III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-01-23

Atėjus trečiadieniui, mes pristatome naują III-osios lygos apžvalgą, kuri koncentruotsis į po Naujų metų prasidėjusius TOP ir BOTTOM pogrupius. Daugelis komandų jau įsibegėja ir naujajame etape, todėl apžvalgoje pateiksime įdomiausių rungtynių santraukas bei geriausius individualius žaidėjų pasirodymus. O pradžiai, kaip ir visuomet - atsinaujinusi turnyrinė lentelė!

 

TOP-1 POGRUPIS

TOP-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Western Union 8 3 19 88
2. Jamam 8 2 18 121
3. Vedejasrenginiui.lt 8 2 18 73
4. Krituliai 7 4 18 114
5. SK Skaidiškės 7 3 17 33
6. BC United Transline 7 3 17 16
7. Litcargus 5 5 15 28
8. Melingos keliai 5 5 15 -36
9. BC Versus 5 5 15 -21
10. Agmeka 4 6 14 -7

PIrmojo TOP pogrupio batalijas pradedame nuo didžiausios turo sensacijos. Iki šiol beveik tobulai žygiavęs  "Jamam"  kolektyvas namuose netikėtai suklupo "Krituliams", kurie sezono pradžioje tikrai nepateisino visų į juos sudėtų vilčių, tačiau dabar demonstruoja kokybišką krepšinį, kuris neša vieną pergalę po kitos. "Tikriausiai šios rungtynės buvo vienos iš geriausių visame sezone", - šypsodamasis po susitikimo teigė "Kritulių" žaidėjas Mindaugas Žilionis. Jis kartu su kitais bendraklubiais pergalę pasiekė sunkiai dirbdami - 75:63. "Krituliai" turi bene stipriausią priekinę liniją lygoje - brolius Aurimą ir Vaidą Vaičiulius, kurie cementuoja visą komandos gynybą baudos aikštelėje, o ir puolime yra vieni iš pirmųjų opcijų pelnyti taškus. Ir jei sezono pradžioje geriau sekėsi Aurimui, vėliau lyderio vaidmenį perėmė Vaidas, šiose rungtynėse nuostabiai sužaidė abu, o rezultatą matome patys. Tuomet įtampa nuslūgsta ir kitiems "Kritulių" rotacijos žaidėjams, kurie gali susitelkti ties savais uždaviniais. Rungtynių MVP tapo Aurimas - 23 taškai, 15 atkovotų kamuolių ir 37 naudingumo balai. Vaidas taip pat buvo "žvėris" - 17 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 31 naudingumo balas. 18 taškų nugalėtojams pridėjo Dainius Krukonis. "Jamam" ekipai stumdytis su broliais pritrūko Audriaus Karvelio, kuris rungtynėse dalyvauti negalėjo, tačiau ne tai buvo didžiausia problema, teigė ekipos vyr. treneris Karolis Bakanauskas. "Mėgėjų krepšinyje nereikia didelio talento, reikia širdies ir kiaušų" - teigė Karolis, o mes galime tik pritarti išraiškingiems jaunojo stratego žodžiams. Po 15 taškų "Jamam" surinko Dainius Rinkevičius ir Laurynas Jasionis.

Aurimas Vaičiulis buvo pagrindinis "Kritulių" pergalės kalvis prieš "Jamam"

Pergalė kaip reikiant pakylėjo "Kritulius", kurie per savaitę iškovojo dvi pergales - šįkart jau namuose 59:39 prieš grupės vidutiniokus "Melingos kelius". Vieną geriausių gynybinių pasirodymų per visą III-osios lygos sezoną užfiksavęs kolektyvas dabar tampa labai rimta grėsme trims aukščiau už "Kritulius" esantiems kolektyvams, todėl pirmajame TOP pogrupyje laukia įspūdingo atkaklumo kovos dėl pirmųjų pozicijų. O Santaros gimnazijoje vykusios rungtynės didelio žavesio nesuteikė, nes tai tebuvo vienos komandos šou. Šįkart vėl drąstiškai skyrė brolių Vaičiulių pasirodymai - Aurimas (5 tšk., 4 naud. bal.) tūnojo savo brolio Vaido šešėlyje (20 tšk., 13 atk. kam., 30 naud. bal.), kuris tapo ir naudingiausiu visų rungtynių žaidėju. "Melingos kelių" treneris Mantas Pranskūnas po dar vieno patirto pralaimėjimo buvo labai piktas, nusivylęs savo žaidėjų forma, nusiteikimu, pataikymu - ties viskuo yra privaloma dirbti, kitaip norimų rezultatų nebus. Nei vienas ekipos krepšininkas neįmetė dviženklio taškų skaičiaus.

Dar viena milžiniško pirmosios TOP grupės dėmesio verta dvikova įvyko Rudaminoje, kurios liūdnai pagarsėję šeimininkai "SK Skaidiškės" 71:65 sugebėjo palaužti daugiausiai 1997 metų gimimo Tauragės sporto mokyklos absolventų sudarytą "BC United Transline" komandą. Tai buvo labai svarbios rungtynės ypatingai Rudaminos garbę ginantiems krepšininkams, o pasiekę pergalę jie visiškai sumaišė kortas šiame pogrupyje - šeši klubai turi labai realius šansus užimti pirmą vietą grupėje, kadangi juos skiria vos du pralaimėjimai. Aikštės šeimininkai pergalingose rungtynėse pasinaudojo didžiausiu savo privalumu - Dariumi Juciu ir jo dominavimu po lenta. "SK Skaidiškės" kovą dėl atkovotų kamuolių laimėjo daugiau nei dvigubai - 43:20, o antraisiais šansais susirinkti taškai mačo eigoje leido kiek lengviau atsipūsti rungtynių pabaigoje. Skaidiškių žaidėjo M.Bukausko teigimu, komanda greitai mobilizavosi po kurioziškos situacijos praeitame ture, kai teisėjai nutraukė rungtynes ir ekipai įskaitė techninį pralaimėjimą už pažeistas paprasčiausio etiketo taisykles. Tačiau šis incidentas kovingumo iš vyrų neatėmė, o yra tikimąsi, kad tokia energija bus išlaikyta iki pat sezono pabaigos. Visiškai po krepšiais karaliavęs Darius Jucius ir toliau išlieka pirmajame naudingiausių pirmenybių žaidėjų dešimtuke (vid. 27,7 balo). Šįkart vidurio puolėjas pelnė 17 taškų, tačiau sugriebė net 18 kamuolių (ir tai yra beveik tiek pat, kiek visa "BC United Transline" komanda) ir surinko 30 naudingumo balų, o jam talkino Arvydas Urbanovičius. Tauragiškiai ir toliau savo gretose neturi aikštelėje tiesiog sprogstančio gynėjo Dilano Švaisčio, o jį pavaduoti bandė Deividas Dragūnas (17 tšk.) bei Vilius Gedminas (15 tšk.).

Dariaus Juciaus vedama "SK Skaidiškių" kariauna sugebėjo mobilizuotis po diskvalifikacinio pralaimėjimo

Lėtais, tačiau galingais žingsniais bent jau trumpam į pirmosios TOP grupės viršūnę užlipo "Western Union" kolektyvas, per savaitę iškovojęs dvi lengvas pergales - 72:46 prieš "Agmeką" ir 86:72 prieš "Litcargus". Nepanašu, kad pastarosios dvi komandos dar galėtų kabintis į pirmąsias grupės vietas, todėl šios "Western Union" pergalės - tikrai dėsningos, o tuo pačiu ir labai svarbios. Labai smagu, tai kad "WU" rungtynėse nepasirodo be mažiausiai 10-ies žaidėjų. Mėgėjų krepšinyje šis faktorius tampa labai svarbiu kiekvienose rungtynėse, o būtent ši ekipa tai išnaudoja puikiai paskirstydamą laiką vienodai. Šiame dviejų rungtynių ruože geriausiai sekėsi Justui Urmanavičiui, kuris rinko po 11,5 taško, atkovojo po 7,5 kamuolio ir rinko po 21 naudingumo balo. Šalia jo rikiuojasi ir Aurimas Dalius Butkus su 12,5 taško bei 14,5 naudingumo balo ir taip pat Darius Rindinas (15 tšk., 20,5 naud. bal.).

 

TOP-2 POGRUPIS

TOP-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Telšiai 9 2 20 128
2. Antra komanda 9 1 19 112
3. Aktyvi veikla 7 4 18 24
4. BC Irsana 7 3 17 27
5. Pasvalys 6 4 16 31
6. VKM 2001 6 4 16 76
7. Dagos 6 4 16 42
8. BC Krienai 6 4 16 28
9. Transcom 4 6 14 -30
10. Kumštis 4 6 14 -55

Labai netikėtą ir nemalonų antausį gavo pogrupio lyderiai "Telšiai". Žemaičiai svečiuose 75:88 turėjo pripažinti Vilniaus krepšinio mokyklos septyniolikmečių "VKM 2001" pranašumą. Jaunieji sostinės talentai neabejotinai yra juodasis pirmenybių arkliukas. Nei vienas kolektyvas negali pasigirti tokia fizine ištverme kaip Rolando Peniko auklėjami jaunuoliai, o derinius, įvairias schemas jie šlifuoja 4-5 kartus per savaitę. Maža to, dalyvauja ir Moksleivių lygos čempionate, todėl apsistumdyti su vyresniais ir fiziškais stipresniais varžovais - pati geriausia patirtis. Keletas kiek netikėtų nesėkmių grupių etape VKM vyrus vis dar skiria nuo 1-2 vietose esančių ekipų, tačiau niekas neabejoja, kad jie savo akiratyje mato būtent šias pozicijas. Jaunuoliai į šį susitikimą ėjo su dviguba ugnele - norėjo atsirevanšuoti "Telšiams" už skaudų pralaimėjimą Pavasario čempionate dėl III-osios vietos. Ir tai padaryti pavyko maksimaliai gerai. Treneris puikiai nuteikė savo auklėtinius, o nepilnai susirinkęs žemaičių kolektyvas tik patys apsunkino savo situaciją. Labai universalų pasirodymą surengė jaunasis vilnietis Aivaras Kuzmickas, pelnęs 20 taškų, atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs net 8 rezultatyvius perdavimus ir buvęs naudingiausiu komandoje (26). Karjeros susitikimą VKL lygoje sužaidė ir Martynas Normantas, varžovams įsmeigęs 5 tritaškius ir iš viso surinkęs 21 tašką. Vienu mažiau už Martyną taip pat surinko ir Augustinas Vainauskas. "Telšių" gretose nebuvo Antano Mikūtos, o Kevinas Ašmontas tragiškai metė metimus iš tolimojo nuotolio, tad iniciatyvos ėmėsi vienintelis Vytautas Ubartas, surengęs fenomenalų pasirodymą. Nei vienas iš jaunųjų VKM žaidėjų nesugebėjo sustabdyti 201 cm ūgio vidurio puolėjo, kuris pelnė net 33 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir surinko 45 naudingumo balus.

Rolando Peniko "VKM 2001" kariauna yra neabejotinas čempionato "juodasis arkliukas"

Maksimaliai "Telšių" pralaimėjimu pasinaudojo kol kas beveik tobulai VKL III-oje lygoje žaidžianti "Antra komanda". Buvusių Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinių pagrindu sudarytas kolektyvas per savaitę pasiekė dvi svarbias pergales, ir laimėję dar vieną susitikimą, okupuotų iš žemaičių pirmą pogrupio vietą. Praėjusį trečiadienį šis kolektyvas namuose kovėsi su vienu iš tiesioginių oponentų kovoje dėl antrosios vietos grupėje - "Aktyvi veikla" bei sugebėjo laimėti rezultatu 75:70. Po trijų kėlinių jau atrodė aišku, kad "Antra komanda" įsirašys eilinius du taškus, kuomet pirmavo net 15 taškų skirtumu, tačiau tuomet sąvąjį žodį nusprendė tarti Povilas Kaminskas. Galingo sudėjimo vidurio puolėjas sustatė komandą tiek puolime, tiek gynyboje, o centro šūksnius aikštelėje galėjome girdėti per kelių kilometrų atstumą. Povilas ir pats dominavo puolime - meistriškai provokavo varžovų pražangas (9) ir surinko 21 tašką. Tačiau tai yra niekas, palyginant su naudingumo balų rodikliu - net 47! Visgi P.Kaminskui pritrūko kitų komandos narių indėlio ir sugrįžimas nebepavyko. Lemiamais momentais "Antrą komandą" į priekį truktelėjo buvęs Molėtų "Ežerūno" įžaidėjas Ignas Repčys, iš viso surinkęs 21 tašką ir 25 naudingumo balus. Apart Igno, savo indėlį į rungtynes įnešė visi aikštėje pasirodę krepšininkai, o komanda ir toliau išlieka vienintelė, pralaimėjusi tik kartą visoje III-oje lygoje.

Nuostabus Povilo Kaminsko žaidimas "Aktyviai veiklai" pergalės prieš grupės lyderius vistiek neatnešė 

Jau po dviejų dienos tos pačios "Antros komandos" laukė galbūt sąlyginai silpnesnis varžovas, tačiau vieni iš grupės lyderių atsidūrė kiek keblioje situacijoje - į rungtynes atvyko tik 7 aktyvūs žaidėjai, o kitoje aikštės pusėje du taškus medžioti pasiruošę buvo "Transcom" su Modestu Mackevičiumi priešakyje. Tačiau dvikovos pradžioje vyko super keisti dalykai - labai mažą rotaciją turėję svečiai sėkmingai pritaikė zoninę gynybą, o patys pataikė viską, ką tik buvo įmanoma įmesti ir po 20 minučių turėjo triuškinančią persvarą - 49:22. Normalu, jog antroje mačo dalyje pradėjo sekti jėgos, o ir "Transcom", sukaupę visas jėgas, pakilo į lemiamą šturmą, tačiau rungtynės taip ir baigėsi be intrigos - 56:69. Visiškai priešnuodžių prieš varžovų zoninę gynybą nesurado vienas geriausių ir perspektyviausių lygos įžaidėjų Modestas Mackevičius - dauguma jo metimų skriejo pro šalį (1/9 metimai, 1/5 baudos) ir buvo surinkti vos 7 naudingumo balai. Komandą į priekį vesti dar pabandė Tadas Kuodis (22 tšk.) ir Rokas Šamšūra (15 tšk., 9 atk. kam.), tačiau to buvo negana sustabdyti bene tobulas 20-25 minutes sužaidusį "Antros komandos" septynetuką. Iš jo labiausiai išsiskyrė praėjusiame sezone aukštus rezultatyvumo rodiklius fiksavęs Vilius Žukas, kuris šiemet labiau orientuojasi į patį komandos valdymą. Gynėjas pelnė 18 taškų ir surinko 20 naudingumo balų. 15 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus pridėjo ekipos įžaidėjas Ignas Repčys, o Mykolas Radionovas sugriebė net 16 kamuolių.

Intriga iki paskutinių sekundžių virė VKM sporto salėje, kurios šeimininkai "BC Krienai" 83:82 palaužė "Kumštį". "Krienams" tai buvo labai svarbus laimėjimas, kadangi dabar jie nuo paskutiniųjų dviejų komandų jau yra atsiplėšę per dvi pergales ir gali koncentruotis į kovą dėl 3-osios vietos. Būtent - trečią ir aštuntą vietas grupėje skiria minimalus atstumas, todėl kova artimiausiose rungtynėse turėtų būti labai karšta. "BC Krienai" ir vėl sėkmingai pritaikė žaidimą per savo aukštaūgius, tačiau šįkart savo žodį tarė ir komandos smegenys aikštėje - gudrus, vikrus ekipos įžaidėjas Tadas Gaižauskas, pelnęs net 30 taškų ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus. Kaip visuomet labai naudingas buvo ir Edgaras Matusevičius (19 tšk., 23 naud. bal.). "Kumščio" nuo skaudaus pralaimėjimo neišgelbėjo ir dar vienas fenomenalus Giedriaus Mikailos pasirodymas - 30 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir net 48 naudingumo balai. Tačiau "Kumštis" ir vėl neturėjo didelės rotacijos, o šansai atkrintamosiose varžybose gauti kuo silpnesnį oponentą vis labiau ir labiau slysta iš komandos rankų.

 

BOTTOM-1 POGRUPIS

BOTTOM-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. KK Sinano Kebabai 7 3 17 77
2. Verslo spaudos centras - R2P Sport 6 5 17 27
3. VKK Masonai 5 5 15 -16
4. KK Kuršėnai 3 8 14 -56
5. Komfakas 3 8 14 -66
6. Elektrėnų SC 5 4 13 -14
7. BC Kibirai 3 7 13 12
8. BC Alfa 3 7 12 -103
9. Marijampolis 1 9 11 -162
10. Citco BC 2 6 9 -47

Centrinėse pirmojo BOTTOM pogrupio rungtynėse susirėmė du kolektyvai, kurie tikrai nebūtų gadinę vaizdo ir TOP etapo kovose, tačiau aplinkybės taip susiklostė, jog "Verslo spaudos centras - R2P Sport" ir "KK Sinano Kebabai" kovėsi dėl pirmosios vietos būtent šioje grupėje. Labai svarbią pergalę rezultatu 75:72 pavyko iškovoti svečiuose žaidusiems "KK Sinano Kebabams". Praėjusiame sezone abejas šių komandų akistatas taip pat neženkliai skirtumais laimėto "R2P Sport", tačiau šįkart varžovai puikiai užpuolė prieš zoninę varžovų gynybą bei bandė dvigubinti oponentų monstrą Liną Stripinį bei pagaliau pasiekė svarbią pergalę, kuri leido kiek atitolti nuo oponentų turnyrinėje lentelėje. Sinano kebabinę reprezentuojantiems krepšininkams dar reikėtų paderinti taikiklį nuo baudų metimo linijos (8/22), tačiau pergalė yra pergalė, o beveik 60-ies procentų taiklumas iš dviejų taškų zonos prideda riebų pliusą. Susitikimo nugalėtojai propaguoja komandinį krepšinį, todėl varžovams nuspėti, kas iššaus vienose ar kitose rungtynėse - beveik neįmanoma. Šįkart geriausiai sekėsi Jonui Montvilui, pelniusiam 17 taškų, o Rokas Klabis pridėjo 14. Aikštės šeimininkų gretose varžovus tritaškiais bombardavo smagią rankelę turintis Justinas Strelčiūnas (5 tritaškiai ir 18 taškų), o savo naudingumo balų vidurkį vistiek sugebėjo surinkti Linas Stripinis (28).

 

Blogiausia, žiūrint į pergalių ir pralaimėjimų santykį, komanda pirmenybėse ir toliau išlieka "Marijampolis". Šįkart nedidelį miestuką reprezentuojantys krepšininkai turėjo išvyką į Elektrėnus, kur kovėsi su šio miesto sporto centro ekipa, tačiau patyrė dar vieną skaudų pralaimėjimą - 72:88. Sezonas artėja į pabaigą, ir nors dar visi šansai nepalaidoti, "Marijampoliui" jau tikrai galioja posakis "dabar arba niekada". Kuomet meti tritaškių tiek pat kiek dvitaškių, tačiau pataikymo procentas - vos 20, tikėtis pergalės, net ir turint vieną garsiausių ir gausiausių sirgalių armijų, yra beveik neįmanoma. Galbūt komandą kamuoja ir vidinės problemos, nes trūksta žaidėjo, kuris tinkamai sustyguoti kolektyvą abiejose aikštės pusėse. O galbūt tai yra ir meistriškumo stoka. Tačiau problemų yra daug, jo matomos visiems, o taškai ir toliau nėra renkami. Eilines super rezultatyvias rungtynes sužaidė Valerij Rybak (30 tšk.), tačiau net 17 išmestų tritaškių duoda daugiau žalos nei naudos. Fantastišką dvigubą dublį - 19 taškų ir net 11 perimtų kamuolių "Marijampolio" gretose užfiksavo Erik Bralkovski, tačiau kitų žaidėjų indėlis buvo labai menkas. "Elektrėnų SC" gretose su dvigubu dubliu rungtynes baigė Povilas Makūnas (19 tšk., 12 atk. kam.), tapęs ir naudingiausiu mačo žaidėju, o 15 taškų prie pergalės pridėjo Konstantinas Bakanovas.

 

Gybybiškai svarbią pergalę kovoje dėl vietos atkrintamosiose iškovojo "Komfakas". Šią ekipą atstovaujantys vyrukai namuose 78:76 palaužė "BC Kibirus". Komunikacijos fakultetą reprezentuojančiam kolektyvui yra labai svarbus kiekvienas Vitalijaus Pancerevo pasijungimas į rungtynes. Šįkart puolėjas vėl vaidino svarbiausią vaidmenį puolime - 30 taškų. Prie jo prisidėjo ir Vilius Aleksandravičius, pelnęs 21 tašką ir surinkęs 26 naudingumo balus. "BC Kibirams" velniškai nesisekė mesti tolimus metimus, o tai yra vienas iš pagrindinių ekipos ginklų. Vienintelis, solidžiai pataikęs nuo trijų taškų linijos buvo Julius Kuliešis, įmetęs penkis tritaškius iš 10 ir iš viso surinkęs 23 taškus. Naudingiausiu ekipos žaidėju tapo Tomas Šilingis, kurio sąskaitoje dvigubas dublis ir 29 naudingumo balai.

Visgi dieną prieš aukščiau aptartas rungtynes, "Komfako" vyrukai neatsilaikė puikų mačą sužaidusį "KK Kuršėnų" dešimtuką- 69:88. Kuršėniškiai jau nuo pat pirmųjų minučių žaidė greitą, agresyvų krepšinį, o taiklūs metimai vienas po kito skrodė varžovų tinklelį (dvitaškiai mesti 50 procentų taiklumu). Nepaisant centimetrų stygiaus po krepšiu (32 atkovoti kamuoliai prieš 51), kuršėniškiai "apibėgo" savo varžovus ir psichologiškai juos palaužė jau po trijų kėlinių, kuomet turėjo 17-os taškų pranašumą. Tikriausiai net ir daugelis TOP grupės komandų pavydėtų tokios energijos ir intensyvumo, kurį demonstravo "KK Kuršėnai" visas 40 minučių. Geriausiai varžovus į neviltį varyti sekėsi Stasiui Kardašiui - 23 taškai ir 27 naudingumo balai. Neilas Zagorskis buvo bene vienintelis aikštės šeimininkų karys po lenta - 14 taškų, net 20 kamuolių ir taip pat 27 efektingumo balai. Be atsarginių žaidėjų ant suoliuko žaidusio "Komfako" komandoje spindėjo vienintelis Vilius Aleksandravičius, pelnęs net 31 tašką.

 

BOTTOM-2 POGRUPIS

BOTTOM-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Naujininkų kiemas 7 5 19 -32
2. SK Centauras 6 5 17 28
3. Joniškio baldai 5 6 16 9
4. BC Šalčininkai 5 5 14 16
5. Penktukas 3 6 12 -12
6. United Sharks 3 6 12 -98
7. Bebrusai 2 8 12 -151
8. Green Mazda Rangers 2 6 10 -33
9. Unohub 1 8 10 -81
10. VK Naudingi 1 8 10 -90

Ir žvilgsnis į paskutinį - antrąjį BOTTOM pogrupį, kuriame vos antrą pergalę pirmenybėse iškovojo "Bebrusai". Tai labai kovingas kolektyvas, todėl ir VKL ekspertai dar tikisi, kad ši komanda dar gali patriukšmauti. O šį kartą jie 67:60 namuose palaužė ir turnyrinėje lentelėje pralenkė "Unohub". Vilniaus Gabijos gimnazijoje abi komandos kovojo iš paskutiniųjų, nes tai galbūt vienas iš nedaugelio likusių šansų dar užsikabinti už išvažiuojančio PLAY - OFF varžybų traukinio. "Bebrusai" ir vėl neišvengė didelės duobės - pirmą kėlinį laimėję 10 taškų, antrajame komanda buvo savo pačios šešėlyje ir jį pralaimėjo 12 taškų skirtumu. Visgi kokią didelę svarbą ekipos rezultatams turinti Mindaugas Kraujalis - taikliarankis puolėjas sužaidė dar vienas labai produktyvias rungtynes - įmetė 27 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, varžovams įskraidino 6 tolimas bombas ir mačą baigė su 29 naudingumo balais. "Unohub" nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir lyderių duetas - Vaidas Mitrofanas pelnė 21 tašką ir atkovojo 11 kamuolių (23 naud. bal.), o 15 taškų ir 20 naudingumo balų surinko Edvinas Kušleika.

Mindaugas Kraujalis "Bebrusus" atvedė į antrą pergalę pirmenybėse

 

Grupėje finišuoti pirmoje vietoje vis geresnius pamatus statosi "Naujininkų kiemas". Fizišką krepšinį propaguojantys Naujininkų mikrorajono krepšininkai namuose 68:66 palaužė "BC Šalčininkus". Tai jau ketvirtoji "Naujininkų kiemo" pergalė iš eilės, o tuo po rungtynių spaudos konferencijoje pasidžiaugė ir ekipos įžaidėjas Saulius Jeruslanovas, pabrėžęs, kad net ir įsivėlusi į klampų, lėtą varžovų žaidimą, ekipa sugebėjo mobilizuotis ir pasiekti svarbią pergalę. Šalčininkų miestelio krepšininkai tiesiog tragiškai atakavo iš baudų metimų linijos - prametė net 20 metimų! Įsivaizduokite, kad komandai pataikius ne visus, bet nors dar 10 papildomų laisvų metimų, būtų iškovota visai komfortabili pergalė. Tačiau yra kaip yra, o graužtis nėra laiko - reikia kovoti dėl geresnės vietos grupėje. Kol kas "BC Šalčininkų" užimama pozicija tikrai nėra beviltiška, tačiau reikia žiūrėti į ateitį - kokio stiprumo varžovas gali laukti atkrintamosiose. "Naujininkų kiemą" į pergalę vedė geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojantis krepšininkas per visą lygos istoriją - Andrej Kovalevskij, sugriebęs dar daugiau nei dvi dešimtis kamuolių (21). Jis taip pat pelnė 19 taškų ir surinko 27 naudingumo balus. 19 taškų ir 12 atkovotų kamuolių pridėjo Linas Petreikis (23 naud. bal.). 

 

Kol kas labiausiai stebinanti šio pogrupio ekipa - "Joniškio baldai", praėjusią savaitę patiesę "SK Centauro" jaunimą rezultatu 83:70. Joniškiečiai dabar nuo Elektrėnų miesto jaunųjų krepšininkų atsilieka tik viena pergale, o ir toliau puikius asmeninius rodiklius demonstruoja sparčiai tobulėjantis "Joniškio baldų" krepšininkas Martynas Jasiulionis. "SK Centaurui" krašto puolėjas atseikėjo 20 taškų ir surinko 25 naudingumo balus. Jo užnugarį palaikė ir Eimantas Valiukas (15 tšk.), Edvinas Urkis (14 tšk.) bei Rokas Ginkus (14 atk. kam.). "SK Centauras" savo gretose šįkart pasigedo savo lyderio Mariaus Radvilo, o į jo vietą stojo Arvydas Ivanauskas, pelnęs 18 taškų ir Danielius Baslyk, surinkęs 20 efektingumo balų. 

 

Simbolinis savaitės penketukas

Karolis Pladas

25 taškai (34 naud. bal.)

Gražvydas Mockus

37 taškai (6 trit. met., 32 naud. bal.)

Giedrius Mikaila

30 taškų (14 atk. kam., 48 naud. bal.)

Povilas Kaminskas

21 taškas (14 atk. kam., 7 rez. perd. 47 naud. bal.)

 

Vytautas Ubartas

22,5 taško (11,5 atk. kam., 36,5 naud. bal.)

 

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Tadas Gaižauskas ("BC Krienai"), Linas Stripinis ("Verslo spaudos centras - R2P Sport"), Einaras Beržonskis ("Vedejasrenginiui.lt"), Lukas Balčaitis ("BC Versus"), Paulius Rimavičius ("BC Alfa"). 

III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009