VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-12-22

Prieššventinį šeštadienį sveikinames su ištikimiausiais Top Sport - VKL skaitytojais, kurių prieš pat gražiausias metų šventes laukia dar viena, jau tradicine patapusi VI lygos apžvalga. Pastarają savaitą (12 15 - 12 21) čempionate vyko nemažas kiekis rungtynių, į kurias mes stengsimės pažvelgti plačiau. Jūsų laukia įvykusių susitikimų aprašymai, komandų statistinės analizės, išskirtiniai individualūs žaidejų pasirodymai ir simbolinis savaitės penketukas. Kaip ir įprastai, startuojame su turnyrine lentele, kurioje vis labiau ryškeja dvi lyderiaujancios komandos bei du kolektyvai, kuriems niekaip nesiseka iškovoti pirmosios pergalės čempionate. Skaitom!

 

Turnyrinė lentelė

Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Ferratum 7 1 15 428/421 (17)
2. VK Don Pedro Užkandinė 6 2 14 492/429 (63)
3. BIL 5 4 14 477/452 (25)
4. VK Big Deal 5 3 13 444/444 (0)
5. Yatekomo 5 2 12 454/339 (115)
6. VK 4 Fun 3 5 11 462/490 (-28)
7. Harc Team - Korona 4 3 11 339/376 (-37)
8. M.K.Č. 3 4 10 444/380 (64)
9. UwB 3 4 10 362/351 (11)
10. VK Experienced 3 3 9 338/312 (26)
11. Egzistenciniai klausimai 3 3 9 315/298 (17)
12. VK Meradog 3 3 9 333/329 (4)
13. Parazitas 0 7 7 267/420 (-153)
14. Intersurgical Junior 0 6 6 306/430 (-124)

 

Pradedame nuo čempionato lyderių - "Ferratum" komandos, kurią kol kas tikrai lydi sėkmė. Antradienį jie savo žiūrovų akivaizdoje Vingio sporto salėje rezultatu 54:51 palaužė lygos vidutiniokę "M.K.Č.". Įdomu tai, kad trijų taškų persvara yra trečia didžiausia šiame sezone persvara, kuria "Ferratum" laimejo rungtynes (o jų laimėjo net 7). Tai - tiesiog unikalus pasiekimas, tačiau ar žaidžiant su degtukais šiai komandai pavyks sezono pabaigoje užsikabinti aukšciausios prabos medalius? "Ferratum" net tris kartus pergale švente vieno taško skirtumu, kartą laimejo 2 taškais, o likusios dvi pergales buvo iškovotos 7 ir 10 tašku skirtumais. Grižtant prie paskutinės akistatos su "M.K.Č.", būtent pastaroji komanda sėkmingiau pradėjo rungtynes, o po 20 žaidimo minucių turėjo šešių taškų pranašumą. Visgi antroje mačo dalyje "Ferratum" pagerino savo puolimą ir paskutiniosiomis minutėmis jau buvo priekyje. Nepaisant minimalaus deficito, svečiai jautė, kad gali netikėtai "pavogti" du taškus iš stipresnių oponentų ir likus 15 sekundžių išlygino rezultatą - 51:51. Tačiau sekasi geriausiems - ar ne? Butent VI lygos lyderiai aidint sirenai švystelejo tolimą metimą, kuris skrodė tinklelį ir aikštės  šeimininkams padovanojo dar vieną dramatišką pergalą. Beje, šis tritaškis buvo vos treęiasis per visą susitikimą taiklus metimas iš tolimojo nuotolio. "Ferratum" pralaimėjo kovą po lenta (37:45), tačiau varžovams visiškai nesisekė užbaigti pakartotinių metimų (puolime atkovoti kamuoliai net 11:23) baudos aikštelėje. "M.K.Č." dvitaškius metė vos 29 procentų taiklumu, kuomet "Ferratum" - 45. Dar vienas puikias rungtynes puolant sužaide ekipos lyderis Domas Balčiunas (17 tšk., 19 naud. bal.), kuris šįkart sulaukė dviejų savo bokštų pagalbos - Slavomir Janovič sugriebė net 14 kamuolių ir surinko 24 naudingumo balus, o vienintelis dvigubą dublį komandoje užfiksavęs žaidėjas buvo Arvydas Šturo (12 tšk., 13 atk. kam., 21 naud. bal.)."M.K.Č." komandoje Mantas Pelakauskas pelnė 14 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Puikiai "Ferratum" kolektyvui vadovaujantis Domas Balčiūnas savo pavardę įsirašė ir į simbolinį savaitės penketuką

 

Antrą vietą VI lygos pirmenybėse šiuo metu užima "VK Don Pedro užkandinė", iškovojusi viena pergale mažiau už "Ferratum". Nors pergalių ir mažiau, tačiau tie šeši laimėjimai, skirtingai nei varžovai, yra pasiekiami vidutiniškai didesne nei 10 taškų persvara. Visgi praėjusį šeštadienį jiems teko paplušėti svečiuose, LDA sporto salėje, kurioje sėkmingos antrosios rungtyniu pusės dėka 54:49 palaužė "Egzistencinius klausimus". Nors aikštės šeimininkai įmetė daugiau metimų iš artimojo nuotolio, "VK Don Pedro užkandinės" krepšininkai lemiamą persvarą susikrovė taikliais tritaškiais metimais. Pastarieji taip pat atsikovojo daugiau kamuolių, o nuostabiai po lenta sudirbo Ignotas Šidlauskas, sugriebęs net 16 kamuolių (tik 2 tšk., bet 17 naud. bal.). "Egzistenciniai klausimai" sugebėjo išprovokuoti daugiau pražangų metimo stadijoje, taciau kuomet pataikai vos kas trečią baudą - laimėti yra be galo sunku. Šeimininkų ekipoje geriausiai sekėsi bene vieninteliam Gediminui Bernadišiui - 12 pelnytų taškų. Mačo nugaletojų gretose taip pat privalome išskirti rezultatyviausiią rungtynių žaideją Andrių Radzevičių, pelniusį 17 taškų. Beje, Andrius po rungtyniu pasidžiaugė dar viena savo ekipos pergale, taciau ateityje tikisi, kad "Don Pedro užkandinė" reprezentuojantys žaidejai dar sugebės pagerinti savo žaidimą. Mindaugas Kalinauskas pridėjo
9 taškus, 9 atkovotus kamuolius ir 15 naudingumo balų.

 

Trečioje VI lygos vietoje kol kas rikiuojasi "BIL" kolektyvas, iškovojęs kol kas didžiausią sezono pergalę - 79:52 parbloškė Pabradę atstovaujančius jaunuosius "Intersurgical Junior" žaidėjus. Nepamirškime, kad Pabradės komandoje dominuoja 16-18 metų jaunuoliai, tačiau galime surasti net ir 12-15 metų vaikų, tik žengiančių pirmuosius žingsnius krepšinyje. Beabejo, komandai dabar svarbu ne rezultatai, taciau žaidybinė praktika. Tai bus neabejotinai puiki patirtis ateinančiams sezonams, kuriuose tikėsimes iš "Intersurgical Junior" jaunuolių daugybės pergalių! Pasinaudoję savo fiziškumu, "BIL" triuškinančiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių - 62:27. Net 73 dvitaškius metę "BIL" krepšininkai realizavo beveik puse jų, o taip pat varžovus "apdovanojo" 8 blokais. Rungtynių MVP tapo po krepšiu karaliavęs Edmundas Bliuvas, pelnes 21 tašką, atkovojęs net 17 kamuolių ir surinkęs 34 naudingumo balus. Visgi komandoje atsirado žaidejas, kuriam pavyko permušti Edmundo atkovotų kamuolių skaičių - net 18 oranžinių sviedinių "susirinko" Šarunas Jaraminas, dar pridėjęs 16 taškų ir iš viso susirinkęs 28 naudingumo balus. Raimundas Bakas prisidėjo 15 taškų ir 24 efektingumo balais. Rungtynės labai nenusisekė ekipos puolimo lyderiui Ovidijui Taručiui, kuris rungtynes baigė turėdamas -1 naudingumo balą. Jaunųjų Pabradės krepšininkų gretose 12 taškų pelne Tomas Jadzevicius. 

 

Puikiai šią savaitę pasirodė ir vieni iš lygos favoritų "Yatekomo". Jie namų aikštelėje net 77:29 sutriuškino "Harc Team / Korona" ir prisijungė prie dar dviejų kolektyvų, savo sąskaitoje taip pat turinčių 5 pergales. "Yatekomo" tik antrame kėlinyje savo oponentams leido įmesti dviženklį taškų skaičių, o patys gerai metė dvitaškius metimus (33/66), kurių išmetė dvigubai daugiau nei varžovai (66 prieš 32). Tiesa, jeigu susitikimo nugalėtojai nori VI lygos pirmenybėse kovoti dėl aukščiausių vietų, jie privalo pagerinti taiklumą tiek nuo tritaškio (12%), tiek nuo baudų metimo (28%) linijos. MRU mažosios salės šeimininkai puikiai paskirstė laiką visiems rungtynėse dalyvavusiems žaidėjams, o daugiau nei 20 minučių rungtyniavo tik mačo MVP Šarūnas Misiūnas, pelnęs 18 taškų ir surinkęs 20 naudingumo balų. Gediminas Zaleckis per 15 minučių surinko 14 naudingumo balų, o dar didesnį produktyvumą pademonstravo Arnoldas Dudėnas, per 11 minučių surinkęs 13 efektingumo balų. 

 

Tiesa, savaitės pradžioje, pirmadienį, "Harc Team / Korona" pasiekė labai svarbią pergalę prieš galbūt vienus iš būsimų tiesioginių oponentų kovoje dėl aukštesnės vietos - "VK Big Deal". J.J.Kraševskio gimnazijoje pergalė buvo pasiekta nerezultatyviose rungtynėse - 52:50. Komandos pademonstravo begalinį norą kovojant dėl pergalės, tačiau kiek geriau sužaistas trečiasis rungtynių kėlinys (17:10) leido triumfuoti aikštės šeimininkams. Komandinė statistika beveik identiška, o skirtumai kai kuriose grafose - minimalūs. "VK Big Deal" nusprendė savo žaidimą remti tolimais tritaškiais metimais, kurių išmetė daugiau nei dvitaškių (34 prieš 24). Visgi žymiau dažniau po du taškus rinkusių "Harc Team / Korona" taktika buvo pelningesnė - jie už varžovus įmetė 6 dvitaškiais daugiau ir iškovojo labai svarbius du taškus. Nugalėtojų gretose dar vieną labai solidų pasirodymą surengė ekipos lyderis Rišard Gerasim, pelnęs beveik pusę savo komandos taškų (22), taip pat atkovojęs 11 kamuolių. 14 taškų pridėjo Radoslav Lajevski, o 13 kamuolių sugriebė Artur Volček (16 naud. bal.). "VK Big Deal" komandoje labai naudingai sužaidė Karolis Čivinskas, pelnęs 10 taškų, atkovojęs 11 kamuolių, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 20 naudingumo balų. 12 taškų pridėjo Nedas Jankauskas. 

 

Kaip jau tapo įprasta VI lygoje, komandos, žaidžiančios po dvi rungtynes į savaitę, ją pabaigia su lygiu pergalių ir pralaimėjimų balansu. Niekuo neišsiskyrė jau minėtos "VK Big Deal" savaitės rezultatai - kitose varžybose jie svečiuose 66:57 palaužė "VK Experienced" kolektyvą. "VK Big Deal" ekipa turi aiškiai išreikštą lyderį, kuris tikriausiai yra ir geriausias visos VI lygos žaidėjas - Artūras Giedraitis, kuris puikiai atrodo ne tik V, bet ir IV lygoje. Artūro mače su "Harc Team / Korona" nebuvo, tačiau tik sugrįžęs jis surengė dar vieną savaitės MVP vertą pasirodymą -  pelnė 15 taškų, įmetė visus septynis dvitaškius, atkovojo 15 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 33 naudingumo balus. Artūras savo ekipai suteikia visokeriopą naudą abiejose aikštės pusėse, o jo buvimas aikštėje neabejotinai palengvina darbą ir bendraklubiams, kurie turi į ką lygiuotis ir pasitempti. Labai netoli A.Giedraičio pasirodymo rikiuojasi ir Dovydo Daukšos monstriškas dvigubas dublis. Krašto puolėjas pelnė 14 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir surinko 27 naudingumo balus. 15 taškų pridėjo Tomas Urbonas. "VK Big Deal" ekipai labai svarbi buvo pirmoji rungtynių pusė, kurioje komandai pavyko susikrauti solidesnį pranašumą (8 taškai) ir išlaikyti jį iki pat rungtynių pabaigos. Nugalėtojų komandos narys Andrius Brundza pasidžiaugė penktąja ekipos pergale bei tikisi, kad 2019 metai ekipai atneš dar didesnį susižaidimą ir gerus rezultatus VI lygoje. To jiems palinkėsime ir mes, o "VK Experienced" komandai - nenukabinti nosies, nes sezonas dar tik įpusėja! 

Artūras Giedraitis ("VK Big Deal") lygoje kol kas neturi sau lygių ir renka po 29,7 naudingumo balus

 

Paskutinėje mūsų apžvalgos dalyje keliaujame į Tuskulėnų gimnaziją, kurios šeimininkai "Parazitas" krepšininkai ir toliau rikiuojasi turnyrinės lentelės dugne bei niekaip negali iškovoti pirmosios pergalės čempionate. Šįkart jie be rimtesnio pasipriešinimo 34:54 nusileido "UwB" komandai ir patyrė jau septintąjį pralaimėjimą. "UwB" kolektyvui prieš šventes tai buvo puikus pasižaidimas, kuriame galėjo daugiau ar mažiau dalyvauti visi ekipos krepšininkai, puikiai pasiskirstę žaidimo laiką. Svečiai kur kas geriau dalinosi kamuoliu (13 rezultatyvių perdavimų prieš 6), o varžovus privertė mesti labai nepatogius metimus (vos 19 procentų pataikymas dvitaškių ir 18% tritaškių). Geriausiai pergalingose rungtynėse sekėsi Jaroslav Olechnovič, pelniusiam 16 taškų ir surinkusiam 18 naudingumo balų. Jam gerai talkino Darjuš Krištul, surinkęs 15 taškų ir 8 atšokusius kamuolius. 

Nepanašu, jog "Parazitas" ar "Intersurgical Junior" pretenduotų į aukštesnes vietas, nes nuo varžovų atsilieka tiek meistriškumu, tiek patirtimi. Visgi bus labai įdomu stebėti šių dviejų kolektyvų kovą tarpusavio akistatose, kurios įvyks jau 2019 metais.

 

Simbolinis savaites penketukas

Domas Balčiūnas 

17 taškų (19 naud. bal.)

Raimundas Bakas

15 taškų (8 atk. kam., 6 per. kam., 24 naud. bal.)

Edmundas Bliuvas

21 taškas (17 atk.kam., 34 naud. bal.)

Justas Rinkevičius

16 taškų (14 atk.kam., 28 naud. bal.)

Artūras Giedraitis 

15 taškų (7/7 dvit.,15 atk. kam., 6rez. perd., 33 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Rišard Gerasim ("Harc Team / Korona"), Karolis Čivinskas ("VK Big Deal"), Šarūnas Jaraminas ("BIL"), Slavomir Janovič ("Ferratum"), Arvydas Šturo ("Ferratum"), Laimis Bareikis ("VK 4 Fun"). 

VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009