Puikus būdas darbuotojams drauge praleisti laisvalaikį - "Įmonių" lyga

2015-08-27
 Vos tik atsiradus „Įmonių lygai“, 2011/2012 m. sezono metu joje rungtyniavo 10 ekipų. Projektas buvo tikrai pavykęs ir su kiekvienais metais komandų skaičius tik didėjo. „Įmonių lyga“ yra unikali ir turi savų privalumų prieš kitas lygas. Tai yra puiki galimybė išsibandyti jėgas įvairių įmonių darbuotojams. Be to, kiekvienos įmonės darbuotojai gali praleisti daugiau laiko drauge ne darbo metu bei dar daugiau "susicementuoti" kolektyve. Galiausiai - tai yra puikus ir sveikas laisvalaikio praleidimo būdas. Galimybė dalyvauti šioje lygoje yra bene geriausia darbdavio dovana darbuotojui, kuris mėgsta žaisti krepšinį. Šiuos teigiamus dalykus kiekvienais metais pastebi vis daugiau darbuotojų ir darbdavių, todėl ekipų skaičius kasmet auga.

 Praėjusio sezono metu dėl geriausios įmonės vardo varžėsi 20 komandų. Ekipos reguliariajame čempionate tarpusavyje sužaidė po vienerias rungtynes (kiekvienam klubui teko sužaisti bent po 19 rungtynių). Vėliau 16 pajėgiausių komandų žengė į atkrintamąsias, kur iki finalinio ketverto varžybų sužaidė dar po 2-3 rungtynes kiekviename etape. 2014/2015 m. „Įmonių lygos“ čempionais tapo „Greitasis Kurjeris“, kurie finale įveikė jau keturis metus iš eilės tarp prizininkų patenkančią „Lietuvos Geležinkelių“ ekipą. „Greitojo Kurjerio“ komandai tai jau buvo trečiasis sezonas „Įmonių lygoje“. Iki tol „Greitasis Kurjeris“ buvo du kartus kritęs aštuntfinalio ir ketvirtfinalio varžybose nuo to paties „Thomson Reuters“ klubo.

 Kiekvienais metais į "Įmonių" lygą prisijungia vis naujų kolektyvų

Prisijungdama prie lygos kiekviena komanda įsipareigoja turėti bent kartą per savaitę salę namų rungtynėms (pusę susitikimų komandos žaidžia namų salėje, kitą pusę - išvykose) bei vienodos spalvos tvarkingai sunumeruotą aprangą. Be to į kiekvienas rungtynes privalo susirinkti bent 5 žaidėjai, kad nebūtų techninių pralaimėjimų, nes jie yra baudžiami nuobaudomis bei apsunkina klubo padėtį turnyrinėje lentelėje. Baudžiami ir krepšininkai, užsidirbę technines pražangas, todėl rungtynių metu reikia gerbti teisėjus, sekretoriato darbuotojus, varžovus ir komandos draugus. Prireikus kiekvienas lygos dalyvis privalo pagrįsti savo komandos sudėties teisėtumą – žaidėjų priklausymą konkrečiai įmonei.

„Įmonių lygoje“ gali žaisti dviejų įmonių ir vieno legionieriaus jungtinė komanda. Lietuvoje vienai įmonei surinkti iš darbuotojų krepšinio komandą yra sunku, todėl yra sudaryta galimybė šiek tiek pasistiprinti papildomai. Pats sezonas tęsiasi nuo spalio iki balandžio/gegužės mėnesių, o komandos per savo dalyvavimo laikotarpį maždaug sužaidžia po vienerias rungtynes per savaitę.

"Įmonių" lygoje laimėti apdovanojimai - puikus atsiminimas įmonės ofise visam laikuii

Sezono metu kiekvienos ekipos bent vienerios rungtynės bus fotografuojamos (įprastai fotografai apsilanko kiekvienos komandos dviejose ar net daugiau rungtynių), varžybų įvykiai pastoviai apžvelgiami straipsniuose. Reguliariai rungtynėse apsilanko operatorius, o iš nufilmuotos medžiagos rengiamos video laidos ir vaizdo klipai. Savaitiniai įvykiai kiekvieną penktadienį apžvelgiami radijo stoties „Geras FM“ eteryje, laidoje – „Antra religija“. Po kiekvieno susitikimo iš kiekvienos komandos atstovo būna imami interviu, kuriais pasidalinama šalia rungtynių statistikos. Nuo šių metų kiekvienų rungtynių statistika bus skaičiuojama kompiuteriais, o drauge su detalia statistika krepšinio mėgėjai galės džiaugtis ir įvairiomis kompiuterinėmis analizėmis.  Varžybas aptarnaus profesionalūs teisėjai bei kompetentingi sekretoriato darbuotojai.  Sezono metu „Vilniaus krepšinio lygos“ dalyviai turės galimybę dalyvauti įvairiuose jiems skirtuose konkursuose (pvz: gražiausios aprangos konkursas) arba renginiuose (pvz: VKL rekordų diena). Taip pat bet kuris „Vilniaus krepšinio lygoje“ rungtyniaujantis krepšininkas, gerai pasirodęs, galį pretenduoti patekti į „VKL“ rinktinę ir atstovauti jai „Europos alternatyviosios mėgėjų krepšinio lygos“ rungtynėse. Tokiu būdu tarptautinėje arenoje savo jėgas spėjo išsibandyti jau gerokai virš šimto žaidėjų.

Kviečiame kiekvieną įmonę išsibandyti jėgas šioje lygoje. Keturi šio čempionato sezonai parodė, jog daugumą kartą pabandžiusių įmonių komandų sugrįžta rungtyniauti ir kitą sezoną.

Puikus būdas darbuotojams drauge praleisti laisvalaikį -

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009