Tarpušvenčio apžvalgos: "2-osios" lygos "BOTTOM 3" - du lyderiaujantys klubai

2015-12-30

Po pirmojo etapo "Nesė Casino Vilniaus krepšinio 2 lygos" komandos atsisijojo į stipresnių ("TOP") ir silpnesnių ("BOTTOM") pogrupius. Naujose grupėse komandos tarpusavyje sužais po du kartus. Visos "TOP" komandos ir pirmos penkios bei dvi geriausios šeštos "BOTTOM" ekipos žengs į atkrintamąsias, likusiems žemiau klubams pasirodymas 2 lygos varžybose bus baigtas, tačiau pavasarį jos turės galimybę atsitiesti "Iššūkio taurės" turnyre, kuris praėjusiais metais sulaukė didelio pasisekimo. Kviečiame susipažinti su visomis "BOTTOM 3" grupės komandomis. 

 BC Versus    
Tik dviems į "TOP" grupę patekusioms komandoms po atkaklios kovos nusileidę "BC Versus" krepšininkai pelnytai gali vadintis šios grupės favoritais. Antrąjį etapą "BC Versus" pradėjo nerezultatyvia pergale prieš savo senus varžovus "BC Fenix". "BC Versus" komandos pagrindiniai vedliai į pergales 2-os lygos rungtynėse yra: Mindaugas Lastauskas, Remigijus Golubevas ir Aurimas Šatas. Visi šie krepšininkai dažniausia žaidžia atakuojančio gynėjo ar lengvojo krašto pozicijose. Tiesa, klubas turi ir ne vieną puikų aukštaūgį, kurie rungtyniauja labai naudingai, tačiau tai neatsiskleidžia statistikoje. Į pergales ši komanda kelią skinasi geros gynybos dėka. Šį sezoną "BC Versus" savo varžovams 2-os lygos rungtynėse neleido įmesti 50-ties taškų jau net tris kartus. Ši grupė "BC Versus" ekipai yra palanki tuo, jog čia rungtyniauja gana daug jaunų komandų (visos, išskyrus "BC Fenix"). Jas patyrę veteranai gali įveikti savo sumanumu ir patirtimi. Kita vertus 3-iosios lygos rungtynėse "BC Versus" jau spėjo porą kartų nudegti nuo entuziastingo jaunimo.

Laurynui Valūnui (su kamuoliu) kol kas geriausiai yra pavykę atsiskleisti "Vasaros taurės" turnyre

 

 Mad Lamb    
Praėjusio sezono "Pavasario čempionato Iššūkio taurės" čempionai ateinatį pavasarį savo titulo ginti negalės, kadangi šį kartą tik nesuvokiamai didelė nesėkmių serija gali šiai ekipai sutrugdyti patekti į atkrintamąsias. Komandą į priekį veda ilgamečiai jos nariai, puolėjai: Manvydas Statauskas, Rokas Zigmantas, Linas Laukis ir Kristijonas Klečkauskas. Puikiai prie komandos pritampa ir klubo naujokas, gynėjas, Laurynas Zurza. Labiausiai neišnaudotas krepšininkas komandoje šiai dienai yra aukštaūgis naujokas - Jonas Navakas. Šis žaidėjas tikrai turi nemažą potencialą, tačiau per trejas rungtynes jam nepavyko nė trupučio atsiskleisti. Komandos stiprybė yra susižaidimas. Dauguma krepšininkų kartu žaidžia ne pirmus metus, o yra ir tokių, kurie rungtyniauja vienoje komandoje jau šeštą sezoną (nuo pat pirmojo VKL sezono). Nors pirmosios "BOTTOM" grupės rungtynės prieš nei vienos pergalės neiškovojusią "Marijampolio" komandą klostėsi labai sunkiai, tačiau pergalę vargais negalais "Mad Lamb" pavyko iškovoti. Visgi šios rungtynės parodė, jog lengvų pasivaikščiojimų daugiau neturėtų būti.

Linas Laukis (su kamuoliu) - vienas iš "Mad Lamb" lyderių

 

 Brasa-Bullet.lt    
Puikią sudėtį surinkęs "Brasa - Bullet.lt" klubas buvo įvardijamas kaip vienas iš lygos favoritų, tačiau visos pagyros subliuško ir komanda pateko tik į "BOTTOM 3" grupę. Čia reiks gerokai pasistengti, kad atgauti sugriuvusį komandos autoritetą. Ekipoje yra daugiau, nei dešimt aukšto individualaus meistriškumo žaidėjų, tačiau, greičiausiai, per didelis noras pasigerinti asmeninę statistiką griauna visą komandinį krepšinį ir tai nulemia dažnus pralaimėjimus. Deramai situacijos suvaldyti negali net ir strategė Šarūnė Valinskaitė. Praėjusio sezono metu ta pati trenerė su kur kas prastesne sudėtimi demonstravo ne ką blogesnį krepšinį. Gal kiek situaciją po naujų metų sugebės pagerinti iš "United Sharks" persikėlęs vidurio puolėjas Žilvinas Varanka ir po traumos grįžęs tos pačios pozicijos krepšininkas Žilvinas Milaknis. Jeigu ir šie bokštai nepataisys situacijos, tai "Brasa - Bullet.lt" gali tapti vienu didžiausių "Nesė Casinio Vilniaus krepšinio lygos" 2015/2016 m. sezono nusivylimu.

 

Trenerei Šarūnei Valinskaitei kol kas sunkiai sekasi kovoti su "Brasa Bullet.lt" komando vidiniu EGO

 

 Vichy vandens parkas    
"Vichy Vandens Parko" komanda jau nebe ta, kuri kadaise kovodavo tik dėl aukščiausių tikslų. Šį sezoną realiausias išsikeltas tikslas būtų pasiektas 1/32 finalas, tačiau ir dėl to reiks gerokai pakovoti, kadangi žaidimas niekaip nenori klijuotis. Komandą į priekį veda įžaidėjas Andrius Liachovičius bei puolėjai - Tomas Narkun ir Ignas Vaičys. Visi šie krepšininkai turi žaidimo aukštesnėje lygoje patirties, tačiau net ir tai nepadeda šiai komandai pasiekti teigiamo pergalių/pralaimėjimų balanso. Komandos vadovas Justinas Musteikis sezono eigoje išreiškė liūdesį, jog jo komandai svarbiau asmeninė statistika, nei komandinės pergalės. Justinas buvo teisus. Jeigu ekipos viduje požiūris nepasikeis, komanda gal vargais negalais prasibraus į atkrintamąsias, tačiau apie didesnius tikslus svajoti būtų tiesiog per naivu.

Andrius Liachovičius - naudingiausias "Vichy Vandens parko" komandos krepšininkas

 

 SkyGym    
Nors sezono pradžioje "SkyGym" buvo galima laikyti vienais iš pretendentų patekti į "TOP" divizioną, šis klubas nepateisino prognozių ir vos su viena pergale pateko į "BOTTOM" pogrupį. Tiesa, pirmajame etape buvo patirti du pralaimėjimai vos dviejų taškų skirtumais. Komandą į priekį veda gynėjas Viktoras Azarkovas, vidurio puolėjas Andrius Araminas ir puolėjas Ernestas Varakauskas. Būtent Viktoras Azarkovas šiai dienai yra antras pagal taiklumą tritaškininkas visoje 2-oje lygoje. Jis pataikė 18 kartų per 36 bandymus. Kas antras šio krepšininko tolimas metimas pasiekia tikslą, o skaudžiausiai Viktoras nubaudė "Marijampolį". Iš šios komandos "SkyGym" klubo snaiperis atėmė pergalę pataikydamas net 5 kartus iš 6-ių bandymų. Nors lygoje neblizgėjo, "SkyGym" sugebėjo prasibrauti į trečiąjį kvalifikacinį "VKL taurės" etapą, kuriame jų lauks galingas "Ridiko" klubas iš "TOP" grupės. Kiek šiai galingai ekipai pavyks pasipriešininti, greičiausiai, ir bus atskaitos taškas, pagal kurį bus galima spėti tolimesnes komandos galimybes 2-os lygos varžybose.

Ernestas Varakauskas - labai svarbi "SkyGym" komandos dalis

 

 BC Fenix    
2006 metais įkurta ekipa, laikui bėgant, spėjo užsitarnauti gynybinio krepšinio klubo pavadinimą. Per savo istoriją šis klubas yra žaidęs ir "B" lygoje, ir "Iššūkio Didžiosios taurės" finalinio ketverto varžybose. Šį sezoną komanda niekaip nesugeba pagauti sau būdingo krepšinio. Nors klubo naujokas Julius Veloniškis iš karto tapo neabejotinu ekipos lyderiu, klubo rezultatai nepagerėjo. Be Juliaus kaip visada solidžiai atrodo taikliarankis gynėjas Žilvinas Šlepikas. Neprastą formą kol kas demonstruoja ir dar du klubo veteranai - Aurimas Urbaitis ir Martynas Janėnas. Likę žaidėjai atlieką daugiau gynybinį vaidmenį ir puolime juodai dirba, kad padėtų rinkti taškus komandų lyderiams. Blankiausią sezoną karjeroje rungtyniauja buvęs klubo lyderis - Algirdas Markauskas. Šio žaidėjo pasirodymai ženkliai žemesni, nei kad gali Algirdas žaisti. O kad gali žaisti, prieš tai vykusiais sezonais krepšininkas jau įrodė ne kartą. Komandai reikia kažkaip atrasti savo buvusį žaidimą ir tada, pridėjus papildomai Juliaus Veloniškio galią, gausis labai pavojingas bet kuriam priešininkui derinys.

"BC Fenix" krepšininkams kol kas labai sunkiai sekasi atrasti sau įprastą krepšinį

 

 Marijampolis    
Fatališkai šį sezoną nesiseka Marijampolio miestelio atstovams. Vienintelė komandos pergalė nebuvo įskaityta antrajam etapui dėl taškų skaičiavimo sistemos ypatybių, o dar trejose rungtynėse "Marijampolis" pralaimėjo vos 1-2 taškais, ar po pratęsimo. Kadangi grupė šiai komandai išpuolė labai sunki, be silpnesnių varžovų, į atkrintamąsias "Marijampolis", greičiausiai, nepateks ir jau gali pradėti galvoti apie "Iššūkio taurės" kovas. Gal tai bus komandai į naudą, ne ten atsiras visos galimybės kovoti dėl medalių. Praeitą sezoną "Iššūkio taurėje" čempionais tapę "Mad Lamb" šiemet yra vieni iš "BOTTOM 3" grupės favoritų. "Marijampolį" į priekį užtikrintai veda universalusis puolėjas Valerij Rybak. Jam puikiai talkina: Raimondas Miniauskas, Andžej Kolesnik, Tomas Laurinavičius, Mindaugas Dūda ir Ernestas Budrikas. Likusiems krepšininkams dar trūksta žaidybinės patirties, tačiau jie, kaip ir visa komanda, dega noru ir kovingumu, su kuriuo ir žaisti sekasi geriau, ir tobulėti galima daug greičiau. Reziumuojant galima pasakyti, jog viskas jaunajai Marijampolio miestelio komandai dar yra priešaky.

"Marijampolio" komanda ne kartą džiugino žiūrovus atkakliom kovom, tačiau pergalės išplėšti kol kas šiam klubui nepavyko

 

Tarpušvenčio apžvalgos:

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009