VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-12-15

Pagaliau ir vėl atejo taip visų lauktas šeštadienio rytas, o ištikimiausiems VKL skaitytojams parengėme nuo praėjusio savaitgalio startavusią VKL VI lygos savaitinę apžvalgą. Šioje lygoje komandų pajėgumas yra kaip niekad panašus, o praėjusią savaitę (12 08 - 12 14) ir vėl netrūko itin atkaklių susitikimų. Lygoje nebeliko nepralaimėjusių komandų, aikštelėse ir vėl buvo galima išvysti nuostabių individualių pasirodymų, o visa tai mes jums perteiksime šioje apžvalgoje. Tad nieko nelaukdami judame pirmyn su komandų išsidėstymu turnyrinėje lentelėje!

 

Turnyrinė lentelė

Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Ferratum 6 1 13 384/370 (14)
2. VK Don Pedro Užkandinė 5 2 12 438/380 (58)
3. BIL 4 4 12 398/400 (-2)
4. Yatekomo 4 2 10 377/310 (67)
5. VK Big Deal 4 2 10 328/335 (-7)
6. VK 4 Fun 3 4 10 407/412 (-5)
7. VK Meradog 3 3 9 333/329 (4)
8. VK Experienced 3 2 8 281/246 (35)
9. Egzistenciniai klausimai 3 2 8 266/244 (22)
10. Harc Team - Korona 3 2 8 258/249 (9)
11. UwB 2 4 8 308/317 (-9)
12. M.K.Č. 2 3 7 315/271 (44)
13. Parazitas 0 6 6 233/366 (-133)
14. Intersurgical Junior 0 5 5 254/351 (-97)

 

Savaitės rungtynėse - pirmoji lyderių nesėkmė

"VK Big Deal" kolektyvas, kuriame gausu tiek patyrusių veteranų, tiek entuziastingų jaunuolių, tapo pirmąja ekipa šių metų čempionate, kuriai pavyko surakinti ir nuginkluoti iki šiol be kluptelėjimų žygiavusią "Ferratum" komandą. Ateities vidurinės mokyklos šeimininkai į rungtynes atvyko ryžtingi ir su tinkamu nusiteikimu, kuris leido pirmąjį kėlinį sužaisti lyg ant sparnų - 18:8. Mačui persiritant į antrą pusę, svečiai turėjo prabangą naudotis kur kas ilgesniu atsarginių žaidėjų suoliuku, tačiau panašu, jog tai buvo vienos juodos rungtynės - daug klaidų, prastų ir netaiklių metimų bei pirmasis pralaimėjimas, patirtas rezultatu 44:52. Tinkamai savo taikiklius užtaisę "VK Big Deal" komandos krepšininkai nesikuklino atakuoti iš tolimojo nuotolio, tačiau tai darė neblogu procentu, o taiklūs tolimi šūviai (10 pataikytų tritaškių prieš varžovų keturis) buvo vienas pagrindinių raktų į ketvirtą pergalę VI lygos pirmenybėse. Beje, šeimininkų komanda įmetė daugiau tritaškių nei dvitaškių - Europiniame krepšinyje tai vis dar labai neįprasta, bet galbūt "VK Big Deal" kolektyvas taiko "Houston Rockets" žaidimo filosofiją? Iš šešių rungtynėse dalyvavusių krepšininkų geriausiai sekėsi Tomui Urbonui, kuris įskraidino penkias tolimas bombas ir iš viso pelnė 19 taškų. Jo bendraklubis Dovydas Daukša užfiksavo dvigubą dublį - pelnė 13 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. "Ferratum" gretose buvo užfiksuoti kiek įspūdingesni individualūs pasirodymai, tačiau tai nepadėjo triumfuoti kaip komandai. 20 taškų įmetė Remigijus Juodvalkis, o 11 taškų ir 11 atkovotų kamuolių pasirodymą surengė Slavomir Janovič.

 

Už kiek netikėtą pralaimėjimą svečių aikštelėje "Ferratum" galėjo išsilieti namuose, susiremdami su neblogą krepšinį demonstruojančiu "BIL" kolektyvu. Iš ankstesnių ne tik VI, bet ir kitų lygų apžvalgų tapo aišku, kad megėjų krepšinis yra visiškai nenuspėjamas ir net ir labai solidi susikrauta persvara negarantuoja pergalės. Neišimtis ir šios antradienį vykusios rungtynės Vingio sporto salėje. Po trijų kėlinių "BIL" krepšininkai pirmavo net 47:32, o tokio nerezultatyvumo rungtynėse turėtų atrodyti, kad "Ferratum" niekaip nebesurengs tiek daug sėkmingų atakų. Visgi per paskutines 10 minučių galiausiai prabudę aikštės šeimininkai surengė įspūdingą spurtą, kėlinį laimėjo net 26:10, o pergalę šventė paskutinę sekundę įmestu tritaškiu - 58:57. Tokį nokautą patyrusiems "BIL" krepšininkams tikriausiai prireiks laiko atsitokėti ir suprasti, kas šiose varžybose įvyko, tačiau tai - jų pačių kaltė. "Ferratum" krepšininkams ketvirtajame kėlinyje puikiai pasitarnavo zoninė gynyba, o sudirbus savo aikštės pusėje, atsivėrė erdvės ir puolime. Jie atsikovojo daugiau kamuolių (45:33), kiek geriau metė dvitaškius metimus, tačiau padarė aštuoniomis klaidomis daugiau. Visgi pergalė yra pergalė, todėl visos padarytos klaidos yra nustumiamos į šoną. Nugalėtojų gretose ir vėl sėkmingai sužaidė Slavomir Janovič. Žaidėjo sąskaitoje 14 taškų ir 18 naudingumo balų. Tiek pat naudingumo balų komandoje surinko ir Arvydas Šturo, sugriebęs 14 atkovotų kamuolių, o Domas Balčiūnas pridėjo 15 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus. "BIL" komandoje išsiskyrė beveik pusę komandos taškų - 28 įmetęs Ovidijus Tarutis. 19 taškų ir 7 rezultatyviais perdavimais prisidėjo Zenonas Kuzavas.

 

"BIL" krepšininkams prieš tai apžvelgtas susitikimas buvo antras per savatę, o pirmąjį Ateities vidurinėje mokykloje rezultatu 50:39 jie sugebėjo laimėti prieš "VK 4 Fun" komandą. Pirmoji rungtynių pusė buvo apylygė, tačiau trečiajame kėlinyje lemiamą spurtą surengė "BIL". Uždarę varžovus į gynybinius spąstus jie praleido vos 4 taškus, patys įmetė 17 ir per paskutines 10 minučių galėjo pasimėgauti žaidimu kontroliuodami mačo eigą. "BIL" pavyko ištaisyti vieną iš statistinių grafų, kurioje ryškiai nusileido "Ferratum" komandai - atkovotus kamuolius. Juos nugalėtojai laimėjo net 45:28, o taip pat kiek taikliau už varžovus metė tiek dvitaškius, tiek tritaškius metimus. "VK 4 Fun" komandos narys Mindaugas Nekrošius po pralaimėjimo apgailestavo, kad namų aikštelėje karaliavo ne jų, o varžovų ekipos aistruoliai - todėl buvo nelengva susikaupti ir nusiteikti pozityviai. Kol kas šią komandą galima įvardinti juoduoju čempionatu arkliuku, kadangi demonstruojami rezultatai yra kiek nenuspėjami - nugalimos pajegesnės komandos, tačiau taškai švaistomi prieš tiesioginius ar silpnesnius oponentus. Vienintelis "VK 4 Fun" šviesulys pralaimėtose rungtynėse buvo Erikas Ivanovas, surinkęs dvigubą dublį - 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Nugalėtojų ekipoje keturi iš septynių rungtyniavusių krepšininkų surinko dviženklį naudingumo balų skaičių, o labiausiai išsiskyrė ekipos lyderis Ovidijus Tarutis (17tšk.) bei Raimundas Bakas (14tšk.).

Erikas Ivanovas ("VK 4 Fun") pergalingose rungtynėse surinko net 36 naudingumo balus

 

Dar viena VI lygoje įsivyravusi tendencija, jog komanda, žaisdama du susitikimus per savaitę, dažniausiai išlaiko lygų pergalių ir pralaimėjimų balansą ir toliau išlieka. "VK 4 Fun" krepšininkai greitai persigrupavo ir išvykoje 69:63 patiesė "Intersurgical Junior" jaunimą iš Pabradės. Kai kurie šios ekipos krepšininkai tik apšyla kojas mėgėjų krepšinyje, o ekipos sudėtyje galime surasti ir vos 13-15 metų jaunuolių. Šiai komandai dar viskas prieš akis, todėl pirmieji penki pralaimėjimai neturėtų sulaužyti komandos vidinės dvasios. Žinoma, kad Pabradės jaunuoliams dar trūksta tiek centimetrų, tiek fizinės jėgos, o "VK 4 Fun" tuo pasinaudojo ir kovą po lenta laimėjo 48:34 (18 kamuolių puolime). Iš tikrųjų "Intersurgical Junior" ekipa, nepaisydama autoritetingo varžovo, kovėsi kaip lygūs su lygiais, o vadeles minimaliai atleido tik trečiajame kėlinyje, kurį pralaimėjo keturių taškų skirtumu. Visi kiti kėliniai vyko taškas į tašką, tačiau tokio tipo varžybos yra puikiausias būdas jaunuoliams užsigrūdinti. Puikiai savo galingus duomenis išnaudojo "VK 4 Fun" lyderis Erikas Ivanovas, pelnęs 25 taškus, atkovojęs net 16 kamuolių ir surinkęs 36 naudingumo balus. Tai - rezultatyviausios Eriko rungtynės per visą žaidimo VKL laiką. Jam po krepšiu gerai talkino Laimis Bareikis, pelnęs 10 taškų, atkovojęs tiek pat kamuolių ir surinkęs 20 naudingumo balų. Jaunųjų Pabradės krepšininkų gretose išsiskyrė vienas vyriausių ekipos krepšininkų - 21 metų Tomas Jadzevičius, pelnęs 19 taškų, o naudingiausiu "Intersurgical Junior" komandos krepšininku tapo Miroslav Urbanovič su 19 naudingumo balų.

 

Sėkmingą pasirodymą pirmėnybėse tęsia "VK Don Pedro užkandinė". Penktą pergalę čempionate iškovojusi komanda svečių Žemynos gimnazijos aikštelėje 65:58 nugalėjo turnyrinės lentelės antroje pusėje stovinčią "M.K.Č". "Don Pedriečiai" reabilitavosi po patirto pralaimėjimo "VK 4 Fun" komandai ir iškovojo antrą pergalę iš eilės, tačiau vis dar susiduria su rimta problema po krepšiu. To po rungtynių neslepė ir vienas komandos lyderių Audrius Radzevičius, teigęs, kad visi privalo gerinti kovą dėl atšokusių kamuolių, ypatingai po savo krepšiu. Šiame susitikime "M.K.Č." kamuolius laimėjo 44:38, tačiau nusiėmė aštuoniais kamuoliais daugiau nei varžovai puolime. Visgi kiek silpnoka išsimestų metimų iš distancijos realizacija kišo koją aikštės šeimininkams ir jie turėjo pripažinti tą dieną stipresnių oponentų pranašumą. "M.K.Č." sekmadienio rungtynėse pasigedo dar keleto savo aukštų žmonių, tačiau privalėjo maksimaliai išnaudoti varžovų skyles priekinėje linijoje. To padaryti nepavyko, nors pagiriamųjų žodžių nusipelno "M.K.Č." krašto puolėjas Mantas Pelakauskas, rungtynes pabaigęs su dvigubu dubliu - 16 taškų bei 11 atkovotų kamuolių (18 naud. bal.). Nedaug iki dvigubo dublio trūko ir ekipos vidurio puolėjui Domui Kurkliečiui - 10 taškų ir 8 sugriebti kamuoliai (13 naud. bal.). "VK Don Pedro užkandinės" gretose universalų pasirodymą surengė jau minėtas Audrius Radzevičius, tapęs ir naudingiausiu mačo žaidėju - 15 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas. 16 taškų įmetė Paulius Zaleckis. 

 

Kitose savaitės rungtynėse susitiko turnyrinėje lentelėje netoli vienos kito išsirikiavę "UwB" bei "VK Experienced" kolektyvai. Permainingose rungtynėse pasibaigus antrajam kėliniui situaciją Vilniaus Adomo Mickevičiaus gimnazijoje kontroliavo šeimininkų "UwB" komanda, tačiau ketvirtą kėlinį pralaimėję net 8:22 galiausiai 53:57 suklupo ir du taškus atidavė varžovams, kurie įsirašė trečią, tačiau labai svarbią pergalę VI lygos čempionate. Svečiai kiek geriau metė dvitaškius metimus bei geresniu procentu susimetė lengviausius taškus - baudos metimus. Tuo tarpu varžovai nesugebėjo pataikyti net kas antro baudos metimai, o tai labai skaudžiai atsiliepė galutiniame rungtynių rezultate. "UwB" neišgelbėjo ir 13 pelnytų Jaroslav Olechnovič taškų ar 14 sugriebtų Rajmundo Tomaševič kamuolių (22 naud. bal.). Nugalėtojų gretose galingus individualius pasirodymas surengė du krepšininkai - Paulius Mikaliūnas ir Mantas Venckus. Paulius tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju su 20 taškų (7 atk. kam., 9 rez. perd., 24 naud. bal.), o Mantas naudingiausiu - 25 efektingumo balai (14 tšk., 12 atk. kam.).

Mantas Venckus "VK Experienced" komandoje vidutiniškai renka po 22,8 naudingumo balo

 

Savaitės rubriką užbaigsime iš pirmo žvilgsnio užtikrinta, tačiau iš tikrųjų per didžiulius vargus pasiekta "Egzistenciniai klausimai" pergale prieš "VK Big Deal" komandą rezultatu 52:39. Pirmąsias 10 minučių pralaimėję 9 taškų skirtumu, aikštelės šeimininkai patys išsikasė sau duobę - likusias 30 žaidimo minučių turėjo demonstruoti solidų žaidimą ir mažais žingsneliais naikinti varžovų pranašumą. Po 3 kėlinių LDA sporto salės šeimininkai dar turėjo trijų taškų deficitą, tačiau ketvirtame ketvirtyje išliejo visą savo pyktį, jį laimėjo net 19:3 ir galutiniame variante šventė gan užtikrintą pergalę. Net 40 iš 52 taškų pelnę dvitaškiais metimais "Egzistenciniai klausimai" iškovojo trečią pergalę ir šiuo metu dalijasi 8-10 vietas. Puikiai kamuolius skirstęs ekipos įžaidėjas Mindaugas Bundza jų atliko net devynis, dar pridėjo 9 pelnytus taškus, 8 atkovotus kamuolius, o toks Mindaugo flirtas su trigubu dubliu garantavo jam vietą simboliniame savaitės penketuke. Po 12 taškų "Egzistenciniams klausimams" surinko Paulius Norvila ir Ruslanas Baranovas. "VK Big Deal" komadoje rezultatyviausiai žaidė Nedas Jankauskas, pelnęs 16 taškų ir surinkęs 19 naudingumo balų.

Su trigubu dubliu flirtavęs "Egzistencių klausimų" mažylis Mindaugas Bundza nesunkiai tapo geriausiu savaitės įžaidėju

 

Simbolinis savaites penketukas

Mindaugas Bundza

9 taškai (8 atk. kam., 9 rez. perd., 26 naud. bal.)

Paulius Mikaliūnas

20 taškų (7 atk. kam., 9 rez. perd., 24 naud. bal.)

Ovidijus Tarutis 

22,5 taško (21 naud. bal.)

Mantas Venckus

14 taškų (12 atk.kam., 25 naud. bal.)

Erikas Ivanovas

20 taškų (13 atk. kam., 6rez. perd., 25 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Andrius Radzevičius ("VK Don Pedro užkandinė"), Laimis Bareikis ("VK 4 Fun"), Rajmundas Tomaševič ("UwB"), Nedas Jankauskas ("VK Big Deal"). 

VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009