ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-12-03

Už lango - krūvos sniego, minusinė temperatūra, tačiau Top Sport - VKL kolektyvas kviečia visus šiltai įsitaisyti namuose arba savo darbovietėje ir pradėti savaitę su VKL apžvalgų maratonu, kuris tradiciškai prasideda Įmonių lygos čempionatu. Jame praėjusią savaitę (11 26 - 12 02) buvo sužaisti keturi susitikimai, kuriuose netrūko inirtingų kovų, užtikrintų pergalių, skambių pavardžių sugrįžimo ar galingų individualių pasirodymų. Apie visa tai ir dar daugiau - jau netrukus, tačiau iš pradžių - žvilgsnis į komandų išsidėstymą turnyrinėje lentelėje ir per savaitę pasikeitusias pozicijas.

Turnyrinė lentelė

(Pirmasis lentelės stulptelis simbolizuoja per savaitę pasikeitusį vietų skaičių)

  Komanda W L Tšk. Skirtumas
+3 1. Vilma 4 0 8 292/237 (55)
-1 2. Girteka Logistics 3 1 7 315/267 (48)
-1 3. SEB 3 1 7 302/293 (9)
-1 4. Tirola Basketball 1 3 5 295/291 (4)
= 5. Western Union 1 2 4 189/200 (-11)
+2 6. Patrulių rinktinė / Imperialstone.com 1 2 4 229/257 (-28)
-1 7. VRM - Vidaus reikalų ministerija 1 2 4 168/196 (-28)
-1 8. Press'as 0 3 3 167/216 (-49)

 

Savaitės dvikova

 

Šį kartą įdomiausių pastarosios savaitės rungtynių rubrikai nominavome dviejų lygos favoričių - "VRM" ir "Vilmos" krepšininkų dvikovą, kuri įvyko VRM Sporto rūmuose praėjusio antradienio vakarą. Įmonių lygoje abi ekipos iki šio susitikimo buvo žaidusios šešis kartus, o statistika "Vilmos" kolektyvui buvo negailėstinga - visus kartus patirti pralaimėjimai. Tačiau visuomet būna pirmas kartas... Ir kas gi daugiau, jei ne vienas garsiausių Vilniaus miesto lygų žaidėjų Dainius Novickas galėtų atvesti į pirmą pergalę? Dainius šiemet pagaliau debiutavo VKL Įmonių lygoje su "Vilma" komandos marškinėliais, o jo vedama ekipa 67:56 nugalėjo "Vidaus reikalų ministerijos" šešetą. Taip - ir vėl ta pati "VRM" vyrukų problema - trumpas atsarginių žaidėjų suolelis. Ekipoje ir toliau šiame sezone dar nedebiutavo žaidėjai, neabejotinai turintys tempti komandą į priekį - Rolandas Matulis, Laurynas Jacevičius ar Otas Majeras. Be jų komanda suklupo antrą kartą iš trijų, anaiptol tai dar nėra tragedija, tačiau norint gauti parankesnį varžovą atkrintamosiose varžybose, sezono eigoje yra privaloma pradėti rinkti ne po vieną, o du taškus. "VRM" komandą į priekį ir vėl bandė vesti puikiai kol kas sąveikaujantis duetas - įžaidėjas Artūras Daugulis (17tšk., 5 tritaškiai) ir aukštaūgis Arvydas Dakinevičius (17 tšk., 13 atk. kam., 24 naud. bal.). Visgi ekipos treneris ir vadovas Vincas Žydelis jau turėtų pradėti nerimauti - ar veteranų komanda sugebės atlaikyti jaunatvišką entuziazmą, ar dominavimas Įmonių lygoje artėja į pabaigą?
Grįžtant prie "Vilma" komandos, kuri kol kas žygiuoja užtikrintai ir vis dar nėra pralaimėjusi, reikėtų išskirti puikų komandos užsivedimą po ilgosios pertraukos. Trečią rungtynių kėlinį "Vilma" laimėjo 15:8, visiškai sukausčiusi varžovų komandos puolimą savo gniaužtuose. Sugrįžęs Dainius Novickas iš karto ėmėsi darbo ir nuskynė savaitės MVP titulą - įmetė 35 taškus, atkovojo 14 kamuolių, perėmė 5 kamuolius ir susitikimą baigė su 49 naudingumo balais. Puolėjas taip pat krepšį atakavo pavydėtinu taiklumu - 11 taiklių metimų iš 17 ir visos septynios sumestos baudos. 14 taškų prie pergalės pridėjo Ramūnas Viščinis. 

Beje, po rungtynių "Vilma" kolektyvo treneris Gaudentas Puškorius paminėjo, kad ši savaitė krepšininkams buvo velniškai sunki, o tam pagrindo - tikrai yra, kadangi komanda per dvi dienas sužaidė du labai atkaklius susitikimus. Diena prieš, pirmadienį, "Vilma" ekipa savo tvirtovėje (Sporto klube "Sportake") 61:55 nugalėjo rimtą iššūkį metusią "Western Union" komandą. Šios rungtynės vyko taškas į tašką, o mačo pabaigą lėmė geriau nugalėtojų sužaista pabaiga. Žvelgdami į komandinę statistiką taip pat nematome jokio ryškesnio vienos ar kitos ekipos pranašumo - "Vilma" įmetė vienu dvitaškiu daugiau (13 prieš 12), abi komandos pataikė po vienodą (7) tritaškių, atkovojo po tiek pat (39) kamuolių. Tikriausiai milžinišku rungtynių faktoriumi tapo į "Vilmos"  gretas sugrįžęs už kelių dienų 40-ą gimtadienį švęsiantis Dainius Novickas. Krepšininkas rungtyniavo be keitimų, pelnė 18 taškų ir surinko 28 naudingumo balus. Jam puikiai talkino Tomas Jasiulis, surinkęs 15 taškų. "Vilmos" savaitė pareikalavo labai daug jėgų, tačiau vyrukai gali savimi didžiuotis - pasiekė abi pergales ir šiuo metu yra įsitaisę pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.
"Western Union" gretose įspūdingai sužaidė Justas Urmanavičius, surinkęs dvigubą dublį (21 tšk., 10 atk. kam.) ir 33 naudingumo balus.

Vos tik sugrįžęs į Įmonių lyga Dainius Novickas ("Vilma") pademonstravo neeilinį pasirodymą.

 

Rungtynių, kuriose susitiko "SEB" ir "Press'as" įmonės, baigtis tikriausiai kėlė mažiausiai klausimų tiek prieš susitikimo pradžią, tiek ir dvikovos metu. Nors po pirmos pusės susikrautą 10-ies "SEB" persvarą oponentai beveik sugebėjo panaikinti (po 3 kėlinių pralaiminėjo tik 3 taškais), ketvirtajame kėlinyje žalieji "SEB'ai" įrodė savo pranašumą ir susitikimą laimėjo labai solidžia persvara - 76:60. Nors prieš sezono startą "SEB" ir buvo prognozuojama vieta finaliniame ketverte, kol kas solidus ekipos žaidimas ir viena pergalė po kitos stebina tikrai maloniai. Komanda kiekvienose rungtynėse sugeba atrasti vis naują lyderį, taip apsunkindama gyvenimą savo oponentams. Nors patirtimi ir meistriškumu "SEB" vyrukai dar kiek nusileidžia tokioms ekipoms kaip  "VRM", "Vilma" ar "Girteka Logistics", tačiau didelis įdirbis bei pergalės gali užauginti sparnus ir padovanoti vietą ant Įmonių lygos nugalėtojų pakylos. 10 "SEB" krepšininkų pergalingose rungtynėse pasidalino žaidybinį laiką (nuo 15 iki 25min.), o geriausiai sekėsi Tomui Žitkevičiui (18 tšk., 7 atk. kam.), ir Vytautui Dzinduliui (19 naud. bal.). "Press'o" gretose ryškiai spindėjo vienintelis krepšininkas - Giedrius Pacevičius, kurio sąskaitoje 21 taškas ir 25 naudingumo balai.

 

Paskutiniajame savaitės susitikime netikėtą pergalę namuose iškovojo "Patrulių rinktinė / Imperialstone.com". Pirmą pergalę Įmonių čempionate iškovojusi komanda 88:81 nugalėjo Deimanto Pavlovskio vedamą "Girteka Logistics", kuriai tai buvo pirmasis suklupimas VKL pirmenybėse. Abi komandos turėjo tik po septynis aktyvius žaidėjus, tačiau nepaisant to, rungtynėse vyravo didelis tempas, o abi komandos išmetė po daugiau nei 80 metimų. Visgi kiek geresnis tritaškių pataikymas (29% prieš 17%) buvo viena svarbiausių kategorijų, kurioje pranašumą įgijo "Patruliai" sekmadienio vakarą. Tikrą benefisą pademonstravo du ekipos lyderiai - Žygimantas Kulda ir Mantas Kazlauskas. Abu krepšininkai pelnė po 23 taškus ir atkovojo po 12 kamuolių. Nors Žygis atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (7 prieš 3), kiek prastesnis pataikytų metimų procentas lėmė, jog Ž.Kulda susitikimą baigė su 28 naudingumo balais, o M.Kazlauskas - net su 34. Labai svarbus komandai buvo ir Artūro Malichino sugrįžimas vilkint "Patrulių" marškinėlius (15tšk.). Ekipa vis dar pasigenda Dariaus Dziko bei Donato Ratkevičiaus, tačiau ši pergalė turėtų kaip reikiant įpūsti pozityvumo bangų kolektyvo viduje. "Girtekos Logistics" komandos nuo pirmo pralaimėjimo neišgelbėjo ir nepailstantis Deimantas Pavlovskis. Be keitimų žaidęs gynėjas pelnė 33 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus (36 naud. bal.). Jam pagelbėti kiek netikėtai bandė Paulius Daukantas, surinkęs 21 tašką (28 naud. bal.).

Mantas Kazlauskas ("Patrulių rinktinė Imperialstone.com") kol kas vidutiniškai renka beveik po 30 naudingumo balų.

 

 

Simbolinis savaites penketukas

Justas Armanavičius

21 taškas (10 atk., kam., 33 naud. bal.)

Deimantas Pavlovskis

33 taškai (13 atk. kam., 10 išpr.praž., 36 naud. bal.)

Dainius Novickas

35 taškai (14 atk. kam., 5 per. kam., 49 naud. bal.)

Žygimantas Kulda

23 taškai (12 atk.kam., 7 rez. perd., 28 naud. bal.)

Mantas Kazlauskas

23 taškai (12 atk. kam., 5 per. kam., 34 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Paulius Daukantas ("Girteka Logistics"), Arvydas Dakinevičius ("VRM"), Giedrius Pacevičius ("Press'as").

ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009