III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-02-06

Atėjus trečiadieniui, mes pristatome naują III-osios lygos apžvalgą, kuri koncentruotsis į po Naujų metų prasidėjusius TOP ir BOTTOM pogrupius. Daugelis komandų jau įsibegėja ir naujajame etape, todėl apžvalgoje pateiksime įdomiausių rungtynių santraukas bei geriausius individualius žaidėjų pasirodymus. O pradžiai, kaip ir visuomet - atsinaujinusi turnyrinė lentelė!

TOP-1 POGRUPIS

TOP-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Jamam 10 2 22 130
2. Vedejasrenginiui.lt 8 5 21 54
3. Krituliai 8 4 20 130
4. SK Skaidiškės 8 4 20 51
5. Western Union 8 3 19 88
6. Litcargus 6 6 18 34
7. BC United Transline 7 3 17 16
8. Melingos keliai 6 5 17 -15
9. Agmeka 5 7 17 -27
10. BC Versus 5 6 16 -52

 

Jamam - SK Skaidiškės 55:51 (21:7, 12:13, 8:18, 13:12)

Potenciali kova dėl pirmosios TOP grupės sosto. Jei Skaidiškės būtų pasiekusios pergalę, kova dėl pirmosios vietos grupėje šiam etapui artėjant prie pabaigos taptų labai karšta, tačiau "Jamam" dar kartą įrodė, kad yra stipriausia pirmojo TOP pogrupio komanda ir pasiekė dar vieną labai svarbią pergalę prieš vienus iš tiesioginių konkurentų. Šįkart Radvilų gimnazijoje rungtynės tikrai nebuvo pačios gražiausios - vyravo gynybinis krepšinis, o abi komandos taip ir neužsitaisė taikiklio iš tolimojo nuotolio (bendrai sudėjus abiejų ekipų pataikymas iš tritaškio - 7/48). Tačiau dar kartą galėjome įsitikinti, kiek daug lemia geras rungtynių startas. Gera pradžia - pusė darbo, ar ne? Taip atsitiko ir lyderiaujančių pogrupio komandų akistatoje, kurioje aikštės šeimininkai staigiai šovė į priekį ir rungtynių metu galėjo jaustis kiek ramiau. "SK Skaidiškės" yra pajėgi komanda suorganizuoti sugrįžimą, o trečiajame kėlinyje kolektyvui tai padaryti pavyko - komandas jau skyrė vos keletas taškų. Visgi čia dažnais atvejais pasireiškia ir nuovargis, kuomet atsilikinėjanti ekipa išnaudoja visus jėgų rezervus ir ketvirtajame kėlinyje pro akis praleidžia kelias detales, kurios ir nulemia mačo baigtį. "Jamam" ketvirtąjį kėlinuką sužaidė šaltakraujiškai, nors ir nežaisdami savo geriausio krepšinio, tačiau laikė varžovus bent per dviejų metimų atstumą ir galiausiai iškovojo du taškus. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Audrius Karvelis, pelnęs 15 taškų. 13 taškų pridėjo šįkart tik vieną tritaškį įmetęs Laurynas Jasionis, o naudingiausiu mačo žaidėju tapo Lukas Žarskus (18 naud. bal.). "SK Skaidiškės" rezervo tikrai turi, kadangi rungtynėse nepamatėme nei Dariaus Juciaus, nei Simono Rimkaus. O geriausiai svečių komandoje sužaidė 12 taškų ir 10 atkovotų kamuolių rodiklius užfiksavęs Darius Jonutis.

 

Litcargus - Vedejasrenginiui.lt 85:74 (19:24, 23:20, 24:11, 19:19)

Labai netikėtas rezultatas atskrieja iš VMSC sporto salės - "Litcargus" nukovė vienus iš viso čempionato favoritų. Paskutiniuoju metu "Vedejasrenginiui.lt" kolektyvas įkritęs į nemažą žaidybinę duobę, o viena iš didžiausių to priežasčių - itin pasyvus žaidėjų atvykimas į rungtynes. Štai ir šiose rungtynėse aprangas vilkėjo vos šeši krepšininkai, kuriems rungtynių gale tiesiog pritrūko jėgų. Turint mažesnę rotaciją ir norint nugalėti gerą krepšinį žaidžiančią "Litcargus", reikia imtis netradicinių sprendimų, todėl svečiai pabandė spaustis ir rizikuoti ties tam tikrais šeimininkų krepšininkais. Tačiau rizika nepasiteisino, o favorite prieš mačą laikyta ekipa skaudžiai nudegė - visa "Litcargus" komanda pataikė 13 tritaškių iš 33 (39%). Labai nemaloniai visa svečių rizikas pasinaudojo rezultatyviausias rungtynių "Litcargus" krepšininkas Justas Adamonis - nors tvirto sudėjimo krepšininkas grumiasi baudos aikštelėje, šįkart jis išmetė net 13 tritaškių ir pataikė net šešis - varžovams beliko griebtis už galvos. Justas iš viso pelnė net 24 taškus, o kaip visuomet rezultatyvus buvo ir ekipos įžaidėjas Dovydas Braknys, įmetęs 18. Labai netoli trigubo dublio buvo iki šiol niekuomet neišsiskyręs Aleksandr Karčmit - 17 taškų, 11 kamuolių ir net 8 rezultatyvūs perdavimai (24 naud. bal.). Svečių gretose 20 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balus surinko Povilas Vilkas. 19 pridėjo Jonas Kumža, 18 - Aurimas Stelmokas.

 

Krituliai - BC Versus 58:42 (20:9, 13:14, 17:6, 8:13)

Jei kalbant apie pirmąjį TOP pogrupį visų pirma minime "Jamam" kolektyvą, tai antroje vietoje būtent šiuo metu turėtų skambėti "Kritulių" vardas. Grupės etape kolektyvas atrodė vangokai, tačiau galbūt tikslas buvo tiesiog užsitikrinti vietą atkrintamosiose, o jau tuomet įjungti aukštesnę pavarą. Kol kas būtent toks scenarijus ir vyksta - "Krituliai" antrame etape yra iškovoję keturias pergales iš penkių, o vienas iš sezono laimėjimų be abejo buvo ir pergalė prieš "Jamam". Kaip jau buvo minėta ne vienoje apžvalgoje, "Krituliai" labai priklauso nuo brolių Vaičiulių, kurie cementuoja komandos gynybą baudos aikštelėje bei išnaudoja savo centimetrus puolime. Dažniausiai komandoms tenka laidyti tritaškius metimus, o jeigu jie nekrenta - nugalėti "Kritulius" yra beveik neįmanoma. Taip atsitiko ir šiose rungtynėse - "BC Versus" tragiškai metė dvitaškius metimus (19,5%), labai blogai ir tritaškius (27%). Patys svečiai labai palengvino gyvenimą mačo favoritams, kurie po 30 minučių galėjo jaustis labai ramiai. Įdomu ir tai, kad nei vienas iš nugalėtojų komandos atstovų nepelnė dviženklio taškų skaičiaus, tačiau komanda vistiek laimėjo. Rezultatyviausias su 9 taškais buvo Lukas Tvarijonas, o dar keletas žaidėjų pelnė po 7-8 taškus. Naudingiausias komandoje tapo Aurimas Vaičiulis, surinkęs 22 naudingumo balus (atkovojo net 23 kamuolius). Jo brolis Vaidas atkovojo 11 kamuolių ir surinko 18 naudingumo balų. Vieninteliu dviženklininku taškų grafoje tapo "BC Versus" krepšininkas Mindaugas Lastauskas, pelnęs 10 taškų. 

Aurimas Vaičiulis ("Krituliai") šią savaitę atkovojo net 23 kamuolius!

 TOP-2 POGRUPIS

TOP-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Telšiai 10 3 23 155
2. Antra komanda 10 1 21 118
3. Pasvalys 8 5 21 55
4. Dagos 7 6 20 24
5. Aktyvi veikla 7 6 20 6
6. BC Irsana 8 3 19 38
7. BC Krienai 7 5 19 6
8. VKM 2001 7 4 18 94
9. Transcom 5 8 18 -58
10. Kumštis 4 6 14 -55

 

Telšiai - BC Krienai 75:41 (16:14, 22:9, 23:7, 14:11).

Kadangi "Antra komanda" praėjusią savaitę poilsiavo, tuo pasinaudoję "Telšiai" trumpam sugrįžo į antrojo TOP pogrupio viršūnę. Tiesa, žemaitiškiai pirmoje vietoje greičiausiai neužsibus, kadangi "Antra komanda" ateinančią savaitę žais dvejas rungtynes. Pagaliau vėl sugrįžę visi ekipos krepšininkai labai pradžiugino trenerį Simą Pociūną, o pakilusi komandinė dvasia iškart davė teigiamų vaisių - namuose sutriuškinti antrame etape solidžiai žaidžiantys "BC Krienai". Svečiai pasižymi kietu žaidimu baudos aikštelėje, tačiau sugrįžus "Telšių" bokštui Antanui Mikūtai, net ir stiprieji "BC Krienų" vyrai neturėjo priešnuodžių žemaičių dominavimui, o kovą dėl atšokusių kamuolių svečiai laimėjo net 52:30. "Telšiai" - labai universali komanda, turinti daug opcijų tiek baudos aikštelėje, tiek ir ties perimetru. Šiame mače buvo išmesta daugiau tritaškių nei dvitaškių, tačiau šis žaidimo planai pilnai pasiteisino - pataikyta 14 tolimų metimų iš 39 (36%). Tuo tarpu varžovai ne tik buvo neutralizuoti baudos aikštelėje, bet ir siaubingai atakavo iš toli - tikslą pasiekė vos du tolimi metimai iš 24. Telšių komandoje net keturi krepšininkai - Žilvinas Bendoraitis, Gabrielius Riškus, Rytis Laučius ir Kevinas Ašmontas pelnė nuo 13 iki 15 taškų, tačiau galiausiai juos visus savo naudingumo balais (23) nustelbė Antanas Mikūta, atkovojęs 13 kamuolių. Svečių kolektyvui labai trūko puolimo lyderio Edgaro Matusevičiaus ir pagrindinio įžaidėjo Tado Gimžausko, o lyderio vaidmenį perėmė Petras Gerasimenko, pelnęs 16 taškų ir sugriebęs 12 kamuolių. 

"Telšiai" kovoje dėl pirmos vietos ir toliau spaudžia "Antros komandos" krepšininkus

 

Dagos - Aktyvi veikla 59:52 (16:16, 7:19, 12:10, 24:7)

Labai sunkus sezono tarpsnis ir "Aktyvi veikla" klubui, kuris buvo laikytas vienas iš II-osios lygos favoritų, tačiau patyręs kelis pralaimėjimus iš eilės dabar potencialiai atsidūrė jau antroje lentelės dalyje. Pirmieji žaidimo ritmą pagavo būtent svečiai, po dviejų kėlinių turėdami net 12-os taškų pranašumą. Tačiau antroje rungtynių dalyje, o ypatingai ketvirtajame kėlinyje komanda sulūžo - tiek psichologiškai, tiek ir fiziškai. "Dagos" žaidė greitai, tačiau visų svarbiausia - užtikrintai. Radvilų gimnazijos šeimininkai pasinaudojo kiekviena oponentų gynybos skylute ir išnaudojo beveik kiekvieną, o to pasekoje paskutinias kelias minutes galėjo sužaisti kiek ramiau. "Dagos", skirtingai nei šių rungtynių oponentai, sezonui įgaunant pagreitį ir patys įsižaidžia, jaučiasi vis geriau ir renka vieną pergalę po kitos. Na, o "Aktyvios veiklos" kolektyvui reikėtų rimtai susėsti ir pagalvoti, kas yra daroma ne taip. Paskutiniuoju metu kiek išsikvėpęs atrodo ir komandos lyderis Povilas Kaminskas, tačiau vienas žaidėjas, kad ir koks jis geras būtų, kalnų nenuvers, o dabar Povilui tiesiog privalu surasti daugiau pagalbininkų aikštėje. Vidurio puolėjas nesėkmingai jo komandai susiklosčiusiose rungtynėse pelnė 11 taškų ir surinko 18 naudingumo balų. 11 taškų ir 8 kamuolius pridėjo Rokas Urbelis. Nugalėtojų gretose net šešis tolimus metimus ir iš viso 24 taškus surinko Deividas Stirbinskis, o Marius Jurevičius sugriebė net 17 kamuolių.

 

VKM 2001 - Transcom 94:76 (22:23, 35:11, 24:13, 13:29)

Dar viena Vilniaus krepšinio mokyklos 17-mečių pergalė. Ši komanda kol kas nėra sužaidusi tiek daug susitikimų, kiek kiti varžovai, tačiau tyliai ramiai ji daro tai, ko vyriausias treneris Rolandas Penikas ir nori - laimi rungtynes. Žinoma, šie jaunuoliai dar sportuoja Vilniaus krepšinio mokykloje ir tikriausiai kiekvienas iš jų tikisi, kad Vilniaus krepšinio lyga yra tik tarpinė stotelė jų beprasidedančiose karjerose. Tačiau patirtis, įgaunama kaunantis su fiziškais stipresniais vyrais, yra tiesiog neįkainojama, o pridėjus dar ir labai patyrusio trenerio R.Peniko išmintį ir krepšinio pamokas mes tikimės, kad ši Vilniaus krepšinio ateitis bus šviesi kaip niekad. "Transcom" ir toliau rungtyniauja be savo lyderio M.Mackevičiaus, o pergalių kaip nėra, taip nėra. Taškus rinkti gali tiek R.Šamšūra, teik T.Kuodis, tiek A.Pechovka, tačiau žmogaus, galinčio įžaisti kamuolį, sureguliuoti komandos puolimą ir imtis iniciatyvos sunkiausiais momentais - deja, tačiau neatsiranda. Po slogaus pirmojo kėlinio vėlnių nuo reiklaus stratego gavę "VKM 2001" susiėmė ir antrajame kėlinyje atliko įspūdingą spurtą - ketvirtį laimėjo net 24 taškų skirtumu ir mačo baigtis tapo aiški. Ketvirtajame kėlinuke "Transcom" dar pasirūpino, kad skirtumas būtų padorus, tačiau triuškinančios nesėkmės išvengti nepavyko. Svečiams 23 taškus ir 10 atkovotų kamuolių rodiklius užfiksavo Augustinas Pechovka (25 naud. bal.). 20 taškų ir 10 kamuolių rodiklius fiksavo Rokas Šamšūra. VKM komandoje spindėjo Nojus Vytautas Bieliauskas - jo sąskaitoje 24 taškai ir 29 naudingumo balai. Julius Vainius pelnė 16 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

Rolando Peniko vadovaujamoje "VKM 2001" komandoje vyrauja griežta disciplina

BOTTOM-1 POGRUPIS

BOTTOM-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. KK Sinano Kebabai 9 3 21 118
2. Verslo spaudos centras - R2P Sport 8 5 21 58
3. VKK Masonai 6 6 18 3
4. Elektrėnų SC 6 5 16 -19
5. Komfakas 3 10 16 -121
6. BC Kibirai 4 7 15 16
7. BC Alfa 4 8 15 -92
8. KK Kuršėnai 3 9 15 -60
9. Marijampolis 1 11 13 -191
10. Citco BC 3 7 12 -60

 

VKK Masonai - KK Sinano Kebabai 54:56 (20:14, 9:21, 8:15, 17:6)

Sėkmingai pirmosios BOTTOM pirmojo pogrupio vietos link kopia "KK Sinano Kebabai", kurie vaizdo tikrai nepagadintų ir TOP dvidešimtuke. Šįkart kolektyvas išlaikė labai sunkų testą Baltupių progimnazijoje, kurioje palaužė trečioje vietoje esančius "VKK Masonus". Pergalę iškovojusi "KK Sinano Kebabai" išlieka vienintelė komanda BOTTOM dvidešimtuke, turinti tik tris pralaimėjimus apskritai (kitos komandos turi mažiausiai penkias nesėkmes), todėl jos galimybės pasibaigus šiam etapui gauti visai palankų varžovą PLAY - OFF varžybose yra labai realios. O šios rungtynės klostėsi tarsi amerikietiški kalneliai  - kiekvienas kėlinys priklausė vis kitai komandai. Visgi antrame ir trečiame kėlinyje spurtavę "KK Sinano Kebabai" gynybinėse rungtynėse pabėgo su dviem taškais. Šeimininkai kontroliavo atkovotus kamuolius (45:32), tačiau nesusikūrė antrųjų šansų tiek daug, kiek galbūt būtų norėję (11 puolime atkovotų kamuolių prieš 13). Daug emocinės persvaros tokios nerezultatyviose rungtynėse prideda ir tie keli pataikyti tritaškiai metimai. "VKK Masonams" nekrito fatališkai - vos du tritaškiai iš 16-os, o keturiais tolimais metimais daugiau pataikę svečiai smarkiai pasilengvino sau situaciją. Dar viena svarbi statistikos grafa - klaidos. "VKK Masonai" žaidė neatsakingai, nebrangino kamuolio, o to rezultatas - net 18 klaidų (varžovai - 8). Šeimininkų viltį dar bandė palaikyti Edgaras Ivanovas, pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius (17 naud. bal.), tačiau to buvo per maža. Rungtynių MVP turėtume skelbti Mantą Linkevičių, kuris nugalėtojams pelnė 18 taškų.

Kitose savaitės rungtynėse "KK Sinano Kebabai" 89:50 sutriuškino "Komfaką". Nugalėtojams 25 taškus (5/7 trit.) pelnė Justas Tilvikas, 19 taškų ir 9 kamuolius - Jonas Montvilas. 

 

Verslo spaudos centras / R2P Sport - Marijampolis 107:84 (20:23, 27:10, 30:30, 30:21)

Dar vienos blankios "Marijampolio" rungtynės. Deja, tačiau tai jau tapo tendencija - iš šalies žiūrint sunku pasakyti, ar problemos yra komandos viduje, ar tarpsezonyje ekipa neišsikėlė tokių didelių lūkesčių, kurių tikėjosi VKL ekspertai. Tačiau praėjusį sezoną "Marijampolis" žaidė žavų, energingą krepšinį, juos visuomet lydėdavo šūsnis gerbėjų, o 2018/2019 metų sezoną komanda tikriausiai nori greičiausiai pamiršti ir atversti naują baltą popieriaus lapą. Kad pamatysime "Verslo spaudos centrą - R2P Sport" žaidžiant BOTTOM, o ne TOP pogrupyje, taip pat tikrai netikėjome. Praėjusiame sezone būtent šis kolektyvas tarp visų III-osios lygos komandų reguliariajame sezone užėmė pirmą vietą, tačiau šiais metais varžovai į juos žiūri jau kitaip, norėdami įkasti praėjusių metų favoritams. Abi komandos šiame mače žaidė rezultatyviai, aistruoliai galėjo išvysti daug greitų atakų, tolimų metimų. Visgi atkakli kova vyravo tik pirmąsias 10 minučių - jau antrajame kėlinuke Balsių progimnazijos šeimininkai įjungė aukštesnę persvarą ir turėjo dviženklį pranašumą, kurį mačo eigoje tik didino. Per rungtynes buvo įmesti net 27 tritaškiai (11 - R2P, 16 - "Marijampolio"), tačiau juos žymiai taikliau metė prie savų lankų pripratę "R2P Sport" - 46% ("Marijampolis" - 35%). "Marijampolio" žaidimas visuomet grindžiamas pirmosios linijos gynėjų žaidimu, todėl dažniausiai tenka spaustis po krepšiu ir bandyti fiziškai atsilaikyti prieš stiprias priekines linijas turinčias komandas. Tačiau ir šiandien to padaryti nepavyko - "R2P Sport" kovą po krepšiu laimėjo 44:29. Savaitės simbolinio penketuko pasirodymas užfiksavo du šeimininkų krepšininkai - Linas Stripinis ir Erikas Augūnas. Pastarasis pagerino karjeros naudingumo balų rekordą (45) ir pakartojo rezultatyviausią pasirodymą VKL susitikime (25 tšk.). Jam pritrūko vos trijų rezultatyvių perdavimų iki trigubo dublio (16 atk. kam.). Ekipos lyderis Linas Stripinis gali pasigirti dar rezultatyvesniu pasirodymu (29 tšk.), tačiau kiek mažesniu naudingumo balų skaičiumi - 39 (15 atk. kam.). "Marijampolio" gretose net 34 taškus pelnė Valerij Rybak, išmetęs net 21 tolimą metimą.

Valerij Rybak ("Marijampolis") demonstruoja įspūdingus rezultatyvumo skaičius, tačiau pergalių iškovoti nepavyksta

CITCO BC - Marijampolis 73:67 (18:15, 7:12, 21:19, 27:21)

Savo sezoną gelbėti kol dar ne vėlu nusprendė "Citco BC" krepšininkai, į savo gretas pagaliau prisikvietę Vytautą Saulevičių. Komandai tvarkaraštyje teko parankios rungtynės - prieš tragišką formą šiame sezone demonstruojantį "Marijampolį" ir dar namuose. O svečių pažeidžiamu šeimininkai pasinaudojo puikiai - įsirašė trečią pergalę pirmenybėse ir pratęsė kovą dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Na, o "Marijampolis" greičiausiai savuosius šansus jau paleido - likus penkioms rungtynėms turi atsitikti tikras stebuklas, kad ekipa prasibrautų tarp 32 stipriausių komandų. Tik sugrįžęs V.Saulevičius pademonstravo aukščiausią klasę. I-oje lygoje puikius statistinius rodiklius demonstruojantis puolėjas pasismagino ir pelnė 27 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 25 naudingumo balus. Labai gerai sužaidė ir Mantas Leišis, pelnęs 25 taškus, atkovojęs 12 kamuolių ir atlikęs 26 naudingumo balus. 

BOTTOM-2 POGRUPIS

BOTTOM-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. SK Centauras 8 5 21 50
2. Joniškio baldai 7 6 20 34
3. Naujininkų kiemas 7 6 20 -43
4. Penktukas 6 7 19 -12
5. BC Šalčininkai 6 7 18 24
6. Bebrusai 3 10 16 -177
7. United Sharks 4 7 15 -107
8. Green Mazda Rangers 3 8 14 -35
9. Unohub 2 9 13 -70
10. VK Naudingi 1 10 12 -108

 

BC Šalčininkai - Bebrusai 82:66 (18:23, 25:14, 17:12, 22:17)

Gaila, tačiau šansai slysta ir iš "Bebrusų" - praėjusią savaitę pasiekę svarbią pergalę, šįkart jie nesugebėjo pasipriešinti Šalčininkų vyrams. Atstumas tarp šių komandų jau trys pergalės, o abiems kolektyvams likus sužaisti būtent po tris rungtynes, tampa aišku, kad Šalčininkų miestelį reprezentuojantys krepšininkai užims aukštesnę vietą nei "Bebrusai" (jei ekipos surinks po lygiai pergalių ir pralaimėjimų, bus žiūrimos tarpusavio akistatos). Rungtynių pradžia priklausė svečiams, kurie taikliau atakavo iš tritaškio zonos ir efektyviai realizavo pranašumus, susikurtus greitose atakose - "Bebrusai" buvo susikūrę net dviženklį pranašumą. Tačiau vėliau šeimininkai pagaliau prabudo ir deficitą sumažino tik iki 5 taškų, o antrajam rungtynių kėliniui įsibegėjant perlaužė rungtynes ir įgijo 6 taškų pranašumą. Antroji rungtynių dalis visiškai priklausė Šalčininkams - komanda labai patikimai gynėsi ir realizavo savo susikurtas progas. Galutinė persvara įtikinima, du taškai kišenėje, o Šalčininkų miesto publika - labai patenkinta. Nugalėtojų gretose solo pasirodymą surengė Edgar Svorobovič, pelnęs net 27 taškus ir surinkęs 33 naudingumo balus. 12 taškų ir net 10 rezultatyvių perdavimų atliko Ernest Andros (20 naud. bal.). "Bebrusų" komandoje šįkart sunkiai sekėsi Mindaugui Kraujaliui - puolėjas pelnė 17 taškų, tačiau vos šeši mesti metimai iš 21 pasiekė tikslą.

 

Naujininkų kiemas - Penktukas 41:52 (9:11, 9:8, 12:13, 11:20)

Labai neplanuotą pralaimėjimą patyrė "Naujininkų kiemo" krepšininkai. Savo sudėtyje neturėję kelių kertinių krepšininkų puolime jie atrodė labai susikaustę, o didžioji dalis metimų būdavo labai toli nuo tikslo. Gal koją pakišo ir tai, kad rungtynės vyko sekmadienio popietę? Na, šitą klausimą paliksime jau pačiai komandai, kuriai tokios slogios rungtynės kainavo nemažai - į priekį jau paleistas "SK Centauras", bent jau kuriam laikui juos aplenkė ir labai gerą formą demonstruojanti "Joniškio baldų" komanda su Martynu Jasiulioniu priešakyje, o dabar dar ir pralaimėjimas "Penktukui", kurie tikrai kesinsi į pirmą grupės trejetą (šalia yra ir Šalčininkai). Taigi antrajame BOTTOM pogrupyje - tikra maišalynė, kurioje kiek ramiau gali jaustis "SK Centauras" ir tikriausiai "VK Naudingi", kuriai beliko teoriniai šansai patekti į PLAY - OFF etapą. "Penktuko" kolektyvas Naujininkų mikrorajoną reprezentuojantiems krepšininkams tarsi užburtas - tai buvo jau ketvirtoji nesėkmė per pastaruosius penkis susitikimus VKL lygose. Labai keista ir tai, kad "Naujininkų kiemas" visiškai užleido varžovus į baudos aikštelę ir joje neturėjo jokio pranašumo - kovą dėl kamuolių pralaimėjo net 36:57. Nepasirodžius nei Pauliui Tubiui, nei Andrej Kovalevskij, lyderio vaidmenį perimti turėjo Jaroslavas Achramovičius, tačiau ir jam nesisekė - tik 6 taškai (bet 15 atk. kam.). O rezultatyviausiu tapo Laurynas Andriušis, pelnęs 12 taškų. Nugalėtojų gretose po 12 taškų pelnė Modestas Čereškevičius ir Sergejus Kocharenko, o naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo 16 naudingumo balų surinkas Rolandas Svilainis.

 

Simbolinis savaitės penketukas

Nojus Vytautas Bieliauskas

24 taškai (8 per. kam., 29 naud. bal.)

Gražvydas Mockus

37 taškai (9 atk. kam., 34 naud. bal.)

Vaidas Mitrofanas

30 taškų (7 atk. kam., 8 trit., 30 naud. bal.)

Linas Stripinis

19,5 taško (12,5 atk. kam., 28,5 naud. bal.)

 

Erikas Augūnas

19 taškų (13,5 atk. kam., 4 rez. perd., 33,5 naud. bal.)

 

PG SG SF PF C
III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009