Su kiekvienu sezonu gausėjanti - "C" lyga

2015-09-01
  Su kiekvienais metais gausėja daugiausiai dalyvių pritraukianti „C“ lyga.  Visos komandos, kurios nėra išskirtinio pajėgumo, tačiau pasitiki savo jėgomis, gali išsibandyti savo jėgas šiame čempionate bei taip bandyti prasibrauti į aukštesnio pajėgumo lygą.  

Lietuvoje krepšinį moka žaisti visi, todėl ir „C“ lygos dalyvių gretos sparčiai auga. Debiutiniame 2010/2011 m. lygos sezone startavo 34 ekipos. Tuomet tai dar buvo vadinamoji „Iššūkio“ taurė. Su kiekvienais metais šis skaičius vis augo. Paskutinio sezono metu lygoje varžėsi net 62 komandos. Dauguma šių klubų „C“ lygoje rungtyniauja ne pirmus metus. Sezono atidarymo metu, ištraukus burtus, ne viena komanda džiaugiasi kuomet pamato, jog teks susigrumti su  puikiai pažįstamu priešininku, su kuriuo gal dar yra užsilikę nesuvestų sąskaitų iš praėjusių sezonų. Neliūdi komandos, jeigu tenka susidurti su nežinomu varžovu - visada smagu priimti naują narį į savo šeimą.

 
Kiekvieną sezoną "C" lygos dalyvių skaičius tik auga 

2014/2015 m. sezono metu kiekviena komanda sužaidė nuo 16-os iki 27 rungtynių. Praėjusio sezono metu ekipos buvo padalintos į dešimt grupių po 6-7 komandas. Pirmajame etape kolektyvai pogrupiuose žaidė tarpusavyje po dvi rungtynes (iš viso 10-12 rungtynių) - po vienerias namų aikštelėje ir svečiuose. Antrajame etape komandos buvo išskirstytos pagal pajėgumą. Pirmos dvi visų grupių komandos pateko į „TOP“ divizioną, kuriame iš karto užsitikrino patekimą į atkrintamąsias varžybas, bei dar sužaidė papildomai po 9 rungtynes dėl aukštesnio reguliaraus sezono reitingo. Žemesnes pozicijas užėmusios ekipos pateko į „BOTTOM“ divizioną, kuriame susirungė dėl likusių dvylikos kelialapių į atkrintamąsias varžybas. „BOTTOM“ divizione kiekviena komanda sužaidė dar po šešias rungtynes. Atkrintamosios prasidėjo nuo šešioliktfinalio etapo. Iki pat finalinio ketverto tolyn žygiuojantis klubai kiekviename etape sužaidė dar po 2-3 rungtynes. Į atkrintamąsias varžybas nepatekę klubai „Pavasario“ čempionato metu turėjo galimybę susirungti su kitų lygų į atkrintamąsias nepatekusiomis ekipomis. Tai buvo puikus būdas kiekvienai ekipai atsigauti po nesėkmingo pagrindinio sezono. 

Visoms ateinančio sezono  „Vilniaus krepšinio lygos“ dalyvėms smagia atrakcija turėtų tapti „VKL taurės“ varžybos. Jose kiekviena „Vilniaus krepšinio lygos“ komanda galės žaisti neribotą kiekį rungtynių (iki pirmo pralaimėjimo) vos už 20€ vienkartinį taurės mokestį. Tai bus puiki galimybė papildomai pasižaisti su priešininkais iš bet kurios kitos lygos ir taip dar objektyviau įsivertinti savo pajėgumą bei pamatyti kitose lygose rungtyniaujančių komandų stiprumą. Juk „VKL taurėje“ bus rungtyniaujamos vos vienerios rungtynės, o lydint sėkmei tikrai galima toli nužygiuoti bei taip įsirašyti garbingą pasiekimą į savo ekipos istoriją.

"C" lygos varžybose tikrai galima išvysti ne vieną pozityvių emocijų protrūkį

Prisijungdama prie lygos komanda įsipareigoja turėti bent kartą per savaitę salę namų rungtynėms (pusę komandos žaidžia namie, kitą pusę - išvykose) bei vienodos spalvos tvarkingai sunumeruotą aprangą. Be to, į kiekvienas rungtynes privalo susirinkti bent 5 žaidėjai, kad nebūtų techninių pralaimėjimų, nes jie yra baudžiami nuobaudomis bei apsunkiną klubo padėtį turnyrinėje lentelėje. Baudžiami ir krepšininkai užsidirbę technines pražangas, todėl rungtynių metu reikia gerbti teisėjus, sekretoriato darbuotojus, varžovus ir komandos draugus.

„C“ lygoje negali rungtyniauti „LKL“, „NKL“ ar bet kurios šalies aukščiausioje lygoje 2015/2016 m. sezono metu žaidęs krepšininkas. Negali žaisti ir „A“ ar „Elito“ mėgėjiškų lygų žaidėjai. Tai yra saugiklis, kuris apsaugo nuo per aukštos meistriškumo kartelės ir išsaugo panašų klubų pajėgumą. Visgi kiekviena „C“ lygos komanda gali savo gretose turėti bet du „VKL B“ lygos žaidėjus.

Sezono metu kiekvienos ekipos bent vienerios rungtynės bus fotografuojamos (įprastai fotografai apsilanko kiekvienos komandos dviejose ar net daugiau rungtynių), varžybų įvykiai pastoviai apžvelgiami straipsniuose. Reguliariai rungtynėse apsilanko operatorius, o iš nufilmuotos medžiagos rengiamos video laidos ir vaizdo klipai. Savaitiniai įvykiai kiekvieną penktadienį apžvelgiami radijo stoties „Geras FM“ eteryje, laidoje – „Antra religija“. Po kiekvieno susitikimo iš kiekvienos komandos atstovo būna imami interviu, kuriais pasidalinama šalia rungtynių statistikos. Nuo šių metų kiekvienų rungtynių statistika bus skaičiuojama kompiuteriais, o drauge su detalia statistika krepšinio mėgėjai galės džiaugtis ir įvairiomis kompiuterinėmis analizėmis. Varžybas aptarnaus profesionalūs teisėjai bei kompetentingi sekretoriato darbuotojai. Sezono metu „Vilniaus krepšinio lygos“ dalyviai turės galimybę dalyvauti įvairiuose jiems skirtuose konkursuose (pvz: gražiausios aprangos konkursas) arba renginiuose (pvz: VKL rekordų diena). Taip pat bet kuris „Vilniaus krepšinio lygoje“ rungtyniaujantis krepšininkas, gerai pasirodęs, galį pretenduoti patekti į „VKL“ rinktinę ir atstovauti jai „Europos alternatyviosios krepšinio lygos“ rungtynėse. Tokiu būdu tarptautinėje arenoje savo jėgas spėjo išsibandyti gerokai virš šimto žaidėjų.

 

Taigi kviečiame visus savo jėgomis pasitikinčius krepšinio mėgėjus prisijungti į gausiausią „VKL“ lygą ir išsibandyti visus mėgėjiško krepšinio privalumus !

Su kiekvienu sezonu gausėjanti -

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009