Skirkite savo nemokamą 1,2% GPM paramą Vilniaus krepšiniui

2023-03-01

Kiekvienais metais visi dirbantys Lietuvos piliečiai pildydami metines deklaracijas gali nemokamai paremti paramos gavėjo statusą turinčias organizacijas. Ši parama yra itin svarbi "VŠĮ Vilniaus krepšinis", nes leidžia būnant mažiems daryti didelius darbus. Kviečiame savo dalį paramos skirti mums ir taip prisidėti prie ateinančio sezono iniciatyvų. Kviečiame visus parėmusius tėvelius mus informuoti ir būtinai vaikams papildomai padovanosime turimos atributikos.

Žemiau pateikiame instrukciją, kaip galite skirti paramą Vilniaus krepšiniui. Svarbu yra tai, jog privalu atlikti abu žingsnius: tiek pajamų deklaravimą, tiek savo turimos paramos skyrimą. 

 
 
Pirmiausia reikia keliauti į internetinį puslapį deklaravimas.vmi.lt ir jame spausti PRISIJUNGTI PRIE EDS bei prisijungti prie Elektroninio deklaravimo sistemos. 
 
 
 
Jeigu jungiatės per SWEDBANK banko prisijungimą, atsiradusiame lange reikia dar paspausti PRISIJUNGTI prie VMI el. paslaugos ir būsite nukreipti į reikiamą puslapį. 
 
 
Prsijungę viršuje MENIU išsirinkite DEKLARAVIMAS, tada šone atsiradusiame meniu spauskite PAJAMŲ MOKESČIO, tada turi būti nustatytas 2023 mokestinis laikotarpis ir galima spausti mėlyną GAUBLĮ, kad patekti į deklaravimo puslapį. 
 
 
1. Daugumai -žmonių užtenka rinktis PERŽIŪRĖTI DEKLARACIJĄ, ją peržiūrėti ir pateikti. Tai yra lengviausias ir greičiausias būdas. 
---
Visgi, jeigu savarankiškai mokate pajamų mokestį, turite individualią veiklą, gaunate socialines išmokas, esate pardavę brangų turtą, turite palūkąnų, turite kitų nei darbo užmokesčio pajamų ar išlaidų mažinančių pajamas - tuite rinktis antrą pasirinkimą - PRADĖTI PILDYMĄ. Tiesa, šis variantas labai retai kam reikalingas. 
 
 
Paspaudus PERŽIŪRĖTI DEKLARACIJĄ arba ją užpildžius pateksite į puslapį, kuriame bus galima atlikti deklaracijos pateikimą. 
Jums parodys, kiek VMI grąžins pajamų  mokesčio arba kiek esate jiems skolingi. Taip pat parodys banko sąskaitą į kurią perves pinigus. Jeigu reikia, sąskaitą galite pakeisti. 
Viską peržiūrėję spauskite - PATEIKTI DEKLARACIJĄ
 
Pamatysite užrašą, kad deklaracija sėmingai pateikta ir priimta. Pirmas privalomas žingsnis bus atliktas. Tada apačioje pamatysite nuorodą dėl Prašymo pervesti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams. Ją paspauskite.  Jeigu paspausite šitą nuorodą, kitus du žingsnius galėsite praleisti. 
 
 
Jeigu nepaspaudėte ir norite kitaip ten patekti, vėl grįžkite į EDS sistemą, spauskite viršuje DEKLARAVIMAS, šone PILDYTI FORMĄ ir išsirinkite PRAŠYMAS SKIRTI PARAMĄ.
 
Pateksite prie FR0512 formos, ten mokestinį laikotarpį pasirinkite 2023 ir spauskite mėlyną GAUBLĮ. 
 
Jums iškarto parodys, kam esate paskyrę ir kam dar nesate paskyrę savo nemokamos paramos. Galite skirti net 3 skirtingų tipų organizacijoms vienu metu: Paramos gavėjams, Politinėms organizacijoms ir Profesinėms sąjungoms. SPAUSKITE MYGTUKĄ TĘSTI.
 
 
Jeigu matote VŠĮ VILNIAUS KREPŠINIS ir 1,2% skyrimą , tada galite patvirtinti spausdami, kad taip DUOMENYS teisingi. Jeigu nematote, spauskite - PRIDĖTI NAUJĄ ĮRAŠĄ. 
 
Atsiradusiame lange įveskite įmonės kodą - 302622107 ir pasirinkite VŠĮ Vilniaus krepšinis bei spauskite TĘSTI.
 
 
Įveskite į pirmą langelį 1,2 
Į antrą langelį įveskite laiką iki kurio norite skirti. (bet kokiu atveju kiekvienais metais reikės iš naujo deklaruoti pajamas, kad galima būtų skirti). Taip pat skyrimą galima visada koreguoti. Todėl rekomenduojame įvesti 2027. Mokesčio dalies paskirties vesti nebūtina.  
Viską įvedę, spauskite IŠSAUGOTI.
 
Jums parodys Jūsų duomenis. Galite spausti TAIP, TEISINGI.
 
 
Spauskite FORMUOTI PRAŠYMĄ
 
Jums suformuos prašymą. Spauskite PATEIKTI. 
 
Pamatysite užrašą, kad prašymas pateiktas. 
 
Skirkite savo nemokamą 1,2% GPM paramą Vilniaus krepšiniui

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009