III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-01-09

Atėjus trečiadieniui, mes pristatome pirmą III-osios lygos apžvalgą, kuri koncentruotsis į po Naujų metų prasidėjusius TOP ir BOTTOM pogrupius. Daugelis komandų jau sužaidė pirmuosius susitikimus naujame etape, todėl apžvalgoje pateiksime įdomiausių rungtynių santraukas bei geriausius individualius žaidėjų pasirodymus. O pradžiai, kaip ir visuomet - atsinaujinusi turnyrinė lentelė!

 

TOP-1 POGRUPIS

TOP-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Jamam 7 1 15 114
2. SK Skaidiškės 6 2 14 47
3. Vedejasrenginiui.lt 6 2 14 21
4. BC United Transline 6 2 14 19
5. Melingos keliai 5 4 14 -1
6. Krituliai 5 3 13 85
7. Litcargus 5 3 13 54
8. Western Union 5 3 13 37
9. Agmeka 4 4 12 38
10. BC Versus 4 3 11 -5

TOP-1 pogrupis, kuris mūsų nuomone, automatiškai gavosi kiek stipresnis. Bus įdomu stebėti, kaip daug panašaus pajėgumo komandų išsidėlios turnyrinėje lentelėje, o grupės apžvalgą pradedame nuo lyderių - "Jamam" ir "Vedejasrenginiui.lt" akistatos. Tikėjomės tikro trilerio, tačiau viskas klostėsi taip, kad kiekvieną kėlinį savo persvarą vis didinę aikštės šeimininkai "Jamam" šventė užtikrintą pergalę rezultatu 78:62. Deja, tačiau svečių gretose šiame mače net kelių pagrindinių krepšininkų - Kristijono Simsono, Povilo Vilko ar Šarūno Prušinsko. Tuo pasinaudoję "Jamam" iškovojo septintą pergalę ir dabar per vieną laimėjimą atitrūko nuo antrosios vietos. "Jamam" kiek nusivylė VKL prognoze jiems skirti žemesnę vietą nei "Vedejasrenginiui.lt", todėl į aikštę išėjo nutildyti lygos prognozuotojus. Priminsime, kad visos mūsų prognozės yra daugiau spėjimai ir tai darome dėl didelio skaitytojų susidomėjimo. Komandoms tikrai nereikėtų įsižeisti, tačiau priešingai (kaip tą padarė "Jamam"), įrodyti, kad mes klystame! Nugalėtojus į priekį eilinį sykį vedė monstriškas aukštaūgių duetas - Audrius Karvelis (20 tšk.) ir Lukas Žarskus (19 tšk.). 15 taškų pridėjo Laurynas Jasionis, o Dainius Rinkevičius atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Pralaimėtojų nuo skaudaus smūgio neišgelbėjo ir 14 Lauryno Patašiaus taškų bei 21 Tado Kalausausko naudingumo balas. 

Tikras trileris vyko Filaretų gatvėje įsikūrusioje sporto salėje, kurios šeimininkai "BC United Transline" po pratęsimo 72:65 palaužė "Western Union" kolektyvą. Keletą žaidėjų po krepšiu ir svarbiausią ekipos narį Dilaną Švaistį praradę šeimininkai iškovojo labai sunkią, tačiau ir didelį malonumą suteikiančią pergalę. "BC United Transline" įrodė, kad net ir be Dilano yra pajėgus kolektyvas žaisti su labai pajėgiomis komandomis, o net ir turėję centimetrų deficitą aršiai kovėsi dėl atšokusių kamuolių. Šeimininkams koją kišo labai prastas baudų pataikymo procentas (48%), tačiau tai komanda kompensavo solidžiu dvitaškių pataikymu (57%). Iškritus D.Švaisčiui, prie komandos aikštelėje prisijungė labiau trenerio vaidmenį šiame kolektyve atliekantis, tačiau iš tikrųjų labai solidžiai Įmonių lygoje žaidžiantis Deividas Dragūnas. Puolėjas debiutinėse rungtynėse sugebėjo pelnyti 17 taškų ir atkovoti 10 kamuolių, tačiau naudingiausiu žaidėju tapo ne jis, o Vilius Gedminas. Krepšininkas surinko 26 naudingumo balus. Puolime kaip visuomet pastebimas buvo Tomas Krivonosovas (21 tšk.). "Western Union" po krepšiu dar bandė išnaudoti 205 cm ūgio vidurio puolėją Aurimą Dalių Butkų ir tai sekėsi tikrai sėkmingai - 21 taškas, net 18 atkovotų kamuolių ir 35 naudingumo balai, tačiau jam pritrūko solidesnio komandos draugų indėlio.

Pirmą pergalę TOP etape iškovojo "Litcargus" ekipa, namuose 66:55 nugalėjusi "Melingos kelius". Šios ekipos gali būti kaimynės etapo pabaigoje, todėl pergalė, iškovota dviženkliu skirtumu, yra didelis pliusas. "Litcargus" rungtynių baigtį į savo pusę patraukė antroje rungtynių dalyje, kurioje smarkiai pagerino gynybą, o abejose aikštės pusėse pradėjo žaisti agresyviau. "Melingos keliams" šiose rungtynėse teko verstis be pagrindinės opcijos puolime - Dovydo Veriko, kuris vidutiniškai pelno po 15,5 taško. Į jo vietą stojo Adomas Žiukas, surinkęs 17 taškų, tačiau daugiau niekas komandoje nepelnė dviženklio taškų skaičiaus. Pergalė "Litcargus" klubui leido sutvirtini savo pozicijas lentelės viduryje bei pradėti vis labiau spausti pogrupio lyderius. Pergalingose sekmadienio rungtynėse labai sėkmingai į kolektyvą įsiliejo tik antrą mačą žaidžiantis Justas Adamonis. Labai tvirtai sudėtas vidurio puolėjas pelnė 17 taškų ir atkovojo 12 kamuolių. Visgi naudingumo balų skaičių (14) numušė kiek prastokas pataikymas ir pati metimų selekcija - 6 metimai iš 19. 14 taškų nugalėtojams surinko Andrius Kurecas, o Slavomir Vinca dar spėjo sugriebti 14 atkovotų kamuolių. 

 

TOP-2 POGRUPIS

TOP-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Telšiai 7 1 15 109
2. Aktyvi veikla 7 2 15 54
3. Antra komanda 6 1 13 73
4. Dagos 5 3 13 41
5. Pasvalys 5 3 13 36
6. BC Irsana 5 3 13 17
7. VKM 2001 5 2 12 78
8. BC Krienai 4 4 12 24
9. Transcom 4 4 12 -16
10. Kumštis 4 4 12 -33

Labai užtikrinta pergale TOP-2 pogrupyje startavo vieni iš pirmenybių favoritų "Telšiai". Žemaitiškiai savoje Karoliniškių gimnazijoje be didesnio vargo 87:58 sutriuškino "BC Irsana" kolektyvą. Nors rezultatas labiau nei įtikinimas, tačiau nugalėtojų strategas Simas Pociūnas savo komandos žaidimą pavadino tikru "balaganu". Vyriausiasis treneris pasidžiaugė geru snaiperių žaidimu, kurie per šventes atkakliai dirbo (12 tritaškių iš 34). Na, o "BC Irsana" šias rungtynes norės kuo greičiau pamiršti - neatvyko pagrindiniai žaidėjai, pramesti metimai iš po krepšio, vos vienas taiklus tritaškis iš 16-os ir nuleistos rankos jau po dviejų kėlinių. "BC Irsanos" situacija turnyrinėje lentelė vis dar nebloga, tačiau ateityje ekipa privalo susikaupti ir susirinkti taškus prieš tiesioginius konkurentus. "Telšių" komandoje pasižaisti gavo visi devyni susirinkę žaidėjai, o geriausiai sekėsi taikliarankiam Kevinui Ašmontui, įsūdžiusiam net 6 tritaškius (22 tšk.). Antanas Mikūta surinko eilinį dvigubą dublį - 11 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir tapo rungtynių MVP - 25 naudingumo balai. Žilvinas Bendoraitis prisidėjo penkiais tolimais metimais ir 21 tašku. Žemaičių vyr. treneris po rungtynių duotame interviu paminėjo, kad ekipa jau laukia atkrintamųjų, tačiau galbūt skubėti dar nereikia? Grupėje yra tikrai pavojingų klubų, kurie norės įkasti vieniems iš favoritų...

Telšiai išlieka savo pogrupio lyderiais

Neabejotinai įdomiausios TOP-2 pogrupio rungtynės vyko Radvilų gimnazijoje, kurios valdovai "Dagos" iškovojo labai svarbius du taškus rezultatu 85:82 prieš "Kumštį", kuris nusirito į paskutinę grupės vietą. "Dagos" mėgstą puolimu grįstą krepšinį, tačiau rungtynes pradėjo vangokai, o viltį likti rungtynėse palaikė tik Deividas Stirbinskis. Po dviejų kėlinukų turėdami net 15-os taškų deficitą, aikštės šeimininkai galiausiai prabudo - pradėjo gintis (per antrą pusę tik 32 praleisti taškai), patys pataikė tolimus metimus, susitvarkė reikalus po krepšiu ir galiausiai triumfavo daug jėgų pareikalavusioje kovoje. Deividas Stirbinskis, traukęs savo komandą pirmoje pusėje, galiausiai tapo tikru ekipos lyderiu - net 30 taškų, 6 tolimi metimai iš 11 ir 28 naudingumo balai. Kaip visuomet universaliai pasirodė ir Darius Mockevičius, šįkart neužsitaisęs taikiklio (4/11 metimai ir 13 taškų), tačiau prisidėjęs 7 atkovotais kamuoliais ir tiek pat rezultatyvių perdavimų. "Kumščio" neišgelbėjo ir lyderio Giedriaus Mikailos dominavimas - 29 taškai ir 28 naudingumo balai. Giedrius su vidutiniškai renkamu 27,1 naudingumo balu patenka į pirmąjį VKL III-osios lygos naudingiausiųjų dešimtuką.

Jei jau prakalbome apie naudingiausius VKL krepšininkus, tai kaipgi nepaminėjus naudingiausio ne tik III-os lygos, bet ir visų laikų VKL krepšininko - Povilo Kaminsko, kuris "Aktyvi veikla" atvedė į dar vieną, jau septintą pergalę. Moksleivių sveikatos centro šeimininkai "Transcom" pirmame kėlinyje oponentams užkūrė tikrą pirtį, tačiau tokį intensyvumą sugebėjo išlaikyti tik pirmas 10 minučių, po kurių pirmavo 23:15. Vėliau žaidimo lygis krito, o viskas stojo į savo vėžias - Povilas Kaminskas pademonstravo dar vieną aplodismentų vertą pasirodymą (14 tšk., 15 atk. kam., 7 rez. perd., 30 naud. bal.), o blykstelėjo ir Algirdas Gaidys, pataikęs net 8 tritaškius ir iš viso surinkęs 26 taškus. "Transcom" jaunasis talentas Modestas Mackevičius buvo apribotas tik iki 9 taškų (17 naud. bal.), o rezultatyviausiai žaidė Vilius Kudokas, pelnęs 14 taškų. 

Povilo Kaminsko vedama "Aktyvi veikla" išlieka rimta konkurente "Telšiams"

 

 

BOTTOM-1 POGRUPIS

BOTTOM-1 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. KK Sinano Kebabai 5 3 13 57
2. Verslo spaudos centras - R2P Sport 4 4 12 3
3. Elektrėnų SC 4 4 11 -30
4. VKK Masonai 3 5 11 -41
5. Komfakas 2 7 11 -49
6. BC Alfa 3 5 10 -76
7. BC Kibirai 2 6 10 -5
8. KK Kuršėnai 3 6 10 -39
9. Marijampolis 1 7 9 -129
10. Citco BC 2 5 8 -39

Labai keista BOTTOM etape matyti "Verslo spaudos centrą / R2P Sport", tačiau tokia šiuo metu yra realybė - praėjusio sezono III-osios lygos reguliaraus sezono čempionai šiemet net nepateko į pirmąjį dvidešimtuką. Visgi komandos pergalių ir pralaimėjimų balansas lygus, todėl pakovoti 21-22 reitingo vietų ir panašaus pajėgumo oponentų PLAY - OFF etape tikrai galima. Pirmą žingsnį klubas sugebėjo žengti - namuose 73:61 jau antrą kartą šiame sezone nugalėjo "Komfaką". Po dviejų kėlinių Balsių progimnazijos šeimininkai dar turėjo minimalų deficitą, tačiau antroje mačo pusėje, daugiausiai Aido Bacevičiaus taiklių metimų vedami, persvėrė rezultatą ir paskutiniajame kėlinyje jau mėgavosi žaidimu. A.Bacevičius nugalėtojams iš viso surinko 19 taškų, tačiau naudingiausiu komandos žaidėju tapo tik 11 taškų pelnęs Linas Stripinis (27 naud. bal.). Paminėti privalome ir "Komfako" klube siautusį Vilių Aleksandravičių, pelniusį net 32 taškus, taip pat pridėjusį ir 9 atkovotus kamuolius (32 naud. bal.). Visgi svečiams labai pritrūko Gusto Muzikevičiaus ir Vitalio Pancerevo paslaugų, todėl vienam Viliui pergalės pasiekti nepavyko.

BOTTOM-1 lyderiais išliko "KK Sinano Kebabai", kurių vieta taip pat greičiausiai turėjo būti TOP pogrupiuose. Kebabų mylėtojams teko rimta užduotis - nugalėti kol kas irgi formos nerandantį, tačiau visuomet pavojingą "KK Kuršėnų" kolektyvą ir tai jiems pavyko - pergalė pasiekta 71:64. Nugalėtojų jaunasis strategas Ugnius Stulginskas pasidžiaugė puikia metų pradžia ir komandos laimėjimu, kuri turėtų įkvėpti komandos žaidėjus tolimesniai kovai. Abi komandos metė daug tritaškių metimų, tačiau nei viena nepagavo gero ritmo ties perimetru (26 ir 28 procentai), o viena svarbiausių kategorijų tapo baudų metimai - jų "KK Sinano Kebabai" įmetė 17 (63% taiklumas), kuomet oponentai - 8 (vos 44% taiklumas). Kaip ir įprastai Ugnius Stulginskas savo auklėtiniams žaidimo laiką paskirstė tolygiai, o bene geriausiai sekėsi Ugniaus jaunesniajam broliui Kiprui, kuris tapo naudingiausiu ekipos žaidėju su 16 naudingumo balų. Rezultatyviausiai žaidė Lukas Jonkus, pelnęs 18 taškų, tačiau surinkęs tik 4 naudingumo balus. "KK Kuršėnų" neišgelbėjo ir Stasys Kardašius, surinkęs 16 taškų ir 25 naudingumo balus. 

Pirmą turą grupėje užbaigė tie patys "Komfako" vaikinai, žaidę dvi rungtynes per savaitę. Šįkart jie 83:66 nugalėjo ir toliau tragiškai šiame sezone atrodantį  "Marijampolį". Ir vėl spindėjus Viliui Aleksandravičiui (27 tšk., 11 atk. kam., 30 naud. bal.), tačiau sugrįžus ir Gustui Muzikevičiui, kuris sužaidė labai solidžiai - 27 taškai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 29 naudingumo balai, "Komfakas" pasiekė labai svarbią pergalę prieš tiesioginius konkurentus kovoje dėl patekimo į PLAY - OFF. "Marijampolio" viltys "užsikabinti" vis labiau blėsta, tikriausiai šį sezoną teks nurašyti, nes komanda niekaip neatranda tarpusavio supratimo ir aistros žaidimui. 

 

BOTTOM-2 POGRUPIS

BOTTOM-2 TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Naujininkų kiemas 4 5 13 -55
2. SK Centauras 4 4 12 6
3. BC Šalčininkai 4 3 11 34
4. Joniškio baldai 3 5 11 -16
5. United Sharks 3 5 11 -83
6. Penktukas 2 6 10 -15
7. Green Mazda Rangers 2 6 10 -33
8. Bebrusai 1 7 9 -150
9. Unohub 1 6 8 -58
10. VK Naudingi 1 6 8 -74

Grupių etape vienu iš didžiausių lygos nusivylimų tapusi "Green Mazda Rangers" panašu, kad išklausė mūsų pastabas. Pirmoje BOTTOM-2 grupės akistatoje jie svečiuose nepadoriu skirtumu - 75:46 sutriuškino "Joniškio baldų" krepšinio klubą. Panašu, jog komandos šventes sutiko skirtingai - aikštės šeimininkai atrodė vangiai ir kiek primiršę krepšinio elementus, o svečiai, į priekį šovę jau nuo pirmųjų minučių paliko tikrai neblogą įspūdį. Norėdama dar išgelbėti itin prastai prasidėjusį sezoną, "Green Mazda Rangers" privalo pradėti skinti pergales, o tam prireiks maksimalaus brolių Putnų indėlio. Pergalingose rungtynėse Laurynas Putna pelnė 15 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir tapo naudingiausiu mačo žaidėju (21), o jo brolis Šarūnas su 16 taškų tapo rezultatyviausiu (20 naud. bal.). Komanda turi pajėgią sudėtį išsikovoti vietą atkrintamosiose, tačiau norint jau šešiolktfinalyje išvengti galingiausių oponentų, grupėje būtina finišuoti kuo aukščiau. "Joniškio baldai", patyrę neplanuotą pralaimėjimą, dabar nuo trečiosios vietos atsilieka jau solidesniu skirtumu.

 

Praėjusį sezoną III-oje lygoje gan simpatiškai atrodžiusi "United Sharks" komanda šiemet primena tik savo paties šešėlį. Prieš sezoną tiek VKL ekspertai, tiek ir neabejojame komandos atstovai tikėjosi prasibrauti į TOP 20 etapą, tačiau dabar ne tik, kad nepavyko to padaryti, bet ir pralaimėjimas po pralaimėjimo komandą vis tolina nuo geresnio skirstymo atkrintamosiose. Demonstruojant tokius nuviliančius rezultatus, šiuo metu negalime atmesti galimybėmis, kad "United Sharks" teks pavargti norint iš viso patekti į PLAY - OFF varžybas. Sekmadienį jų laukė išvyką Saulėtekio vidurinę mokyklą, kurioje popietė priklausė šeimininkams - "Naujininkų kiemui". Jie rungtynes laimėjo net 95:64. Akistatos pirmoji pusė priminė dviejų lygiaverčių varžovų mūšį, kadangi komandas skyrė vos trys taškai. Tačiau tai buvo viskas, ką svečiai sugebėjo pademonstruoti - Naujininkų rajoną reprezentuojantis klubas pabėgo taip greitai, kad varžovai net nespėjo susiorientuoti. Pergalė aikštės šeimininkams bent trumpam leido pakilti į pirmą BOTTOM-2 grupės vietą. Pergalingose rungtynėse komanda puikiai išnaudojo pagrindinį savo ginklą - super solidžią ir patyrusią priekinę liniją. Komandinėje statistikoje Naujininkai kamuolius laimėjo 44:31, o atidžiau žvelgiant į individualią žaidėjų statistiką, sezono skaičius užfiksavo Andrej Kovalevskij, pelnęs net 33 taškus, atkovojęs 15 kamuolių ir surinkęs 36 naudingumo balus. Jaroslavas Achramovičius šeimininkams pridėjo 20 taškų, 11 sviedinių ir 28 efektingumo balus. Svečių gretose ryškiausiomis spalvomis suspindo Vytauto Radzevičiaus žvaigždė - 29 taškai, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 30 naudingumo balų, tačiau vienas lauke - ne karys. 

Tiesa, prieš kelias dienas "Naujininkų kiemas" gavo gero antausį nuo pagrindinių grupės konkurentų "SK Centauro" jaunimo. Išvyka į Elektrėnus kiek vyresniems oponentams atsiliepė neigiamai, o galutiniame rezultate jie patyrė triuškinamą nesėkmę - 80:111. Visi puikiai žinome, kad kiek toliau nuo sostinės įsikūręs "SK Centauras" visuomet naudojasi savo namų aikštele ir palaikymu, tačiau šioje dvikovoje puikiai suveikė Vidmanto Pupininko parengtas žaidybinis planas - panaudoti kuo gilesnę rotaciją, tokiu būdu išvarginant kiek lėtesnius varžovus. Tai pavyko puikiai, o kuomet krenta ir tritaškiai metimai (16 iš 47) - žaisti krepšinį labai lengva. Elektrėnų jaunimas puikiai atstovėjo ir po krepšiais (atkovoti kamuoliai 49:49) bei žymiai geriau skirstė kamuolį - 27 rezultatyvūs perdavimai vos prieš 13, taip pat 15 perimtų kamuolių prieš 6. Galingus pasirodymus surengė Arvydas Ivanauskas, pelnęs 23 taškus ir surinkęs 29 naudingumo balus bei Nerijus Kaminskas, įmetęs vienu tašku daugiau, atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus ir mačą baigęs su 28 efektingumo balais. "Naujininkų kiemo" gretose ir vėl išsiskyrė Andrej Kovalevskij, pelnęs 19 taškų, sugriebęs 15 kamolių ir užfiksavęs 24 naudingumo balų rodiklį. 

 

Simbolinis savaitės penketukas

Vytautas Radzevičius

29 taškai (8 rez. perd., 8 per. kam., 30 naud. bal.)

Deividas Stirbinskis

30 taškų (6/11 trit. met., 28 naud. bal.)

Vilius Aleksandravičius

29,5 taško (10 atk. kam., 31 naud. bal.)

Aurimas Dalius Butkus

21 taškas (18 atk. kam., 35 naud. bal.)

 

Vaidas Vaičiulis

 

17 taškų (24 atk. kam., 42 naud. bal.)

 

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Giedrius Mikaila ("Kumštis"), Gustas Muzikevičius ("Komfakas"), Povilas Kaminskas ("Aktyvi veikla"), Andrej Kovalevskij ("Naujininkų kiemas"), Arvydas Ivanauskas ("SK Centauras").

III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009