I + II LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-11-27

Kaip ir kiekvieną antradienį Top Sport - VKL skaitytojus pasiekia stipriausia - jungtinės I ir II lygos apžvalga, kurioje netrūksta aukščiausio lygio komandų, jose spindinčių jaunųjų talentų bei patyrusių miesto veteranų. Pastarąją savaitę (11 20 - 11 26) buvo sužaisti devyni susitikimai, o mes tradiciškai pateiksime savaitės dvikovos rubriką, detalias sužaistų rungtynių analizes, skambiausius žaidėjų pasirodymus ir kitas karštas naujienas. Tad nieko nelaukdami pradėkime, o pradžiai - supažindimas su lygos turnyrine lentele!

Turnyrinė lentelė

 
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. BC Nol Semkers 5 0 10 409/351 (58)
2. BC Kolegos / Imperialstone.com 4 0 8 327/248 (79)
3. Taurus 3 2 8 375/345 (30)
4. VPP-Imperialstone.com 3 2 8 378/375 (3)
5. Mad Lamb 3 1 7 382/298 (84)
6. Aardvark 3 1 7 305/251 (54)
7. 2Gen / Kaefer 2 3 7 412/422 (-10)
8. Telšiai 2 3 7 305/321 (-16)
9. Orca 2 2 6 292/270 (22)
10. Lentvario LK 2 2 6 267/254 (13)
11. Kupiškis / Info-Tec 2 2 6 339/347 (-8)
12. BC Geležinis vilkas 1 4 6 364/402 (-38)
13. Ego Forte 2 1 5 240/238 (2)
14. BC Lidl 1 3 5 271/312 (-41)
15. Transcom 1 3 5 278/338 (-60)
16. Dagos 0 5 5 305/434 (-129)
17. KK Losrita 2 0 4 180/169 (11)
18. Tirola 0 4 4 267/321 (-54)

 

Savaitės dvikova

Į šią savaitinę mūsų rubriką nominavome dviejų dar nepralaimėjusių ekipų akistatą MRU didžiojoje salėje, kurioje savo jėgas surėmė namų šeimininkai bei I lygos favoritai "KK Losrita" ir tikrai solidžią sudėtį surinkę "Mad Lamb" krepšininkai. Nors po trijų kėlinių "KK Losrita" ir pirmavo net 13 taškų skirtumu, tačiau dvikovos baigtis sprendėsi paskutinę minutę, o dar tiksliau - paskutinę ataką. Svečių ekipos atstovas Šarūnas Putna turėjo galimybę dvitaškiu metimu įspūdingą sugrįžimą vainikuoti pergale, tačiau krepšinio Dievai buvo "KK Losritos" pusėje ir kamuolys tinkle nesuspurdėjo. Galutinis rungtynių rezultatas - 89:88. Nugalėtojų komandos strategas Genadijus Kuliominas gyrė savo varžovus, tačiau ne vieną akmenį švystelėjo į savo auklėtinių daržą - prastas nusiteikimas, žaidybinio plano neišpildymas. Šįkart ekipą lydėjo fortūna, tačiau net ir turėdami vieną geriausių strategų Vilniaus krepšinio lygoje "KK Losrita" žaidėjai privalo pasitempti. Tikriausiai ši pastaba negalioja tik dviem "Losritos" krepšininkams - gynėjui Deimantui Pavlovskiui (26tšk.) ir aukštaūgiui Andriui Tichonovui (22tšk., 10 atk. kam.). Ekipai privaloma gilinti ir savo rotaciją - rungtynėse dalyvavo tik septyni žaidėjai. Be jokių kalbų rotacijos klausimas dar labiau galioja ir "Mad Lamb" kolektyvui, kurie pralaimėtose rungtynėse žaidė be keitimų, tačiau individualus žaidėjų meistriškumas ir tolimi metimai šįkart leido kovoti iki paskutinių sekundžių. Geriausiai pralaimėtojų gretose pasirodė galingą dvigubą dublį surinkęs Žilvinas Grubliauskas (25 tšk., 15 atk. kam.), o prie jo prisidėjo Gražvydas Mockus, surinkęs net 30 taškų. Toks ekipos pasirodymas pozityviai nuteikė ir vieną iš žaidėjų Liną Vaigauską, kuris teigė, kad "Mad Lamb" gali kautis su bet kuo.
 

Net 30 taškų įmetęs Gražvydas Mockus buvo visai netoli nuo rezultatyviausių savo rungtynių VKL 

 

Tęsiant lygos apžvalgą, didelių aplodismentų ir toliau nusipelno "BC Nol Semkers" jaunimas. Penkios pergalės iš penkių - rimtas pareiškimas ne tik II lygos tiesioginiams oponentams, tačiau ir I lygos grandams. Nors šį kartą jaunimo pagrindu surinkta komanda žaidė su viena iš lygos autsaiderių, kuri tuo pačiu patyrė ir penktą pralaimėjimą - "Dagos", tačiau Radvilų gimnazijoje užvirė iš koto verčianti kova, kuriai pasibaigti neužteko ir 40 minučių. Per pratęsimą pasitelkę savo jaunatviškumą ir individualų meistriškumą "BC Nol Semkers" visgi šventė pergalę - 88:79. Fenomenalų pasirodymą surengė puikiai pažįstamoje salėje rungtyniavęs Domantas Jasionis. Jo sąskaitoje - 32 taškai, 14 atkovotų kamuolių ir net 41 naudingumo balas, o toks pasirodymas jam garantavo vietą ir simboliniame savaitės penketuke. Šalia jo svarbiausiose statistikos grafose ir vėl galime išvysti snaiperį Roką Rudžinską - devyniolikmečio sąskaitoje 25 taškai. Iki šiol lygoje neišsiskyręs "BC Nol Semkers" ekipos žaidėjas Armandas Budvytis privertė į save atkreipti dėmesį net ir universaliausius šios lygos žaidėjus, kuomet užfiksavo beveik trigubą dublį - 15 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 10 rez. perdavimų (30 naud. bal.). "Dagos" komandoje, kuri vis dar ieško kelių į pergales, ryškiausiai pasirodė Deividas Stirbinskis (19tšk.) bei Marius Jurevičius (12tšk., 13 atk. kam.).

Domantas Jasionas ("BC Nol Semkers") kol kas lygoje pagal surinktus naudingumo balus rikiuojasi antras

 

Pagaliau kiek atsipūsti gali ir iki šios savaitės pasirodymo buksavę "2Gen / Kaefer" vyrai. Nors pergalė tik išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą, tai pirmasis žengtas žingsnis link sugrįžimo į turnyrinės lentelės viršų. VKL ekspertai šiai komandai II lygoje prognozavo 2-ąją vietą, todėl net neabejojame, kad ekipa bandys šį spėjimą patvirtinti, o gal net ir pagerinti! Grįždami į sekmadienio dvikovą Lazdynų mokykloje, "2Gen / Kaefer" komanda 94:79 nugalėjo dažnai savo kelyje sutinkančią "Geležinio vilko" ekipą. Viena iš stipriausių II lygos ekipų visus taškus ant i sudėliojo trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo 24:12. Pagrindinė "2Gen / Kaefer" filosofija - agresyvi gynyba. Nors per pirmą rungtynių pusę ekipa praleido net 50 taškų, tačiau mačo eigoje, beveik idealiai įvykdę savo gynybinius planus į savo krepšį praleido tik 28 ir komfortabiliai pasiekė antrą pergalę sezone. Prie pergalės labai prisidėjo ir Simonas Mažionis, pelnęs 21 taškus, atkovojęs 18 atšokusių kamuolių ir surinkęs net 40 naudingumo balų. Iki šiol tik vieneriose rungtynėse dalyvavęs sunkusis kraštas turėtų pasistengti sudalyvauti kuo didesniame skaičiuje varžybų, nes aukštaūgio efektas matomas plika akimi. "Vilkams" šįkart labai pritrūko dviejų savo lyderių - Juozo Rimavičiaus ir Kęstučio Bagdanavičiaus. Be jų ekipos puolimas antroje pusėje strigo, o jį gaivinti dar bandė Paulius Jasukaitis (19 tšk.), Ignas Stanislovaitis (16 tšk.) bei Liutauras Pabrinkis (15 tšk.).

 

Dar viena dviejų labai pajėgių komandų dvikova vyko šeštadienio vakarą MRU viešojo administravimo fakultete, kuriame dėl pergalės kovėsi pirmą reitingą prieš sezoną turintys "Lentvario LK" vyrai ir ketvirtuoju numeriu skirstyti "VPP-Imperialstone.com". Įdomu tai, kad varžybos vyko 6 prieš 6, kadangi abi komandos turėjo tik po vieną žaidėją ant atsarginių suoliuko. Visgi puikiai rungtynių pradžią (29:15) sužaidę "Lentvariečiai" 76:65 įveikė pavojingus varžovus ir taip pat, kaip ir "2Gen / Kaefer" ekipa gali kiek atsipūsti, kadangi išlygino laimėtų ir pralaimėtų susitikimų balansą. Su "Khimki" žvaigžde Aleksėjumi Švedu susitapatinęs "Lentvario LK" puolėjas Mindaugas Pukelevičius išmetė net 25 metimus, iš kurių tikslą pasiekė 10, o dvikovą krepšininkas baigė su 30 taškų. "VPP-Imperialstone.com" nuo pralaimėjimo neišgelbėjo geras Kšyštofo Kondratovič pasirodymas puolime - 20 taškų ir 10 kamuolių puolime!

Mindaugas Pukelevičius (su kamuoliu) šią savaitę išmetė įspūdingą skaičių metimų

 

Savaitės viduryje svarbią pergalę iškovojo "Taurus" krepšininkai, namuose 81:64 nepalikę vilčių "Transcom". Tritaškius taikliau nei dvitaškius metę "Tauriečiai" panaudojo savo pagrindinį ginklą, puikiai apsigynė ir trečią pergalę I+II VKL lygoje iškovojo žaibo greičiu. Kuomet tritaškius meti 44 procentų taiklumu ir iš viso jų įmeti net 13 - pralaimėti labai sunku. O kai savo ekipoje turi puikiai puolime žaidžiantį Igną Urboną (24 tšk.) bei po krepšiais visus reikalus sutvarkantį Nerijų Jozonį (19 tšk., 10 atk. kam.) - pralaimėti beveik neįmanoma. "Transcom" kolektyvui sezono pradžia sunkoka, tačiau viskas dar prieš akis ir pagerinti žaidimą dar tikrai yra laiko. Klausimas kitas - ar komandos sudėtis yra pajėgi kautis su stipriausiomis II lygos ekipomis? "Transcom" turi aiškius lyderius - visų pirma III lygoje dominuojantį gynėją Modestą Mackevičių, kuris gali daryti viską - įmesti taškus (16), atkovoti kamuolius (11) ar skirstyti perdavimus (6). Šalia jo matome ekipos gynybą cementuojantį Roką Šamšūrą (19 tšk., 10 atk. kam.), tačiau "Transcom" privalo atrasti daugiau pagalbinių krepšininkų, norėdami pasikandžioti su stipriausiomis lygos komandomis.

 

Trečiadienio vakarą VMSC sporto salėje vykusi dvikova tarp "Orca" ir "Kupiškio / Info-Tec" klubų neabejotinai buvo antrasis pasirinkimas dėl savaitės dvikovos. Permainingi kėliniai, jaunatviškas entuziastingumas, įspūdingas tritaškių pataikymas ir intriga iki paskutinių minučių - visa tai išvydome šioje dvikovoje, kurią 88:86 laimėjo kupiškiečiai. 13 tritaškių iš 26 - nuostabus jaunųjų krepšininkų taiklumas iš tolimojo nuotolio. Įdomu tai, kad baudas komanda metė tik kiek didesniu nei 50 procentų taiklumu. Daugiausiai - net penkias tolimas bombas varžovams įsūdė Mindaugas Gružys, tačiau jo pasirodymą užgožė Mato Sabaliausko šou. Puolėjas pelnė 27 taškus ir surinko 34 naudingumo balus. 19 taškų pridėjo Ernestas Umbra. 
Ši dvikova buvo panaši į amerikietiškus kalnelius. Po dviejų kėlinių kupiškiečiai pirmavo 10 taškų skirtumu, po trijų kėlinių trimis taškais priekyje jau buvo "Orca" klubas. Ketvirtame kėlinyje jie turėjo net septynių taškų persvarą, bet lemiamą spurtą surengė "Kupiškio / Info-Tec" krepšininkai šventė antrą pergalę iš keturių susitikimų.
Tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį turinčios "Orcos" gretose naudingiausiai žaidė Martynas Ruokis, surinkęs
29 naudingumo balus. Ir vėl po krepšiais sėkmingai grūmėsi Juozas Petkus (9 atk. kam., 19 naud. bal.), o 14 taškų
pridėjo Vilius Nausėda.

 

Savaitės pradžioje į aikštelę žengė ir I-osios lygos komandos, turinčios labai skirtingus tikslus. Į medalius pretenduojantis "Aardvark" kolektyvas kiek netikėtai turėjo kaip reikiant paplušėti, kad nugalėtų "BC Lidl" krepšininkus. Galutinis rungtynių rezultatas - 74:64. Po dviejų kėlinių "Aardvark" atsilikinėjo 14 taškų skirtumu, tačiau supratę, kad varžovai šiandien gali pateikti nemalonią staigmeną, į antrą rungtynių pusę išėjo su kitu nusiteikimu ir agresyvumu. "Aardvark" kol kas tikriausiai yra viena iš nedaugelio ekipų, pateisinanti VKL ekspertų prognozes ir kryptingai einanti link tikslo. Efektyviai savo 28 žaidimo minutes išnaudojęs Vytautas Saulevičius pelnė 23 taškus ir tapo rezultatyviausiu bei naudingiausiu (20 naud. bal.) rungtynių žaidėju.
"BC Lidl" gretose net penki krepšininkai surinko dviženklį pelnytų taškų ir naudingumo balų skaičių, tačiau nei vienas iš jų neperžengė 15-os. 

Vytautas Saulevičius (su kamuoliu) yra pasiruošęs atvesti "Aardvark" kolektyvą iki I-os lygos medalių.

 

Simbolinis savaitės penketukas

 

 

Armandas Butvytis

15 taškų (9atk. kam., 10 rez. perd., 30 naud. bal.)

Žilvinas Rubliauskas

25 taškai (14 atk. kam., 34 naud. bal.)

Matas Sabaliauskas

27 taškai (11 išpr.praž., 34 naud. bal.)

Domantas Jasionis

32 taškai (14 atk.kam., 41 naud. bal.)

Simonas Mažionis

21 taškas (18 atk. kam., 40 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

 

I + II LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009