ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-12-10

Štai ir prasidėjo dar viena savaitės pradžia, o niūrų ir sunkų pirmadienį Top Sport - VKL savo ištikimiausiems skaitytojams siūlo praleisti su tradicine VKL Įmonių lygos apžvalga. Praėjusią savaitę (12 03 - 12 09) čempionate buvo sužaisti tik trys susitikimai, o mes į juos pažvelgsime kiek plačiau - skirsime dėmesį individualiems žaidėjų pasirodymams, komandinei statistikai bei žaidėjų interviu. Apžvalgą pradedame nuo komandų išsidėstymo turnyrinėje lentelėje, kurioje galite pamatyti, kaip per praėjusią savaitę pakito ekipų pozicijos (pirmasis lentelės stulpelis).

 

Turnyrinė lentelė

 
  Komanda W L Tšk. Skirtumas
= 1. Vilma 5 0 10 421/317 (104)
+1 2. SEB 3 2 8 382/422 (-40)
-1 3. Girteka Logistics 3 1 7 315/267 (48)
+2 4. Patrulių rinktinė / Imperialstone.com 2 2 6 313/314 (-1)
+2 5. VRM - Vidaus reikalų ministerija 2 2 6 227/236 (-9)
-2 6. Tirola Basketball 1 3 5 295/291 (4)
-2 7. Western Union 1 2 4 229/259 (-30)
= 8. Press'as 0 4 4 224/300 (-76)

 

Savaitės dvikova

Pasirinkimų nebuvo daug, tačiau neabejotinai didžiausią intrigą kėlė susitikimas VRM sporto rūmuose. Aikštės šeimininkai "VRM - Vidaus reikalų ministerijos" vyrai priėmė svečius iš "Western Union" įmonės. Tiesa, savaitės rungtynių titulas šioje dvikovoje galiojo tik pirmuosius du kėlinius. Po 20 žaidimo minučių svečiai dar turėjo trapią dviejų taškų persvarą (29:27), tačiau komandoms sugrįžus į aikštę po ilgosios pertraukos, žaidimas pasikeitė kardinaliai. VRM krepšininkai sugebėjo įjungti aukštesnę pavarą ne tiek puolime, kiek gynyboje - per antrą pusę į savo krepšį praleido tik 11 taškų. Tai yra tiesiog neįtikėtinas skaičius, todėl didžiausi mūsų aplodismentai keliauja būtent VRM sporto rūmuose karaliaujantiems krepšininkams. Privalu pažymėti ir tai, kad "VRM" ekipos narių ir vėl buvo tik penki, tačiau tai nesutrukdė pademonstruoti brandų ir solidų krepšinį. Pergalę pasiekusi komanda sėkmingiau atakavo tiek iš dviejų taškų (34% prieš 26%), tiek ir iš trijų taškų (30% prieš 17%) zonos bei užtikrintai laimėjo kovą po lenta - 52:43. 
Nuostabų pasirodymą skirstant kamuolius užfiksavo "VRM - Vidaus reikalų ministerijos" žaidėjas Artūras Daugulis. Jis atliko net 11 rezultatyvių perdavimų, o šis skaičius buvo didesnis nei visos "Western Union" komandos. Artūras susitikimą užbaigė su 15 naudingumo balų, tačiau rungtynių MVP titulas atitenka kitam VRM žaidėjui, kuris, beje yra gan retas svečias mūsų VKL apžvalgose - Andrius Filipovas. Aukštaūgis pelnė 18 taškų, atkovojo net 21 kamuolį ir surinko 36 naudingumo balus. Tokiu savo pasirodymu Andrius į antrą planą nustūmė kitą VRM vidurio puolėją Arvydą Dakinevičių, kuris pelnė 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.
"Western Union" gretose vienintelis sėkmingiau sužaidęs krepšininkas buvo pagrindinis ekipos vidurio puolėjas Aurimas Dalius Butkus. 205 cm ūgio žaidėjo sąskaitoje 10 pelnytų taškų, 14 atkovotų kamuolių ir 18 naudingumo balų.
Pergalė prieš tiesioginius oponentus "VRM" buvo labai svarbi kovoje dėl geresnės pozicijos. Dabar jie rikiuojasi ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje, o "Western Union" kolektyvas atsilieka viena pergale. 

Artūras Daugulis VKL Įmonių lygoje vidutiniškai atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus

Rekordinis Dainiaus Novicko pasirodymas

Tikriausiai apie rezultatą tarp "Vilmos" ir "SEB" krepšininkų šioje apžvalgos dalyje diskutuosime mažiausiai - susitikimą 129:80 laimėjo vienais iš Įmonių lygos favoritų įvardijami "Vilmos atstovai". Ir greičiausiai ši komanda būtų viena iš čempionato vidutiniokių, jei ne stebukladarys Dainius Novickas. Parinkdami šį epitetą mes tikrai nepersistengiame - tai, ką praėjusį trečiadienio vakarą sporto klube "Sportakas" pademonstravo Dainius, yra magiška. Mėgėjų krepšinio ekspertas pagerino ne tik savo asmeninį, bet ir ilgą laiką visoje lygoje gyvavusį rezultatyvumo rekordą - varžovams atseikėjo 70 taškų. Puolėjas pademonstravo pavydėtiną taiklumą iš dviejų taškų zonos - pataikė 20 metimų iš 26, taip pat įmetė visas devynias baudas, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Maža to, Dainius pagerino ir savo asmeninį naudingumo balų rekordą - per 40 minučių surinko 78 naudingumo balus. Lygiuodamas į D.Novicką, susitikimą ne pagal savo standartus sužaidė ir Vidas  Braziulis, kuriam pergalingose rungtynėse kaip reikiant atsirišo rankelė - įmetė 7 dvitaškius iš 11 ir net 5 tolimus metimus iš 6, o dvikovą užbaigė su 29 taškais ir 33 naudingumo balais. Marius Dunčia "Vilmos" ekipoje puikiai surado laisvus komandos draugus ir atliko net 15 rezultatyvių perdavimų (23 naud. bal.). Nugalėtojų komandos žaidėjas Jurgis Kargertas po rungtynių liko maloniai nustebęs savo bendraklubių pasirodymu ir teigė tikrai nesitikėjęs tokio sėkmingo ir gero komandos pasirodymo.
"SEB" gretose geriausiai sekėsi Vytautui Dzinduliui (23 tšk., 24 naud. bal.) bei Laimučiui Rekščiui (18 tšk., 19 naud. bal.). Kitas komandos narys Aleksandras Medvedevas po rungtynių nebuvo per daug nusivylęs ir teigė, pagyrė varžovus už solidžias rungtynes bei įvertino kiek aukštesnį varžovų lygį. Nepaisant pralaimėjimo, "SEB" komanda sezono pradžioje tapo tikrai malonia staigmena ir per penkerias rungtynes yra iškovojusi tris pergales, o šiuo metu dėl 2-osios vietos turnyrinėje lentelė konkuruoja su "Girteka Logistics". "Vilma" komanda vis dar išlieka vienintele čempionate nepralaimėjusia ekipa. 

Dainius Novickas, pelnęs net 70 taškų, įsirašė save į VKL metraščius kaip rezultatyviausią susitikimą sužaidęs žaidėjas

 

Paskutinėse savaitės rungtynėse MRU mažojoje salėje staigmenų užfiksuota taip pat nebuvo. "Patrulių rinktinė / Imperialstone.com" užtikrintai - 84:57 nugalėjo "Press'as" komandą. Jau nuo pat rungtynių pradžios didelį tempą varžovams pasiūlę aikštės šeimininkai truktelėjo į priekį 23:9, o galutinį tašką rungtynėse padėjo trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo 25:14 ir po 30-ies žaidimo minučių pirmavo 24 taškų skirtumu. Beje, šioms ekipoms tai buvo jau aštuntoji akistata per VKL istoriją ir visus aštuonis kartus triumfavo "Patruliai". Sekmadienio vakarą jie puikiai pasinaudojo priekinės linijos pranašumu ir užtikrintai metė dvitaškius metimus (50% prieš 34%), taip pat pataikė penkiais tritaškiais daugiau ir nuostabiai skirstė kamuolį - atliko net 28 rezultatyvius perdavimus. Nugalėtojų kapitonas Matas Gumbickis po varžybų pasidžiaugė, kad komanda net ir be ryškiausių savo žvaigždžių pastaruoju metu demonstruoja gerą ir svarbiausia - pergalingą krepšinį, o prie antrosios pergalės VKL Įmonių lygoje svariausiai prisidėjo dar vienas labai geras rungtynes sužaidęs Mantas Kazlauskas. Žaidėjo sąskaitoje 26 taškai ir 30 naudingumo balų. 19 taškų ir 21 naudingumo balą pridėjo Žygimantas Kulda. Įmonių lygos čempionatą pradėję dviem netikėtom nesėkmėm "SEB" ir "Tirola Basketball" komandoms, dabar "Patruliai" iškovojo dvi pergales iš eilės ir bent jau trumpam grįžo į pirmąjį ketvertą. "Press'o" gretose Haris Zenkovas pelnė 23 taškus, o Karolis Tretjakas atkovojo net 22 kamuolius. 

Mantas Kazlauskas kol kas yra pagrindinis "Patrulių rinktinės" raktas į pergales

 

Simbolinis savaites penketukas

Marius Dunčia

5 taškai (8 atk., kam., 15 rez. perd., 23 naud. bal.)

Vidas Braziulis

29 taškai (5/6 trit met., 33 naud. bal.)

Dainius Novickas

70 taškų (14 atk. kam., 7 rez. perd., 78 naud. bal.)

Mantas Kazlauskas

26 taškai (6 rez. perd., 30 naud. bal.)

Andrius Filipovas

18 taškų (21 atk. kam., 36 naud. bal.)

PG SG SF PF C
ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009