ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-01-21

Labas rytas, - tariame visiems Top Sport - VKL nuolatiniams skaitytojams šį šaltą sausio pirmadienį! Kaip ir kiekvieną naujos darbo savaitės pradžią, taip ir šią kviečiame pradėti su Vilniaus krepšinio lyga ir jos apžvalgininkų rengiama tradicine Įmonių lygos apžvalga! Pastarąją savaitę (01 14 - 01 20) buvo sužaisti keturi susitikimai, į kuriuos pažvelgsime kiek atidžiau. Kaip visuomet pateiksime ir atsinaujinusią turnyrinę komandų lentelę bei simbolinį žaidėjų penketuką. Važiuojam!

 

Turnyrinė lentelė

 
  Komanda W L Tšk. Skirtumas
= 1. Girteka Logistics 8 1 17 727/589 (138)
= 2. Vilma 7 1 15 701/543 (158)
= 3. VRM - Vidaus reikalų ministerija 4 4 12 576/552 (24)
= 4. Tirola Basketball 3 6 12 645/672 (-27)
= 5. Western Union 4 3 11 425/419 (6)
= 6. SEB 3 5 11 588/640 (-52)
= 7. Patrulių rinktinė / Imperialstone.com 3 4 10 511/548 (-37)
= 8. Press'as 0 8 8 473/683 (-210)

Pretendentai į titulą ir toliau neklumpa

Apžvalgą pradėsime nuo dviejų "Girteka Logistics" rungtynių ir dar keturių papildomų taškų, kurie leidžia apginti pirmąją poziciją nuo "Vilma" vyrų.

Girteka Logistics - SEB 59:53 (19:17, 16:15, 10:15, 14:6).

Vos neprisižaidė. Taip galime apibūdinti labai netikėtai susiklosčiusias rungtynes Vingio sporto salėje, kurios šeimininkai priėmė šį sezoną tikrai virš savo galimybių pasirodančius "SEB" įmonės krepšininkus. Tiesa, favoritų galimybės laimėti šias rungtynes sumažėjo kone perpus, kadangi dėl įvairių priežasčių nerungtyniavo vienas naudingiausių pirmenybių žaidėjų Deimantas Pavlovskis ir tikriausiai antras pagal svarbą ekipos krepšininkas Edgaras Matusevičius. Taigi lyderio naštą turėjo perimti kiti - Gytis Badaška, Valdemar Lodziato ir kiti. "SEB", lyg užuodę kraujo kvapą, kibo į atlapus čempionato lyderiams ir po trijų kėlinių tikriausiai puoselėjo nemažas viltis laimėti susitikimą, kuomet pirmavo dviem taškais ir turėjo nedidelę žaidybinę persvarą. Tačiau "Girteka Logistics" - nugalėtojai, eilinį sykį pademonstravę nugalėtojų mentalitetą ir klampiose, gynybinėse rungtynėse galiausiai įrodę savo pranašumą. Ketvirtame kėlinyje aikštės šeimininkai visiškai uždarė "SEB" vedlius, o apskritai svečiai per paskutines 10 minučių pelnė vos 6 taškus. Ketvirtame kėlinyje "Girteka Logistics" susitvarkė su didžiausia per visas rungtynes kamavusia problema - kova dėl atšokusių kamuolių po savo lenta. "SEB" iš viso sugebėjo atsikovoti net 18 kamuolių puolime ir antraisiais šansais susirinkti didelę dalį taškų. Tačiau sutvarkius tai ir paleidus kelias tolimas bombas į varžovų krepšį - "Girteka Logistics", net ir be dviejų kertinių žaidėjų, eilinį sykį pademonstravo tikrą komandinę dvasią. O prie pergalės labiausiai prisidėjo Vitalijus Širokinas, varžovams atseikėjęs net 5 tritaškius ir iš viso surinkęs 21 tašką (24 naud. bal.). 12 taškų pridėjo Paulius Daukantas, o po krepšiais su oponentų aukštaūgiais kovojo Valdemar Lodziato, sugriebęs 11 kamuolių. Svečiams 16 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir 19 naudingumo balų surinko Dovydas Petrauskas. 

Tirola Basketball - Girteka Logistics 56:83 (11:26, 19:16, 15:13, 11:28)

"Ant popieriaus" šis susitikimas turėjo turėti dar daugiau intrigos nei dvikova prieš "SEB", tačiau taip neįvyko. Tik sugrįžus Deimantui Pavlovskiui pirmoje lentelės vietoje esantys "Girteka Logistics" krepšininkai į priekį šovė dar pirmajame kėlinyje, o greičiausiai į bronzos medalius pretenduojantys "Tirola Basketball" atstovai iš nokdauno rungtynių metu nebepakilo. Galiausiai svečiai savo varžovus nubaudė už neapdairumą ir tingumą bei triuškinamai laimėję ketvirtąjį ketvirtį rungtynes pabaigė nepadoriu skirtumu. Tiesa, negalime kaltinti vien "Tiroliečių" - čia prisidėjo ir skaudus fortūnos dūris - trečiojo kėlinio pabaigoje nuostabiais rungtynes žaidęs Modestas Gilys patyrė traumą ir nebegalėjo tęsti puikaus pasirodymo. Tikėkimės, kad Modesto trauma nėra rimta ir jis jau greitai galės demonstruoti aukščiausios klasės žaidimą. Iki nelemtos traumos 200 cm ūgio puolėjas vos per 26 minutes buvo pelnęs 25 taškus ir surinkęs 22 naudingumo balus. Labai solidų susitikimą sužaidė ir ketvirtajame kėlinyje lyderio vaidmenį perėmęs Karolis Murauskas - krepšininkas rungtyniavo be keitimų ir pelnė 15 taškų, atkovojo 13 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko taip pat 22 naudingumo balus. Tik į aikštę sugrįžęs "Girtekos Logistics" generolas Deimantas Pavlovskis perėmė žaidimo vadeles į savo rankas - 25 taškai, 7 atkovoti kamuoliai, 27 naudingumo balai ir net 12 saldainiukų (rez. perd.) komandos draugams, kuriais efektyviausiai pasinaudojo ekipos aukštaūgis Valdemaras Lodziato, surinkęs 17 taškų (13 atk. kam., 32 naud. bal.).

Tik sugrįžęs Deimantas Pavlovskis ("Girteka Logistics") surinko galingą dvigubą dublį

 

Vilma - Patrulių rinktinė / Imperialstone.com 90:69 (25:14, 20:22, 18:18, 27:15)

Savo tiesioginių oponentų iš savo akiračio jokiais būdais paleisti nenori ir "Vilma" krepšininkai, pasiekė dar vieną komfortabilią pergalę savo namų arenoje. Šįkart Dainius Novickas su kompanija pasirūpino, kad "Patruliai" neturėtų didelių vilčių jau nuo pat rungtynių pradžios. O mačo scenarijus buvo beveik identiškas kaip ir "Girtekos" dvikovoje prieš "Tirolą" - solidus pirmasis ketvirtis, panašūs antrieji ir tretieji kėliniai, o ketvirtajame suduotas galutinis smūgis. Įdomi statistika, kad tai buvo jau septintoji komandų akistata per visą Vilniaus krepšinio lygos istoriją, o net pastaruosiuose šešiuose mačuose "Vilma" įmetė 90 ir daugiau taškų. Po dar vienų beviltiškai pralaimėtų rungtynių ir septintosios vietos pirmenybėse, "Patrulių" ekipos narys Matas Gimbickis spaudos konferencijoje galiausiai pratrūko - rėžė tiesiai šviesiai apie pasyvų savo bendraklubių žaidimą, jokio noro ar užsivedimo nebuvimą. Vienintelis pozityvas - ekipos puolėjas Artūras Malichinas. Mato teigimu, A.Malichinas sužaidė kovingiausią savo karjeros susitikimą (11 tšk., 18 naud. bal.), tačiau statistika visos Artūro atiduotos energijos neparodo. "Liūdna, kuomet toks krepšininkas kaip Dainius Novickas, megėjų krepšinyje tikriausiai pasiekęs jau viską rodo daugiau noro laimėti nei mūsų jauni, dar nieko nepasiekę krepšininkai", - štai tokie vieno iš komandos narių komentarai, atskleidžiantys labai jau prastą komandinę dvasią tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Pralaimėtojų gretose po 15 taškų dar pridėjo Žygimantas Kulda ir Mindaugas Pukelevičius. Na, o legendinis Dainius Novickas užfiksavo ir vėl puikius bei simbolinio penketuko vertus rodiklius - 30 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir net 43 naudingumo balai. 20 taškų įmetė Ramūnas Viščinis.

Artūras Malichinas ("Patrulių rinktinė") pastarąją savaitę savo kovingumu pranoko visus bendraklubius

 

VRM - Vidaus reikalų ministerija - Press'as 102:64 (29:14, 25:17, 24:12, 24:21)

"Tirolos Basketball" pralaimėjimu maksimaliai pasinaudojo ir greitai trečią Įmonių čempionato vietą okupavo "VRM" krepšininkai. Jie galėjo kiek atsipūsti ir treniruočių pobūdžio rungtynėse sutriuškinti ir toliau be pergalių liekančius "Press'o" krepšininkus. "VRM" problemos tęsiasi - į rungtynes atvyko tik penki žaidėjai, tačiau žaidžiant prieš tikrai silpnesnio lygio komandą jėgų užteko visiems. Netgi skirtingai, šis penketukas užfiksavo fantastiškus skaičius ir procentus atakuojant krepšį - dvitaškiai pataikyti net 65 procentų taiklumu (30/46), o tritaškiai - puikiu 44 procentų taiklumu (12/27). Dominuojant po lenta, taip pat kur kas efektyviau skirstant kamuolį, šis mačas galėjo turėti tik vieną nugalėtoją ir juo tapo, be jokių abejonių, tapo "VRM". Jie prieš "Tirolą" dar turi vienerias rungtynes atsargoje, tačiau ekipai nereikėtų pamiršti netoliese tykojančios "Western Union" komandos, kuri laimėjusi artimiausią susitikimą, netgi pralenktų "VRM" ir atsidurtų ant trečiojo pirmenybių laiptelio. O šiose pergalingose rungtynėse VRM Sporto rūmuose gerą statistiką susirinko visi penki ekipos krepšininkai, tačiau privalome išskirti tris krepšininkus. Visų pirma - net 8 tritaškius iš 17 pataikęs Otas Majeras, kurio sąskaitoje 30 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 31 naudingumo balas. Naudingiausiu rungtynių žaidėju kiek netikėtai tapo "VRM" atstovas Kęstutis Garunkštis, šiemet debiutuojantis VKL lygoje. Vidurio puolėjas surinko 26 taškus, atkovojo 11 atšokusių kamuolių ir surinko net 38 naudingumo balus. Į naudingiausio mačo žaidėjo vietą kėsinosi ir Mindaugas Paulavičius, pelnęs 26 taškus ir ir užfiksavęs 36 naudingumo balų rodiklį. "Press'o" gretose spindėjo Haroldas Zenkovas, įmetęs 25 taškus. 

Otas Majeras (su kamuoliu) eilinį sykį varžovams prišaudė taiklių tolimų bombų

Simbolinis savaites penketukas

Deimantas Pavlovskis

25 taškai (12 rez. perd., 27 naud. bal.)

Mindaugas Paulavičius

26 taškai (8 atk. kam., 36 naud. bal.)

Otas Majeras

30 taškų (6 rez. perd., 31 naud. bal.)

Dainius Novickas

30 taškų (14 atk. kam., 43 naud. bal.)

Kęstutis Garunkštis

26 taškai (11 atk. kam., 6 rez. perd., 38 naud. bal.)

PG SG SF PF C
 

Verti paminėjimo: Valdemar Lodziato ("Girteka Logistics"), Haris Zenkovas ("Press'as"), Artūras Malichinas ("Patrulių rinktinė / Imperialstone.com"), Karolis Murauskas ir Modestas Gilys (abu - "Tirola Basketball"). 

ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009