III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-01-16

Atėjus trečiadieniui, mes pristatome naują III-osios lygos apžvalgą, kuri koncentruotsis į po Naujų metų prasidėjusius TOP ir BOTTOM pogrupius. Daugelis komandų jau sužaidė pirmuosius susitikimus naujame etape, todėl apžvalgoje pateiksime įdomiausių rungtynių santraukas bei geriausius individualius žaidėjų pasirodymus. O pradžiai, kaip ir visuomet - atsinaujinusi turnyrinė lentelė!

 

TOP-1 POGRUPIS

TOP-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Jamam 8 1 17 133
2. Vedejasrenginiui.lt 7 2 16 41
3. BC United Transline 7 2 16 22
4. Western Union 6 3 15 48
5. SK Skaidiškės 6 3 14 27
6. Krituliai 5 4 14 82
7. Litcargus 5 4 14 42
8. Melingos keliai 5 4 14 -1
9. BC Versus 5 4 14 -4
10. Agmeka 4 5 13 -19

Pradėti tikriausiai nereikėtų nuo ne tokių malonių naujienų. Dvikovoje tarp "Vedejasrenginiui.lt" ir "SK Skaidiškės" įvyko ne vienas incidentas, susijęs su aikštės šeimininkų iš Skaidiškių nederamu elgesiu, kuris yra visiškai netoleruojamas ne tik Vilniaus krepšinio lygoje, bet ir apskritai sporte. Dėl tokio gėdingo Skaidiškių pasirodymo teisėjams neliko nieko kito, tik nutraukti rungtynes ir įskaityti techninį pralaimėjimą 0:20. Maža to, ekipai buvo paskirta lygtinė namų arenos diskvalifikacija, o visas žmogiškas vertybes pamynęs Brendonas Rimavičius be krepšinio turės praleisti ilgiau nei 7 mėnesius.

Tyliai, ramiai savo darbą ir toliau atlieka pirmoje grupės vietoje išliekantys "Jamam" vaikinai. Jie svečiuose 72:53 nugalėjo vieną iš grupės autsaiderių - "Agmeka" kolektyvą. Į kiekvienas rungtynes su maksimalia koncentracija ir tikslu laimėti žengiantys "Jamam" krepšininkai pirmoje mačo dalyje nepataikė savo metimų ir tikrai turėjo paprakaituoti. Tačiau visus krepšinio pagrindus Vilniaus krepšinio mokykloje ir Šarūno Marčiulionio krepšinio mokykloje įgiję jaunuoliai antroje rungtynių dalyje suintensyvino gynybą ir prieš paskutiniąsias 10 minučių jau galėjo atsipūsti - pirmavo 24 taškų skirtumu. Dar vienas solidžias rungtynes sužaidė "Jamam" puolimo lyderis Audrius Karvelis, dominavęs ne tik baudos aikštelėje, bet ir pataikęs du tritaškius metimus bei rungtynes baigęs su 19 taškų. Vos antras rungtynes už komandą žaidęs Dominykas Razgūnas surinko 15 naudingumo balų, o dviem mažiau galėjo pasidžiaugti ekipos įžaidėjas Dainius Rinkevičius. "Agmekos" komandoje išsiskyrė Justinas Šlopšnys, pelnęs 13 taškų ir fiksavęs 17 naudingumo balų rodiklį. 

Tikra drama dėjosi LKNUC sporto salėje, kurioje viena prieš kitą žengė dvi dėl aukščiausių vietų grupėje kovojančios komandos - aikštės šeimininkai "BC United Transline" ir svečiai "Krituliai". Pirmoji rungtynių dalis priklausė būtent jiems, tačiau antroje vis labiau savo žodį šiame mače tarti pradėjo ir vos šešiese žaidę "BC United Transline" krepšininkai. Visą susitikimą atsilikinėjusi komanda pademonstravo didelį norą, dar didesnį charakterį ir sugebėjo išplėšti pratęsimą, net ir žaisdami be vieno iš geriausių visos lygos gynėjų - Dilano Švaisčio. Pratęsime "Krituliai" atrodė paveikti psichologiškai ir intrigos kupiname mače 70:67 triumfavo "BC United Transline". Jų gretose suspindo žaidžiantysis ekipos treneris Deividas Dragūnas, pelnęs 20 taškų ir surinkęs 22 naudingumo balus. Tiek pat taškų surinko ir Vilius Gedminas, o Rokas Ruseckas pridėjo 15. 

TOP-2 POGRUPIS

TOP-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Telšiai 8 1 17 119
2. Aktyvi veikla 7 2 16 51
3. Antra komanda 7 1 15 94
4. Pasvalys 6 3 15 40
5. BC Irsana 6 3 15 18
6. Dagos 5 4 14 31
7. BC Krienai 5 4 14 27
8. VKM 2001 5 3 13 74
9. Transcom 4 5 13 -17
10. Kumštis 4 5 13 -54

Antrojo TOP pogrupio batalijos prasidėjo dar viena užtikrinta "Antros komandos" pergale namuose prieš vienus iš grupės autsaiderių - "Kumštį". Rungtynes Žirmūnų gimnazijos šeimininkai laimėjo rezultatu 78:57, o tuo pačiu ir toliau taikosi užimti pirmą vietą grupėje. Galbūt ne pats parankiausias mačo laikas sutrukdė "Kumščio" krepšininkams turėti pilną rotaciją, o šeši atvykę krepšininkai jaunųjų VKL talentų greitame žaidime niekaip nesurado savo vietos. Maža to, tik įpusėjus varžyboms antrą nesportinę pražangą užsidirbo "Kumščio" krepšininkas Marius Zalensas, kuris galiausiai buvo "apdovanotas" diskvalifikacine ir turėjo dvikovą stebėti nuo atsarginių suoliuko. Su šia netektimi galutinai žlugo ir visos svečių viltys - antrą pusę jie pralaimėjo 12-os taškų skirtumu. Varžovams pavyko primesti kietą, kontaktinį krepšinį bei dominuoti po lenta (41:30), tačiau tragiškai atakavę iš tolimojo nuotolio (tik 2 iš 17) ir nesutvardę savo emocijų bei užsidirbę keletą techninių pražangų "Kumščio" krepšininkai liko nieko nepešę. Jiems nelabai sekėsi sustabdyti ir labai universaliai sužaidusį "Antros komandos" narį Ernestą Palskį, kuris pelnė 12 taškų, tačiau surinko net 23 naudingumo balus. Po 18 naudingumo balų nugalėtojams surinko Benas Lukoševičius ir Mykolas Radionovas. "Kumščio" gretose ir vėl siautėjo Giedrius Mikaila, surinkęs dvigubą dublį - 21 taškas ir 10 atkovotų kamuolių.

 

Kiek netikėtą pergalę svečiuose prieš "VKM 2001" septyniolikmečius iškovojo "Pasvalys", pagerinęs savo situaciją turnyrinėje lentelėje. Nors Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai sportuoja beveik kiekvieną dieną, savo fiziškumą ir didesnę patirtį išnaudoję "Pasvalio" vaikinai pergalę šventė rezultatu 62:58. Komanda ne tik įsirašė du svarbius taškus, tačiau ir pademonstravo tikrą charakterį - po pirmos rungtynių pusės atsilikinėjo 10 taškų, tačiau per likusias 20 minučių smarkiai pagerinę gynybą ir išpildę derinius puolime triumfavo. Vilniečiams tiesiog fatališkai nekrito iš trijų taškų zonos - jaunieji krepšinio entuziastai realizavo vos du metimus iš 27, o pasvaliečiai atsakė penkiais tolimais metimais. Kitos statistikos grafos - beveik apylygės, o kitokio scenarijaus, t.y. aršios kovos iki paskutinių minučių tikėtis mes ir negalėjome. 19 taškų nugalėtojų ekipai surinko Robertas Jasilionis, 14 taškų ir 13 atkovotų kamuolių pridėjo Aurimas Majauskas, o Edgaras Jonkus puikiai skirstė kamuolius (8 rez. perd.). "VKM" krepšininkų neišgelbėjo ir 16 Aivaro Kuzmicko taškų bei Augustino Mikšto dvigubas dublis ir 24 naudingumo balai. Dabar pasvaliečiai tapo viena iš rimčiausių pretendentų užimti ketvirtą vietą, tačiau tai - tik antrojo etapo pradžia.

Didžiausia šios grupės turo sensacija neabejotinai galime laikyti "BC Krienų" fantastišką pergalę 71:68 prieš vienus iš pogrupiu lyderių - "Aktyvi veikla" krepšininkus. Aikštės šeimininkai rungtynių pradžioje varžovams pasiūlė aukštą žaidimo spartą ir iš karto šovė į priekį. Galiausiai pasirodė, kad tas spurtas buvo lemiamas, o "Aktyvios veiklos" vyrukams nebepavyko sugrįžti į rungtynes. "BC Krienai", visuomet pasižymintys gera kova dėl atšokusių kamuolių ir dominavimu baudos aikštelėje liko ištikimi sau ir pergalingose rungtynėse - kovą po lenta laimėjo 53:36, o kas svarbiausia - visiškai iš žaidimo išjungė naudingiausią pirmenybių žaidėją ir "Aktyvios veiklos" smegenis abiejose aikštės pusėse - Povilą Kaminską. Vidurio puolėjas surinko tik 4 taškus ir 11 naudingumo balo, o didžiausi nuopelnai už nuostabią gynybą - Edgarui Matusevičiui. Jis neabejotinai tampa rungtynių MVP (19 tšk., 13 atk. kam., 25 naud. bal.), tačiau jokia statistika neatspindi, kokį darbą Edgaras atliko gynyboje. Tai tikrai neeilinis pasiekimas bei didelė motyvacija tobulėti toliau. 

Dar vieną pergalę grupėje iškovojo "Telšiai", išliekantys TOP-2 pogrupio viršūnėje. Jie dar kartą pademonstravo geležinę gynybą ir 61:51 nugalėjo "Dagos" krepšininkus. Abi ekipos turi ilgą ir labai įdomią tarpusavio susitikimų istoriją, tačiau ši pergalė žemaičiams buvo jau šeštoji iš eilės prieš "Dagos". Dar vieną dvigubą dublį nugalėtojų gretose surinko aukštaūgis Antanas Mikūta, pelnęs 12 taškų, atkovojęs 10 kamuolių ir surinkęs 21 naudingumo balą. Svečių neišgelbėjo ir 15 Deivido Stirbinskio taškų.

BOTTOM-1 POGRUPIS

BOTTOM-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. KK Sinano Kebabai 6 3 15 74
2. Verslo spaudos centras - R2P Sport 5 4 14 22
3. VKK Masonai 4 5 13 -33
4. Elektrėnų SC 4 4 11 -30
5. BC Alfa 3 6 11 -84
6. Komfakas 2 7 11 -49
7. KK Kuršėnai 2 7 11 -58
8. BC Kibirai 2 6 10 -5
9. Marijampolis 1 8 10 -146
10. Citco BC 2 5 8 -39

Greitai BOTTOM-1 grupėje į viršų kopia "Verslo spaudos centras - R2P Sport" komanda. Patyrusi tikrą fiasko antrame etape, dabar ekipa buvusių klaidų nebekartoja ir žaidžia vis solidžiau. Šįkart jie 78:59 nugalėjo "KK Kuršėnus". Rungtynės klostėsi tikrai gan idomiai, bet tuo pačiu ir labai banguotai - pirmą kėlinį kuršėniškiai laimėjo 8 taškais, tačiau antrąjį 11 taškų persvara laimėjo jau svečiai. Lietuvių namuose susirinkę aistruoliai tikėjosi tokios permainingos kovos ir antroje mačo dalyje, tačiau iš niekur nieko "Verslo spaudos centras - R2P Sport" tiesiog spurtavo į priekį, kėlinį laimėdami 27:7 ir visa intriga subliuško per 10 minučių. "KK Kuršėnai" iš pirmo žvilgsnio atrodo tikrai simpatiška komanda, tačiau vos ne kiekvieną kart į rungtynes negali atvykti keli pagrindiniai rotacijos žaidėjai, o likusiems tiesiog pritrūksta jėgų kovoti iki galo. Šįkart aikštės šeimininkai savo gretose neturėjo Gražvydo Mockaus ir Neilo Zagorskio, o į jų vietą stoti pabandė Aidas Norvaišas, pelnęs 16 taškų. "Kuršėnams" sunkiai sekėsi stabdyti pagrindinį varžovų ketvertuką - Liną Stripinį (16 atk. kam., 23 naud. bal.), Tautvydą Palaimą (20 tšk.), Aidas Bacevičių (20 tšk.) bei Vitalijų Dūdą (21 naud. bal.)

 

Grupės lyderiais ir toliau išlieka "KK Sinano kebabai", iškovoję dar vieną užtikrintą pergalę - 92:75 svečiuose patiesė "Marijampolį". Dar vieną puikų pasirodymą puolime surengę kebabų mylėtojai patys liko kiek šokiruoti varžovų sprendimu taikyti zoninę gynybą, kuomet "KK Sinano kebabai" gerai atakavo iš tolimojo nuotolio - beveik 39 procentai. Iš tikrųjų rezultatas visai neatspindi vykusios kovos - "Marijampolis" kovėsi tikrai pagirtinai, deja, kaip jau tapo įprasta šiame sezone, iki pergalės pritrūko solidžiau sužaistos antrosios rungtynių pusės. Dar vieną galingą pasirodymą surengė "Marijampolio" senbūvis ir emocinis lyderis Valerijus Rybak, pelnęs net 28 taškus (10/12 dvitaškiai). Jo dešiniąja ranka kaip visuomet tapo Raimundas Miniauskas, įmetęs 17 taškų, atkovojęs 9 kamuolius ir surinkęs 21 naudingumo balą. Nugalėtojams 22 taškus pelnė Lukas Jonkus, o antrose rungtynėse iš eilės suspindo ir vyriausiojo trenerio Ugniaus Stulginskio jaunesnysis brolis Kipras, kurio sąskaitoje 10 taškų ir 21 naudingumo balas. 

BOTTOM-2 POGRUPIS

BOTTOM-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Naujininkų kiemas 6 5 17 -34
2. SK Centauras 5 4 14 26
3. Joniškio baldai 4 6 14 -4
4. BC Šalčininkai 5 4 13 18
5. United Sharks 3 5 11 -83
6. Penktukas 2 6 10 -15
7. Green Mazda Rangers 2 6 10 -33
8. Bebrusai 1 8 10 -158
9. Unohub 1 7 9 -74
10. VK Naudingi 1 7 9 -87

Paskutiniosios apžvalgos grupės - BOTTOM2 vienose iš rungtynių antrą pergalę sezone įsirašyti siekė "Bebrusai". Deja, pastangos ir vėl buvo bevaisės - šįkart rezultatu 77:85 nusileista "Naujininkų kiemo" kolektyvui, kurie mažais žingsneliais vis gerina savo pozicijas atkrintamosiose varžybose. "Bebrusai" eilinį sykį rungtynes pradėjo kovingai, tačiau duobelės, nors gal tiksliau - gilios duobės, vis atsirandančius mačų metu, tampa tikru achilo kulnu. Šiose rungtynėse antrą kėlinuką Gabijos gimnazijos šeimininkai pralaimėjo net 16:33, o atsigauti po tokio antausio - beveik neįmanoma. Ypač tuomet, kai niekaip negali sustabdyti labai galingos varžovų priekinės linijos. Paulius Tubis sužaidė geriausias sezono rungtynes, o "Bebrusams" beliko aukštaūgį stabdyti tik pražangomis. Nors P.Tubis nepasižymi geru pataikymu nuo baudų metimo linijos, šįkart krepšininkas baudė varžovus - įmetė 13 baudų iš 15. Iš viso vidurio puolėjas pelnė net 32 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 38 naudingumo balus. Į rungtynes neatvykus Andrej Kovalevskij, pasitempė Jaroslavas Achramovičius (16 tšk., 18 atk. kam., 28 naud. bal.). "Bebrusai" privalo surasti kitų rezervų, nes komandos ir plika akimi mato, kad ekipa turi vieną aiškų lyderį - Mindaugą Kraujalį (27 pelnyti taškai ir 35 naudingumo balai), kuris vienas šio VKL mūšio tikrai nelaimės.

"Naujininkų kiemui" pastaroji savaitė buvo dviguba - teko žaisti ir antrą susitikimą prieš "VK Naudingi", tačiau ir čia rimtesnių problemų neiškilo - laimėta 65:52. Aikštės šeimininkai šįkart sulaukė ir Andrej Kovalevskij paslaugų (17 tšk., 17 naud. bal.), o gausiai susirinkusi komanda (11 žaidėjų) galėjo pasimėgauti treniruotės pobūdžio varžybomis ir leisti kojas apšilti visiems žaidėjams. Gerą formą išlaikė ir jau minėtas Paulius Tubis (16 tšk., 16 naud. bal.), o "VK Naudingi" gretose vienintelis dviženklį taškų skaičių surinkęs krepšininkas buvo Jonas Veličko (13).

Grupėje intrigą dėl pirmosios vietos ir toliau palaiko talentingasis "SK Centauras" jaunimas. NBA pobūdžio rungtynėse jie svečiuose net 109:94 paguldė "United Sharks" ekipą ir įsirašė du svarbius taškus. Abi komandos gerai atakavo iš tolimojo nuotolio (37%), tačiau svečiai taikliau susimetė dvitaškius. Nors kalbame apie didelį potencialą ir jaunus krepšininkus, pagrindine persona šiame susitikime buvo labiausiai patyręs "SK Centauro" krepšininkas Marius Radvilas. Nedidukas gynėjas dar kartą pademonstravo, kad yra labai svarbi komandos ašis ir, kad krepšininkas yra pasiruošęs tempti savo komandą į priekį svarbiausiais momentais. Šįkart Marius savo varžovams atseikėjo net 9 tolimas bombas, surinko 40 taškų, pridėjo dar 6 perimtus kamuolius ir mačą baigė užfiksavęs 47 naudingumo balų vidurkį, kas garantavo jam vietą simboliniame žaidėjų penketuke. Labai solidžiai aukštaūgių grandyje sužaidė ir Arvydas Ivanauskas, pelnęs 28 taškus ir atkovojęs 10 kamuolių. "United Sharks" kaip visuomet į priekį tempė nepailstantis Vytautas Radzevičius (32 taškai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 33 naudingumo balai), tačiau net ir tokio solidaus pasirodymo buvo per mažai.

Simbolinis savaitės penketukas

Vytautas Radzevičius

32 taškai (6 rez. perd., 33 naud. bal.)

Marius Radvilas

40 taškų (9/14 trit. met., 47 naud. bal.)

Mindaugas Kraujalis

27 taškai (35 naud. bal.)

Martynas Jasiluionis

21 taškas (12 atk. kam., 32 naud. bal.)

 

Vaidas Vaičiulis

 

22 taškai (21 atk. kam., 36 naud. bal.)

 

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Paulius Rimavičius ("BC Alfa"), Paulius Tubis ("Naujininkų kiemas"), Arvydas Ivanauskas ("SK Centauras"), Mindaugas Lastauskas ("BC Versus"), Kipras Malovas ("Litcargus").

III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009