VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-02-02

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais pirmajį vasario šeštadienį! Po Naųjų metų ir vėl startavus visų VKL lygų pirmenybėms, nuo jų neatsilieka ir VI-oji lyga, kurioje komandų pajėgumas yra kaip niekad panašus. Apžvalgoje kaip įprasta išvysime savaitės rungtynes, detalius varžybų aprašymus, garsiausiai nuskambėjusius individualius pasirodymus ir labai pamėgtą simbolinį žaidėjų penketuką! Apžvalgą pradedame nuo turnyrinės lentelės, kurioje ir toliau karaliauja "Ferratum" klubas, tačiau pavojinga artėja "Yatekomo". Skaitome!

 

Turnyrinė lentelė

Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Ferratum 11 1 23 710/597 (113)
2. Yatekomo 9 2 20 733/554 (179)
3. VK Don Pedro Užkandinė 8 4 20 753/681 (72)
4. M.K.Č. 6 6 18 771/672 (99)
5. BIL 6 5 17 583/590 (-7)
6. VK Big Deal 6 5 17 657/677 (-20)
7. VK Meradog 5 6 16 632/642 (-10)
8.  VK Experienced 5 6 16 638/594 (44)
9. VK 4 Fun 5 5 15 586/601 (-15)
10. UwB 5 5 15 570/541 (29)
11. Harc Team / Korona 5 5 15 487/542 (-55)
12. Egzistenciniai klausimai 3 6 12 471/496 (-25)
13. Parazitas 1 10 12 482/672 (-190)
14. Intersurgical Junior 0 9 9 464/678 (-214)

Savaitės rungtynės

BIL - VK Experienced 58:54 (15:12, 13:8, 15:21, 15:13)

Šįkart savaitės rungtynėse - lygos vidutiniokų susitikimas J.I.Kraševskio gimnazijoje. Abi komandos iki šių rungtynių turėjo vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą - buvo laimėję ir pralaimėję po 5 kartus, o būtent kartais gal kiek silpnesnių, tačiau apylygių varžovų kovos būna žymiai įdomesnės nei susitikimai, kuriuose kaunasi čempionato lyderės. Taip atsitiko ir šį kartą - mačo baigtis sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kuriomis savo pranašumą įrodė "BIL" krepšininkai. Aikštės šeimininkai kontroliavo situaciją didžiąją mačo dalį, tačiau ketvirtajame kėlinyje dėl išnaudojo asmeninių pražangų limito aikštėlę palikus pagrindiniam vidurio puolėjui Šarūnui Jaraminui, o taip pat su keturiomis pražangomis žaidžiant Mariui Šileikai ekipa turėjo imtis netradicinių sprendimų - žaisti mažu penketuku, kuriam galiausiai pavykoa atsilaikyti prieš "Patyrusiuosius". Būtent taip iš anglų kalbos verčiasi "VK Experienced" komandos pavadinimas, tačiau žiūrint, kaip ekipa tvarkosi su psichologija paskutinėmis minutėmis, galbūt vertėtų pavadinimą ir pakeisti? Apie sunkias rungtynių pabaigas po rungtynių prakalbo ir pralaimėjusios komandos narys Jonas Mikalkėnas - jau trečias mačas iš eilės, kaip pralaimime paskutinėmis sekundėmis, tiesiog negalime įmesti savo metimų iš patogių padėčių, o kartais priėmame prastus sprendimus. Rungtynių pabaigos - tai jau meistriškumo pamokos, o nors ir kaip gerai ekipa pasiruošusi strategiškai, dažniausiai viską lemia individualūs pasirodymai. "VK Experienced" komandoje 22 taškus pelnė net penkis tritaškius oponentams įskraidinęs Paulius Mikaliūnas. Silpnokai šįkart sekėsi ekipos lyderiui Mantui Venckui, kuriam nors ir pavyko surinkti dvigubą dublį - 11 taškų, 10 atkovotų kamuolių, tačiau 12 naudingumo balų - toli nuo fiksuojamo vidurkio (vid. 21,4). "BIL" komandoje net 25 taškais pasižymėjo Zenonas Kuzavas, o labai solidų dvigubą dublį surinko Edmundas Bliuvas - 12 taškų, 15 atkovotų kamuolių, net 4 blokai ir rungtynių MVP - 22 naudingumo balai.

Šįkart "VK Experienced" lyderiui Mantui Venckui pralaimėtos rungtynės nesiklosto

Besitęsiantis "Ferratum" dominavimas

Pastaroji savaitė čempionato lyderiams "Ferratum" klubui buvo puiki - du susitikimai su aiškiais VI-osios lygos autsaideriais, keturi lengvai taškai ir tolimesnis dominavimas šioje lygoje. Daugelis VKL ekspertų prieš sezoną nesitikėjo tokių gerų klubo rezultatų, tačiau džiaugiamės mūsų paneigtomis prognozėmis ir vis naujai iškylančiomis komandomis. O grįžtant prie laimėtų susitikimų, apie juos išsiplėsti tikrai neverta - 77:46 nugalėtas "Intersurgical Junior" jaunimas svečiuose, o svečiuojantis pas "Parazitą" - 67:40. Rungtynėse prieš Pabradės jaunuolius "Ferratum" nusprendė pamiršti garbingo žaidimo principus ir sudoroti ženkliai jaunesnius krepšininkus - komanda išsikėlė tikslą įmesti daugiausiai taškų per rungtynes sezone ir pergalę pasiekti didžiausiu skirtumu. Abu tikslai pasiekti, tačiau ar tai yra malonu jauniesiems krepšininkams, kurie gavo dar vieną skaudų smūgį? Tikriausiai ne. Tačiau rungtynės yra rungtynės, reikia kautis, o net neabejojame, jog Pabradės jaunieji talentai, net ir triuškinamai pralaimėdami, gauna labai solidžią patirtį kovoje su vyresniais varžovais. Šiose rungtynėse labai gerai sekėsi Domui Balčiūnui - įžaidėjas pelnė šioje lygoje gan retai sutinkamą skaičių taškų - net 25, o maža to, dar pridėjo ir 9 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, didesniam naudingumo balų (20) skaičiui koją kišo vos vienas taiklus tritaškis iš 10. Dvigubą dublį surinko ir pagrindinis "Ferratum" aukštaūgis Arvydas Šturo - 12 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir 22 naudingumo balai. Net 17 oranžinių sviedinių per rungtynes sugriebęs kitas klubo krepšininkas Žilvinas Povilaitis surinko 20 efektingumo balų. Kitose pergalingose rungtynėse beveik identišką statistiką ir vėl surinko A.Šturo - 12 taškų, 13 kamuolių ir 23 naudingumo balai. Šįkart rezultatyvumu ir naudingumu išsiskyrė Paulius Juozaponis, surinkęs 11 taškų ir 18 naudingumo balų. Domas Balčiūnas pridėjo 12 taškų (4 rez. perd.).

Pirmos vietos tykojantys "Yatekomo"

Komanda, kurios turnyrinės lentelės viršuje pasigedome, tačiau nedideliais žingsneliais "Yatekomo" galiausiai pateisino mūsų viltis - užkopė į antrąją poziciją ir vos vienu kartu daugiau yra suklupę nei tiesioginiai oponentai "Ferratum". Praėjusią savaitę "Yatekomo" gavo sąlyginai silpną varžovą - "Egzistencinius klausimus", tačiau svečių LDA sporto salėje turėjo pavargti ir pergalę iškovojo rezultatu 75:64. Rungtynių scenarijus galėjo būti ir kitoks, tačiau "Yatekomo" nesusirinko stipriausios sudėties, o neprognozuojamai žaidę oponentai kiek išbalansavo favoritus tiek psichologiškai, tiek, žinoma, ir fiziškai. Abi komandos tragiškai metė tritaškius metimus (šeimininkai vos 10% taiklumu, svečiai - 22%), tačiau "Yatekomo" sėkmingai išnaudojo nedidelį pranašumą baudos aikštelėje - laimėjo kamuolius (50:42) ir užtikrinčiau atakavo iš artimesnių nuotolių. Už karaliavimą arčiau krepšio didžiausios pagyros skrieja Šarūnui Misiūnui - aukštaūgis pelnė 16 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir surinko 18 naudingumo balų. Visgi rungtynių MVP tapo "Yatekomo" įžaidėjas Mantas Grigaitis, kuriam pritrūko vieno rezultatyvaus perdavimo iki trigubo dublio - 15 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 9 assistai ir net 32 naudingumo balai. 16 taškų nugalėtojams dar pridėjo Taurintas Sutkus. "Egistencinių klausimų" gretose nesulaikomai rungtyniavo net 29 taškus pelnęs ir dar 8 kamuolius spėjęs sugriebti Ruslanas Baranovas (30 naud. bal.). Visgi pagalbininkų Ruslanas taip ir nesulaukė - antras pagal rezultatyvumą buvo puikiai krepšinio pasaulyje žinomas Rytis Kazlauskas. LKL kovų ir Žalgirio krepšinio klubo balsas po rungtynių juokavo, kad Vilniuje vykęs šviesų festivalis pakišo koją laiku atvykti į šias rungtynes, kadangi mieste susidarė spūstys. Tikėkimės, kad Rytis vis dažniau užsuks į Vilniaus krepšinio lygą ir stebins ne tik pelnytais taškais, bet ir skambiomis frazėmis!

Kitos rungtynės

VK Don Pedro užkandinė - VK Big Deal 78:58 (16:14, 19:12, 21:16, 22:16)

Panašu, kad Top Sport - VKL VI-osios lygos komandos vis labiau atranda save puolime, geriau pasiruošia taktiškai ir puolime rodo gražų akiai krepšinį - tokia tendencija matoma paskutiniuoju metu, kuriuo ekipos per rungtynes pelno vis daugiau taškų. "VK Don Pedro užkandinė" niekuomet nepasižymėjo prastais puolimo rodikliais, tačiau eilinį sykį įrodė, kad gali būti itin efektyvi, jei žaidžia kaip komanda ir su pagrindiniu savo krepšininku. Ties mačo baigtimi klaustukų niekuomet ir nebuvo - jau nuo pat susitikimo pradžios aikštės šeimininkai pabėgo į priekį, o kiekvienam kėlinuke vis didino pranašumą, galiausiai susikurdami labai komfortabilią persvarą. Vėl prisijungus Šarūnui Tuskeniui, "Don pedriečiai" triuškinamai laimėjo kovą po lenta - net 51:29. Šeimininkai dažniau klydo, tačiau geriau išnaudodavo susikurtas situacijas metimams - dvitaškius metė beveik 49 procentais (kuomet oponentai - 36%), tritaškius - 33% (varžovai - 26%). Pergalė būtų kaip reikiant sustiprinusi "VK Big Deal" šansus patekti į lyderiaujančių ekipų ketvertą, tačiau dabar per keletą laimėjų atitrūkę "VK Don Pedro užkandinės" krepšininkai įsitvirtina trečioje vietoje, o aukštus tikslus išsikėlusiems "VK Big Deal" žaidėjams dar lieka plyšelis pirmajame ketverte - būtent ketvirtoji vieta. Šįkart kovoti su galinga varžovų priekine linija labai pritrūko Artūro Giedraičio, kuris šiemet pasirodo tik kas antrose rungtynėse. Individualų šou surengė rezultatyviausias komandos žaidėjas Tomas Urbonas, pelnęs daugiau nei pusę ekipos taškų - 33, iš kurių net 24 buvo susirinkti tritaškiais metimais. Deja, tačiau Tomas pagalbos iš bendraklubių nesulaukė - daugiau nei vienas žaidėjas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus. "VK Don Pedro užkandinės" gretose dominavo Šarūnas Tuskenis - 21 taškas, 15 atkovotų kamuolių ir 23 naudingumo balai. 16 taškų pelnė Kristian Mozes, 12 pridėjo Mindaugas Kalinauskas, o 22 naudingumo balus surinko Ignotas Šidlauskas. 

 

M.K.Č. - Harc Team / Korona 61:54 (16:6, 15:9, 14:24, 16:15)

Dar vienos rungtynės, savo rezultatu, atrodo, kad galinčios pretenduoti į savaitės dvikovos rubriką, tačiau rezultatas neatspindi mačo eigos - "M.K.Č." niekuomet neišėjo iš savo komforto zonos, o po dviejų kėlinių turėjo net 16 taškų persvarą. Antroje mačo dalyje savo vaidmenį suvaidino natūralus atsipalaidavimo faktorius - "M.K.Č." prametė savo metimus, o oponentai, pagaliau pagavę žaidimo ritmą, sumažino skirtumą iki vienženklio ir vienu momentu iš tikrųjų pradėjo kutenti šeimininkų padus. Tačiau tai buvo labai trumpalaikis spurtas - Žemynos gimnazijos šeimininkai greitai persigrupavo ir rungtynes laimėjo užtikrintai, nors galutinis taškų skirtumas to ir neparodo. Svečiai patys sau išsikasė duobę neatsitverdami varžovų po savo lenta - "M.K.Č." atkovojo net 20 kamuolių puolime, o toks rodiklis lėmė net 65 išmestus dvitaškius ("Harc Team" - 46). Natūralu, kad jei meti daugiau, daugiau ir pataikai, o būtent metimai iš baudos aikštelės ir buvo viską nulėmęs faktorius. "M.K.Č" gretose ir vėl geriausiai sekėsi įprastiems lyderiams - rezultatyvumu ir atkovotais kamuoliais išsiskyrė Mantas Pelakauskas (15 tšk., 11 atk. kam., 19 naud. bal.), po 13 taškų taip pat pridėjo Marius Kavaliauskas bei Donatas Rinkevičius, o naudingiausiu tapo 11 kamuolių sugriebęs Ignas Kurklietis - 23 naudingumo balai. "Harc Team - Korona" komandoje 23 taškus pelnė Rišard Gerasim.

Mantas Pelakauskas ("M.K.Č.") šiame VKL sezone žaidžia puikų krepšinį 

Simbolinis savaites penketukas

Tomas Urbonas Tomas Urbonas Tomas Urbonas

Mantas Grigaitis

9 taškai 

(9 atk. kam., 6,5 rez. perd., 21 naud. bal.)

Ruslanas Baranovas

29 taškai (8 atk. kam., 30 naud. bal.)

Mindaugas Kikis

18 taškų (12 atk. kam., 29 naud. bal.)

Šarūnas Tuskenis

21 taškas (15 atk. kam., 23 naud. bal.)

Domas Kurklietis

5 taškai (11 atk.kam., 4 per. kam., 23 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Mantas Pelakauskas ("M.K.Č."), Ignotas Šidlauskas ("VK Don Pedro užkandinė"), Arvydas Šturo ("Ferratum"), Tomas Urbonas ("VK Big Deal"). 

 
VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009