 
 
Tomas Šiškevičius "Sandora Gr. / Magnum Vet." tapo finalo MVP
 

“Sandora Group - Magnum Veterinarijos” komandos trenerio ir žaidėjo M. Lapėno komentaras: "Yra šabloniškas pasakymas, kad finalas yra finalas, bet aš nemėgstu šabloniškumo, todėl pereisiu prie detalių. Prieš rungtynes žaidėjų prašiau, kad jie susitvarkytų su savo galvomis, kad ateitų kaip į eilines rungtynes. Sakiau, kad tas krepšinio finalas yra tik viena diena, o rytoj viską pamirši, nesvarbu, laimėsi ar praloši. Kaip matėte, žodžiai yra viena, bet ypač jaunesniems žaidėjams šiandien buvo sudėtinga žaisti. Procentaliai taiklumas buvo tragiškas. Gelbėjo mus, kaip ir visada, tik labai gera gynyba. Sakyčiau, kad ne vienose rungtynėse pademonstravome, jog mūsų gynyba yra geriausia čempionate ir šį kartą tai mums padėjo taškas po taško perlaužti rungtynes, o priešininkas nebeturėjo ką daugiau ir pasiūlyti. Pergalė saldi. Gal didžiąjai daliai – pirmą kartą iškovotas auksas, bet, kaip ir sakiau, čia yra tik vienas momentas, todėl kažkokios didelės euforijos asmeniškai nejaučiu, o gyvenimas tęsiasi toliau.“

 

“Ridiko” komandos žaidžiančiojo trenerio K. Griškaus komentaras: "Pirmoje finalo pusėje tikrai davėme kovą. Labai sunkiai sekėsi prisitaikyti prie teisėjavimo. Pirmame kėlinyje visiškai nedavė jokio kontakto, antrame – davė, trečiame – vėl nedavė – ir mes niekaip nepripratome prie teisėjų, tačiau patys kalti ir turėjome greičiau adaptuotis. To pasekoje labai išsibaudavome. Patys taip pat buvome labai agresyvūs, todėl pavyko išbauduoti ir ne vieną priešininkų žaidėją. Labai gaila, kad šiandien negalėjo dalyvauti Regimantas Šeštokas, nes labai jo trūko. Šiaip mūsų perimetras tiesiog neatsilaikė fiziškai. Žaidėm šią savaitę keturias rungtynes, aišku, „Magnum veterinarija – Sandora Group“ taip pat žaidė, bet jų suolas buvo kur kas lygesnis ir turėjo kur kas didesnį pasirinkimą. Mes pačioje pabaigoje pristigome jėgų. Pralaimėjome stipresnei komandai. Nieko, mus šis rezultatas labai tenkina, tai yra kažkas nerealaus ir mes džiaugiamės taip, tarsi būtume tapę čempionais.“

 

Dėl 3 vietos:

DIDĖJA - Krituliai 83 : 66 (27:12, 16:28, 22:17, 18:9).

 Didėja: V. Gudynas 21, A. Montvydas 17, P. Kapšys 14, A. Steponavičius 12, V. Jucevičius 9, E. Matusevičius 14 (6 atk.k.), V. Nevedomskis 4, E. Kolosovskij ir Ž. Jucevičius  taškų nepelnė.

 Krituliai: E. Žemaitis 23, D. Krukonis 13, M. Tvarijonas 9, V. Vaičiulis (18 atk.k.) ir M. Pelenis po 6, M. Krukonis 4, M. Žilionis 2, L. Ričkus taškų nepelnė.

 

Rungtynės prasidėjo V. Gudyno tolimų metimų šou. Jis per pirmąsias 3 minutes jų įmetė net tris, o dar vieną prie jo bagažo pridėjo P. Kapšys ir „Didėja“ jau pirmojo ketvirčio pradžioje įgijo 11 taškų pranašumą (1:12). Tačiau tai buvo ne pabaiga ir skirtumas tarp ekipų vis didėjo. „Krituliai“ puolimas be L. Aukštikalnio atrodė visiškai išsibalansavęs, vyravo visiškas nesusikalbėjimas ir sąmyšis – tai lėmė, jog per 6 minutes jie tesugebėjo įmesti tą patį 1 tašką, kai tuo tarpu varžovai į tai atsakė 20 taškų. Per likusias 3 minutes buvo pastebėtini „Krituliai“ puolimo atsigavimo simptomai (8:25).

 

Po tokios pradžios yra tikrai sunku sugrįžti į žaidimą, tačiau „Krituliai“ šio tikslo ėmėsi nuo pat pirmų antrojo ketvirčio akimirkų. 2 minutę po E. Žemaičio tolimo šūvio deficitas buvo sumažintas iki 13 taškų (18:31), o suaktyvinta zoninė aikštės gynybą vertė priešininkus klysti bei patiems pagerinus puolimą 6 minutę, po M. Pelenio tritaškio sumažintas skirtumas iki 4 taškų (33:37). Likus 1 minutei ekipas teskyrė 3 taškai (37:40), o dar po poros atakų E. Žemaitis savo 12 tašku tolimu metimu išlygino rezultatą (40:40). P. Kapšio tritaškis metimas bent jau leido jo ekipai išeiti į ilgąją pertrauką turint 3 taškų pranašumą (40:43).

 

Trečiąjį kėlinį, kaip ir pirmąjį, V. Gudynas pradėjo dviem taikliais tolimais metimais (40:49). Pažymėtina, kad per pirmąsias tris minutes ekipos bendrai įmetė net 6 tritaškius, todėl žiūrovai galėjo pasijusti tarsi stebėdami tritaškių konkūrsą, kuris šį kartą sėkmingesnis buvo „Didėja“ ir tai leido atitolti nuo priešininkų per 11 taškų (46:57). „Krituliai“ laiku paimta minutinė pertraukėlė leido jiems sumažinti deficitą 7 minutę iki 6 taškų (57:63). Vėlesnes 2 minutes abiejų komandų žaidime vyravo daug broko, todėl nei vienai nepavyko pelnyti daug taškų. Prieš lemiamą kėlinį ekipas skyrė 9 taškai (56:65).

 

Kaip jau tapo įprasta šiose varžybose, šį ketvirtį vėl taikliu tolimu šūviu pradėjo V. Gudynas, tačiau D. Krukonis atsakė tokios pat vertės metimu (60:69). 3 minutę, po L. Naruševičiaus tritaškio komandas skyrė 7 taškai (65:72), tačiau jau kitoje atakoje E. Matusevičius sugrąžino 10 taškų persvarą savo ekipai (65:75). Įpusėjus kėliniui rezultatas buvo 66:75. Vėlesnes dvi minutes vyravo labai chaotiškas, su nesuprantamais žaidėjų sprendimais, žaidimas, todėl skirtumas padidėjo tik porą taškų (66:77). „Krituliai“ per 5 minutes taip ir nesugebėjo pelnyti taškų bei prisivyti priešininkų. „Didėja“ šiandien šventė bronzinę pergalę rezultatu 66:83.

 

"Kritulių" komandos žaidėjo M. Žilionio komentaras: "Visiškai nepasiteisino planas – nuo pat varžybų pradžios pradėti spausti varžovus. Labai pralošėme pirmą kėlinį ir prireikė vėliau labai daug jėgų, jog prisivytume priešininkus. Nors ir buvome pasiviję, tačiau vėl paleidome. Priešininkai – šaunuoliai, gerai pataikė, puikiai sumetė trišakius, baudas. V. Gudynas, matyt, sužaidė šiandien sezono ar net karjeros rungtynes. Mums, matyt, trūko noro laimėti. Daug buvo neigiamų emocijų, po nepataikytų metimų kaltų ieškojimų. Bandysime išvadas darytis Pavasario čempionate, bent ten atsiimti. Liūdna."

 

"Didėjos" komandos žaidėjo P. Kapšio komentaras: "Pradėjome labai įspūdingai. Po to varžovams irgi pakrito, todėl rezultatas susilygino. Tada finalas dėl trečios vietos pasidarė įdomesnis. Ilgai priešininkai priešinosi, bet pagaliau mes nugalėjome. „Krituliai“ visą sezoną nieko įspūdingo nedemonstravo, bet užėmė ganėtinai aukštą vietą pirmajame pogrupyje. Labai norėjome su jais susitikti ir susitikome. Nors reguliariajame sezone prieš šiandienius varžovus dukart pralošėme, bet šį kartą atsirevanšavome su kaupu ir medalius einame atsiimti su džiaugsmu.“"

 

"Didėja" džiaugsmingai triumfuoja lipdama ant trečiosios vietos laiptelio

1 PUSFINALIS

 

Rungtynės prasidėjo apylygiai ir bėgant laikui nei vienai komandai nepavyko pirmajame kėlinyje atitrūkti vienai nuo kitos ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiu rezultatu 19-19. Antrąjį ketvirtį „Magnum Veterinarija - Sandora Group“ komanda pradėjo greičiau bėgti ir laimėjusi trijų minučių atkarpą 8-2 išsiveržė į priekį. „Magnum Veterinarija - Sandora Group“  toliau nemažino apsukų ir laimėjusi antrąjį kėlinį 25-14 į ilgąją pertrauką išėjo turėdama vienuolikos taškų persvarą.

 

Trečiajame kėlinyje vaizdas nesikeitė ir „Magnum Veterinarija - Sandora Group“ komanda  toliau žaidė greitą žaidimą ir taikliais tritaškiais metimais didino savo turimą persvarą. Sužaidus septynias trečio kėlinio minutes „Magnum Veterinarija - Sandora Group“ komanda jau turėjo saugę dvidešimt vieno taško persvarą (60-39). Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas ir „Magnum Veterinarija - Sandora Group“ komanda  keliauja į finalą, o „Didėja“ komanda kovos dėl trečiosios vietos VKL II lygoje.

 

"Sandora Group - Magnum Veterinarija" komandos žaidėjas-treneris M. Lapėnas: "Niekas nesidaro paprastai. Su šiuo varžovu šiemet nesame žaidę, paskutinį karta su šia komanda žaidėme gal prieš 3 metus (kažkurioje lygoje, kažkuriuose rungtynėse, kažkokiomis skirtingomis sudėtimis). Kai kuriuos žaidėjus žinojome, nes jie jau žaidžia šimtą metų. Pagal tai, kaip peržiūrėjau varžovų statistiką prieš varžybas - jie realiai per varžybas išmeta po 30 tritaškių, tačiau praleidžia po 40 metimų. Tai, kaip ir tikėjausi visas rungtynes dengėsi zona ir turėjome tritaškių konkursą - tereikėjo laisviems pataikyti. Pradėjom pataikyti ir atitrūkom, tačiau galų gale, jie šiek tiek vyresni, po truputi seko jų baterijos ir mums teliko ramiai užbaigti varžybas. Bet sakau, niekas nesidaro lengvai, kiek darbo įdedi - tokie ir rezultatai. Kiek aš šian mačiau būsimų varžovų gynybą, tai tikrai "Ridikas" nežaidė "bimbam", o tikrai dirbo su dideliu azartu ir noru. Aišku turi savų pliusų ir minusų. Mačiau jų rungtynes ir kažką pasideliosiu per vakarą."

 

"Didėjos" komandos vadovas P. Kapšys: "Kaip ir minėjau "Sandora Group - Magnum" yra finalo ketverto favoritė - visais įmanomais variantais. Komanda turinti labai daug lygiaverčių žaidėjų. Bandėme pradžioje jiems daugiau mesti tritaškius - tai kol nepataikė, tol laikėmės. Tačiau vėliau krepšis atsirišo ir jie pabėgo. Mes prametėme begalę baudų, galbūt jei būtume sumetę, tai gal nebūtume taip sutriuškinti. O šiaip varžovai šauni komanda - bus jie čempionai, tikiu tuo. Mažajame finale bandysime kovoti ir nelikti su mediniais medaliais."

 
 
"Sandora Group - Magnum Veterinarija" - stipriausia II-oje VKL Lygoje

2 PUSFINALIS

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau bėgant laikui į priekį „Ridikas“ rinko daugiau taškų ir tolo. Likus žaisti kiek daugiau nei viena minutė persvara siekė dešimt taškų (12:22). „Krituliai“ į tai atsakė taikliu tolimu metimu ir vienu dvitaškiu, tačiau po pirmo kėlinuko „Ridikas“ turėjo 8 taškų persvarą (17:25). Antrąjį ketvirtį „Ridikas“ komanda pradėjo agresyviau gintis ir laimėjusi septynių minučių atkarpą 4-11 išsiveržė į priekį keturiolika taškų. Tačiau „Krituliai“ komanda nenuleido rankų ir per antro kėlinio likusias tris minutes sugebėjo sušvelninti rezultatą iki aštuonių taškų (30-38). Po dviejų kėlinių – „Ridikas“ buvo priekyje 8 taškų persvara.

 

Trečiajame kėlinyje „Ridikas“ vėl pabandė pabėgti į prieki. Sužaidus pusę kėlinio  „Ridikas“ jau pirmavo penkiolikos taškų skirtumu rezultatu 36:51. „Krituliai“ komandai ir toliau sunkiai sekėsi pelnyti taškus ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo keturiolikos taškų deficitą. Ketvirtą kėlinį abi komandos žaidė lygiai. Nors „Krituliai“ ir laimėjo paskutinį kėlinuką (14:13) tačiau į finalą žengė „Ridikas“ komanda užtikrintai laimėjusi rungtynes rezultatu 53-66

 

"Ridiko" žaidžiančiojo trenerio K. Griškaus komentaras: "Iš tikrųjų sužaidėme labai drausmingai pirmąjį kėlinį, kuriame susikrovėme persvarą, kas finalo ketverte labai daug ką reiškia ir kurios užteko iki rungtynių pabaigos. Labai džiaugiuosi iškovota šita pergale ir labai gaila gero bičiulio Krukonio - su kuriuo daug metų kartu žaidžiam. Tiek mums, tiek "Krituliams" labai buvo smagu žaisti finalo ketverte. Aišku, labai sirgsiu už "Kritulius" dėl trečios vietos ir linkiu jiems sužaisti iš visų jėgų ir paimti trečią vietą. Labai geras priešininkas yra "Krituliai", nors atrodo, kad viskas aišku, bet jie niekada nepasiduoda. Žinojom, kad jie spaudžia, dėl to į sudėtį leidom daugiau žmonių su driblingu. Manau, kad jiems šiandien labai trūko L.Aukštikalnio, nes jisai yra kertinis žaidėjas pas juos, nors pas mus irgi nebuvo pilna sudėtis. Šios dienos rungtynės buvo 50/50, kitą kart žaidžiant galėtume ir pralaimėti. Finale greičiausiai laukia "Sandora", nes ten tikrai 1 lygos komanda. O mes į finalą žengsime be jokios įtampos, nes jau padarėme daugiau, nei tikėjomės prieš sezoną ir turime jau medalį. Mūsų neslėgs jokia įtampa, nes aiškūs favoritai bus jie."

 

"Kritulių" žaidėjo M. Žilionio komentaras: "Labai apmaudu pralaimėti. Šiandien abi komandos labai norėjo laimėti, abi kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Šiek tiek fortūna šiandien buvo varžovų pusėje, labai daug metimų prametėme iš po krepšio. Aišku, nemažai išmetėme neparuoštų metimų. Prieš rungtynes akcentavome gynybą prieš V.Asačiovą ir I.Vaičį, nes jie - pagrindiniai komandos lyderiai. Kaip ir neblogai sekėsi su jais tvarkytis, tačiau šiandien sužaidė visa jų komanda. Mažajame finale taip pat bus sunkus mačas - niekas nenorės gauti medinio medalio, bet kuriuo atveju ryt kovosime iš visų jėgų."

 
 
"Didėjos" sirgalės savo komandą palaikė visais įmanomais būdais - net ir virtuvės rakandais

 

Galutinė 2015-2016 metų VKL II Lygos - Almarūno Prekybos taurės čempionato rikiuotė:

1. Sandora Group - Magnum Veterinarija
2. Ridikas
3. Didėja
4. Krituliai
5. Telšiai
6. ReBALT - Autošalna
7. Infoera
8. Autovaldovas
9. SuperFly Arena
10. JAMAM
11. VPP - jade.lt
12. VKK Masonai
13. NK Gaugija
14. Kumštis
15. Vaikinai
16. BC Versus
17. BC Salininkai
18. 2 GEN - KAEFER
19. Vievio Žiedas
20. Elektrėnų SC
21. MELINGOS KELIAI
22. PLASTA.lt
23. Stajeris
24. Irsana
25. Mad Lamb
26. KK Riešė
27. BC Normaliok
28. BC Šalčininkai
29. DUV Reklama
30. KK Žaibas
31. Atlantica
32. Penktukas
33. BRASA - Bullet.lt
34. Omnitel
35. United Sharks
36. Dagos
37. Space Jam
38. FOKUSAS
39. BC Fenix
40. Rinktiniai
41. Sky Gym
42. Tirola
43. Atsipūtę
44. EPA
45. Electrolux
46. Naujininkų kiemas
47. TOP reklamos agentūra
48. VKSK
49. KK Trakai - KKSC
50. Vichy vandens parkas
51. Kočėlas
52. Lentvaris
53. Kažkur Matyti
54. SRP
55. Ulma Baltic
56. Litresta
57. Marijampolis
58. Laukiniai Vakarai
59. Kuršėnai
Nesė Casino - VKL II Lyga:

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009