IV Lyga - Savaitės apžvalga

2019-01-31

Atėjus paskutiniam Sausio mėnesio ketvirtadieniui,  TOP SPORT - VKL pristato jau penktąją  šiais metais  ketvirtos pagal pajėgumą lygos apžvalgą. Joje papasakosime apie įdomiausias kovas naujuosiuose pogrupiose, supažindinsime su turnyrinės lentelės pokyčiais. Išskirsime geriausių savaitės žaidėjų simbolinius penketus, išrinksime įdomiausias kiekvieno pogupio rungtynes ir trumpai aprašysime jų eigą. Taip pat kalbinsime vieną geriausių lygos žaidėjų - Arvydą Ūsaitį iš komandos ,,Draudimas.lt”, o apžvalgą pradedame nuo interviu.

Savaitės interviu

 

Arvydas Ūsaitis VKL organizuojamose varžybose aikštelėje pasirodė jau net 240-yje rungtynių, todėl jį drąsiai galima vadinti viena iš VKL legendų. Žaidėjas ne kartą vilkėjo ir VKL Rinktinės aprangą tarptautinėje arenoje gindamas Lietuvos spalvas, o šiemt tapo vos trečiuoju lygos istorijoje, kuris peržengė 5000 pelnytų taškų ribą. Vieta "garbės trejetuke" krepšininkui rezervuota jau dabar, todėl nieko nelaukdami į savaitės interviu rubriką pasikvietėme jį papasakoti apie savo, kaip krepšinio žaidėjo, gyvenimą.

 

Arvydai, gal gali mūsų skaitytojams papasakoti, kada susikūrė Jūsų komanda ir kodėl toks pavadinimas? Ar pats žaidi klube nuo pat jo įsikūrimo?

Komanda įkurta 2005 m., su intencija žaisti Lietuvos draudikų asociacijos turnyre. Bėgant metams supratome, kad jei norime pasiekti gerų rezultatų, neužtenka žaisti vieną kartą per savaitę, o reikia daugiau varžybų. Pradėjome žaisti ir kitose lygose bei naudoti mūsų turimo internetinio puslapio ,,www.draudimas.lt“ pavadinimą. Taip prisidėjome prie mūsų prekių ženklo populiarinimo.


Esi vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų, kokios priežastys tai lemia?

Komandos narių tikėjimas manimi, kad galiu įmesti tiek, kad kartais net patiems keistai atrodo, juk jau amžius... Labai svarbus faktorius ir rungtynių lankymas, nes yra labai svarbu palaikyti ritmą. Jei yra numatytos varžybos, tai stengiuosi jose dalyvauti. Jaučiu didelę atsakomybę už komandą ir manau, kad nedalyvauti rungtynėse galiu tik jeigu sutrukdo liga. Mano požiūriu, kai norime, visada galime rasti laiko įvairiems dalykams.

 

Šiemet peržengei 5000 pelnytų taškų ribą lygoje. Ką tau tai reiškia pačiam, kaip žaidėjui?

Realiai, tai tik skaičiai. Svarbiausia yra su komanda pasiektos pergalės! Juk nebūtų džiaugsmo, jei prie tokio skaičiaus būtų vien pralaimėjimai.

 

Pats dar žaidi ir LDA taurėje. Kuri lyga, tavo manymu, stipresnė - LDA taurė ar IV lyga?

LDA taurėje žaidžiu nuo 2005 m. Smagu aikštelėje pasivaržyti su draudimo rinkos partneriais. LDA taurės pajėgumas jau daug metų nekinta, nes yra griežti apribojimai - komandos pagrindą turi sudaryti tik darbuotojai. Tuo tarpu IV lygoje suburti stiprią komandą yra daug lengviau, todėl ši lyga ir yra stipresnė. Prie LDA lygoje dalyvaujančios komandos sudėties pridėjome kelis draugus ir bandome su visomis komandomis kovoti, kol kas sekasi.

 

Esi ne vieną kartą žaidęs EABL turnyre. Papasakok, kada tai buvo ir ką tau, kaip žaidėjui, davė tas turnyras bei atstovavimas Vilniui ir savo šaliai?

Už VKL rinktinę žaidžiau kelis kartus (Kijeve ir Radome). Kai pirmą kartą pakvietė, tai labai nustebau, nes VKL lygoje buvo virš 100 komandų, kuriose žaidė daug jaunų ir gerų žaidėjų, o aš jau toks prie veteranų buvau...(šypsosi). Sutikau, galvojau ant suoliuko pailsėsiu, tačiau pamačiau, kad dar „parako“ turiu ir galiu būti naudingas aikštelėje, net žaidžiant už VKL rinktinę. Visiems rekomenduoju pasinaudoti galimybe žaisti už VKL rinktinę, nes yra puiki galimybė pamatyti kitų šalių krepšinio mėgėjų lygį, sudalyvauti kelias dienas trunkančioje krepšinio šventėje ir, kas svarbiausia – susipažinti su krepšiniui prijaučiančiais žmonėmis.

 

Šiuo metu ,,Draudimas.lt“ komandos pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 8/3. Ar tai atitinka Jūsų komandos lūkesčius?

Vienu pralaimėjimu galėtų būti ir mažiau, bet turim, ką turim. Svarbiausia, kad jau turim garantuotą vietą atkrintamosiose ir tikimės, kad iki jų pavyks išsigydyti visas traumas. O ten jau bus nemažai sėkmės faktorių. Manau, kad visoms komandoms būsime rimtas varžovas (kai susirinksim), nes turime labai tolygią sudėti – yra ne 2 ir net ne 4 žaidėjai, kurie gali imtis lyderio vaidmens, o tokią komandą yra labai sunku sustabdyti.

 

Kokie galutiniai komandos tikslai sezone?

IV lygoje konkrečių tikslų neišsikėlėm, nes mūsų pagrindinis tikslas yra laimėti LDA taurę. Dalyvavimas IV lygoje yra daugiau skirtas ritmo palaikymui.

 

Kuri komanda ar žaidėjas tave labiausiai stebina šių metų čempionate?

Kiek šiemet teko susidurti, tai labai gerą įspūdį paliko komanda "Vaikinai" - gerai juda gynyboje, puolimas grįstas komandiniu žaidimu, todėl daug atakų baigiasi metimais iš gerų pozicijų. Ši komanda drąsiai galėtų žaisti stipresnėje lygoje.

Interviu rubrikos svečiuose šioje apžvalgoje apsilankė Arvydas Ūsaitis ("Draudimas.lt")

 

TOP-1 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. Vaikinai 11 0 22 814/644 (170)
2. Senieji Trakai 9 3 21 899/830 (69)
3. BC Pilaitė 9 3 21 780/739 (41)
4. draudimas.lt 8 3 19 876/767 (109)
5. Žiemgala 7 5 19 905/800 (105)
6. BC Bedugnė 7 5 19 892/885 (7)
7. BC Vilnius 6 6 18 749/774 (-25)
8. Elektrėnų PGT 6 6 18 866/863 (3)
9. Sudervė TEAM 6 5 17 792/798 (-6)
10. Avedus 5 6 16 816/801 (15)

 

TOP-1 pogrupyje jau 11-ą iš eilės pergalę čempionate įsirašė ir toliau be pralaimėjimų žengia komanda ,,Vaikinai”, kurie praėjusią savaitę išvykos rungtynėse Nemenčinėje po pirmos pusės atsilikinėdami nuo šeimininkų komandos BC ,,Bedugnė” dviženkle persvara, antrąją pusę sužaidė labai galingai ir sugebėjo įveikti salės šeimininkus 10-ties taškų persvara. Nugalėtojų gretose kaip ir dažnai rezultatyviausias buvo Vaidas Petrulionis, kuris mesdamas iš žaidimo aukštu 65 procentų taiklumu, pelnė 27 taškus. Pralaimėjusiems 20 taškų įmetė ir net 16-a kamuolių atkovojo vidurio puolėjas Rimvydas Stankevičius, kuris yra antras savo komandoje pagal rezultatvyumą visame šių metų sezone. "BC Bedugnė” šią savaitę dar vyko į Elektrėnus žaisti prieš aikštės šeimininkus ,,PGT”. Šiose rungtynėse lygi kova vyko tik vieną kėlinuką, nes vėliau šeimininkai tik didino persvarą ir laimėjo rungtynes 15-os taškų persvara. Situacija tokia, kad ganėtinai pajėgi komanda "BC Bedugnė", pralaimėjusi abi savaitės rungtynes, nepasinaudojo proga pakilti į grupės komandų trejetą. Tuo tarpu ,,PGT” nuo šios savaitės savo priešininkų atsilieka tik pergale ir yra 8 grupės vietoje. Pralaimėjimas ,,Žiemgalos” kolektyvui dar aną savaitę elektrėniškiams neleido atsidurti aukščiau turnyrinėje lentelėje.

            Įdomus susitikimas praėjusią savaitę vyko ir Pilaitėje, kur  kovoje dėl antrosios vietos susitiko aikštės šeimininkai "BC Pilaitė” bei svečiai - ,,Senieji Trakai”. Čia buvo laukiama įdomaus susitikimo, nes pirmąsias komandų rungtynes vos dviejų taškų persvara buvo laimėję Pilaitės mikrorajono atstovai. Rungtynėse vyko permaininga ir nerezultatyvi kova. Rungtynėse ilgą laiką pirmavo šeimininkai, kurie, kaip jau tampa įprasta, daugiausia remdamiesi Algirdo Macijausko pastangomis puolant, vienu metu turėjo ir dviženklį pranašumą. Antrojoje pusėje svečiai iš Senujų Trakų atsigavo ir ne tik išlygino rezultatą, bet ir išplėšė pergalę, taip reabilituodamiesi už pralaimėjimą namų aikštėje varžovams. Nugalėtojų gretose išskyrė 21 tašką surinkęs Edgaras Fedorovičius, kuris žaidė tik 3 mačą komandoje. Nepaisant to šis žaidėjas tampa rezultatyviausiu komandos krepšininku ir jei dažniau lankys rungtynes, gali tapti ir vienu geriausių bei efektyviausių žaidėjų visoje lygoje. Pralaimėjusių gretose jau minėtas Algirdas Macijauskas pelnė 19 taškų. Pažymėtina, kad joks kitas komandos krepšininkas šiose rungtynėse nesurinko dviženklio taškų skaičiaus. Tai yra svarbus faktorius, dėl ko šeimininkams teko patirti pralaimėjimą.

         Įdomios rungtynės trečiadienio vakarą vyko ir M. Biržiškos gimnazijoje, kur susitiko ambincingieji aikštės šeimininkai ,,Avedus”, bei svečiai - ,,Draudimas.lt” su Arvydu Usaičiu priešakyje. Rungtynės vyko lyg ant svarstyklių. Po kėlinuką didesne persvara laimėdavo tai viena, tai kita komanda. Mūšyje pranašesni buvo svečiai, kurie iškovojo pergalę bei atsidūrė ketvirtoje grupės vietoje. Laimėta nepaisant to, kad ,,Draudimas.lt”  rezultatyviausias krepšininkas Arvydas Ūsaitis pelnė tik 9 taškus, pramesdamas visus 11-a savo mestų tritaškių. Jį puolime puikiai pakeitė įžaidėjas Rytis Kriūnas, kuris pelnė 22 taškus, bei Edmundas Akstinas, kuris įmetė 21 tašką.  Pralaimusiems 25 taškus pelnė Remigijus Guiga. Poi šios pergalės ,,Draudimas.lt” atsiduria ketvirtoje grupės vietoje, o ,,Avedus” toliau neiškovodami pergalės antrajame etape krenta į paskutinę grupės vietą.

         Labai nedidelis vienos komandos įmestų taškų skaičius užfiksuotas jau minėtos svečių komandos "BC Pilaitė” rungtynėse su aikštės šeiminkais "BC Vilniumi”. Šiame mače svečiai dėl geros gynybos bei netaiklių varžovų metimų laimėjo rungtynes rezultatu 55:42. Solidų dvigubą dublį nugalėtojų gretose atliko Algirdas Macijaukas, kuris pelnė 23 taškus ir atkovojo 14 kamuolių. Gerai komandos lyderiui talkino ir iki tol epizodiškai žaisdavęs Henrikas Kuklis, kuris pelnė 14 taškų.

"BC Burokėlių" atstovas Titas Šepetys pateko tarp šios savaitės lygos naudingiausių krepšininkų

 

TOP-2 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. Mad Lamb II 9 2 20 815/685 (130)
2. BC Spartakas 8 4 20 779/747 (32)
3. BC Salininkai 8 3 19 781/634 (147)
4. Atea / Bitdefender 8 3 19 691/571 (120)
5. BC Burokėliai 8 3 19 873/767 (106)
6. X Komanda 7 4 18 709/624 (85)
7. Bekupė 6 5 17 797/772 (25)
8. Marijampolis II 6 5 17 833/859 (-26)
9. Thug Life 4 6 14 736/729 (7)
10. VK Zulu team 5 4 14 626/657 (-31)

 

TOP-2 pogrupyje situacija ir toliau išlieka labai paini. Toliau stebina tai, kad jau 4 pralaimėjimą iš eilės patyrė klubas ,,X komanda”, kurio visi lyderiai dėl ne visai aiškių priežasčių nesirenka į rungtynes. To rezultate tenka pralaimėti vieną mačą po kito. Ypač komandai trūksta aukštaūgių atėjimo, nes dėl to pralaimima kova po krepšiu ir kartais leidžiama kitoms komandoms atsikovoti kamuolius puolime. Jei taip ir toliau, tai minėtos komandos laukia labai sunkios atkrintamosios ir gal net gi iškritimas pačioje jų pradžioje. Šįkart ,,X komanda” neatsilaikė prieš Vitalijaus Versocko į priekį vedamą ,,Bekupę”. Minėtas žaidėjas pelnė 35 taškus ir surinko 43 naudingumo balus, bei tapo vienų geriausių savaitės įžaidėju lygoje, tačiau net ir tiek naudingumo balų Vitalijui neleido tapti pačiu geriausiu, nes jį aplenkė ,,U.S EMBASSY” įžaidėjas Darius Čiūta, kuris surinko solidų trigubą dublį ir 54 naudingumo balus. Jei Vitalijus Versockas dažniau lankysis rungtynėse, tai jis gali ne tik nulemti savo komandos pergalę, bet ir tapti net naudingiausiu lygos krepšininku po antrojo etapo kovų. ,,X komandai” daugiausiai taškų surinko kapitonas Algimantas Mačys, kuris įmetė 18 taškų.

            Įdomus mačas įvyko Baltupių progimazijos sporto salėje, kur susitiko šeiminkai "Atea/Bitdefender” bei svečiai - "BC Spartakas”. Šiose rungtynėse pirmieji į priekį truktelėjo šeimininkai, kurie geriau puldamiesi ir kibiai gindamiesi po pirmojo kėlinuko įgijo 8 taškų persvarą. Antrajame kėlinyje atsibudo svečiai ir puikiai puldami kėlinį laimėjo dviženkle persvara. Po dviejų ketvirčių ši komanda pirmavo dviženkle persvara, kurią antrojoje pusėje beliko išsaugoti ir laimėti nerezultatyvias rungtynes, bei pakilti į antrąją vietą pogrupyje. Dar vienas įdomus mūšis vyko tarp šeimininkų - pogrupio lyderių ,,Mad Lamb 2” bei svečių -,,Marijampolis-2” komandų. Svarbu pažymėti, kad aikštės šeimininkai į rungtynes vėl susirinko ne pajėgiausios sudėties. Į rungtynes neatvyko rezultatyviausias komandos krepšininkas Manvydas Statauskas. Kaip paaiškėjo vėliau, krepšininkas dėl traumos turės praleisti visą likusį krepšinio sezoną, todėl "Mad Lamb" klubui tai bus labai rimta netektis. Svečiai bandė tuo pasinaudoti ir po klampaus bei nerezultatyvaus pirmojo kėlinio pirmavo. Nuo tos akimirkos šeiminininkai atsibudo, pradėjo žaisti komandinį, rezultatyvų krepšinį ir visas likusiais rungtynes laikė dviženklę ar šiek tiek mažesnę persvarą, o rungtynes laimėjo 7 taškų persvara. Nugalėtojų gretose šįkart rezultatyviausias buvo 21 tašką pelnęs Jonas Kliukas, kuris pakartojo savo šio sezono asmeninį rezultatyvumo rekordą. Jam gerai talkino antras pagal rezultatyvumą komandos krepšininkas Šarūnas Putna, kurio sąskaitoje 15 taškų. Pralaimėjusiems laimėti nepadėjo net ir 27 Valerijaus Rybako taškai. ,,Mad Lamb” po šios pergalės sutvirtino savo šansus grupėje užimti pirmąją vietą, o Marijampoliečiai praėjusią savaitę žaidė dar vienas išvykos rungtynes. Jų varžovais jose buvo pirmo ketverto lygos komanda "BC Salininkai”. Čia šeimininkai su jau į aikštelę grįžusiu vidurio puolėju Andrej Kovalevskij, nepaliko vilčių svečiams ir įmesdami net 95 taškus laimėjo rungtynes triuškinančiu skirtumu. Jau minėtas šeimininkų vidurio puolėjas surinko beveik trigubą dublį  (16 tšk., 18 atk. kam bei 8 rez. perd). Jam gerai puolime padėjo kitas komandos "centras" Jonas Baranauskas, kuris surinko 21 tašką. Pralaimėjusių gretose labiau išsiskyrė tik rezultatyviausias komandos krepšininkas Erik Bralkovski, kuris įmetė 25 taškus. Po šios pergalės "BC Salininkai” yra trečioje grupės vietoje, o ,,Marijampolis-2” nusirito net į 8 poziciją. Ar tai yra tas rezultatas, kokio tikisi marijampoliečiai ir jų rungtynes gausiai  lankantys fanai? Turbūt ne. Kilti aukščiau komandai bus velniškai sunku,  nes kitame susitikime jų laukia antroji grupės komanda - "BC Spartakas”.

 

BOTTOM-1 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. U.S. Embassy 6 5 17 814/865 (-51)
2. FNX 5 6 16 759/755 (4)
3. KK Juoda Balta 5 6 16 763/742 (21)
4. MKK 4 7 15 709/740 (-31)
5. VK www.vilnews.lt 4 7 15 740/848 (-108)
6. VK Peace 2 4 7 15 692/664 (28)
7. SK Meškos 3 8 14 655/682 (-27)
8. BC Bokalaurai 3 7 13 747/800 (-53)
9. Vilniaus Olimpas 2 9 13 640/779 (-139)
10. Nepakeliui 2 8 12 577/723 (-146)

 

BOTTOM-1 pogrupyje, kaip ir buvo minėta, įdomaus susitikimo laukėme tarp namų salėje žaidusios ir į nuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį bandačios įšokti komandos "Vilniaus Olimpo” bei svečių - "VK Peace-2”. Rungtynės vyko gan atkakliai. Priekyje visą susitikimą buvo šeimininkų komanda, kuri daugiausia Audriaus Gėrkio ir tik antras rungtynes komandoje žaidžiančio Donato Kilikevičiaus pastangomis sugebėjo savo persvarą padidinti ir rungtynes laimėti dviženkle persvara. ,,Vilniaus Olimpas” po šios pergalės kyla į 9 grupės vietą ir juos nuo patekimo į atkrintamąsias skiria jau tik dvi pergalės. Tuo tarpu laimėtojų komandos žaidėjas Donatas Kilikevičiaus pretenduoja tapti vienu efektyviausių lygos žaidėjų.

            Tikra drama vyko Ekinstos sporto salėje, kur susitiko aikštės šeimininkai ,,FNX” bei svečiai "BC Bokalaurai”. Komandų tikslai prieš šias rungtynes buvo skirtingi, nes šeimininkai siekė išlikti pirmame grupės trejete, o svečiai - priartėti iki 6 vietos grupėje, kuri garantuoja kelialapį į atkrintamąsias. Rungtynėse šeimininkai neturėjo savo lyderio Geraldo Kasperovičiaus ir šis faktas suteikė varžovams vilties, kad rungtynėse bus intriga. Visas rungtynes vyko lygi, rezultatyvi ir atkakli kova. Kuris pelnys daugiau taškų tarpusavyje rungtyniavo svečių žaidėjas Paulius Jasukaitis bei  šeimininkų atstovas Karolis Bojarūnas, puolime puikiai pavadavęs į rungtynes neatvykusį komandos lyderį. Rungtynių nugalėtojui išaiškinti pagrindinio laiko neužteko, tad teko žaisti pratęsimą. Jame vyko labai nerezultatyvi ir lygi kova, kuri irgi nugalėtojo neiaiškino ir teko žaisti antrą pratęsimą. Jo pabaigą geriau sužaidę svečiai išsivežė pergalę iš šeimininkų arenos. Nugalėtojų gretose daugiausia taškų pelnė jau minėtas Paulius Jasukaitis, kurio sąskaitoje net  37 taškai. Šiam žaidėjui gerai talkino Ignas Vilkelis, kuris surinko solidų dvigubą dublį įmesdamas 11 taškų ir atkovodamas net 22 kamuolius. Žinant, kad šio žaidėjo ūgis 182 centimetrai tai yra išties solidus pasiekimas. Tiek kamuolių minėtas žaidėjas šiame sezone dar nebuvo atkovojęs. Pralaimėjusiems Karolis Bojarūnas pelnė 27 taškus ir atkvojo net 21 kamuolį. Su šiuo rezultatu žaidėjas nusipelnė vietos simboliniame savaitės žaidėjų penkete, tačiau iki jo pademonstruotų rezultatų šiek tiek pritrūko.

            Įspūdingą asmeninį pasirodymą išvydo ir žiūrovai, nepabūgę atsikelti gan ansktyvą sekmadienio rytą ir nusprendę atvykti į Tarptautinės Amerikos mokyklos sporto salę, kur susitiko aikštės šeimininkai "U.S EMBASSY” bei svečiai - ,,Nepakeliui”. Kaip ir galima buvo numanyti, intriga išsilaikė mače kiek daugiau, nei vieną kėlinį, o toliau aikšteje pradėjo dominuoti beveik stipriausios sudėties susirinkę aikštės šeimininkai. Juos vėl į priekį paskui save traukė jau antrajį iš eilės įspūdingą trigubą dublį pademonstravęs ir net 54 naudingumo balus surinkęs 40-ties metų įžaidėjas Darius Čiūta. Jam gerai talkino vos 16 metų turintis Ignas Venskus, kurio sąskaitoje 21 taškas. Nugalėtojai po pergalės kyla į pirmąją grupės vietą, o jau minėtas komandos įžaidėjas rimtai pretenduoja tapti naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju. Pralaimėjusių komanda ritasi į paskutinę grupės vietą ir norint patekti į atkrintamąsias jiems reikia gerokai susiimti bei pagerinti savo žaidimą.

Svajūnas Sinkevičius padėjo "Vilniaus Olimpui" dar viena pergale priartėti PLAY-OFF link

 

BOTTOM-2 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. LabasPasauli.lt II 6 6 18 957/870 (87)
2. Baltic Ground Services 6 5 17 730/715 (15)
3. Žalgiris 1410 6 5 17 699/684 (15)
4. Brasa / 4x4express.lt 5 6 16 703/744 (-41)
5. Litresta 5 5 15 636/614 (22)
6. FL Technics 3 8 14 631/791 (-160)
7. ESO 3 8 13 560/650 (-90)
8. Lentvaris 3 7 13 653/775 (-122)
9. VK JKK Kelelis 2 8 12 629/777 (-148)
10. Venomas 0 11 11 616/784 (-168)

 

Šiame pogrupyje situacija tokia, kad trys grupės komandos turi po 6 pergales ir yra arčiausiai atkrintamųjų. Tokiomis galime įvardinti "LabasPasauli.lt II", "Baltic Ground Services” bei ,,Žalgiris 1410”. Dar du kolektyvai yra visiškai šalia ir turi po 5 laimėjimus - tai ,,Litresta” bei "Brasa/4x4express.lt”. Kiek netikėtai į po 3 pergales turinčių komandų skaičių pateko komanda ,,Eso”, kurį šią savaitę per dvi dienas iš eilės sužaidė dvi rungtynes ir abi jas pralaimėjo. Pirmiausia teko nusileisti išvykoje  ,,Baltic Ground Service”, o kitame mače taip pat išvykoje teko pripažinti ,,Litrestos” pranašumą. ,,Eso” komandai sunku buvo tikėtis pergalių į varžovų krepšį per du mačus įmetant vidutiniškai tik po 54 taškus. Kolektyvui akivaizdžiai trūksta įvairovės puolime ir didesnės kitų žaidėjų pagalbos komandos lyderiui Kęstučiui Ingelevičiui. Nepadarius greitų išvadų gali tekti likti be atkrintamųjų. Šiomis ,,ESO” nesekmėmis pasinaudojo ,,FL Technics”, kuri namų mače gan lengvai įveikė "VK JKK Kelelio” pasipriešinimą. Pralaimėjusi komanda pataikė tik vieną tritaškį iš 25 bandymų, kas lygu viso labo 4 procentams.. Toks tritaškių pataikymas veikiausiai yra šių metų lygos antirekordas. Pralaimėjusiems sėkmingiau pasirodyti nepadėjo ir 20 taškų pelniuoso bei 16 kamuolių atkovojusio Lino Petruškevičiaus žaidimas. Po šios pergalės ,,FL Technics” kyla į atkrintamąsias garantuojančią 6-ąją vietą, o ,,Eso” lieka jiems už nugaros - septinti.

            Rezultatyviausios lygos komandos vardą šią savaitę sustiprino komanda ,,LabasPasauli.lt II”, kuri vietoj puikių žiemos malonumų savaitgalį leido žaisdama dvi iš eilės krepšinio rungtynes ir jose pelnydami net po 93,5 taško iškovojo dvi solidžais pergales. Tokiu būdu klubas vasarį pasitinka būdamas grupės lyderiais. Kitą savaitę ,,LabasPasauli.lt II” vyrukų laukia dvikova su ,,Žalgiris 1410” komanda, kuri bandys atimti iš varžovų pirmąją grupės vietą.

 

Simbolinis savaitės penketukas

 

Karolis Daujotas

29 taškai (+37 naud.)

Darius Čiūta

22 taškai (+54 naud.)

Titas Šepetys

22 taškai (+37 naud.)

Karolis Bojarūnas

27 taškai (+37 naud.)

Andrej Kovalevskij

16 taškų (+34 naud.)

PG SG SF PF C
IV Lyga - Savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009